2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 One Piece 海賊王 問題 ... e條友威力有幾大?
樓主: 天翼銀狼III
go

問題 ... e條友威力有幾大?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-15 02:54 發表

火最高可達2萬5千攝氏度以上
岩漿存在於650°C到1200°C的溫度中。
點唔夠熱呀?
比多段野你睇啦!

唉..面就人地比..架呢..就自己丢既
我只係話艾斯既火唔夠紅狗既火熱 所以比佢打死..
我就冇話過艾斯既火係唔夠熱~"~.. 我只係話佢唔夠紅狗既火熱..
佢係夠紅狗熱既..就唔會比紅狗打死啦~"~..

原帖由 xx獵. 於 10-9-15 03:59 AM 發表

唉..面就人地比..架呢..就自己丢既
我只係話艾斯既火唔夠紅狗既火熱 所以比佢打死..
我就冇話過艾斯既火係唔夠熱~"~.. 我只係話佢唔夠紅狗既火熱..
佢係夠紅狗熱既..就唔會比紅狗打死啦~"~..  

熱唔熱都係相對,
艾斯的確低溫過赤犬,點睇都係,,即使赤犬得600度

艾斯粒果實發揮空間仲好大,話哂佢係大約3年前先食

我睇既資料就咁

目視分別火既溫度
紅色(200℃-350℃)
橙色(350℃-460℃)
黃色(460℃-570℃)
黃白色(570℃-740℃)
白色(740℃-1150℃)
藍白色(1150℃-2500℃)
藍色(2500℃以上)。

恆星果種燃燒唔知應唔應該當係,
不過艾斯9成係上表呢種
理由係一般橙色恆星表面溫度已經2,3千度
太陽係黃色(G類型),約5000~6000度
如果艾斯有咁恆星咁勁,地球已經唔洗要

所以艾斯應該係日常生活既火(上表)
即3XX-4XX度左右
=========================================

我唔希望有人講咩唔好用科學傾
既然用得科學開頭,咁之後討論既方向就用科學同常理黎討論
唔好到時對你有利就用科學,失利就話漫畫唔應該用科學傾

討論有無價值亦不必旁觀者談論,價值由參與討論者衡量

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-15 02:48 AM 發表
ok囉 咁大家討論埋落去囉 ~
我自己覺得 當時條友渣住支槍 子彈連槍 槍連身 咁就應該可以落到霸氣係果到
另外回返jasonlai2003~
我覺得自然系冇得選擇自唔自然化~ 就好似白煙佬無啦啦比人斬一刀咁 佢都冇睇住後面  ...

我覺得自然系冇得選擇自唔自然化
點會無呢@_@就好似之前艾斯同煙佬佢地2個撞到果到就知自然化係可以控制啦!!!佢地平時5係戰鬥狀態果陣應該會5用如果5係點會比路飛撞到佢地2個都飛起?

十週年勳章(賀詞)

霸氣唔係封鎖能力係捕捉能力吧?真正封鎖能力既應該係黑暗果實果d-.-
自然系一定有得實體化啦,艾斯死之前都抱住路飛,唔通路飛抱住團火咩xd
至於紅狗同艾斯,我覺得佢地本身實力上有一定差距
熔岩本身可以產生火,應該勁過普通火吧?
至於樓上既其他火都係靠其他物質一齊燃燒先會更加熱,就算艾斯練果實能力去到極限都未必有咁熱

原帖由 Akira01 於 10-9-15 04:25 AM 發表

熱唔熱都係相對,

我睇既資料就咁

目視分別火既溫度
黃色(460℃ ...

艾斯既火 只係紅燈色~

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 Akira01 於 10-9-15 04:25 AM 發表

熱唔熱都係相對,

我睇既資料就咁

目視分別火既溫度
黃色(460℃ ...

我屋企煤氣爐..日日煮飯都見到藍色火
原來我屋企有差唔多一半太陽表面咁熱--

原帖由 soniiison 於 10-9-15 09:52 AM 發表

我覺得自然系冇得選擇自唔自然化
點會無呢@_@就好似之前艾斯同煙佬佢地2個撞到果到就知自然化係可以控制啦!!!佢地平時5係戰鬥狀態果陣應該會5用如果5係點會比路飛撞到佢地2個都飛起?

根本就冇得控制唔變自然化 <---不如咁講
你只要食左果實 你既身體就強制起出變化~ 當時比路飛撞飛左兩件係因為冇打穿身體 變唔到自然化~
艾斯做草帽比魔人果陣 係因為d針成日吉到手 然後變火先難做 如果撞下都變火 我諗佢連船都上唔到= =
而佢所選用既招式係另一回事 ,, 你可以睇返艾斯死前果集 佢同赤犬係一齊身體變晒做自然系先撞埋一齊 而艾斯燒傷左 後來燒傷既地方變返做火 同埋如果赤犬有足夠力量殺艾斯的話 都唔會狗到沖埋去殺左路飛先啦= = " 係逼係艾斯硬食果一下 然後先係穿過身體既地方變左做火 其他身體部位 根本就頂唔住果種熱力~

原帖由 壽司-v- 於 10-9-15 01:41 PM 發表

我屋企煤氣爐..日日煮飯都見到藍色火
原來我屋企有差唔多一半太陽表面咁熱--

gas爐既關係
氣體燃燒

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-12 06:48 PM 發表

關個腦事? 你唔係串呀話?
傻仔~如果比支槍指住就要舉手,咁一開波紅髮比山賊拎槍支住果陣又會唔舉既?你媽媽生少左隻眼比你呀?冇留意到^^?
自然系囉 ,, 地震都打唔死 ,, 霸氣會殺到佢= =?

姐係我覺得你唔識唔好扮有料咁~係咪你媽媽生少左隻眼比你呀?冇留意到^^?
已有 1 人評分威望 收起 理由
壺一v一 -3 無謂的就免說

總評分:  威望 -3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-12 06:48 PM 發表

關個腦事? 你唔係串呀話?
傻仔~如果比支槍指住就要舉手,咁一開波紅髮比山賊拎槍支住果陣又會唔舉既?你媽媽生少左隻眼比你呀?冇留意到^^?
自然系囉 ,, 地震都打唔死 ,, 霸氣會殺到佢= =?

原來你先係傻仔
壺一v一 -5 already warning

總評分:  威望 -5   查看全部評分

其實呢,紅狗個下,如果艾斯自然化左
咁即係行過去根本多如,路飛都會照比紅狗打中
but,艾斯無自然化就可以食左個下熔岩拳
咁路飛就會無事

笑傲無雙

哈哈...其實樓主既觀察力好強,

冇話誰是誰非吧,大家都是對的,

客人永遠是對的

但要得到其他人同意...唔係話人傻仔,話人xxxx就可以的...

知道什麼是議論嗎?

你有論點就可以提出質疑,要人信服就要講出論據,

如果唔係^^大家講完一樣野冇論証...即是廢話
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
其實我覺得,黃猿只係驚訝而唔係驚慌

係個一頁既右下...個d2打6先係驚慌(有汗水)

....

千萬唔可以用科學解釋不可能發生的夢想世界(漫畫)

漫畫是一個主觀性的,科學是客觀性的,

如果硬要用科學代入漫畫..我想你太投入了,回來現實吧朋友

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

基本上e套漫畫由一開始就係失利,

但是愈失利愈好睇^^

笑傲無雙

^^如果用科學解釋...的話,黃猿是無敵的...(當然,這是我的主觀)

光速的計算值為(299792500100)米/秒

知道子彈有幾快嗎?

比利時BRG-15式 15mm機槍的子彈槍口初速:1055公尺/秒

1公尺=100米,1055x100 = 105500米/秒

光速是最快子彈的284萬1635倍...

好吧...假設加上霸氣是快超多...那我認輸了~~

~~~~~~~~~~~

如果用上物理學黃應用係黃猿身上更可怕...

F = ma

假設黃猿的體重係60kg (假設姐),a=299792500100

F=N = 17987550006000N 係地球來計,e個力 = 1798755000600kg...

咁一定之後 王員比個唔係好勁既人殺左啦

原帖由 天翼銀狼III 於 10-9-13 11:10 PM 發表

收皮吧啦你= =
你又睇到幾多呀? 好x專業?
霸氣殺到自然系既話 唔該拎張圖出黎比我睇下係第幾集 唔好拎埋晒d嘔果小小血出黎就話可以殺到人咁低能~_~
鑽石可以結冰然後一掌打斷嫁? 有冇常識嫁? 如果咁易就唔洗用激 ...

除左艾斯 同羅杰  你有見到op有死過人嗎?  
你有冇睇到雷利講解霸氣戈集?

原帖由 xx獵. 於 10-9-12 08:38 AM 發表
紅髮團既人喎大老..
黃猿都知佢叫咩名..佢自己都應該知對面係咩實力啦..
成支槍對住你.. 你都會舉手啦大老- -""用下腦啦~"~

最橪憎你E D回復 :D 講到自己好似好橪醒咁 (路過入黎望兩望;D擺了 咁都見到D7頭回復囧)
壺一v一 -10 already warming

總評分:  威望 -10   查看全部評分

用現代科學黎解釋漫畫真係on9

漫畫根本就係一樣天馬行空既野,,做咩要咁無聊走去計數
一切都係掌握係作者既手上

十週年勳章(賀詞)

原帖由 丹力斯 於 10-9-22 23:15 發表

最橪憎你E D回復 :D 講到自己好似好橪醒咁 (路過入黎望兩望;D擺了 咁都見到D7頭回復囧)

唔係好醒咁..果d跟本就係事實..!! 紅髮海賊團既人..3大將都可以當佢冇到既話!!
咁紅髮個海賊團仲可以做四皇?!?

四皇的愛將都有3大將GE實力

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

好多未來既大科學家

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 06:47 PM , Processed in 0.041758 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存