2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 IRIS 瞳光Online 《IRIS瞳光》心得區 (得閒冇野做系列)原創人補技能配點 更新左有埋牧師lu ...
樓主: 紅茶o賢∮
go

(得閒冇野做系列)原創人補技能配點 更新左有埋牧師lu [複製鏈接]

原帖由 澍仔 於 10-11-8 09:58 PM 發表

-v-55lv先有~~
好期待你既牧師攻略
我31都開始困惑緊`xD
沖等中 ``

努力吧

原帖由 Wylfred 於 10-11-8 07:40 PM 發表

逃脫唔止彈4, 5步了. 近戰衝前都有CD的, 等佢衝左先逃脫
灼焦鞭都係拉開近戰距離既技之一, 不過技後硬直大, 有D保留
被動技吸傷12%, 占卜8%, 加上上衣屬強已經有2x%以上, 未計食水果D.. 所以我覺得有佢價值係度 ...

其實被動技吸傷12%我睇過好多文,,,就係有d人講有用,,有d講無用,,所以都唔知+唔+好,,,
好似你咁講,被動技吸傷係幾有用,,,但我睇過一d文章話牧c穿布裝,,,物理防極低(神裝+10另計),,,,比物理攻果d人打1下超金,所以吸傷同唔吸傷分別唔大,,,,,,搞到我e+都唔知開唔開好

我都覺得吸傷效果唔大 就算吸左20%都係2千以上砍落黎d雙手劍    其實後期注重既係一女神祝福黎多個再生  
個5,6秒之間就可以狂用瞬發技打佢  之前就玩定身回血 拉打 吹bb

200幾個睇 得22個回復

今日下午好空閒 所以就講埋牧師配點既分享

獻身 II 裝備法杖時,[治癒量]增加 N 。 點滿
啟智 II 裝備法杖時,[智慧]增加 N 。 點滿
閃光 II 對目標造成[魔法攻擊]加上 N 點魔法傷害。 隨自己喜歡升爆定唔升
審判之箭 對目標造成[魔法攻擊]加上 N 點魔法傷害。 點滿
女神祝福 為自己身邊的隊員恢復[治癒量]加上 N 點[HP],並在一定時間內定時回復目標的[HP]。 呢招好有用 點滿無壞
再生 II 在一定時間內定時回復目標的[HP]。 *此效果會按施展者的能力而有所增減。 1點路過
治療之路 為目標恢復[治癒量]加上 N 點[HP],並在一定時間內增加[所受到的治療量]。 極之有用 點爆!
治療果實 為目標恢復[治癒量]加上 N 點[HP],並在一定時間內定時回復目標的[HP]。 *此效果會按施展者的能力而有所增減。 呢個未學過 未玩到咁後 實際好唔好用未知._.不過擺到咁後招技 點滿既應該
治癒 II 為目標恢復[治癒量]加上 N 點[HP]。 點1 都足夠 有點多咪升下
天才 在一定時間內增加自己的[最大MP]、[智慧]及[精神]。 點滿
虔誠 II 在一定時間內增加自己的[治癒量]。 點滿
治傷 II 移除其中一個目標施放的[外傷減益效果]。 *只會移除低於技能效力值的減益效果。 點滿
解毒 II 移除其中一個目標施放的[毒減益效果]。 *只會移除低於技能效力值的減益效果。 點滿
散魔 II 移除其中一個目標施放的[魔法減益效果]。 *只會移除低於技能效力值的減益效果。 點滿
法術屏護 在一定時間內建立保護盾,抵禦目標指定數值或指定次數的攻擊。 當數值或次數其中一項全部耗盡,效果便會消失。 點滿
潛能成長 II 在一定時間內增加目標的[所有屬性點]。 呢個可以點滿可以點1 唔係有錢點滿都得 最多冶2  1點路過
活力 II 在一定時間內增加目標的[攻擊速度]。
巨人之力 II 在一定時間內增加目標的[物理攻擊]、[魔法攻擊]及[角色大小]。 活力同巨人之力點到可以升爆女神憤怒就得
祝福技能方面唔係加防就攻擊 自己想邊一邊就升邊一邊啦

回血個陣 用左治療之路 就用冶1 冶2 緊急用女神祝福  回血技好夠玩    啟發十字唔升佢既原因係冶癒量低 同埋加既攻擊技係唔少 但為左個小小攻擊力要升爆佢 又回得唔夠多血 何必呢   有問題可以盡情發問

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 紅茶o賢∮ 於 2010/11/9 03:22 PM 發表
今日下午好空閒 所以就講埋牧師配點既分享

獻身 II 裝備法杖時,[治癒量]增加 N 。 點滿
啟智 II 裝備法杖時,[智慧]增加 N 。 點滿
閃光 II 對 ...

等左咁耐終於出啦><可惜比唔到gd你..@v@thz大大
咁初初轉牧師個時得閃光一招ja wo,好難打怪,定係學埋你之前所講個幾招攻擊技?

轉左職  靈修者d技能仲係度=,= 點會得一招攻擊技... 出招次序同#2一樣... 閃1 同閃2共同cd 唔可以學冶1冶2咁輪住用

更新左 更加冇人回p0 但又成300幾次睇 香港人真係

原帖由 紅茶o賢∮ 於 8-11-2010 19:54 發表

我就個人認為冇用  各自喜好吧   加上大家都唔一定要跟我既建議去點  只不過我覺得同佢玩定身己經夠=,= 逃脫只會向後方.......呢個己經覺得煩

定身定3秒
逃脫彈後一段距離, 一般步速追返過黎都2秒左右
因為拉開左距離對手近戰既話就用唔到技, 所以果2秒都值得投資落去~ 而且逃脫又無硬直

原帖由 11567 於 8-11-2010 22:40 發表

其實被動技吸傷12%我睇過好多文,,,就係有d人講有用,,有d講無用,,所以都唔知+唔+好,,,
好似你咁講,被動技吸傷係幾有用,,,但我睇過一d文章話牧c穿布裝,,,物理防極低(神裝+10另計),,,,比物理攻果d人打1下超金,所以 ...

首先而家好多職都有技係無視防禦, 但吸傷%就係直接減少傷害
防高唔高其實睇你有無心撐
我自己本身係牧師, 普通+5藍裝, 唔駛靠賢人自然之力都已經有8千幾防, 再加個柔光既占卜就破萬
萬防都已經高過好多著重攻擊力既重甲了, 除左坦之外多數我就係第2高防既人
因為呢1萬防我先可以2p古木尾王果時企得穩 @___@"

至於打交黎講幾高血防都係無咩用, 而家撞親D人下下都+10武.. 好似樓主咁學招雷定人仲實際
不過定人果3秒其實好快, 3秒之後都係等死 =.=

原帖由 紅茶o賢∮ 於 8-11-2010 23:23 發表
我都覺得吸傷效果唔大 就算吸左20%都係2千以上砍落黎d雙手劍    其實後期注重既係一女神祝福黎多個再生  
個5,6秒之間就可以狂用瞬發技打佢  之前就玩定身回血 拉打 吹bb

既然你都知道 D雙手劍砍落黎2千,
況且而家唔只2千了.. 爆3, 4千只係平常, 出面有個post單挑古木係6千
你覺得女神+再生果D補得切?
其實你有無真係同人打過 = =
你話你DELETE左game, 我覺得你應該親身上黎感受下

原帖由 Wylfred 於 10-11-10 04:28 AM 發表

定身定3秒
逃脫彈後一段距離, 一般步速追返過黎都2秒左右
因為拉開左距離對手近戰既話就用唔到技, 所以果2秒都值得投資落去~ 而且逃脫又無硬直

首先而家好多職都有技係無視防禦, 但吸傷%就係直接減少傷害 ...

女神加再生其實每秒可以回到唔少血啦  加上女神個一野回成2千幾   既然想做到打得入人既補師 難免要  放棄1d技能
又加上我長期會有朋友一齊同我打機 又會投資沖裝 所以我選擇咁點 牧c要破8千防其實唔難講到底 依家d game戰士多數有優勢
想一個補師永遠食住一隻雙手劍幾乎冇可能 戰友係十分重要

感謝~
好長..搵時間慢慢睇再消化...
我依家升隻新人牧c....有排升orz

原帖由 紅茶o賢∮ 於 10-11-2010 09:33 發表

女神加再生其實每秒可以回到唔少血啦  加上女神個一野回成2千幾   既然想做到打得入人既補師 難免要  放棄1d技能
又加上我長期會有朋友一齊同我打機 又會投資沖裝 所以我選擇咁點 牧c要破8千防其實唔 ...

當你治量好高.. 再生回200, 女神回150, 每3秒一共回650
雙手劍1秒就輸出3~4千.. 搶手低少少2千, 風行再低D (我未遇到過勁既風行 =.=) 點補得切 @@
有戰友同其他因素果D當然唔同, 但係我而家講緊既係單純做左人地target你補唔補得切姐

原帖由 Wylfred 於 10-11-10 06:55 PM 發表

當你治量好高.. 再生回200, 女神回150, 每3秒一共回650
雙手劍1秒就輸出3~4千.. 搶手低少少2千, 風行再低D (我未遇到過勁既風行 =.=) 點補得切 @@
有戰友同其他因素果D當然唔同, 但係我而家講緊既係單純做左人 ...
冇人打交會唔食水

自推

頂佢牙 有冇咁易沉底

十卜下先~我本身都係玩~牧c

原帖由 幻若施 於 10-11-14 07:55 PM 發表
十卜下先~我本身都係玩~牧c

治療果實 為目標恢復[治癒量]加上 N 點[HP],並在一定時間內定時回復目標的[HP]。 *此效果會按施展者的能力而有所增減。 呢個未學過 未玩到咁後 實際好唔好用未知._.不過擺到咁後招技 點滿既應該

呢招瞬發技1定要點.....加得都幾多.....
同埋我無睇錯嘛-.-....無復活????
BTW.......我覺得牧C唔易死.....唔洗刻意+D攻技都幾高攻....
我無學彈自己同彈人地技....
+左啟發....同復活......咁樣比較輔助性強D...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 09:37 PM , Processed in 0.051462 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存