2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍狐傳奇 玩家對煉化/抽袋既小小意見「大家來討論」 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] 玩家對煉化/抽袋既小小意見「大家來討論」

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

一個遊戲,玩家係主角,然而,玩家所需要既係玩得「開心」,煉化/抽袋機率低唔緊要,但係「低」都要有一個程度。
煉化:
煉化至五階已經好難,需要既元寶同金錢都好大量,容易會令人產生放棄既念頭,久而久之對遊戲有好大既影響,煉化五層之後仲要搏個「kuso裝」,機率不高,當某玩家煉化「一千次/二千次/三千次..仲會唔會有四千次同下次?」,俾錢唔係問題,我玩得煉化預左洗錢,但係呢D虛名同外觀既裝備,可唔可以SET容易D抽到呢,我地都只係想係GAME到可以「SHOW下,傾計影相」?即使你話機率大約係500個之內抽到都好丫?又或者變一變,每煉化50次,系統會贈送一個KUSO寶盒,玩家可以隨機獲得補品/KUSO裝(3,7,永久)俾玩家開心或者再搏一搏下都好丫 ,錢長搵長有,你搵得我呢次紫牒錢,我抽到,我開心你又賺到錢,你下次出粉紅蝶,我咪又係一樣會走去抽,岩唔岩先,「量多」固然之好,玩家活動之間既變化都多D,但唔好咁難抽到丫..。

抽袋:
每個月都差唔多會有新福袋去推出,玩家們對新裝備/新狐吉非常渴望擁有,往往機率低機可憐,雖然官方可能想講(呢D物品稀有野黎,咁易抽到仲洗玩!),但係唔太認同,我希望除左可以提高D機率之外,官方可以再設定一個福袋叫「高級XXX福袋」玩家可以俾多少少點數,容易D抽到稀有物品「廢除某物品EG.拍賣令等等」,又或者可以透過打怪收集某種道具,可以到NPC換取比點數福袋機率再低點的福袋,搏多個機會都好「當益下我地呢D小玩家」,玩家就係咁,你小小既著數,已經可以吸引到我地留底,覺得官方係有做野:)

抽袋機率低既問題
就隻game一出我就講
但好多人駁我,我抽唔到我我運氣差,d野難抽先值錢
不過講真,呢隻game福袋抽到好野既機率真係低到極點
有人1個抽中可以反映到d乜?
即使機率0.00000001,都會有好彩既人一個抽中
但世上又有幾多個呢d好彩既人?
何況人越黎越少,敢問宜家你有幾耐未見過跑馬燈公告有人福袋抽中kuso裝?

難抽真係有個限度囉,成日花幾百蚊都得個吉,有時真係好唏噓

補充一樣野
kuso裝我覺得都係用黎裝飾好
宜家d kuso裝能力越黎越變態,攪到難抽合理化左

其他game著kuso原意無非係想改一改形象姐,所以我寧願官方刪晒kuso裝 d能力,提高抽中的的機率

(起碼咁樣唔洗一入到城,個個都咩住葫蘆同狐卷,真係見到都悶 orz)

原帖由 tommyv3v 於 10-7-12 08:31 PM 發表
補充一樣野
kuso裝我覺得都係用黎裝飾好
宜家d kuso裝能力越黎越變態,攪到難抽合理化左

其他game著kuso原意無非係想改一改形象姐,所以我寧願官方刪晒kuso裝 d能力,提高抽中的的機率

(起碼咁樣唔洗一入到城 ...

同意

出埋d kuso又唔係型,仲要核核突突

所以我希望抽袋/煉化 玩家所需要既「kuso裝備」係量多 而比較易抽,即使高而家一倍都好,易抽左你下次再出新既,我都唔會抱住好灰既心情去抽

煉金....本人吾玩過超過二十粒   因為自問好黑仔= =

遲D潛能係統要煉金先有    都吾知點玩

我覺得抽野  真係好難中好野  但係會中超垃圾-______-
超垃圾係1-10金都無人要-.-   咩倉庫卡 個d  吊 我按個f都反到去啦

原帖由 uisout53 於 10-7-13 04:22 PM 發表
我覺得抽野  真係好難中好野  但係會中超垃圾-______-
超垃圾係1-10金都無人要-.-   咩倉庫卡 個d  吊 我按個f都反到去啦

呢d野無可避免既~一啖沙糖一啖屎呀嗎

今次個版我地有就到大家既要求做過調整睇下大家覺得點@@"

至於抽袋既問題我地會再考慮點做@@"

原帖由 硬豆 於 10-7-14 01:52 PM 發表
今次個版我地有就到大家既要求做過調整睇下大家覺得點@@"

至於抽袋既問題我地會再考慮點做@@"

今日的更新整體黎講唔錯...但天3.天4第3層煉化就唔係幾好....放係第4.5層仲合理D,如果唔係D高級紫裝真係唔再稀有(可能大師武仲稀有D==)...
此外,煉化最好唔好出閃躲卷.三....咁出法真係樣樣寶都要煉化先有...5人副本.10人副本趺的野比較值錢都只有閃卷了..我怕以後真係冇人打高級5.10人副本LO(台版都好多玩家埋怨高級困難副本冇好野拎,連閃3都冇埋真係搵鬼去打~~)..打黎晒時間又冇寶物拎...反而煉化幾分鐘的寶已經正好多
而其他野就好值得一讚,寶物放係煉化係對的,但唔好樣樣都放係煉化,唔係到時真係有錢人的世界,就算比人付出更多時間,得到的也只是很少.....就如台版把潛能放係煉化咁,咩都放煉化,普通玩家玩咩春,

原帖由 kira331 於 10-7-14 05:56 PM 發表

今日的更新整體黎講唔錯...但天3.天4第3層煉化就唔係幾好....放係第4.5層仲合理D,如果唔係D高級紫裝真係唔再稀有(可能大師武仲稀有D==)...
此外,煉化最好唔好出閃躲卷.三....咁出法真係樣樣寶都要煉化先有...5人副 ...

其實天‧四放第三層原因係我想大家多少少機會得到紫裝
雖然我放左係第三層不過仍然有玩家話靈SER到家下都未有人中到-口-

至於上武四係易出的,因為我想俾大家多D機會刷靚身裝,因為暫時港版都唔會考慮開潛能住。
因此裝備既重要性變得更加重要。
同時我亦希望付錢衝煉化的人,如果有多出的上武或天狐自然便會衝多一點紫裝,屆時相信市面會有更便宜的紫裝給其他玩家選購

在我立場付費的人,快一點可以得到好東西是正常
而多出來的再以遊戲金幣或交換的形式流出給非付費玩家亦是合理

另外為增加不付費的玩家在煉化上亦有一定的著數,今次一般煉化的東西亦不算差吧@@"
要是中了好東西拿來跟付費玩家換ITEM亦不會失禮。

這個是我們調是次煉化的想法。

另外有閃三卷嗎?我記憶中我沒有加進去~~我一會進遊戲看看@@"

原帖由 硬豆 於 10-7-14 06:39 PM 發表

其實天‧四放第三層原因係我想大家多少少機會得到紫裝
雖然我放左係第三層不過仍然有玩家話靈SER到家下都未有人中到-口-

至於上武四係易出的,因為我想俾大家多D機會刷靚身裝,因為暫時港版都唔會考慮開潛能 ...

閃3未見到.但公告話有....多謝豆豆回答..THX><

回復 11# 硬豆 的帖子

想多d人接觸到紫武係好

但係前置個把橙武都整到人死死下

有冇諗過提高橙武成功率/收集材料ge雙倍機率

事關有唔少人都係整武/裝整到唔想玩

原帖由 kira331 於 10-7-14 07:03 PM 發表

閃3未見到(命中就有3).但公告話有....多謝豆豆回答..THX><...

其實除左公告話可以煉到閃3呢點比較有保留外...其他我都係十分滿意~~

原帖由 kira331 於 10-7-14 07:06 PM 發表

其實除左公告話可以煉到閃3呢點比較有保留外...其他我都係十分滿意~~

呀~!
可能真係有~我想起今天跟明天的煉化內容係有少少出入
可能閃三係明天有機會出的東東~

感謝你既意見,我們會再考慮調整物品的擺放位置~^^

原帖由 258745 於 10-7-14 07:04 PM 發表
想多d人接觸到紫武係好

但係前置個把橙武都整到人死死下

有冇諗過提高橙武成功率/收集材料ge雙倍機率

事關有唔少人都係整武/裝整到唔想玩

暫時無計劃動遊戲裡面既掉寶率~
不過有考慮將材料用唔同既方式俾大家攞到~
但係仲係諗緊階段~所以唔講太多住~@@"

硬豆多謝>< 整平天3 比我呢d窮人玩下紫裝,,,>3<

橙裝都唔易入手

唔通拎D祝祐去整咩去整橙咩

今次煉化真係唔錯

我覺得最大特色係優化左普通煉化
有閃三命中三 七階狐 六階狐
等d唔玩真錢的玩家都可以玩下普通煉化煉下d有用野

紫蝶今日一日出左5隻係世頻 白翼7隻以上
我真係唔覺得難抽lo
班友窮都算 窮仲要眼紅人地
沒錢咪唔好用紫蝶 15閃咋喎
依家白翼10閃 先萬7金 少5閃都好用得過啦
沒錢咪加減用住白翼 唔見得衰幾多
(我認我衰 我衰在有fd 5千金送紫蝶比我 =0=..)

人地d真係玩錢 玩成二萬點數抽紫蝶
你連1萬點數都沒 就想有紫蝶 過唔過份左d?

回復 19# 不翼夢 的帖子

我記得翼係+攻 蝶係+防

5閃換6百幾攻都唔錯
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 07:03 AM , Processed in 0.037394 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存