2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 IRIS 瞳光Online 《IRIS瞳光》心得區 (得閒冇野做系列)原創人補技能配點 更新左有埋牧師lu ...
go

(得閒冇野做系列)原創人補技能配點 更新左有埋牧師lu

之前得閒冇野做係呢個度行下個陣    成日見到話補師比人恰完全冇攻擊力
雖然我唔知賢人方面既野 但人補方面 我覺得攻擊力真係唔弱 回血又唔係少 主要都係被動同buff技可以谷大自己既冶癒量 戰場上輔助殺人同埋拉打都唔係得個補同挨打
因為我del左game都幾耐下  廢事入game cam圖啦
首先講下靈修者
以下講既野都係睇官網d技能諗番出黎  如果佢官網d技能解釋冇錯既話  應該岩既
聚精會神 裝備法杖時,[精神]增加 N 。 法仗熟練爆左既話唔洗理佢
法杖熟練 裝備法杖時,[魔法爆擊]增加 N 。 點爆
魔力增強 在一定時間內增加自己的[魔法爆擊]。 點滿
啟智 裝備法杖時,[智慧]增加 N 。 點爆
獻身 裝備法杖時,[治癒量]增加 N 。 點爆
電流箭 對目標造成[魔法攻擊]加上 N 點魔法傷害。 一點路過   
電流貫通 貫穿目標,造成[魔法攻擊]加上 N 點魔法傷害。 1點路過
雷鳴衝擊 對目標造成[魔法攻擊]加上 N 點魔法傷害,並使目標[無法行動]。 1點路過
精神力回復 在一定時間內持續回復自己的[MP]。 點爆
咒縛 在一定時間內減少目標的[移動速度]。 1點路過(有咩用?一陣下面講)
精靈步伐 在一定時間內增加自己的[重量]上限及[移動速度]。 點滿
閃光 對目標造成[魔法攻擊]加上 N 點魔法傷害。 點滿
災禍 對目標造成[魔法攻擊]加上 N 點魔法傷害,並減少目標[移動速度]。 點到黑間詛咒升滿
黑暗詛咒 只能用於[移動速度]減少的目標。 對目標造成[魔法攻擊]加上 N 點魔法傷害。點爆
治癒 為目標恢復[治癒量]加上 N 點[HP]。點到學到冶2
再生 在一定時間內定時回復目標的[HP]。 *此效果會按施展者的能力而有所增減。點到轉牧c  可以點到1lv再生2就得
啟發十字 為目標恢復[治癒量]加上 N 點[HP],並在一定時間內增加[物理攻擊]及[魔法攻擊]。1點路過
拯救 為自己身邊的隊員恢復[治癒量]加上 N 點[HP]。1點路過
即時復活 讓死亡的角色[復活]。
虔誠 在一定時間內增加自己的[治癒量]。
聰慧 在一定時間內增加自己的[最大MP]及[智慧]。
活力 在一定時間內增加目標的[攻擊速度]。
巨人之力 在一定時間內增加目標的[物理攻擊]、[魔法攻擊]及[角色大小]。
潛能成長 在一定時間內增加目標的[所有屬性點]。
治傷 移除其中一個目標施放的[外傷減益效果]。 *只會移除低於技能效力值的減益效果。
散魔 移除其中一個目標施放的[魔法減益效果]。 *只會移除低於技能效力值的減益效果。
解毒 移除其中一個目標施放的[毒減益效果]。 *只會移除低於技能效力值的減益效果。
復活 讓死亡的角色[復活]。
有興趣想知埋1轉後既配點就回p0吧  你既支持就係我既動力牙-v-同埋有冇人送下gd 加下分 禁埋下推薦先
牧師技能係#25

已有 3 人評分威望 Good 收起 理由
常山趙子龍 + 20 支持你!下次繼續^_^
藍藍._. + 1 感謝分享!
TingGgg_Bb + 2 感謝分享!

總評分:  威望 + 20  Good + 3   查看全部評分

我都唔想連p0st因為字太多  發表新話題打一隻字係咁彈黎彈去=,=

技能最尾即時復活到復活個幾招技   點滿哂佢啦.....千其唔好問咁咪用左好多點囉...我可以話 我呢個玩法50前都夠點用.....
岩先紅字度打 點解要學咒縛 在一定時間內減少目標的[移動速度]。 呢招技呢  因為呢招技係瞬發
可以再直接用黑暗詛咒 只能用於[移動速度]減少的目標。 對目標造成[魔法攻擊]加上 N 點魔法傷害。
升lv方面  有閃光 魔法箭 雷鳴衝擊  咒縛  黑暗詛咒 同災禍  閃光 魔箭 咒縛  黑暗詛咒 再出雷嗚 基本上己經死左一隻  第二隻又可以即刻再出
閃光 魔箭 跟住就 災禍再黑暗詛咒     時間上係岩岩好可以係咁連住食怪  mp方面有招回mp 加小小mp水其實己解決補師打怪慢既問題
戰場打人  用雷嗚捉一捉  比隊友圍條友 特別係搶其定身好好用  得你一條友都可以係咁用瞬發技打   同埋唔知點解我之前玩見唔少人補都學光之箭=,=
我就認為補c要詠唱既攻擊技好唔抵!!!! 所以用左呢種配點方法
牧c方面既配點等我睇下個p0  人氣如何 有冇人回p0先整啦

已有 1 人評分Good 收起 理由
TingGgg_Bb + 2

總評分:  Good + 2   查看全部評分

支持
紅茶o賢∮ + 1

總評分:  Good + 1   查看全部評分

d人睇完真係唔回p0

笑傲無雙 玩過星曲WEB

咁正都會唔回丫,早d打出黎嘛.\/.等我煩惱左咁耐xd,but,多謝大大@@

但係我想問...牧師個時點樣配點,你呢個點法好似係1轉前啵(定係我睇錯-0-"?)

原帖由 結城野樹 於 10-11-7 08:14 PM 發表
咁正都會唔回丫,早d打出黎嘛.\/.等我煩惱左咁耐xd,but,多謝大大@@

但係我想問...牧師個時點樣配點,你呢個點法好似係1轉前啵(定係我睇錯-0-"?)

好耐之前怕煩 唔想整 依家太閒 咪整下
TingGgg_Bb + 1 活動參與

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 結城野樹 於 10-11-7 08:14 PM 發表

冇人回p0 都冇乜心機整埋牧c 個d配點=,=     靈修個d技 就算轉左職我都會不變

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 紅茶o賢∮ 於 2010/11/7 08:55 PM 發表

冇人回p0 都冇乜心機整埋牧c 個d配點=,=     靈修個d技 就算轉左職我都會不變

唔緊要,無人回po,我支持你~@@v點都要整埋牧師出黎嫁啦xd

十週年勳章(賀詞)

支持

想問一問,,,,點解  灼焦鞭(踢開幾個人果招)  同  逃脫 唔開1點????

同埋傷害吸收學唔學好....傷害吸收1+傷害吸收2,,,2個加埋有12%吸物傷同魔傷,,,有冇用????

多謝你分享@@期望你既牧師配點分享xD!!!!!

原帖由 11567 於 10-11-8 11:10 AM 發表
想問一問,,,,點解  灼焦鞭(踢開幾個人果招)  同  逃脫 唔開1點????

同埋傷害吸收學唔學好....傷害吸收1+傷害吸收2,,,2個加埋有12%吸物傷同魔傷,,,有冇用????

我覺得 大部份近戰 都有得沖 你逃脫只係向後彈個4,5步=,= 無謂哂技點   
踢開人個招其實可以學1點 但學左既話 打怪就變左有2招大技 咁樣會令人選擇引怪好定單打好.......如果想安全又唔洗用咁多水既話  就選擇#1既點法唔學踢開人個招
想激烈d 低lv唔排除可以學黎玩下 拉怪升   但高lv我覺得冇乜用 打唔痛又哂左技點      捉人個招我冇記錯既話係cd6秒 其實唔算多 魔攻又唔低都算扣到嫁!!
傷害吸收 實際數字上我覺得效果唔多     咁不如用d技點黎升招盾   招盾愈高lv 就愈不得了

原帖由 澍仔 於 10-11-8 01:41 PM 發表
多謝你分享@@期望你既牧師配點分享xD!!!!!

今個星期內 有時間會整埋

原帖由 紅茶o賢∮ 於 10-11-8 06:57 PM 發表

我覺得 大部份近戰 都有得沖 你逃脫只係向後彈個4,5步=,= 無謂哂技點   
踢開人個招其實可以學1點 但學左既話 打怪就變左有2招大技 咁樣會令人選擇引怪好定單打好.......如果想安全又唔洗用咁多水既話  就選擇#1既 ...

人地打緊你,,,用左逃脫果招,,人地個描準唔係會冇左的嗎?????(姐係人地要再描準過你)

原帖由 紅茶o賢∮ 於 8-11-2010 18:57 發表

踢開人個招其實可以學1點 但學左既話 打怪就變左有2招大技 咁樣會令人選擇引怪好定單打好.......如果想安全又唔洗用咁多水既話  就選擇#1既 ...

逃脫唔止彈4, 5步了. 近戰衝前都有CD的, 等佢衝左先逃脫
灼焦鞭都係拉開近戰距離既技之一, 不過技後硬直大, 有D保留
被動技吸傷12%, 占卜8%, 加上上衣屬強已經有2x%以上, 未計食水果D.. 所以我覺得有佢價值係度

原帖由 Wylfred 於 10-11-8 07:40 PM 發表

逃脫唔止彈4, 5步了. 近戰衝前都有CD的, 等佢衝左先逃脫
灼焦鞭都係拉開近戰距離既技之一, 不過技後硬直大, 有D保留
被動技吸傷12%, 占卜8%, 加上上衣屬強已經有2x%以上, 未計食水果D.. 所以我覺得有佢價值係度 ...

我就個人認為冇用  各自喜好吧   加上大家都唔一定要跟我既建議去點  只不過我覺得同佢玩定身己經夠=,= 逃脫只會向後方.......呢個己經覺得煩

原帖由 11567 於 10-11-8 07:37 PM 發表

人地打緊你,,,用左逃脫果招,,人地個描準唔係會冇左的嗎?????(姐係人地要再描準過你)

應該就唔洗再點個目標=,=  如果係咁 混戰你都幾爽下xd

小弟有野想問下...
個3招祝福呢....洗唔洗加哂3招```
我覺得+攻/防的有用-v-"

原帖由 澍仔 於 10-11-8 09:51 PM 發表
小弟有野想問下...
個3招祝福呢....洗唔洗加哂3招```
我覺得+攻/防的有用-v-"

又冇得重覆加落一個人身上   選擇一樣都夠啦   升哂2樣加落唔同職身上都冇乜用=,= 其實加既效果唔算多
最重要都係最尾個招加爆擊既爽死   到時大把人求你加技

原帖由 紅茶o賢∮ 於 10-11-8 09:54 PM 發表

又冇得重覆加落一個人身上   選擇一樣都夠啦   升哂2樣加落唔同職身上都冇乜用=,= 其實加既效果唔算多
最重要都係最尾個招加爆擊既爽死   到時大把人求你加技

-v-55lv先有~~
好期待你既牧師攻略
我31都開始困惑緊`xD
沖等中 ``

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 06:51 PM , Processed in 0.038770 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存