2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》心得區 純修/雙修稱號加成資料.轉自巴哈
樓主: gloomynoodle
go

純修/雙修稱號加成資料.轉自巴哈 [複製鏈接]

原帖由 良B 於 10-7-7 01:24 PM 發表
雙修 都唔知要幾多技點

2系最少各40...強化唔計...

升緊戰旅 好想快d有個稱0_0

唔該晒~多謝樓主轉貼
係呢度睇方便好多

十週年勳章(賀詞)

支持支持

睇埋呢D 覺得強化更加冇存在價值...
一開始SET佢出黎到底為咩...

原帖由 itachikc 於 10-7-12 05:09 PM 發表
睇埋呢D 覺得強化更加冇存在價值...
一開始SET佢出黎到底為咩...

其實...純修...雙修...副修強化...出黎能力係唔係差唔多GA?...

強化系...可以話係用完80點去雙修後...用埋個20點GE方法...

玩過星曲WEB

大劍師有120攻...

asd

GD

唔該哂...但係有無純修一個系果d名ge資料?

唔知大劍師定夜遊神好

原帖由 lawrencecc 於 10-7-14 01:43 PM 發表
唔該哂...但係有無純修一個系果d名ge資料?

純修稱號

戰士系

見習士兵
力量+3...物理減免+6...分配20點戰士系技能點

戰士
力量+6...物理減免+12... 分配35點戰士系技能點

菁英戰士
力量+18...物理減免+36...分配50點戰士系技能點

將軍
力量+36...物理減免+72...分配70點戰士系技能點

毀滅系

見習學徒
智慧+3...魔法迴避+15... 分配20點毀滅系技能點

法師
智慧+6...魔法迴避+30...分配35點毀滅系技能點

巫師
智慧+18...魔法迴避+90...分配50點毀滅系技能點

毀滅巫師
智慧+36...魔法迴避+180...分配70點毀滅系技能點

信仰系

見習修士
精神+3...輔助最小值+4...分配20點信仰系技能點

修士
精神+6...輔助最小值+8...分配35點信仰系技能點

光之信徒
精神+18...輔助最小值+24...分配50點信仰系技能點

光術師
精神+36...輔助最小值+48...分配70點信仰系技能點

旅人系

見習旅人
敏捷+3...物理命中+15...分配20點旅人系技能點

旅人
敏捷+6...物理命中+30...分配35點旅人系技能點

冒險家
敏捷+18...物理命中+90...分配50點旅人系技能點

遊俠
敏捷+36...物理命中+180...分配70點旅人系技能點

幻獸系

見習幻獸使
魔法減免+8...輔助減免+8...分配20點幻獸系技能點

馴獸師
魔法減免+16...輔助減免+16...分配35點幻獸系技能點

幻獸師
魔法減免+48...輔助減免+48...分配50點幻獸系技能點

魔獸使
魔法減免+96...輔助減免+96...分配70點幻獸系技能點

自然系

見習僧侶
最大法力+4...輔助減免+6...分配20點自然系技能點

僧侶
最大法力+8...輔助減免+12...分配35點自然系技能點

自然祭司
最大法力+24...輔助減免+36...分配50點自然系技能點

大德魯依
最大法力+48...輔助減免+72...分配70點自然系技能點

黑暗系

見習使徒
物理最大傷害+8...魔法最大傷害+8...分配20點黑暗系技能點數

使徒
物理最大傷害+16...魔法最大傷害+16...分配35點黑暗系技能點數

闇之信徒
物理最大傷害+48...魔法最大傷害+48...分配50點黑暗系技能點數

闇術師
物理最大傷害+96...魔法最大傷害+96...分配70點黑暗系技能點數

強化系

有練過的
最大體力+20...最大法力+4...分配20點強化系技能點數

身強體壯
最大體力+40...最大法力+8...分配35點強化系技能點數

修練達人
最大體力+120...最大法力+24...分配50點強化系技能點數

十八銅人
最大體力+240...最大法力+48...分配70點強化系技能點數

轉自巴哈

原帖由 gloomynoodle 於 10-7-14 01:26 AM 發表

其實...純修...雙修...副修強化...出黎能力係唔係差唔多GA?...

強化系...可以話係用完80點去雙修後...用埋個20點GE方法...

我覺得強化系如果淨係點50就唔抵
至少要點2/3招10技, 先會勁過人地
其實旅人點強化好抵
武神的血脈 提升自身力量與體質 30 點、最大物理傷害 150 點和最大 HP400 點
冰狼的意志 提升自身敏捷 30 點、最小物理傷害 60 點、最大物理傷害 100 點和物理迴避 185 點
極限鍛鍊    提升力量、體質、敏捷、智慧和精神 32 點
點曬呢3個都幾勁
不過就要放棄旅人9,10技
如果提高技能等級就有用
(其實都有可能提高, 唔係會好悶)

原帖由 修奇 於 10-7-15 11:15 AM 發表

我覺得強化系如果淨係點50就唔抵
至少要點2/3招10技, 先會勁過人地
其實旅人點強化好抵
武神的血脈 提升自身力量與體質 30 點、最大物理傷害 150 點和最大 HP400 點
冰狼的意志 提升自身敏捷 30 點、最小物理傷 ...

哦...不過少左雙修稱號WOR...咁修強化定雙修拎稱號勁D?
同埋...我都覺會提升技點上限GE...不過到時個個未又要洗曬D技點再重點- -?

原帖由 gloomynoodle 於 10-7-15 11:19 AM 發表

哦...不過少左雙修稱號WOR...咁修強化定雙修拎稱號勁D?
同埋...我都覺會提升技點上限GE...不過到時個個未又要洗曬D技點再重點- -?

照能力計多數都係強化勁過雙修
但雙修勝在有多D技能用, 靈活D
同埋呢隻GAME好睇重裝備
只要有勁裝, 咩能力都補得返

整理版

原帖由 修奇 於 10-7-15 12:02 PM 發表

整理版

好正阿唔該你

WOW好有用

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

對旅人黎講120攻擊定60敏(暗旅100-大劍40)高攻d=]?

原帖由 修奇 於 10-7-15 12:02 PM 發表

整理版

正...不如你加埋純修稱號係D空格度啦...我再用你圖...話多謝修奇提供...一係你再開過個新POST...

原帖由 wai_asd 於 10-7-15 09:51 PM 發表
對旅人黎講120攻擊定60敏(暗旅100-大劍40)高攻d=]?

唔係好明你問題...我可以講GE係...1敏=1物攻+1魔攻+1補攻...60敏姐係+左60物攻...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 11:52 AM , Processed in 0.047368 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存