2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 獵刃 要求官方改進
樓主: PCL
go

要求官方改進 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

同意第5條- -
弓手箭上限太少,而且攻擊力又唔係高(是但+一樣)

1. 包包太少得一頁,最好人物開始有三頁,之後幫襯商城
部分同意,3頁會過多,2頁就正常小小
2. 增加地圖怪數量,唔好一個任務要進出副本幾次先完成到
同意,因為有D任真系入幾次先解完,唔系好方便
5. 弓手冇得邊行邊換箭,仲有數量太少,射幾吓就冇貨 (仲未計MISS)
同意,輕弩要企定定換箭真系致命傷
7. 重劍角色太笨重,比龜仲要慢,遇著速度快既怪會企左係度比唔到反應
不同意,重劍當然會笨重!所以要運用打一下收劍再避既理論,冇武器會十全十美,有既話就唔洗有組隊系統(組隊系要互補不足嘛)
9. 人物動作太慢,好多時都係跑地圖,變左極唔耐煩
同意,動作真的慢了小小,跑地圖唔方便

原帖由 brian20082008 於 11-2-12 04:08 PM 發表
同意第5條- -
弓手箭上限太少,而且攻擊力又唔係高(是但+一樣)

我想話你知,弓手攻擊唔會太高,莫非會同長刀一樣高攻??
弓手好處就系遠攻嘛!
近既高攻先系正常比例
比例大約應該系咁!

-------------<-------------------------
                       遠攻

-----<---------------------------------
                       近攻

頭3條我好同意,但大劍太笨重都係睇你識唔識用
至於你話對d速度型既怪物無得打既,係好正常,無聽過:
"天下武功,無堅不摧,唯快不破"嘛?
同埋+條12話取消疲勞度系統啦

原帖由 waiyiu9981 於 11-2-13 08:34 PM 發表
頭3條我好同意,但大劍太笨重都係睇你識唔識用
至於你話對d速度型既怪物無得打既,係好正常,無聽過:
"天下武功,無堅不摧,唯快不破"嘛?
同埋+條12話取消疲勞度系統啦

疲勞值真係好煩,之後果D副本下下都70樓上,1000..好快用曬- -
同埋日常D怪真係太少啦,入一次打得3-5隻怪就走人,又開過真係好煩,D怪識重生好D

我覺得d怪吾應該要打完先打得王

學埋龍之谷D衰野  = =   疲勞直    好冇引
玩一陣又停    甘樣好煩     一耐左 d人就會覺得煩   唔想玩

搵來搞   寧原  難升d  都唔好搵埋ed  甘既-_-野

我都同意,個疲勞值真係阻住哂,希望官方會取消佢啦..

其實疲勞度既出現係同大陸既政策有關係架
佢咁做係唔想D人沉迷係個遊戲度浪費時間
出發點係好架,不過人就係咁~忠言亦耳,呢個都算係香港遊戲界既生態

你d要求都幾無聊........好明顯係一個未玩得高lv既人既睇法...你玩落就會知自己既意見係幾無聊

1. 包包太少得一頁,最好人物開始有三頁,之後幫襯商城  (一頁正常都已經夠用,不過要自己善用資源..睇清楚要用d咩野...如果有3頁 9成既人都唔會再買包包啦)
2. 增加地圖怪數量,唔好一個任務要進出副本幾次先完成到  (一個地圖d怪太多就更加難清得晒啦.... 佢得咁少boss.... 唔整多幾個任務點夠你升)
3. 增加一個專打王既副本,唔洗吓吓都清小怪先有王打浪費時間 (挑戰級數咪唔洗打小怪lo...你地自己唔打or唔夠打姐)
4. 玩家人物攻擊設定有問題.杖不是魔法攻擊,反而係近身物理攻擊~怪 (低lv係咁嫁啦...高lv杖起碼有4招大技...1-2招小技..夠用啦...加上佢主要係協助既角色...加成20%物理攻)
5. 弓手冇得邊行邊換箭,仲有數量太少,射幾吓就冇貨 (仲未計MISS)  (弓手跟本冇用....)
6. 解決過場區域冇反應問題 (唔知你係咩問題...)
7. 重劍角色太笨重,比龜仲要慢,遇著速度快既怪會企左係度比唔到反應 (你唔識玩姐....收劍行咪得lo....再唔係用閃避果招黎行咪得lo)
8. 怪物AI太弱,打野豬時狂打他都不會還擊,有隻食草龍打佢都係冇反應,好似打木頭咁 (有d怪係冇預到佢會還擊先會咁set 姐....打雪猿咪又係成日比佢打中...我驚你一個打困難既副本會死幾次係佢手上)
9. 人物動作太慢,好多時都係跑地圖,變左極唔耐煩 (一入場就打怪好冇.......行果幾步路都要改)
10. TAB設定,每次問NPC都會彈回指標設定會好煩 (你有咩好提議呀......聲控好冇)
11. 手製靈敏度太低,我用過兩次就放棄,改用回鍵盤玩 (冇用過唔知....超碼用鍵盤都唔覺難玩先)
12. 因應要求,可以取消熟練度這個煩擾系統,或改為數量加大同可累積 (好明顯係隻game既特色之一啦...呢個都改埋都唔知隻game有咩特別)

已有 1 人評分Good 收起 理由
〢☆難忘的回憶 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

佢既頂lv係60only......如果冇疲勞值既限制...一個星期就頂lv啦.....封測最高都55lv啦(唔知仲有冇再高d)

同意30樓大大講既野
如果疲勞直可以高小小的話呢,就會比較好啦

回復 30# tomrtyu 的帖子

2. 增加地圖怪數量,唔好一個任務要進出副本幾次先完成到  (一個地圖d怪太多就更加難清得晒啦.... 佢得咁少boss.... 唔整多幾個任務點夠你升)
看了你答之後,我估你唔明條2.係講咩,佢即係話有d任務要你打小怪,但是副本內的小怪數量不足夠一次性做好任,要入副本2次,又可能要等組隊再入,而唔係埋怨太多任

3. 增加一個專打王既副本,唔洗吓吓都清小怪先有王打浪費時間 (挑戰級數咪唔洗打小怪lo...你地自己唔打or唔夠打姐)
打到1個新副本你可以即時開到挑戰?夠唔夠打都要打左低級先(即係最後都要打小怪)

12. 因應要求,可以取消熟練度這個煩擾系統,或改為數量加大同可累積 (好明顯係隻game既特色之一啦...呢個都改埋都唔知隻game有咩特別)
如果你覺得呢個係特色既,咁我都無野好講,只好坐在一邊笑吧

吾答樓主你其他喇 答你弩既問題
弩你高D LV就有多D箭,冰龍輕甲同蜜蜂輕甲都有加箭數(10支),4x之後既武器會由8箭加到去9箭,你換埋D加箭數裝,即系有19支箭,用埋果招吾記得咩名既技能,立即裝填仲加多幾支箭,果招技能最高5級,升級加箭數又減CD時間,招技MAX LV好似20秒CD,你19支箭射哂,再用呢招技即變到2X支,只要你吾亂射,招技CD都就快完,到時候你根本吾需要企系到入箭,正系用果招技就屈哂 不過弩呢個職真系幾弱下,成日都比BOSS秒殺,超級豆腐身。

原帖由 tomrtyu 於 11-2-20 12:47 AM 發表
你d要求都幾無聊........好明顯係一個未玩得高lv既人既睇法...你玩落就會知自己既意見係幾無聊

1. 包包太少得一頁,最好人物開始有三頁,之後幫襯商城  (一頁正常都已經夠用,不過要自己善用資源..睇清楚要用d咩野.. ...

冇一條你係滿意既,唔該你睇下之前回貼既人講乜先啦
有呢種諗法睇黎得你一個咋,一星白痴仔因反而反,夠薑就用舊帳號上黎講
唔好開新帳號係到藏頭露尾,你柒我唔怪你,最x僧d鼠輩放冷箭陰陰濕濕

疲勞度問題係有多位版友要求加上去我先補上咋,我本身唔介意疲勞度設定

原帖由 mtrbus147 於 11-2-11 11:51 PM 發表
雖然有1000體力,不過要成日入副本

你有無甘勁 成1000體力甘多
D活力藥劑你可以吾洗買

原帖由 waiyiu9981 於 11-2-21 09:44 PM 發表
看了你答之後,我估你唔明條2.係講咩,佢即係話有d任務要你打小怪,但是副本 ...

應該系你吾明佢講咩 我睇黎睇去tomrtyu都無講過佢話樓主埋怨太多任務,其實系樓主有點問得不清楚,所以你地大家先有誤導,因為樓主條問題完全無說明過話系日常還是打Boss果種副本,所以tomrtyu先會答打Boss果種副本既答案。
如果系問打Boss果種副本,吾通一場裡面有幾隻同一樣既BOSS比你一場完任?
如果系問日常既,呢個先至系吾夠怪要出入幾次,而吾系打Boss果種副本吾夠怪,日常系用黎比人打材料做日常任務搵錢既,所以我都建議日常整多幾隻怪系到。

玩過星曲WEB

應該係話 整個副本 比玩家玩
路途中有d小怪清下

唔係純粹打王咁悶0.0

回復 37# 〢☆難忘的回憶 的帖子

樓主話"增加地圖怪數量",而唔係"增加地圖BOSS數量",好明顯佢指小怪
而且正常人都會覺得是小怪數量太少了吧?而且有D任係要打小怪啊嘛,但係又唔夠

樓30話"唔整多幾個任務點夠你升",好明顯樓30以為樓主抱怨太多任做唔晒
佢先會話"唔整多幾個任務點夠你升"

回覆樓38
打王哪裡悶了?打小怪才悶吧?
這GAME所謂的小怪,不過是由大BOSS衍生出來的怪
只是體型,血量和攻擊力都大幅減少的大BOSS而已
這些小怪1~4刀砍死,哪有趣
大家就是想盡快打BOSS才叫官方取消殺小怪才出BOSS的系統
應該要把小怪照常分佈在副本中,但是打不打隨玩家所想
想打素材的便去殺小怪,不想打的便直接砍BOSS,這樣玩獵刃一定爽得多

原帖由 PCL 於 11-2-22 11:39 AM 發表

冇一條你係滿意既,唔該你睇下之前回貼既人講乜先啦
有呢種諗法睇黎得你一個咋,一星白痴仔因反而反,夠薑就用舊帳號上黎講
唔好開新帳號係到藏頭露尾,你柒我唔怪你,最x僧d鼠輩放冷箭陰陰濕濕

疲勞度問題係有 ...

呢個就係我個正身AC....咩藏頭露尾....
我封測叫KINGDOM...提埋D無聊問題點會滿意.....

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 12:26 AM , Processed in 0.043867 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存