2000FUN論壇

搜索
go

媽媽奶攻略

-v-我諗大部分人都應該唔識我 戰士心得
自我玩戰士咁耐 我又無覺得話命中差果d 打唔中怪果d

part1  力量型心得(單手劍)
好多人諗到想攻擊力高一定係沖裝架喇
我話比大家知唔係@@
一個普通武士 無元靈裝 無+12武都可以過萬攻
正常我建議50lv 5格神通 4力1根
9格就5力4根 有血又有攻
點解會咁呢  因為有招姿態叫 滳水不漏 可以加防(滳水不漏建議打副本長開)
因為呢招技坦王好有用 加埋你果2招仇恨技 簡直可以令到隻王愛你一萬年
如果想再高攻d 就更係用果招浴血無懼喇
所以防係有  攻就要靠神通果4力或者5力 通常大家用既都係+60
呢到可以加到500攻左右大約
你元靈果度仲有d元靈技能 建議攻擊專精升到5lv(5lv暫時封頂)
5lv攻擊專精加1100攻 1100魔攻(而且重疊2次)
呢度計埋人仔都4千攻左右
另外 武器個人建議50lv朋友用藍色(當然有紫更係用紫)
藍色同紫色d攻唔相差得去邊 通常相差100-300左右
所以建議唔洗特登花多百幾2百金去收把紫
寧願拎果百幾2百金去做d更有意義既野仲好
如果藍字沖到+4-+6就ok
計埋把藍字+3武就差唔多8千攻
大家會問仲有果2千攻呢  當然係靠你d被動技
被動技通常+力量同物攻 當然唔好忘記魔攻喇
我個人加被動技會先點100lv(力)(攻)  50lv魔攻
70-90命中 50敏捷 (其實敏捷姐係命中 大家點被動技果時留意)
而血武士前期黎講血唔係咁重要
因為打洞穴入面會有怪有d技係每秒扣幾%血
所以唔建議前期+血 一黎哂hp水 二黎你d金又唔見左一大部份
另外40lv武士留意 35lv開始要點被動技既命中 最好有700以上
咁你打怪真係快過你坐火箭 又唔會miss  間唔中會有幾下
最重要係你打得中d怪@v@
我到50lv而家d被動技如下
198lv力  177lv物攻  120lv敏捷  100lv血  107lv命中
90lv爆擊 117lv魔攻 134lv物防 70lv魔防 大概係咁多 仲有更多不能盡錄

暫時50lv既拎單手劍武士攻擊可以去到11000左右
以上係奶奶小小心得  大家想知d咩可以再係到問我@@我會盡量解答大家

已有 1 人評分威望 收起 理由
white_silver + 20 活動參與

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

媽媽奶~

我重煩緊e家轉唔轉玩防坦好...e家6格神 上左4綠根2藍根有1萬3千6百血
E+收多左2粒藍根 打算開多2格神通

回復 3# 串人王 的帖子

玩防既我而家試緊d野 遲下再post文出黎

我覺得坦好勁

頂上去比下新手睇先@@

e家識左招野巨劍/雙持都可以開滴水不漏
想知樓主玩防坦點有成萬1攻甘多a_a!

武士既定位應該系做坦
高輸出就應該比法c 神打做

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 10:23 PM , Processed in 0.030878 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存