2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》心得區 【好文章】完全純黑暗系
go

【好文章】完全純黑暗系 [複製鏈接]

先講技能點樣學啦-v-
方便大家睇.附近技能表一張:pp
我d技未點滿晒架XDD 唔好笑我:$

---------------黑暗系--------------
冷酷 5
毒咒術 5
闇影劍 5
重力術 5
血印 5
混濁詛咒 5
黑暗符文 5
重力倍增 5
血魄 5
暗影蝕魂 5
重力黑洞 5
黑暗體驗 5
黑暗刻印 5
黑暗力場 5
吸血術 5
暗影鬼魅 5
鮮血魔力 5 (未開放)
黑暗禱告 5 (未開放)
空間爆裂術 5 (未開放)
血之渴望 5 (未開放)

講下點解會發呢個帖先啦-w-
而家發現...好多以前玩純暗既人
一係唔玩.一係洗技點去玩暗毀
見到咁多純暗都走晒.
主要原因都係覺得重力黑洞去到土鴨/水鵝就秒唔到
就算學左黑刻.都只係可以秒到去土蘿/火燕
即使聖靈埋.沖埋紫杖.餵晒寵.都係秒唔到55副以上既怪
唔理黑洞.講下暗劍.力量始終唔及暗戰勁
物攻又唔及暗戰.魔攻又唔及暗毀

d人又會覺得即使遲d出既10階技-空間爆裂術
都係一樣唔會夠煉火勁.
但係睇返黑洞同倍增既相差
相差大約都有一千幾
咁遲d空爆同黑洞既相差.
有可能相差大約二千至四千
到時真係有可能會勁過煉火.
仲有.你諗黑暗開頭係咁勁.
黑洞係6階技.煉火係7階技
攻擊力相差得多係正常
但係10階技同7階技去比較
點諗都似係空爆會勁過煉火..?
就算拎招火神召喚去同空爆比
空爆只係要48hp+3mp
火神召喚要成3x mp
即使火神召喚既攻擊力高空爆好多
都唔知要等幾多回合先再出得
所以我真係希望呢隻game唔好個個玩暗毀
純暗都可以發揮出佢既強勁之處..

死啦XD 原因原來打左咁多添0.0
跟住講下點解我會100點點晒黑暗
就算唔玩暗毀都唔去修下強化系?
原因有2個.
一個就係我覺得遲d 85/90/100技點有可能會出新既稱號
個稱號仲有可能勁過雙修既稱號
而另一個原因就係..
其實我覺得強化系d技實用性唔大
始終實用性大d既都係9/10階技個d..
與其用幾十技點去修強化系
不如點多幾招黑暗系去博下遲d有無新既稱號
跟住就分析下d黑暗系入面1d比較唔實用既技
毒咒術.混沌詛咒.血魄.暗影纏繞.吸血術.黑暗禱告.鮮血魔力.血之渴望
毒咒術.其實我開始都唔多想點呢招技
但係睇埋之後招混沌詛咒.可以+hp上限
再加埋佢可以扣人mp.命中
玩P或者打王既時侯都可以用得過
吸血術.講呢招先.因為同以下一招有關係
好多人覺得呢招吸好少血.根本用唔過
可能d人會認為打幾多.吸幾多血
但係試過打人miss仲吸到血.我就覺得唔係睇攻睇吸血量
之後試下升隻靈化寵.發現我升到4xlv
由只係吸2xx血升到6xx血.
再加埋之後招血之渴望
吸血量一定大大提升好多.
同埋可以+hp上限-v-
血魄.呢招同吸血有關.
我中意佢方便.假如掛木猴無血吸血吸到無mp
又可以用呢招.吸血8mp=預你吸大約5xx血
血魄係10hp換1mp 升到5lv=250血換25mp
絕對係用得過
暗影纏繞.降野.打王玩p用得過
都係值得既..
跟住就係鮮血魔力
我都係中意佢可以回mp
有時打王打到無血
吸血無mp.血魄唔夠hp去換mp
呢招就有機會番生
最後就係黑暗禱告
呢招只係加暗防同法防
係打d暗屬性又用法術攻既王真係用得過
例如.黑王同外星人.遲d會有更多
玩P同d暗毀玩呢招又掂
最主要都係佢可以+全體

up左咁多野.都係時候講下寵物
如果跟足我個配點方法
根本就係六化都須要.
1.先講獸化.大約38-40lv
就要用50可因買粒二級封印石去捉隻
有【麻吉的智慧】既冰凍麻吉
因為呢招可以加法術攻擊.
遲d有錢就要用三級封印石去捉隻意念水鴨
佢加既法術攻係高水麻吉唔少的
建議想更強既人都可以試下去捉
不過捉到無技就...慘:D
2.跟住就係鎧化.開頭17-20lv可以用一級封印石
去捉隻木麻吉同火狸貓去合
雖然4倍機率唔大.多數唔得/出3倍體質
就算有4倍都係4.0/4.1/4.2倍
不過呢隻都係用住先
遲d有錢可以試下合隻
木袋鼠/木鷹/木老鼠.
因為呢3隻既屬性防禦都係好高
擋下旋風葉/巨木擊呢類木屬性技能都唔錯A__A
3.至於武化.你玩暗劍應該大約4x-5x先須要用到
用火蜥合金狸貓.
我就係用呢個方法合到1隻4.5力同4.2力1.5體XDD
後期有錢.就整隻火獅子.火骷髏.火蝙蝠
4.至於魔化.呢個都係幾重要既一個
魔化對重力系同暗劍都係有影響
開頭幾十lv應該都可以秒到怪.暫時未須要住
去到48-50lv就捉隻水貓頭鷹合木蜥蝪
應該成功率都ok.不過有時會合隻水蜥蝪出黎
5.法化.都幾重要.你既魔防影響都係睇呢個
建議開頭去35副捉火蜘蛛合金鴨
4倍成功率都ok.不過都係4.0-4.1到
遲d可以試下用木/土蘿蔔合隻金屬性
整隻金蘿蔔.因為有2金屬性抗性
(但暫時d怪好似無咩金屬性既技能0.0?)
6.最後既就係靈化.好多唔玩吸血既人都會用毒蜘蛛
因為佢有2點暗屬性攻擊.
但我覺得其實2點暗屬性攻擊影響唔大
不如去學吸血術令自己無咁易死
至於寵物方面我建議用土豬(山粉圓)
但係真正合到4倍精神方法我仲未知-__-"!
我而家用戈隻都只係3.4倍
(3.4倍4xlv都已經可以吸多4xx血
咁4倍50lv既話...可能吸到1000血以上XDD)
我戈隻3.4倍呢...就係用土豬合管家雞
(合過幾十次真係無次成功T^T)
希望有人可以提供下合4倍精神寵既方法係咩:)

好啦.心得就打完.
唔係話想拎下功勞/偉大下咁
只係覺得而家d純暗一係走一係洗技點
我真係為黑暗系感到好唔抵..
希望各位唔好覺得而家純暗係無用
物攻唔及暗戰.魔攻唔及暗毀
如果遲d出左9.10階技.都可以好勁-好勁-好勁
假如你仲識得去發揮佢.係絕對可以優勝過其他系
希望各位新手.選擇去玩黑暗系
都希望各位洗技點唔知玩咩好既人
去玩黑暗系
更加希望各位已經唔想再玩黑暗系既人
繼續玩落去.我都覺得而家黑暗真係唔多掂
但係遲d一定有機會會好勁...
(雖然我唔係全隻Game最勁戈個純暗XDD)

如果對我呢個帖有咩不滿.
請講出不足之處.不喜勿插
我有錯處/錯漏
都唔該各位提提我
有更好既純暗方法
就分享下:)
多謝各位晒咁多時間去睇我發既文
祝各位遊戲愉快=]
希望各位留言支持下

識既就留下言XD
唔識都留言支持下(我知名度極低...:$)
(我打篇野打左好耐架:$ 支持下啦XDD)

已有 1 人評分Good 收起 理由
showtime2 + 1 好比心機,讚

總評分:  Good + 1   查看全部評分

如果按照台版同樂會的測試文來看
勸你最好不要對空間爆裂術抱過大的期望
這是測試文 你看看吧...
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=17698&snA=3336&tnum=15

十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

d顏色越睇越淺色
後面無心機睇
而根據情報
暫時係未有70稱以上既純系稱號既設定
不過你回報多d比lager可能都會有機會研究

毒咒術扣命中有用
扣mp反而無咩用
一隻45副既貓頭鷹都有成千幾mp
pvp招mp量又會改少
未扣完mp都打完

打得好有心機呀/_\ 打左幾耐了XD
支持你XDDD

原帖由 84205607 於 10-8-7 12:17 PM 發表
http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... nA=3336&tnum=15

希望佢會改強XDD
多謝你晒咁多時間睇:)
原帖由 HopeNeverEnd 於 10-8-7 12:32 PM 發表
d顏色越睇越淺色
後面無心機睇
而根據情報
暫時係未有70稱以上既純系稱號既設定
不過你回報多d比lager可能都會有機會研究

毒咒術扣命中有用
扣mp反而無咩用
一隻45副既貓頭鷹都有成千幾mp
pvp招mp量又會改 ...

sorry-v-
我會改下:P
我都好希望佢會出a_a
後面戈招我主要想要佢個hp上限0.0
多謝你晒咁多時間睇:)
原帖由 小盧x)` 於 10-8-7 04:17 PM 發表
打得好有心機呀/_\ 打左幾耐了XD
支持你XDDD

多謝:) 2點玩完打老虎無野做打到4點玩完打老虎= =
多謝A__Axd

-_- 黃色字轉左佢喇 睇唔到囉xddd 同埋重點較下重字大隻d個d 會好d xd

純暗真係小左人玩 支持下你先

點混濁詛咒不如點力場好過啦= =

原帖由 武次 於 10-8-11 03:37 PM 發表
純暗真係小左人玩 支持下你先

多謝支持-v- 好多人都嫌純暗後期無力唔玩

好可惜
原帖由 櫻姬v 於 10-8-11 05:05 PM 發表
點混濁詛咒不如點力場好過啦= =

多謝你既意見-v-
我點混沌詛咒係因為佢Lv.5會加70hp

但如果點力場既話.可以唔要纏繞
因為纏繞都係睇精神多
但係力場唔睇精神...所以都係點得過;)

睇得出你真係好比心機打,

純暗真係愈黎愈小,個個都轉哂暗毀

原本我都想話台灣有人試左空間爆裂術,傷害唔係勁好多

不過比人講左先

其實我建議你可以試下學黑暗力場同埋獻祭

見你差10點先夠80點,學哂呢兩招差5多

首先講下黑暗力場,你前面打副本可能未發揮到佢既威力

但打到去85副,95副,好多怪都識扣魔,到呢個時候力場既用處就出來了

家陣d人放獸化寵都係1血唔理佢,打王果陣,你隻寵意念完你,你咪可以獻祭佢囉

又或者等隻寵過左幾rd,仲唔死,先獻祭又得,招技加哂魔攻,物攻,輔攻

暗劍計物攻同魔攻,開完獻祭,輸出實大增

吸血既傷害同埋回既血都計魔攻同輔攻,開完獻祭,吸更多

因為吸血同埋獻祭我自己都未學過,所以有錯請指點

btw,土豬+木蜥就有機會合到4精寵,管家雞精神系數最高都係650,最多都係合到3.6

希望幫到你,唔好放棄自己既職業呀!never give up!

原帖由 84205607 於 10-8-7 12:17 PM 發表
http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... nA=3336&tnum=15

最想知毀滅系,佢同我講冇測試...

笑傲無雙 玩過星曲WEB

唔該哂~好有用
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 10:33 PM , Processed in 0.074289 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存