2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 (GSD)新手用自由
返回列表 發新帖 回覆
go

(GSD)新手用自由

想問自由
好似 特格
- 咩時候係用特格插人最好時機??(真係插落去 唔放"草氣槍")
- 特格之後 除左放"草氣槍"重可以博咩招@@??
重有轉lock格走佬(其實唔只自由)咩時候最適合"轉lock格"走佬..
點解又唔step/盾...要轉lock格
同埋用咩格走最好...
我新手好多問題
希望有心人可以分享下

轉lock格比d格硬直低d既機用
特格咁多下格就槍,冇乜人會特格博草炮

轉lock格呢啲... 平時最好少用, 你可以想像下同人哋玩
你拎部自由係咪都轉lock特格就肯定比人少
轉lock格基本用途係回避對方一啲正常不能回避既招, 不過通常落地唔轉lock開橫地都夠做的, 要真係用上場    比人鬼咁高放生你就用 最好係啲命運前格 free特格果啲長程招數

freedom 用途極極極廣,  有down狀態既就拮實放生  
跳起果下避格避槍<--eg對手free橫格打埋黎,夠快又岩岩好 係可以跳起避開 / 對方捉你落地槍,直接跳起無視枝槍反擊過去
特格移動力太強,可作運送用途用於走位 fake人  或者接叉槍 seed cancel
當然唔少得 freedom特格亦都有如普通機一般開特格time既用法
暫時諗到係咁多

freedom走佬 不如用命運  前格煩到

無限正義真格都唔差

臨落地用特格fake人/甩lock-0-

不過後期高手過招大家都係鬥氣長..特格都好少中-0-
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 07:54 AM , Processed in 0.031388 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存