2000FUN論壇

搜索
go

小小的陰師心得

最近都見到好多人問陰陽師ge心得,但系又搵唔到陰陽師ge攻略喎.
陰陽師系一個多人玩ge職業~咁我就試下分享下自己ge小小心得啦"

升級:一開始創建左人物啦.咁頭40lv 都系一直跟住任務做落去,好快就升到架啦
最好就可以組到 引手/ec 幫你引怪同回血 咁當你學到大技時,做宗師/一般任務 刷怪都會有不錯的效率
咁當你有精鍊石時.你可以選擇把魂玉強化到+6 因為可以大量吸收元神 這是很好用的.
同埋大家每日都可以入活動到玩
活動就系系右上地圖果到ge下小小 :每日情報站
咁就可以睇返時間 選擇活動 . d活動呢,你玩得高分 就會有對應ge經驗都唔錯
仲有就系 每日都可以系天界 果個 每日副本npc , 同埋果4個狩獵牌 可以接任.
呢d任 仲可以拎經驗,靈氣,同埋精鍊石. 都系唔錯的~最重要就系 仲有小小錢~!!

裝備:1-27lv的裝備:用住d任務裝先 因為升得好快 , 不知不覺就可以升到27lv
27lv-40lv:可以打27副 拎裝備 呢隻game副本 系分 :一般同困難.
         一般:多數都系拎到綠裝 .困難: 就系拎藍裝,仲有座騎先~
咁40lv呢.就可以打40副本啦.一樣道理 拎裝.
或者自己整裝啦~~
30lv ge裝備圖 天界生產供應npc有售.
40lv ge 防具圖.在荊棘野地>生產供應npc有售.or 打40副 都有
                 武器圖.墨盾水道 果隻 boss 會出的.
有玩家說 玉琥石洞 果隻boss 都會出40武圖.<<但我冇去打過 唔知系咪.

錢:大家初初玩應該都覺得d 水好貴.好難搵錢..
咁呢..其實都唔洗太擔心食水ge問題.
因為我地跟住d任務做落去~會拎到一d箱~果d箱系可以開到hp/mp水的
呢d箱都可以幫到我地解決一下水ge問題.又或者 可以好似我咁..食60銅果d一品mp水..都ok的 (不過回得好慢)
如何賺錢呢??大家可以選擇打下座騎.例如27副(困),野外怪咁.因為依加有好多玩家收座騎 所以應該都可以賺一點點水錢..
或者. 可以整裝拎去賣啦~打一些精英[護子狼/狂狼等] or 刷一些小怪. 都可以拎到合裝ge一些材料.
咁就可以合d好裝出黎拎去賺錢.
我本人 就系合裝賺錢之外.仲會去刷小怪 賣佢地掉出黎果d雜貨去賣..1個70銅 都幾好搵架.
因為到左40lv..打玉琥等等的低lv怪[比自己低5lv或以上] 咁佢地普攻打你就會miss~
咁樣就可以做到零支出,有收入~
同埋暫時都可以靠採礦 黎賺下錢..
1set灰錫=6銀,1set黃銅=90銀-1金左右

被動技方面:單人拖怪,常用大技的話.因為陰師低防少血..
所以,建議把血量提高,以防比幾隻怪一打就死了.
所以 升根骨,悟性,術攻,命中 等等的被動技能~
命中:因為打比自己高2-3lv or 同自己差唔多lv ge怪 好多時都會出現miss
所以要升命中...唔系的話.你就大技打怪miss就慘了...

神通:咁一般唔用點卡的話.升到40lv 神通盤系會有4格的
咁我就系放悟性/爆擊神通,因為可以提高傷害.對單人打怪應該都有不錯的幫助~
神通系要用元神黎合的.建議存精英元神黎合 因為最少都合到悟性+30
一般元神 我就系用黎合寵食.可以升寵技~!

另外呢個系有關座騎ge帖:http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D2
暫時就講到呢到啦~~
希望各位陰師 都可以開開心心咁玩落去~~
大家可以一齊系呢到討論有關陰師ge問題架~
多謝各位支持~

已有 4 人評分威望 Good 收起 理由
索藍:) + 1 正;)
亞舜0v0 + 1 我都係陰陽師. 見到入黎支持下(Y)
♀↘Triangle↗ + 1 感謝分享!
white_silver + 20 活動參與

總評分:  威望 + 20  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

絕對支持呢個po=]]]

這是9流法c的玩法..

原帖由 sboy222 於 11-5-24 03:58 PM 發表
這是9流法c的玩法..

咁可謂一流法c ge玩法呢?
人地咁辛苦打出黎你冇讚反而彈
咁你咁勁點解又吾post你所謂ge一流玩法呢?

原帖由 ♀↘Triangle↗ 於 11-5-25 09:20 PM 發表

咁可謂一流法c ge玩法呢?
人地咁辛苦打出黎你冇讚反而彈
咁你咁勁點解又吾post你所謂ge一流玩法呢?

你洗乜理佢~
佢不嬲都係呢個論壇到搞搞陣

原帖由 索藍:) 於 11-5-24 03:36 PM 發表

多謝支持~~!

陰陽好似升得好快

原帖由 matthew54 於 11-5-31 02:05 PM 發表
陰陽好似升得好快

對呀
只要有足夠ge hp 可以拉4-5隻怪黎爆 打怪任好快- -!!

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 11:15 PM , Processed in 0.033758 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存