2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 新人表示求助
樓主: soulmate
go

[疑難] 新人表示求助 [複製鏈接]

原帖由 kawah1111 於 10-12-6 08:09 PM 發表
我深信以前既回應會係:
爬文啦_ _
依個年下真多有心人lol

其實樓主你睇完上面既回應之後
到底你明唔明?!
開始時,好多新手都要諗一大輪同試一大輪先知自己玩緊乜
最好就一步步黎啦

國戰時:了解左水晶用途, ...

一個玩家都唔可以放過

其實心得區已經有個 新手快速入門

我補充返少少任務整理俾你

唔知而家做完個新手任仲有冇經書送, 以往我開新人既做法係:

LV1-16 做任 (1個鐘內) 新手任務指南
LV16-20 開新手經書打怪 (2個鐘左右)

覺得悶或者唔想用本書住既, 就18LV先去國戰啦, 18LV以下打怪係明顯比國戰升得快好多

LV20 之後, 好似樓上咁講, 大部份任務都係可以唔駛做, 除非你打國戰打到悶啦,
不過有幾個任最好知既:

1.競技場新任務.艾博婆婆的燒烤料理
做黎拎雞旦, 國戰救命用物品, 7消回300hp. 注意此道具不能重疊

2.奇美拉召喚任務流程大公開
取得召喚奇美拉必需物品, 附: ★★★QML教科書★★★

3. 部隊介紹連部隊裝入手法
附: 各國NPC位置介紹<新>

另外都簡單講幾句裝備入手方法:

1. 點數裝
有錢乜都得, 去7仔買igash之後入點數, game內商店換寶石

2.game錢裝
主城商店有售

3. 星戒裝
城內星戒店有售, 同等級裝備比game錢裝效能略為高少少, 除非個款你好like, 否則好唔抵買

4.國商裝
城內國家商店有售, 超值抵用, 但要完成國家任務先會有野賣, 同埋有心理準備, 呢d唔駛真銀買既野, 個款通常都係比點裝衰少少

5. 輪盤裝
遊樂場入門口左手邊, 輪盤table度抽, 附最新輪盤裝: 2010年10月19日更新 輪盤裝備圖

6. 怪物跌落裝
裝備掉落資料

同埋呢個係著重合作性同戰術既遊戲, 都係搵個團入一齊玩啦, 樓上已經好多拉客了 xD

最好入團搵人幫手LA

其實城d任唔洗做==汗

十週年勳章(賀詞)

估唔到有咁多人碼字黎答我,感激感激
至於爬文呢家野,爬係絕對有爬過
心得區爬十幾頁搵新手流程,官網爬D咩系統介紹希望唔洗玩到一頭煙
上面有D LINK/#12個份表我都有睇過(但份表只有委託人位置,結果都係搵唔到目標人物@@)
問題係可能FEZ唔似我過往玩過既OLG
有好多野唔慣、睇文睇一堆都唔明既野
爬文係有得益,但並唔能夠解答我眾多新仔專有問題(可能我問題啦)
不過都係多謝各位特登打咁字FOR我依個新仔

順手搵下團,藍國人士
有冇團收我@@?

原帖由 soulmate 於 10-12-6 10:11 PM 發表
估唔到有咁多人碼字黎答我,感激感激
至於爬文呢家野,爬係絕對有爬過
心得區爬十幾頁搵新手流程,官網爬D咩系統介紹希望唔洗玩到一頭煙
上面有D LINK/#12個份表我都有睇過(但份表只有委託人位置,結果都係搵唔到目標 ...

結果你應該睇越睇越唔明

因為我地都知,所以新手上黎,我地有問盡答

隻game,老實講,佢個系統係我玩過最多變ge遊戲,有d野唔係睇文睇片學得哂,慢慢睇下人地點玩la,有d野係急唔黎

回復 26# kuok1234 的帖子

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 12:39 AM , Processed in 0.034779 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存