2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍之谷 Dragon Nest 香港人VS台灣人
樓主: ificanfly
go

[分享] 香港人VS台灣人 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 -LoveSunny. 於 10-12-14 02:12 PM 發表

- -比人呃左仲理_得佢公唔公頻~
嘈左發洩左先算啦@_@

不過都無咩所謂啦.
件事都過左去. 已成歷史。
不過件事... 我無記錯. 一開始不是呃人.
一開始係HYS先生同倉先生應該係副本嘈過來.
跟住係公頻 HYS 先生話:你唔係好有錢咩? 出頻啦 岩岩又講到自己甘有錢, E家連出頻既錢都無?
開頭佢地係度嘈邊個多錢D.  以我所理解, HYS先生話被倉先生呃左. 應該係因為...........
一開始: HYS先生就話 倉先生話自己好有錢, 跟住叫倉先生出頻嘈下架,但最後倉先生出左兩,三次頻 就無再出頻, 所以HYS先生話被人呃左。

原帖由 o0小流0o 於 10-12-14 02:17 PM 發表

不過都無咩所謂啦.
件事都過左去. 已成歷史。
不過件事... 我無記錯. 一開始不是呃人.
一開始係HYS先生同倉先生應該係副本嘈過來.
跟住係公頻 HYS 先生話:你唔係好有錢咩? 出頻啦 岩岩又講到自己甘 ...

- -為左嘈......而用銀彈射人=)高明

十週年勳章(賀詞)

原帖由 -LoveSunny. 於 10-12-14 02:19 PM 發表

- -為左嘈......而用銀彈射人=)高明

呵.件事你應該都開始清楚晒.
因為有些人睇到最後 HYS先生係公頻: 我比人呃左,係度罵佢. 關唔關你地事
而令好多人認為 比人呃唔出得公頻? 關你們台灣人咩事? 呢個諗法
這句將成件事變左為 比人呃先係公頻罵人。

笑傲無雙

水戰~真係好無謂...

e排花生費好貴lor
不過講真人地鍾意用公頻串77
又關其他人咩事呢(包括港.台人)
佢地送錢比黑橘佢地事

更加冇必要下下就哂佢地講書面語
咁不爽自己走去學lor
再唔係講英文啦^^
夠哂書面語啦掛
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 08:55 PM , Processed in 0.037845 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存