2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 輕談如何轉生~~[有問必答]
返回列表 發新帖 回覆
樓主: Fire戰士
go

[閒聊] 輕談如何轉生~~[有問必答]   [複製鏈接]

笑傲無雙

版主
我想問升一隻力商點升好?

玩過星曲WEB

你話轉前既LV*3=自己單一屬性既極限
咁我加敏加到自己轉前LV*3(姐係單一屬性既極限)..再狂加敏..咁命中係唔係唔同真實既命中數字?
姐係我既命中係4500...咁我打怪既時候係未得3500命中?
唔知你明唔明-0-

s0rry.各位...本人心情唔好....所有問題

希望有其他高手代答...

如果想我親自回答...請pm我問題

原帖由 錐影 於 11-6-30 07:17 PM 發表
我都想親手升一隻幸商
(其實連隻人都未開= =)
時間不是問題,只係想知點升,先係最有效率
轉生既裝,慢慢都可
(只要係最後一次轉生果時齊裝就可)
基本上,次次轉生既11LV都會食屬
第一次,應該幾L ...

第一次轉生 永遠都係開人後第一日轉生
我自己個人就100% 71lv為自己既第一次轉生
重點就係  如果你睇得明轉生公式
轉生後的屬性=10+能力值x[((轉生次數-1)x10)x(能力值/2)+等級/2   /1000
當(能力值/2)後數值上限為250當超過250(即500屬性)  
咁公式就會變
轉生後的屬性=10+能力值x[((轉生次數-1)x10)x(250+(轉生次數-1x10))+等級/2+10 /1000

睇得明就明白點解低lv轉生
睇唔明就通常都係玩高lv轉生既人
睇得明又高lv轉生=有錢人

原帖由 aesopi 於 11-6-30 09:48 PM 發表
你話轉前既LV*3=自己單一屬性既極限
咁我加敏加到自己轉前LV*3(姐係單一屬性既極限)..再狂加敏..咁命中係唔係唔同真實既命中數字?
姐係我既命中係4500...咁我打怪既時候係未得3500命中?
唔知你明唔明-0-

你理解錯左意思

轉前既lv*3屬性=極限
意思係
當轉生前係110lv 轉生後屬性必定為330or以下
例子就係110lv 10000敏捷轉生 轉生後=330敏max
            200lv 10000敏捷轉生 轉生後=600敏max

另外既就係 例子:第一次轉生100lv9000敏  300敏
                               第二次轉生110lv9200敏  330敏
計當前既等級  10000敏
唔係上一次100lv 轉生
我今次200lv轉        你以為得300敏
但其實係600敏

我都講到幾''復''雜 唔知你睇唔睇明
唔知係唔係你想要既答案

原帖由 童話天皇 於 11-6-30 09:10 PM 發表
版主
我想問升一隻力商點升好?

同敏商一樣咁升

原帖由 aesops92589 於 11-6-30 01:51 AM 發表
我是想轉3,4次夠了,先想120~130~140~150

你係1個月升到120 1個月130 1個月140 1個月150
你想點轉都得 但係如果你做唔到

但係如果你要2個月120 2個半月130 3個月140 4個月150

咁你轉生出黎既效果重衰過人地玩71 76 81 91 130 130 160
已有 1 人評分Good 收起 理由
ds0203403 + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 呆漾小草 於 11-7-1 02:21 AM 發表

你係1個月升到120 1個月130 1個月140 1個月150
你想點轉都得 但係如果你做唔到

但係如果你要2個月120 2個半月130 3個月140 4個月150

咁你轉生出黎既效果重衰過人地玩71 76 81 91 130 130 160

點解會衰過71 76咁玩既?同埋第5第6次轉生都係130LV?

原帖由 呆漾小草 於 11-7-1 02:11 AM 發表

第一次轉生 永遠都係開人後第一日轉生
我自己個人就100% 71lv為自己既第一次轉生
重點就係  如果你睇得明轉生公式
轉生後的屬性=10+能力值x[((轉生次數-1)x10)x(能力值/2)+等級/2   /1000
當(能力值/2)後數 ...

次數問題
有冇錯
已有 1 人評分Good 收起 理由
ds0203403 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 kben12345 於 11-7-1 02:29 AM 發表

點解會衰過71 76咁玩既?同埋第5第6次轉生都係130LV?

時間問題
因為玩童話最緊要都係累積轉生次數
累積得夠多既話 精彩的 在後面
例子1就係大家都係轉4次生 我低lv轉 都係用4個月時間(例子每次95lv轉生)
       2你又係用4個月時間 但係轉左2次生 你每次都係130lv轉

當去到第5個月 大家同時130lv轉 最後出既效果1.既屬性比2.屬性高

原帖由 錐影 於 11-7-1 02:32 AM 發表

次數問題
有冇錯

答埋你琴日條問題先..
第1轉71lv (要食屬調4~5粒)
第2轉夠501敏轉生 (大約105~110lv精靈/矮人)
1個月升唔到 都要去轉 升到更佳

1.我就覺得第一轉必定為71lv
2.第2次轉生就係30日後既等級(升得幾多得幾多)
3.第3次轉生就係30日後既等級(升得幾多得幾多)
4.第4次轉生就係30日後既等級(升得幾多得幾多)

!!

我相信我可以的!!!!

我係合ser 戈時重左點 52x 敏- - 但未轉過生 應該幾lv轉好 轉左會吾會廢左?now 92 lv 請咁多位高手解答

笑傲無雙

體智水可以一齊食?

原帖由 kokqq 於 11-7-2 03:09 AM 發表
體智水可以一齊食?

可以....

原帖由 ae16410 於 11-7-2 12:11 AM 發表
我係合ser 戈時重左點 52x 敏- - 但未轉過生 應該幾lv轉好 轉左會吾會廢左?now 92 lv 請咁多位高手解答

重點左再轉生..一定會比重點前高...放心

笑傲無雙

但有人話重點過再轉生會比未重點既轉生廢d喎-,-

原帖由 黑暗之鋒 於 11-7-2 01:05 PM 發表
但有人話重點過再轉生會比未重點既轉生廢d喎-,-

嗯- - 我識d人都話好似會 我自己粗略咁計都好似會少過之前d敏
令到我吾知幾時轉先岩 ==

十週年勳章(賀詞)

重點.你基點900敏敢轉生最好14X至15X先有賺唔會蝕.我有隻人仔8XX.14x轉生先賺左小小.

你去神到照下肺1LV可幾敏再計自己升到100的D點汝無蝕=賺機配點再唔明無計

各位我有隻幸商107LV 723基幸 應該要幾LV轉先5會-點因為條式5多睇得明

原帖由 快刀洪吉童 於 11-7-2 02:30 PM 發表
重點.你基點900敏敢轉生最好14X至15X先有賺唔會蝕.我有隻人仔8XX.14x轉生先賺左小小.

你去神到照下肺1LV可幾敏再計自己升到100的D點汝無蝕=賺機配點再唔明無計

要睇下係5係到左極限

過左既話一定會廢左
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 06:15 AM , Processed in 0.042465 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存