2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 One Piece 海賊王 問題 ... e條友威力有幾大?
樓主: 天翼銀狼III
go

問題 ... e條友威力有幾大? [複製鏈接]

我記錯左青雉嘔血5係比白胡子打...係比第3隊長硬化做鑽石之後撞到嘔血...果到應該都係有用到霸氣

原帖由 Akira01 於 10-9-12 09:49 PM 發表

+1
不過應該可以附係石頭,箭,子彈

所以有時懷疑大噴火可以加霸氣

點解咁講呢?因為打到艾斯?

原帖由 艾維斯 於 10-9-13 12:11 AM 發表

點解咁講呢?因為打到艾斯?

唔係,因為艾斯果下一定要硬食
燒傷都係因為能力上溫度既差別

因為岩漿係高溫既岩石
所以或者可以附霸氣,其實冰都可能得

感覺係氣體以外既形態就可以
不過暫時只附過係箭上

呢個係第幾集?

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-12 08:01 PM 發表

咁霸氣又點殺到呀= =?
地震打中兩大將都唔死 仲要有一野比3大將頂住左落黎
你覺得霸氣勁過震震果實= =?
我比你霸氣勁極好似雷利咁!頂得住黃猿d光 ,, 但係唔好忘記佢係乜野原理!只不過係加硬身體而已~比你硬成點 ...

不如你由頭睇過先啦...

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-12 08:01 PM 發表

咁霸氣又點殺到呀= =?
地震打中兩大將都唔死 仲要有一野比3大將頂住左落黎
你覺得霸氣勁過震震果實= =?
我比你霸氣勁極好似雷利咁!頂得住黃猿d光 ,, 但係唔好忘記佢係乜野原理!只不過係加硬身體而已~比你硬成點 ...

真係話你ON_驚你嬲..
霸氣係可以打到本體嘔曬血..但係只靠果實能力就冇可能打到大將本體..
打唔到本體..點可以打到佢地傷?
唔該認真DD黎睇啦..唔睇又係度扮曬野咁同人吵

我估係要接觸到對手既身 先有用~_~

十週年勳章(賀詞)

你真係應該重新睇下 - -

唔係令到佢郁唔到= =
係佢扮驚唔郁-.-

原帖由 Mz.Lai 於 10-9-13 07:31 PM 發表

霸氣係可以打到本體嘔曬血..但係只靠果實能力就冇可能打到大將本體..

收皮吧啦你= =
你又睇到幾多呀? 好x專業?
霸氣殺到自然系既話 唔該拎張圖出黎比我睇下係第幾集 唔好拎埋晒d嘔果小小血出黎就話可以殺到人咁低能~_~
鑽石可以結冰然後一掌打斷嫁? 有冇常識嫁? 如果咁易就唔洗用激光啦~_~
仲有呀!火比熔岩克制?就算溫度上有幾大差別都好 幾熱既野到最後都係可以用黎生火 ,, 咩叫做動畫呀? 霸氣可以屈成咁 一開波雷利唔打死一件先? 有幾難殺呀?你地講到咁易!
白胡子出埸比人話佢可以破壞個世界~ 咁佢洗鬼拖咁大馬去咩? 單拖清埸都夠做啦~_~ 重點係個動畫想佢點姐~ 動畫既所有野唔係你地班傻西討論下就成真囉!
你地聽完人地講乜野霸氣可以打到本體就講到得霸氣做到咁 kai子黎嫁? 沙人中左水咪一樣比人打到半死~ 乜都有相克嫁啦傻仔 你話可以就可以? 喂拎張圖黎睇下霸氣殺左邊件自然系先啦
又要嘈又要跟人隊嘈 有乜意思呀?

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-13 11:10 PM 發表

收皮吧啦你= =
霸氣殺到自然系既話 唔該拎張圖出黎比我睇下係第幾集 唔好拎埋晒d嘔果小小血出黎就話可以殺到人咁低能~_~
鑽石可以結冰然後一掌打斷嫁? 有冇常識嫁? 如果咁易就唔洗用激 ...

請問大大有乜高見解釋黃猿要舉起手呢 ?

十週年勳章(賀詞)

黃猿俾白鬍子第一隊隊長踢中佢到扮哂話好痛啦

十週年勳章(賀詞)

原帖由 Mz.Lai 於 10-9-13 07:31 PM 發表

但係只靠果實能力就冇可能打到大將本體<-呢到我覺得唔一定
大將屈在於佢地既自然系果實能力,自然系果實係打到自然系果實的,艾斯俾紅狗打死係一個例子
如果他朝有一日有只另一個自然系果實既能力者應該都可以打到大將本體,例如神xd

十週年勳章(賀詞)

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-13 11:10 PM 發表

收皮吧啦你= =
鑽石可以結冰然後一掌打斷嫁? 有冇常識嫁? 如果咁易就唔洗用激光啦~_~
仲有呀!火比熔岩克制?就算溫度上有幾大差別都好 幾熱既野到最後都係可以用黎生火 ,, 咩叫做動畫呀? 霸氣可以屈成咁 一開波雷利唔打死一件先? 有幾難殺呀?你地講到咁易!
白胡子出埸比人話佢可以破壞個世界~ 咁佢洗鬼拖咁大馬去咩? 單拖清埸都夠做啦~_~ 重點係個動畫想佢點姐~ 動畫既所有野唔係你地班傻西討論下就成真囉!
你地聽完人地講乜野霸氣可以打到本體就講到得霸氣做到咁 kai子黎嫁? 沙人中左水咪一樣比人打到半死~ 乜都有相克嫁啦傻仔 你話可以就可以? 喂拎張圖黎睇下霸氣殺左邊件自然系先啦

當霸氣打到自然系其實就代表可以ko到自然系
未必係一野ko,但自然系能力者都係人都會流血,當身體累積一定傷害依然會倒下
好似路飛打莫利亞果到咁,佢自己不斷使用2檔再加上吸收影子後既負作用同俾莫利亞打,身體先會不斷崩潰續以倒下
又或者好似玩寵物小精靈咁唔一定係一野ko人地,可能係用幾下十萬伏特先打得低人地
如果如此類推點解"霸氣攻擊到自然系"唔等於"霸氣殺到自然系"呢?
講到最後當然最重要係你有能力係自然系未ko你之前你"用霸氣打中自然系"再慢慢累積"對自然系既傷害"啦

十週年勳章(賀詞)

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-12 18:48 發表

關個腦事? 你唔係串呀話?
傻仔~如果比支槍指住就要舉手,咁一開波紅髮比山賊拎槍支住果陣又會唔舉既?你媽媽生少左隻眼比你呀?冇留意到^^?
自然系囉 ,, 地震都打唔死 ,, 霸氣會殺到佢= =?

明串你啦 =]  
因為紅髮知道個山賊跟本唔係佢既對手..先唔理佢咋...
地震就會殺得死?? 地震打得死就唔洗要霸氣啦傻仔!!
好明顯黃猿係知道佢既實力先會做呢d舉動啦..用下腦啦真係~"~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-12 03:05 發表
點解叫黃猿唔好旭就唔好旭既?霸氣既影響??

郁都唔識打??洗唔洗我教你??
算啦..教埋你啦 ..速成  大中4...郁??明??下次唔識打字叫我教你啦

原帖由 xx獵. 於 10-9-14 03:40 AM 發表

郁都唔識打??洗唔洗我教你??
算啦..教埋你啦 ..速成  大中4...郁??明??下次唔識打字叫我教你啦

洗乜理佢,睇佢一直以黎既發言就知係on9仔啦
佢話討論無用,我地既討論根本係建基於漫畫設定再加邏輯
而佢果d廢up根本就當自己作者
雷利把口解釋霸氣,佢一樣可以理解成咁
就知佢弱智

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

please cool down
~~~WARNING~~~X1

收皮吧啦你= =
鑽石可以結冰然後一掌打斷嫁? 有冇常識嫁? 如果咁易就唔洗用激 ...

你知5知自然系架果實係好稀有呀...作者點會比個廢柴去濫用...食得自然系果實果d人本身體術都好強...再加埋果實架能力邊有咁易會殺到佢?大部份人對住自然系毛都店5到一條(包括而家未練霸氣架路飛)...打到佢嘔小小血仲叫殺5到?
仲有呀!火比熔岩克制?就算溫度上有幾大差別都好 幾熱既野到最後都係可以用黎生火 ,, 咩叫做動畫呀? 你講緊咩呀?
霸氣可以屈成咁 一開波雷利唔打死一件先? 有幾難殺呀?你地講到咁易!
好心你睇多次雷利講霸氣架用途啦
白胡子出埸比人話佢可以破壞個世界~ 咁佢洗鬼拖咁大馬去咩? 單拖清埸都夠做啦~_~ d人講果個係佢後生果陣時...佢而家老左勁多...就好似佢比佢個仔用劍吉左佢一下就知佢d反應慢左幾多同埋佢架能力係被譽為最強破壞力!
重點係個動畫想佢點姐~ 動畫既所有野唔係你地班傻西討論下就成真囉!夠5係你呢個傻仔話5係就5係囉=]
你地聽完人地講乜野霸氣可以打到本體就講到得霸氣做到咁 kai子黎嫁?
你話你a____a?
沙人中左水咪一樣比人打到半死~ 乜都有相克嫁啦傻仔 你話可以就可以? 喂拎張圖黎睇下霸氣殺左邊件自然系先啦
咁你又拎張圖搵紅狗,黃猿,青雉,煙佬,白胡子,女帝等等佢地d果實比咩克?
你自己先自我收皮咪5會有人嘈囉

其實有睇最新個期都知...武裝式既霸氣係可以捉到自然系既實體=攻擊到吧?...
而且亦會因使用霸氣個人既霸氣强度而決定威力...
紅髮個團既副船長霸氣是如何- -"想想也知吧..不然就是能力者?打得到自然打得死吧- -"打唔死都重傷,,
這樣才會令黃猿有如此動作吧...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 01:12 AM , Processed in 0.042257 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存