2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

想點???? [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

PS.  送給留言比我的你~!!!    GOOD LUCK~!!

一個玩野既  亦唔係 玩野既  TOPIC~!!!!!
(其實係一個好莊嚴既話題 )

有句話 成日都會出現

[ 你知唔知自己想點? ]

或者係..

[你 知唔知自己想要乜野?]

唔知既 或者係 唔清盺既~
當你做左/做緊某D事    就會帶比你情緒上 感受上 既 反覆 或 波動  或 疑慮~ 或困惑!!

問心而論~~~上述既問題

認真 答到既人 真係少之又少~~~!!!

真係會諗既人  又係少~

會去諗  但係又諗唔到既人    又唔會係少喎~!!!

諗到既~~ 知道自己想點 知道自己想要D乜...
知而唔識點樣去開始做   或者 係唔肯定做法岩5岩  既 大有人在~!!

甘~~~不如~~ 掉轉想一想吧~!!

你唔想 點 ?????

唔想既野~~~~ 應該好多吧~!!!  (不防用紙寫底佢)

有D野做左  就會帶你去到[你唔想既境地,境況]~~~ 甘就唔好去做~!!!
呢D 你一定會知     一定會識~!
譬如 你唔想日後做乞E.... 你會識[唔做野 唔搵錢就真係聽乞米 ]  甘就唔好懶啦~!!
你唔想 孤獨到老    你會識[玩弄感情,情感最終是落空~!].  甘你咪唔好玩弄感情LOR
如此類推............

甘剩下來的......   很大可能會帶你到彼岸~功德圓滿!!!

無可否認地說...
其實反而好多野 我地係知 自己想點   知自己想要D乜....
知而 唔識點去做~!!

掉轉黎諗....   就會易好多~  或者 清盺更多~!
問題 係 你有冇毅力去做  去堅持 甘話姐~~!!

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
ray250 + 1 支持你!下次繼續^_^
hoyin2234 + 10 鼓勵

總評分:  威望 + 10  Good + 1   查看全部評分

笑傲無雙

姐係你講緊咩,我唔明=.=

原帖由 oldtree1 於 10-9-22 18:24 發表
姐係你講緊咩,我唔明=.=

哈哈~~~   甘簡單都唔明

好喇~~~ 在上帖 加多左字喇~~~

的確 常常唔知自己想點  只知自己唔想點
一講呢句就諗起呢段....
已有 1 人評分Good 收起 理由
☆可兒☆ + 1 WOW~好正的分享~!!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

好玄呀 ~.~

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

你地唔知可兒係玄學家咩  
佢講野不嬲都咁玄

點解我唔覺[玄]既~

我仲覺得自己講得好白  仲接近見血見骨 =口=
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 04:26 PM , Processed in 0.036073 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存