2000FUN論壇

搜索
go

上古捲軸 - 全包 [複製鏈接]

忍影世界

首先講下遊戲新手心得,升級攻略
基本上建立完角色進入遊戲後會去到新手村~個陣係仲未可以出城,會教你d簡易既操作,
大致上識哂之後就可以出城,出左城會5lv就可以開始你既升級之路,5lv後會係城到接任,
慢慢咁升上去,任務升都算快,有d任就跟住指示去運物品,通訊,不過大部份都係殺怪再交任
呢類型會比較多經,期實每升一個級,就禁L上面揀第2個就可以睇下有咩任係未接,紅色當表未可以接
最好就一次過接哂所有任先,有可能會撞任,咁就可以打埋,唔洗又行多轉,我仲建議各玩家
最好先解主線,我覺得主線突別多經~不過都要記住每升一級就返去城睇下有無任接,
升到20級就可以開社團,費用為5萬,基本上你自己一個人玩升到20級係一定無5萬~
所以最好搵定幾個朋友一齊開~有時開禮物會開到魔法粉末,藥草,千其唔好掉地
我封測時就以為無用又阻位,一次過掉左200幾,後來先知好有用,要黎整藥,
只要去雜貨商人到買$100瓶同打副本拎無用既裝去分解就可以整藥,18副本任可以唔洗咁快打住
因為你入到去會覺得唔係幾夠打,最好就20/21級先打。
升到上24級你100%會卡等 會差大約10%左右,個陣你只要解埋每日任務既 公益任就升到上25,25升26任務直接直升
26-28呢下就麻煩啦!真係要開始打王生涯~!基本上可以講27級-封測都要打王升,因為小怪經驗太少,唔靠打王係無可能升到。

跟住就講下工作系統或賺錢心得
工作系統 每一次工作就會扣精力~而每日有3千精力,用哂就整唔到~
好多材料都可以係雜貨商人到買到,工作有分4種,整hp,整mp,改造,秘法
一開頭4種工作都可以學,係唔會消技巧點,之後開始每整一樣野就會有技巧點,
技巧點可以用黎學比較高級既技。
賺錢期實只係得一個方法,就係打副本,打副本出最後個果箱開左佢鑑到上品你就發,
仲可以係副本汁白裝,賣出去/分解佢~!

最後講埋職業心得/配點攻略
職業期實我覺得唔平均,每種職都講下。
衛士,係遊戲中既坦,應該係game中最高防,可惜衛士全力都可以 頂到王,因為靠裝係可以補救防。

劍士,係遊戲中我覺得佢食王最強~佢自己有加攻技,又有加血技,如果拍住隻工匠加埋防就打王一流,暈都唔洗,劍士又係可以全力,因為靠裝係可以補救防。

法師,全智就得,佢有暈技都唔錯,可惜有點豆腐,裝備補救唔大,所以唔可以比王打到~唔係唔洗一兩下就死左。

工匠,呢隻食王都唔錯,可以自己加防技,加上裝備,防一流,又有暈技,工匠單食王都唔錯,我隻工匠全智。

槍手,我自己都係玩槍手,全力,靠裝補救防,槍手單刷比自己高級既王有難度,因為護甲爆得好快,護甲打一下扣2,不過攻擊力都唔錯,。

植物使,睇你玩打怪定幫人,打怪就全智,幫人就半智半精,佢得一招光合作用幫人回血,又無效果加,效果去哂劍同工臣到。

無重復睇一次~希望無打錯字啦

封測角色名稱:Cy冰龍

..

我想問有冇得重點?????  要到幾lv 先有得??    我玩槍手  1力1血 定 全力好  ?? 幫幫手~_~

..

我想問有冇得重點?????  要到幾lv 先有得??    我玩槍手  1力1血 定 全力好  ?? 幫幫手~_~

只要去雜貨商人到買$100瓶同打副本拎無用既裝去分解就可以整藥,18副本任可以唔洗咁快打住

吾系10$咩;) 定我記錯
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 10:25 AM , Processed in 0.028194 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存