2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 狩神伝 Soul Captor 《狩神伝》資料及心得區 [職業分享]陰陽師心得(40lv之前)
go

[職業分享]陰陽師心得(40lv之前) [複製鏈接]

我玩左唔耐...有咩講錯請各位陰陽師指點

我升過1隻武士(38)1隻陰陽師(40) 發覺陰陽師攻擊輸出,命中,爆擊之類都比武士優秀,升lv自然都快d

講番陰陽師既攻擊技能先

我個人唔太鐘意吟唱時間太長既技能...

三連技:單打怪/王 必用 二,三技夠哂快 係一技慢少少 都可以接受
而且我發現 3連技 有暈怪既效果 唔單止第1招,連第3招都會 打打下怪,佢會冇啦啦企左係度一陣 佢醒既時候已經死左

水範圍技同木範圍技;群怪必用/剋屬打大佬必用  對咩火屬性怪都好 用水範圍扣得多好多   而對土屬性怪就用木 可以扣得好多 要注意屬性相剋/相沖

buff技我唔講啦,因為大家都睇到佢既效果

主要都係呢用兩樣黎打怪,升lv無難度(跟任升+帶藥 好快40lv)

不過陰陽師有d野要注意:

血少,防低,即係皮:群怪既時候 注意隻怪有冇放血之類既技能,唔係既話 有藥水都救你唔到,打副本果時都唔好當自己係擋手自己吸怪自己群 好易滅團

飲水量好大:藍水就必需嫁啦...無理由慢慢打坐回血嫁...如果你群怪就爆埋紅水

升lv既時候,由其單打既時候 注意自己既位置:法師要盡用自己優勢,行到最遠打怪 d怪行得埋黎打你既時候都死左 省番好多藥

而對於陰陽師最重要既屬性,一定首推悟性 可以加法攻同暴擊,但根骨都唔好睇少 1根骨=20血

有錢既 開哂9格神通盤 + 9粒60 都540屬性 已經好夠做

對於被動技而言,我諗好多人都會狂谷悟性,法攻之類

我個人比較偏好閃躲(群怪多d miss 飲少好多水)
命中(打高過自己lv既怪易中d)
暴擊(群怪既時候好易出爆擊)

仲有,元靈方面 我諗好多人都偏愛用攻擊系既元靈
但我個人比較鐘意用防護系,當然群怪,高d防好d,
而且佢有一招好吸引我 佢有招擋傷盾 雖然cd90秒 出得10秒
但好多時幫你省好多藥水同救你一命的 我升到3lv 吸傷34% 我諗5lv應該50%...

其實封測入面 我都唔係試得太耐,仲未算有一套完整心得 所以心得比較短
要玩耐d先知,但法師真係好好升 我都係兩日到 升左40lv 遲下玩耐左

但希望大家睇完呢篇野 會有共嗚啦

多謝收看~

出住先,7月先更新
已有 1 人評分威望 收起 理由
white_silver + 20 活動參與

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

被動升閃躲.相信打高lv少少既怪都會唔明顯,
命中.算1下加4點命中.有d睇頭
暴擊,升悟性加魔攻同暴擊,點解要專升暴擊而唔升悟性?

原帖由 WingLz 於 11-5-26 02:31 PM 發表
被動升閃躲.相信打高lv少少既怪都會唔明顯,
命中.算1下加4點命中.有d睇頭
暴擊,升悟性加魔攻同暴擊,點解要專升暴擊而唔升悟性?

我唔係專升 只係多元化左少少姐

悟性,根骨,血我都有加

十週年勳章(賀詞)

總括黎講
我覺得陰陽C
D被動技 主要 悟性 其次 根骨 最後 閃避

但係仲有一樣野我覺得係唔可以欠缺 物防
不過起而隻GAME我覺得 物防 以裝備沖上去
較為強大 所以唔加也可以

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

支持;]..我都係陰陽..
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 04:48 PM , Processed in 0.031293 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存