2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 開心Online 《開心》中秋IQ猜謎至叻星
go

《開心》中秋IQ猜謎至叻星

活動已結束,得獎名單:http://fun.alta.hk/new_details.php?id=248

一年一度的中秋又到了,大家已準備好月餅、約好家人一起賞月了嗎?為了慶祝這一年一度的節日,《開心Online》特別於中秋前舉辦應節活動「中秋IQ猜謎至叻星」。

活動日期
2010-09-21(週二)16:00~18:30

活動說明
1.2000FUN《開心》討論區 內,活動人員會預先開設以「中秋IQ猜謎 - 第XX題」為標題之帖子。 有關帖子將先行關閉,於活動人員發問謎題後才會再打開給玩家作答。
2.活動人員【開心大使】將會於活期時間,約每 15 分鐘進入一次遊戲,並以飛鴒頻道發佈「IQ謎題」。(整個活動共有十條謎題)
3.在遊戲中的玩家們,當您看到「IQ謎題」時,請立即進入 2000FUN《開心》討論區,並打開該條題目作答。
4.每條謎題最快 3 名回答正確的玩家,將可得到「猜謎至叻星」獎勵!

活動獎品
星之祝福 x1、100靈石(贈) x2

注意事項
1.為公平起見,參加者答題後不准修改帖子,如發現修改紀錄,該答題會被取消。(由下一名回答正確者補上)
2.中秋佳節,希望更多人可以參加及獲獎。因此同一用戶,於本次活動上限最多可獲兩份獎品。例如於第 2、6 題時已獲獎,玩家即使答對之後的問題,亦不會再獲得獎品。(由下一名回答正確者補上)
3.官方保留隨時增修活動條款及內容之權利。如有任何爭議,均以 Alta Multimedia 之解釋及決定為準。

活動例子
1. 活動人員【開心大使】將會於活期時間,約每 15 分鐘進入一次遊戲,並以飛鴒頻道發佈「IQ謎題」。(如下圖)

2. 遊戲中的玩家們,當您看到「IQ謎題」時,請立即進入 2000FUN《開心》討論區,網址:http://fun.alta.hk/2000fun.html

3. 登入到討論區中,找尋「中秋IQ猜謎 - 第11題」之帖子(活動時請選擇正確題數之帖子),並進入帖中回覆作答!每條謎題最快 3 名回答正確的玩家,將可得到「猜謎至叻星」獎勵!

好似無咩人知有活動 ??

d謎會唔會太過簡單...

正呀XD
好似好好玩咁XD
淨係返上黎玩呢個活動

玩完.... 岩岩d問題識2,3題咋.....但係一開始答就有2-3個 答左..有無咁快呀...

呢D要用google玩架嘛XDDD

岩岩去睇D問題....有幾個幾正WO.... (吾君愚) 都俾你諗到好野...

白花油個條真係笑左
我仲係度諗平時有d咩藥名我地係識架

原帖由 adam920101 於 10-9-24 11:05 AM 發表
白花油個條真係笑左
我仲係度諗平時有d咩藥名我地係識架

呢條真係有d難度..
我都諗左好耐
我初頭仲諗緊 撒隆巴斯?
唔係喎..4個字..

咩機器會攻擊自己呢題我覺得好搞笑
打字機

原帖由 營多麼需要你 於 10-9-24 04:53 PM 發表
咩機器會攻擊自己呢題我覺得好搞笑
打字機

呢個有另一個版本ga@@   office邊個機器最鐘意sm 自己??

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 12:55 AM , Processed in 0.033767 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存