2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 狩神伝 Soul Captor 《狩神伝》資料及心得區 我的挑戰暴伺日記 + 少少憎侶心得
go

我的挑戰暴伺日記 + 少少憎侶心得

(序言)呢兩日有點事做,,,  升到尋日下午被迫放棄衝頂之旅 =口= ,,, 連活動都玩不到,, 那有本錢衝第一!!  不過拿到首位挑戰50副成就已經很滿足了 XD (首先係度感謝呢幾位隊友既幫忙,, 佢地都有份首名架 XD) ( CKSIU冇份,, 因為佢冇份打淨係掛機)

今日返到黎屋企,,, 眼看自己已經由第二跌到去不知多遠,,追唔到排行榜上大家LV了 =口=,, 完全沒有升LV的衝勁了 /_\ 自然就想搵其他野搞 XD

於是就去試打下好恐怖既肥肥王暴伺

好了好了!!入正題 xd

好喜歡僧侶這招滌業除淨,,, 有很高的持續傷害,, 基本上這招是主力招數/口\,,  就算平日打小怪,, 以這招為第一招,, 配合省悟之
謁加強擊點數,, 再接連技2+3,, 打小王好痛好有用!! (迷之聲:僧侶的連技第一招好沒用哦~~寧願用普攻挑引怪都不想用連技第1招:smilie_/(:

暴伺很痛很痛的一招,, 連續做成數次接近1000傷害 /口\ ,, 很多人說會給牠秒殺,, 應該都是頂不住這招把,,, 不過這招拖法時間要幾秒,, 眼明手快的僧侶可以在這個時候回一回血吧

基本上都是一路跑一路打了,,, 如果跟牠硬坦不是坦不到,,只是很難有空檔出技打牠,, 想單刷就不要硬頂吧!! 一路跑, 一路用2,3打牠,, 再等滌業除淨cd完就立即用!! ( 隔十多LV打怪會有很低命中率,,所以滌業除淨一打中牠,, 對牠做成十幾秒的傷害會很開心 XD) 另外,, 全程大概打了十多廿十分鐘 =口= ,,, 主要看運氣吧,, 運氣好命中多就可以快些,, 我第二次打,, 運氣不好經常不命中,,拖了廿多分鐘 囧

說了那裡多廢話 ,,, 我想大家最想知道夠竟呢隻野會跌D咩出來吧 XD ,,, 打了兩次, 結果都沒有我想像中那裡好,, 有點覺得浪費時間了 =口=
跌了1條lv60虫/天褲 (給我僧侶用品都好嘛 \_/ )

兩個寶箱,,, 開到以下兩樣材料

另外那隻修羅應該是lv70怪吧 ?? 因為我間中都打中暴伺,, 但修羅打了牠一會都沒有一招打中,, 應該比暴伺高少LV,,, 如果自己要打可能要數以小時計 /口\ 我沒有這個能耐,, 期待有人挑戰修羅成功 XD

不過其實現在最多都只是LV50,, 打這些王拿這些東西都沒啥用處 /O\ ,, 無聊的話, 當挑戰一下自己就好了 XD
雖然做不到僧侶第一封頂,,,但我想我是第一個打敗暴伺吧 XD?
已有 1 人評分威望 收起 理由
white_silver + 20 活動參與

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

2萬多血o.o 這不是補醫....已經是全職坦了。
我家飄紅今晚第一位50了。

原帖由 火天使仔 於 11-5-29 01:11 AM 發表
2萬多血o.o 這不是補醫....已經是全職坦了。
我家飄紅今晚第一位50了。

多血先好嘛,,, ,可以幫手坦下D怪 XD ,, 有時副本好似50副咁隻王成日都召喚一堆小怪 =v=,, 我會放一下團補,, 咁d小怪就會衝過黎打我,,, 唔會去打擾打手們 /3\
我都想沖第一封頂,,, 不過真係冇時間 /_\

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

好多血X_X.........

用左幾多錢,單睇你個背包都覺得貴

我想你被動加血多~~~
神通盤實加意志~~~

笑傲無雙 玩過星曲WEB

想問下...招46LV 秒3秒攻擊範圍怪果招
扣幾多?自己單刷怪快唔快?

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-16 06:08 PM , Processed in 0.054642 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存