2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Left 4 Dead(L4D) 高手請進 left 4 dead 2
返回列表 發新帖 回覆
go

高手請進 left 4 dead 2 [複製鏈接]

想問下有咩方法可以過到專家
通常你地夾電腦定成班fd一齊過

因為覺得進階同專家差好遠-_-

方法...?
1.cheat
2.技術
戰役其實唔比自己比d怪打倒就得, 盡量行去d牆到  ,可以唔洗理後面
我極限得3player+1npc only

原帖由 蝶戀花乂 於 10-10-14 06:21 PM 發表
方法...?
1.cheat
2.技術
戰役其實唔比自己比d怪打倒就得, 盡量行去d牆到  ,可以唔洗理後面
我極限得3player+1npc only

我發覺如果同自己fd夾好難-.-"因為多數會射中自己友
1-2player+2npc最好

回復 3# 冰龍仔仔王 的帖子

4個玩家齊過專家
基本上少用shot gun為妙
上到專家,1下shot gun中哂,好甘
如果要用shot gun
一係就跑前面,如果跑後面,就要多d望向後面
如果要打返前面既,最好用手槍(麥格農/雙槍,個人建議前者,因為攻高,1槍可以爆到卒頭)
基本上..都係以止痛藥,腎上腺 吊命..除左白左畫面
如果白左,自己身上無藥包/有藥包,都要同隊友講,自己要補血/要求人地幫你用藥包
當然,若果隊友白左畫面,唔好為左1個藥包而唔救隊友
唔係好快會滅團
多d留意boomer,smoker,呢2隻好易搞到滅團
如果隊友被野捉住,右鍵佢地,唔好當正佢地係仇人咁射
然後..就係對地圖既熟悉~對地圖越係熟悉,就越容易過
好似被boomer噴左,隊友無炸彈,你要識搵d角落呢埋,唔好比d卒打到訓低
無比boomer射中既,就要小心有無spitter,因為你既隊友條命係你手上

補充:我唔係高手,只係玩左一段時間,依家已經極少玩,係有時候同fd去網吧玩下而已

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

4個FD一齊 其實專家不是太難 做齊要注意既野就好易過

十週年勳章(賀詞)

4fd易d

有時d電腦好智障

只不過要小心射中自己友
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 10:15 AM , Processed in 0.031632 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存