2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 One Piece 海賊王 問題 ... e條友威力有幾大?
樓主: 天翼銀狼III
go

問題 ... e條友威力有幾大?

原帖由 xx獵. 於 10-9-14 03:40 AM 發表

郁都唔識打??洗唔洗我教你??
算啦..教埋你啦 ..速成  大中4...郁??明??下次唔識打字叫我教你啦

衣架超人識打字扮大佬呀?
我唔識打果4隻字呢 好似叫做吊你露帽 d人成日講嫁~ 不如你教下我好唔好@@? 衣架超人~
已有 1 人評分威望 收起 理由
壺一v一 -5 already warning

總評分:  威望 -5   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-14 12:14 發表

衣架超人識打字扮大佬呀?
我唔識打果4隻字呢 好似叫做吊你露帽 d人成日講嫁~ 不如你教下我好唔好@@? 衣架超人~

膠=] 衣架超人都比你作得出=] 真係可憐.. 好心你得閒就做下d有益身心既野啦~"~
你屋企冇衣架既..唔好洗衫呀笨7- -"" 弱智真係弱智 ~"~..冇撚得救!!

你跟本就係覺得霸氣冇用!!你有你既諗法..我地改變唔到你..我地都冇辦法~"~
你慢慢弱智落去啦~"~

十週年勳章(賀詞)

樓主好on9- -我到頂你唔信

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

already warning

粗口者一律先扣5分 之後 數落係=V=開方=V=咁扣

大家都是一家人和和氣氣  
仲有唔好為左扣果幾分無啦啦同我反面 我係無辜
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
請大家要明 討論區就係為左比人討論
唔係比人爆粗+發洩
唔明咪講到明 唔洗一定要講粗口
無論大朋友小朋友係個版到敢開POST敢討論我已經好尊敬佢地
therefore, please be nice =3=

原帖由 壺一v一 於 10-9-14 03:15 PM 發表
already warning

粗口者一律先扣5分 之後 數落係=V=開方=V=咁扣

大家都是一家人和和氣氣  
仲有唔好為左扣果幾分無啦啦同我反面 我係無辜
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ...

原本我好聲好氣嫁囉 係有d白痴既人搞晒事咁~最憎討論區就係有e班咁既毒男係到 睇我icon以經有一件

十週年勳章(賀詞)

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-14 17:52 發表

原本我好聲好氣嫁囉 係有d白痴既人搞晒事咁~最憎討論區就係有e班咁既毒男係到 睇我icon以經有一件

我係見你話我..我先話你..你睇返前面啦~"~.. 毒男..未睇你個樣都知你似d啦..xd

夠啦,收聲,繼續討論呢條友有幾大威力
============================
個人認為佢係夠黃猿打,
但係佢唔知黃猿會有機會跳上上空再出招

睇住d人討論d根本唔知結果既野講到爆哂粗真係好搞笑

呵呵 講下自己意見先
首先 多謝版主 講左個個係紅髮海賊團ge副船長
我睇個時仲諗緊佢係乜水~_~

另外 我有以下意見:
1 利用霸氣能打中能力者本體 <這是事實
而推展落去 可以等同 利用霸氣 可「殺死」能力者(特別指自然系)
因為 可以帶有霸氣的攻擊 可令能力者受傷
即傷害可以累積 當傷害累積太多時 會昏迷 甚至死亡
*可能有人會話 白胡子一隊隊長 可用果實力量 自行治療 但這個極端例子暫不討論

2 令武器附有霸氣
  我覺得 (是覺得) 霸氣能附在實體武器中 (如拳頭 弓箭 槍械等)
  而路飛的拳頭 也是有實體(即使是橡膠) 所以可利用霸氣 攻擊能力者本體
  但樓上各位所說的 大噴火  冰矛 光劍等等武器
  我認為 因為這些武器都是利用果實能力「製造」出來的
  所以 會跟霸氣有衝突 (霸氣能短暫「封鎖」果實能力)
   因此 不能附上霸氣 例如 赤犬不能用大噴火 打中黃猿的本體

至於樓上有人 以艾斯被赤犬打中實體為例 說明自然系能力可附上霸氣
我不太認同這點 我的看法是 艾斯為了保護路飛 因此不自然化
用身體把赤犬的攻擊擋下

如果 這post有任何關於 事實上的錯誤 歡迎指出錯誤 我會改正
如何是有關 意見上的問題 (意見不合)
請不要動輒就爆粗 我是歡迎理性討論的 =]

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 jasonlai2003 於 10-9-14 06:34 PM 發表
呵呵 講下自己意見先
首先 多謝版主 講左個個係紅髮海賊團ge副船長
我睇個時仲諗緊佢係乜水~_~

另外 我有以下意見:
1 利用霸氣能打中能力者本體  

'
樓上講既野我認同-0-

點睇各位都係專業FANS啦
深入討論我鐘意
好啦

唔好人身攻擊   仲黎料就關POST
鼓勵關POST者就要交上50分

只有勝者就是正義 我就係正義
上腦中

笑傲無雙

汶川大地震都唔系全部人死曬啦!!~
何妨佢有果實能力!!{搞GAG ONLY XDD]

原帖由 xyq135365 於 10-9-14 07:59 PM 發表
汶川大地震都唔系全部人死曬啦!!~
何妨佢有果實能力!!{搞GAG ONLY XDD]

-.-好有道理
真心笑左

佢扮蟹......................................................

回復 49# jasonlai2003 的帖子

赤犬好似本身都打到艾斯
係艾斯出火拳,赤犬出唔知咩拳果陣-.-
結果艾斯俾人燒傷左

十週年勳章(賀詞)

原帖由 Sai* 於 10-9-15 02:28 發表
赤犬好似本身都打到艾斯
係艾斯出火拳,赤犬出唔知咩拳果陣-.-
結果艾斯俾人燒傷左

係因為自然系果實 都會有級數架..姐係艾斯既火..唔夠紅狗既火熱..
所以先會比人打死!!

ok囉 咁大家討論埋落去囉 ~
我自己覺得 當時條友渣住支槍 子彈連槍 槍連身 咁就應該可以落到霸氣係果到
另外回返jasonlai2003~
我覺得自然系冇得選擇自唔自然化~ 就好似白煙佬無啦啦比人斬一刀咁 佢都冇睇住後面 就變左白煙比人斬開左~
同埋睇返後來條魚人保護路飛走果陣 佢係魚人 唔可能自然化 但係照樣可以穿過佢身體燒到路飛 所以當時艾斯應該係潛意識想保護路飛~ 然後比人打穿左 身體穿開果個部份變成火 相對都硬食左好多熱岩漿~所以能夠傷到路飛既只係小小火 or 熱力~ 路飛可能會冇事 ,, 然後艾斯因為只係比人打中左身體一個部位 而唔係全個身體 佢穿開果到可以變做火冇事 ,, 但係冇變火既地方以經比岩漿熱到黑晒~ 所以以經冇左命 ,, 應該係咁先死 ,, 如果唔係好難解釋落去~

原帖由 xx獵. 於 10-9-15 02:46 AM 發表

係因為自然系果實 都會有級數架..姐係艾斯既火..唔夠紅狗既火熱..
所以先會比人打死!!

火最高可達2萬5千攝氏度以上
岩漿存在於650°C到1200°C的溫度中。
點唔夠熱呀?
比多段野你睇啦!
【573相關】某組的翻譯又在誤導人了。哪來的熔岩剋火?

哪個組我就不說了

赤犬的本意是能力有高低之別,但完全沒有提到克制這個概念的

能力者實力的強度是和本人的鍛煉有關的

ACE的火的強度&赤犬的岩漿強度是視本人實力而定的

說不好聽點,火最高能到4000度,但誰說了ACE是達到了火能力的頂峰?

“不要因為是火就大意了,我的岩漿能燃盡你的火”的潛臺詞是:你小子還嫩呢,燒到4000度再來和本大爺鬥吧

自然系中,水火不容,電絕緣什麼的才能叫克制關係吧

現在哪里都是一大堆人嚷著“克制”這啊“克制”那的,罵WT的人也大有人在

某組真會誤導群眾

以上

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-15 02:48 AM 發表
ok囉 咁大家討論埋落去囉 ~
我自己覺得 當時條友渣住支槍 子彈連槍 槍連身 咁就應該可以落到霸氣係果到
另外回返jasonlai2003~
我覺得自然系冇得選擇自唔自然化~ 就好似白煙佬無啦啦比人斬一刀咁 佢都冇睇住後面  ...

其實每個自然系能力者..
大部份時間都係能力化左..
1. 即使有人暗算都唔會受傷
2. 當有需要先將自己實體化..
如果個個都唔可以控制實唔實體化,自唔自然化..
咁打交個陣應該幾慘..一陣想佢自然化既時候佢又唔自然化..
想佢實體佢又自然化..

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-15 02:54 AM 發表

火最高可達2萬5千攝氏度以上
岩漿存在於650°C到1200°C的溫度中。
點唔夠熱呀?
比多段野你睇啦!

火要睇顏色黎分別溫度
艾斯既火變成藍色再算
偏偏佢就係低溫火既顏色

中2科學有教

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 12:16 AM , Processed in 0.047313 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存