2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 七魂Online 官方的設定實在是有D爛!!!(非抱怨文)
go

官方的設定實在是有D爛!!!(非抱怨文) [複製鏈接]

自從出了新年包後,又有幾位朋友離開這個遊戲,緋紅包已經走了幾個,現在又走了幾個,剩下的沒多少個可以聊天的朋友了.
出了藍裝藍武禮盒,練製作的朋友已經不爽離去了,(花了上千萬收材料練到40級,結果一個禮盒,走了一堆人)原因不多說了,大家心中有數.
惡意殺人本來要有懲罰,這本來無可厚非,但用言語,人身攻擊故意挑釁引你去殺人,你黑名後被人一擊必殺噴裝,這就是非常賤格的白目行為!!!
跌經驗,跌錢.噴裝備,這我都可以忍受,大不了再買裝衝過而已.但我不能忍受打怪練功一隻怪的經驗少的可憐,43副本打一場,出來連交任只得3.5%經驗值.打左一晚,水錢都回唔到本唔講,連材料都冇幾個(4人想打印章,結果一晚都打唔到,更不用說火玉碎片,而且火玉被改AI,出現"消滅"的機率非常之高.平均二場就有一場會係火玉滅團)
我從36LV就住在迴廊副本這了,天天看著副本門口從冷冷清清到人開始多起來...結果現在到下午也是只有那聊聊數人在徵人...我不知道還會撐多久.
日日上線等朋友打副本.不然就只剩下工會戰和幫人殺人了...我只知道,緣起緣滅.THE TIME WELL COME...NOT NOW...MAYBE SOON...

PS:在此說明一下,我不是個會殺新手,欺負低LV的惡人,朋友就算同人吵,我都會問明原因才決定幫不幫殺.所以希望看2000FUN的各位朋友,在遊戲內,見到黑名的人,盡量不要亂出手去打人,惹來不必要的爭吵.更請注意一下自己的言論,沒必要一出口就台狗XXXX之類的,我地香港人可以俾人感覺更有品些,大家本在同一天空下,低頭不見抬頭見,打副本更加會時時見,學某知名人士話說:一個白目亂吠,唔通自己都要吠埋一份先甘心?

還有一篇影人花雙刀篇,是我欠大家的,我會完成它.

一擊必殺呢個設定 真係食屎左d  就算神裝都要帶番幾十個防嘖  
今個星期出個禮盒我覺得都算正常 機率唔高 垃圾都足夠 同埋抽夠哂都未必令屬 同唔比哂成套你抽 咁樣都足夠啦
佢等級難升 難免有時真係會悶 去口角 再打交 但係個打交系統太唔爽
第一, 有一擊必殺呢樣野  第二  pvp系統紅唔紅冇咩所謂 隻隻game殺人都應該有後果
但係點解唔可以設定中左一擊必殺 就算黑名左or紅名左 都唔會有任何懲罰呢
講真 鬥人多 鬥多招一擊必殺 咁樣打交有乜意思
要改真係好簡單 set招技去不能向人物角色作為目標  咁樣又唔洗令招技消失 打怪又可以照用 咁樣升lv 沖裝先有用

原帖由 紅茶o賢∮ 於 11-1-28 05:29 PM 發表
一擊必殺呢個設定 真係食屎左d  就算神裝都要帶番幾十個防嘖  
今個星期出個禮盒我覺得都算正常 機率唔高 垃圾都足夠 同埋抽夠哂都未必令屬 同唔比哂成套你抽 咁樣都足夠啦
佢等級難升 難免有時真係會 ...

之前有人提議被人殺的玩家會跌經驗值,我諗呢個提議會使玩家被人惡意攻擊,會惹起非議...
但我想說的是.有人惡意用言語挑釁你,人身攻擊,更加惡意攻擊你但并不打死你,只係要令你攻擊他,使你紅名或黑名,方便用一擊來爆你裝備,這招現在非常盛行,人非聖賢,都會忍唔住出手,甘就中招了.
我噴裝件事,我沒在意,我在意的是朋友一個個的離開,原因竟然是因為出的禮包.
很多朋友練製作辛苦練到高級,所花費的金錢時間,不能用錢來恆量.你要賺錢我無可厚非,但君子愛財,取之有道,官方出幾個禮盒,就將玩家辛苦的成果抹殺,這樣太說不過去了.
你可以說,做紫裝就可以回本了,但你去看看4SER的藍/紫材料,紫材料有多少人有?43迴廊掉的扭曲的靈魂,知道什麼價嗎?我知道...25組防爆.或2500T,這是有人喊賣,要人帶價密,密出價的價錢...唔夠可以再加...
想做藍裝賺錢嗎?41神官武器材料,迎火印章一個70萬,貝甲石一粒15000~20000,我睇下你有幾錢收...而掉落的機率就真係...其他材料價格還可以接受,但任何做出來的武器/裝備/飾品,屬性都是隨機的,做出來後屬性唔好(+MP/+智慧),是否又有人會買???製造者拿什麼來回本?
官方將遊戲搞到想休閒玩的人逐少甘趕走,冇人打怪,材料的掉落率更會進一步被降低...
你的提議唔錯,但官方會接納嗎?他們眼中看到的,諗到的,只有如何去將玩家的真金白銀,更快的取之有道!!!

回復 1# paullok 的帖子

咁都仲話唔係抱怨文係咩

現實都係架啦~ 你受唔到人地口頭挑釁走去殺人你話要唔要坐監? 唔想聽果個人講野黑名單左佢就得啦
家下好好打咩~

你地搞錯左一件事,我冇話接受唔到殺人黑名噴裝掉經驗值跌錢OK?
我係話D甘既白目行為,令人鄙視.
另外話我係抱怨文都沒關係,我抱怨官方的爛設定,同個人無關!  OK?
我從沒有話受唔到D人挑釁,我受唔到就叫你躺地板,黑名單既野,我唔會甘做,甘做我少左好多樂趣,睇少左好多戲.
我今日殺人係因為D人冇口德,我噴裝我既事,我係接受唔到路人三唔識七都見到黑名不問原因就開殺,被我殺左就一堆廢話公頻話我殺人.

呵呵..我好唔好打我唔知...我只知道公平比武唔食水,我只會輸等級同裝備上差距,被人圍歐就另當別論,被人圍+連暈,係人都會趴,係嘛?
唔係開版同人爭論咩野,只係見知道這是官方討論版,希望官方會見到呢篇抱怨官方設定的文章,謝謝大家指教.

哈哈,我想問一問,係咪比人打我唔還拖就咩事都冇??

原帖由 尚慧~毒醫~ 於 11-1-29 11:32 AM 發表
哈哈,我想問一問,係咪比人打我唔還拖就咩事都冇??

俾人打你死左只會係最近的復活點再黎過,放心,唔會有任何懲罰.只不過如果你在解任務或是趕路,就要重新跑過.
紅名會噴背包內隨機一格物品出去,無論幾多數量.只係佔用背包一格,黑名如果死左,就會扣1%經驗值/5%金錢/身上裝備中隨機一件裝備.綁定裝都會噴.經驗值可以買返.

80魂石30日防掉 已經解決左黑名掉裝問題
我地會d人殺左幾個黑名都無野出,應該用左防掉

原帖由 cat001 於 11-1-29 12:27 PM 發表

乜有咁著數既野 據我所知 30魂石淨係可以防掉用一次  270魂石防掉10次

原帖由 真白羊 於 11-1-29 06:06 AM 發表
現實都係架啦~ 你受唔到人地口頭挑釁走去殺人你話要唔要坐監? 唔想聽果個人講野黑名單左佢就得啦
家下好好打咩~

遊戲同現實 你分得清嗎

原帖由 cat001 於 11-1-29 12:27 PM 發表

你老點我...我反轉左個商城都搵唔到30日防掉...
呵呵...講下笑...唔好介意...已經買左一堆名匠金牌係身了...
噴咩都冇關係...至緊要兩個字...

舒暢!!!

原帖由 paullok 於 11-1-29 04:02 PM 發表

你老點我...我反轉左個商城都搵唔到30日防掉...
呵呵...講下笑...唔好介意...已經買左一堆名匠金牌係身了...
噴咩都冇關係...至緊要兩個字...

舒暢!!!  

唔好意思記錯左...30日果個死左扣少80%經 @_@||

原帖由 cat001 於 11-1-29 06:05 PM 發表

唔好意思記錯左...30日果個死左扣少80%經 @_@||

你記性好差...又老點我啦 商城道具時限最長,都是7日....

原帖由 紅茶o賢∮ 於 11-1-29 02:20 PM 發表

遊戲同現實 你分得清嗎

那就是面對現實吧~ 世上沒有必勝的仗
設定沒問題只有你接不接受, 不接受可以玩別的
每個設定自有人喜歡有人不喜歡
個人非常喜歡一擊必殺
刺激感高
又要殺人又要怕死既咪俾錢囉~遊戲也是現實非常
有錢任你殺

原帖由 paullok 於 11-1-29 08:15 PM 發表

你記性好差...又老點我啦 商城道具時限最長,都是7日....  

有30日既 不過價錢一樣

原帖由 真白羊 於 11-1-30 01:38 AM 發表

那就是面對現實吧~ 世上沒有必勝的仗
設定沒問題只有你接不接受, 不接受可以玩別的
每個設定自有人喜歡有人不喜歡
個人非常喜歡一擊必殺
刺激感高
又要殺人又要怕死既咪俾錢囉~遊戲也是現實非常 ...

你咁中意拎現實黎比 我同你比
1.所謂既接受 係100%? 定係一半一半? 冇意見即係零改進 又即係零進步
2.係代理的角度 我地係老闆 點解我地唔可以提出錯處 同要求 我依家就係唔滿意佢既設定 咁我地點解要格硬接受左佢?
3.我有付出到金錢去買你的產品有沖裝 但係點解可以比1 d 可以係冇付出過既人可以用呢一招既技能而秒殺
就算個個人有付出過 點解我付出比佢多 裝置更好 等級更高  而他裝備只不過係平平無奇(不神裝只足夠升等)等級差個數等
而咁樣被殺死
如果有人曾經一次過抵受過5個人以上的一擊必殺都冇中既話 等級差別都係5級內既我服!
4.有錢任殺呢個問題  同你依家去問個地產商講 你咁有錢買地皮起豪宅 我淨係想要呢個單位 送比我得唔得有乜分別
你買層樓都要比錢 點解你要爽 你打機要殺人 1蚊雞都唔洗出 就有機會秒到人 我己經唔用殺人個字眼
而係用秒殺     你諗下有冇憶份之一既機會  地產商免費比層樓你住?

原帖由 紅茶o賢∮ 於 11-1-30 03:38 AM 發表

有30日既 不過價錢一樣

有30日既?商城見唔到呀...

原帖由 紅茶o賢∮ 於 11-1-30 03:51 AM 發表

你咁中意拎現實黎比 我同你比
1.所謂既接受 係100%? 定係一半一半? 冇意見即係零改進 又即係零進步
2.係代理的角度 我地係老闆 點解我地唔可以提出錯處 同要求 我依家就係唔滿意佢既設定 咁我地點解要格硬接受左 ...

我頂你紅茶...
你所說的也是很多不玩的人離去的原因之一...
正有如某人說的,現實..像強姦一樣,在你沒能力反抗時,只有默默承受,積蓄力量,圖謀抗爭
今日有人沒任何的付出,就得到了本不應屬於他的利益,這種行為在現實裡,基本上也是會被人所唾棄
入賭場以小搏大,你的本錢是什麼?你有本錢嗎?
為什麼世上有革命?因為現實令人無法接受!而執政者又無視,不去修正,只會令有能力者出來抗爭!!!
世界上的歷史已經說明問題,有不合理的,就要提出.難道要默默忍受?
你可以思想上為所欲為,行為上你可以嗎?
你今日利用某一虛擬世界的設定做出D令人厭惡的行為.你并沒有付出,而又要讓付出過的人的財富資源,被你用取巧或不公平手法得到,換轉是你,你會甘心?
遊戲裡的道具,也是現實世界的金錢或財富.你的付出只不過是利用投機行為得到,你得之幸?失之命?
點解你唔去搶銀行?搶完你走去第二度就得啦.去試下,或者會成功
或者,你試用現實中的一擊(控告官司)都有望可以得很大的利益,去試下啦,唔得既,當玩下,得左既,你會爽到發夢都會笑.
比起在虛擬世界爆人果幾件道具,會刺激的多,爽的多

題外話...陳X聰...加油!!!你已用左一擊必殺了,嬴唔嬴到就睇下對手D防/迴避/攻擊力,夠唔夠力了.哈哈哈哈哈
用此題外話回應真白羊的言論.希望你有所領悟

以前2xlv 比班3-4xlv既落黎殺
下下miss 真係...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 07:04 PM , Processed in 0.041262 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存