2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 IRIS 瞳光Online 《IRIS瞳光》心得區 [原創] 瞬發戰鬥型賢人配點(1 ~50 / 60)
go

[原創] 瞬發戰鬥型賢人配點(1 ~50 / 60) [複製鏈接]

技能配點先看 #2(術士) #3(賢人)

60前配點 共118點

剩餘的點
可以配回補技~! 方便打副本
或 谷魔爆 都係唔錯既選擇
或 愛pvp 纏足/破盾 都唔錯的!
==================================

buff 共8招
有4招是強化自身

精靈之手 +重 / -施法
虔誠 +治癒量
聚精會神 -MP消耗 / -仇
天才 +MP / +智/精 (呢招可點可唔點, 效果唔大)

有3招是任何人單體+攻速/+防/+屬點... 玩過賢人都知... 唔多講
偽裝 PVP / 單練 都有唔錯的效果...

----------------------------------------------------------------------------

atk
火花 / 閃光 / 審判 / 災禍 / 灼焦 / 逃脫
以瞬發為主...災禍可以拎黎開怪...
灼焦 + 災禍 + 逃脫 有時係pvp起到唔錯的作用
逃脫係副本/pvp逃走必備

----------------------------------------------------------------------------

passive
啟智 +智 (獻身前置)
獻身II +治癒量
傷害吸收II +吸傷 (遇上打定額的大技...呢招效果絕佳)
迅捷施法 -施法
法能節約II -MP消耗

heal
治癒 / 收成 / 聖禦十字 (單補)
頌贊 / 恩典 / 崇心敬拜 / 救贖 (群補)
復活
守護 / 神聖護盾 (吸傷)
治傷 / 散魔 / 解毒領域 (解buff必備 唔好係呢度慳點...)

d人會問 你咁配 打副一定pk
但我自問 有次我自己都好擔心補唔到(1補4近連坦+1槍...古木)
但原來大家走位ok / 收成上得足 / 打王長駐續補
呢個配點都做到0死亡! 我實測~XD

p.s. +智技點解唔點??

ans:
+智 有咩用呢?? 如果我可以用items / eq 去補足的
我就寧願唔用技能去補完 反而+d 我唔點技就做唔到既skill (e.g.吸傷)
加上對治癒量的影響...真係可有可無..
(+1點智究竟+左d咩...詳見巴哈自己搵...)

希望大家鐘意o(0_0)o
單練 / pvp / 副本 都可以將「自己」的死亡率降至最低~
當然用補血技時係有d技巧要注意
e.g.打小怪唔好狂群補...續補的使用時機..
呢d要慢慢學 自自然會掌握~

已有 1 人評分威望 收起 理由
Wylfred + 30 原創內容

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

術士技能配點(40 / 50 / 60 lv 各階段)

ATK火花111
ATK閃光555
ATK逃脫111
ATK灼焦鞭111
ATK災禍333
BUFF虔誠444
BUFF活力222
BUFF自然之力444
BUFF精靈之手333
BUFF聚精會神333
BUFF偽裝111
BUFF潛能成長344
HEAL治癒777
HEAL收成555
HEAL冥想233
HEAL聖禦十字555
HEAL頌贊111
HEAL復活111
PASSIVE啟智333
PASSIVE獻身333
PASSIVE傷害吸收333
PASSIVE迅捷施法333
PASSIVE法能節約333

賢人技能配點(40 / 50 / 60 lv 各階段)

ATK閃光II135
ATK恩典111
ATK崇心敬拜111
ATK災禍II123
ATK審判之箭013
BUFF天才123
BUFF虔誠II123
BUFF活力II122
BUFF自然之力II112
BUFF潛能成長II001
BUFF天佑神恩001
HEAL治癒II367
HEAL神聖護盾112
HEAL治傷領域111
HEAL散魔領域111
HEAL解毒領域111
HEAL守護123
HEAL救贖111
PASSIVE獻身II233
PASSIVE傷害吸收II123
PASSIVE法能節約II012
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 12:36 AM , Processed in 0.035404 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存