2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新晴空物語 外掛人/機器人問題 討論貼
樓主: ooiooi
go

[分享] 外掛人/機器人問題 討論貼 [複製鏈接]

十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 火天使 於 11-8-2 10:52 AM 發表

首先一口咬定 某人是外掛就一定錯

但如果話佢打法 有些機械化 走位近乎相同

我覺得 篤下個名出黎比人留意下 或者 討論 外掛既徵狀都可以接受

當然唔係d  冇公會/冇稱號 就比人話似外掛

點解一定要篤個名出黎呢?
個徵狀唔通要有個名先會清楚?
所謂留意下只會令某d人錯誤咁認定人地係用外掛

原帖由 HopeNeverEnd 於 11-8-2 10:46 AM 發表

討論如何判斷外掛無問題
但係你未判斷到個個人係唔係外掛前你就公佈左人地個名出黎
我覺得就唔岩囉

這個有道理  要麼連圖貼上...
但如果不連名字一起上 討論性會大幅下降
因為該人名在怪區機械地升級一定有人看到
這樣有同樣疑惑的人來到2KF 就會一起討論

另外 討論有點熱是好  但不要變罵貼

我都係用開alt+h黎打怪wor
你唔覺阻住, 我覺好阻住啊
我同朋友係rc吹水都唔洗睇對話欄ge
技能啊, 快捷鍵呢d都禁慣左唔洗睇就得
唔係交任睇背包邊有咁得閒開返晒d野黎阻住自己
我中意一個人玩多, 咁唔入公會都好正常姐......
仲有我好唔中意我玩玩下有人易我, 有人組我
所以我玩親game都會鎖晒呢d功能

大佬我見到有人比怪打又唔還手我都會打左佢ga wor
我點知你係斷線定行開左先
死左又話人地見到好唔幫你啦

咩叫比人誤會係自己攞黎
胡亂安個罪名比人會唔會太唔公平先

搞到我又諗起果d自己趺倒ge阿婆成日都會鬧返d走去扶佢ge好心人
自己仆親又唔認衰無啦啦走去鬧人咁無理, 唉~

原帖由 HopeNeverEnd 於 11-8-2 10:58 AM 發表

點解一定要篤個名出黎呢?
個徵狀唔通要有個名先會清楚?
所謂留意下只會令某d人錯誤咁認定人地係用外掛

甘或者你可以去官方申報呢個玩家既名稱

到佢真係比人捉左 先至再公報都未遲

不過如果係圍內想知下 想留意下 我覺得cm 公報個名比大家知

留意下都可以

十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 ooiooi 於 11-8-2 10:58 AM 發表

我只係覺得
你地討論都不如直接向官方回報
而如果錯誤估計人地係用外掛
點樣可以賠償返人地既影響(依個影響只有當事人先知)

原帖由 火天使 於 11-8-2 10:57 AM 發表

請問 點樣為止開火?

唔能夠作為正常人 即 普通人 既睇法   

即以 佢以經 唔係用客觀 身份黎睇 而係變作 自己變做審判為外掛之人 明白?
(如果你認為 有人身攻擊 , 麻請你去請管理員去理解下 ,
唔希望簡 ...

沒法子~ 話明官方討論區 一係2KF 一係AGAME

原帖由 ooiooi 於 11-8-2 10:58 AM 發表

有懷疑你可以話比官方知等佢地去睇
佢真係外掛自然就會鎖架啦
如果人地唔係外掛咪無啦啦比人中傷左
唔好以為話一句, 查明後証實唔係外掛就無事
唔係人人日日都係度追po架
睇個前無睇個後人地咪好無辜
為左自己發洩就陷人地於不義就唔係咁好啦

原帖由 工口熊 於 11-8-2 11:06 AM 發表

有懷疑你可以話比官方知等佢地去睇
佢真係外掛自然就會鎖架啦
如果人地唔係外掛咪無啦啦比人中傷左
唔好以為話一句, 查明後証實唔係外掛就無事
唔係人人日日都係度追po架
睇個前無睇個後人地咪好無辜
為左自 ...

這樣的話 公開名 又好像不太好
請問大家有沒有方法可以 不公開人名又討論到 該人疑似外掛行為
話比官方知的方法有幾多種大家又可以提出來

原帖由 火天使 於 11-8-2 10:35 AM 發表

原來唔入公會 唔用稱號 就係外掛特徵?
你係帶有色眼鏡 ?

首先你本身既睇法已經影響左你作為正常人 點睇 外掛既觀點

其次就係 請問你所謂外掛 腳本走法係點打?

打來打去都係個幾個位置? 定係見怪就打 ...

我小朋友= =
好~我慢慢一點點解釋比你聽,

上面是特徵,中了大部分特徵先可以理論成立
你病左,單單有傷風是5是叫感冒先?要有發燒先叫感冒

下面是解釋被應為是外掛特徵的原因:

1.唔入公會 唔用稱號
因為大數外掛都是單單想快速打怪為主,
稱號要最少完成任務或打特定怪先有,取得麻煩
入公會的話可能有機會在掛機期間被會員發現,增加被發現的可能

2.
密語&公頻叫他沒有反應
外掛掛機人不在回不了大家都知
當你用左ALT+H,有個人在你身邊跟你行來行去你5覺可疑?
你5理他我都沒野講

3.
互動功能
外掛掛機因為沒人在,使用
互動功能會發生沒有反應或自動拒絕
當你用左ALT+H,你話有人加你你不知,好~這一點要找人證實
set設定,你這一點不中不代表你其他都中了吧?

4.搶怪
所以話,人地打ING隻怪你去搶是5是自找麻煩
人地拉一大堆你又幫人打曬~你是5是膠?
外掛不懂分哪些是你可以打哪些是人地打了不可以打
你可以了吧?你不是弱智的了吧
你自己去搶怪自找麻煩我都是無話可說

我想說依加是你玩針對先,
不是我
自我中心,
是你自己把復活招個事拉上來說了吧
可能我地都睇對方不順眼啦
不過我有解釋清楚
你只是提出假設性問題

這都是特徵,中了大部分他是外掛先可以成立

原帖由 ooiooi 於 11-8-2 11:10 AM 發表

這樣的話 公開名 又好像不太好
請問大家有沒有方法可以 不公開人名又討論到 該人疑似外掛行為
話比官方知的方法有幾多種大家又可以提出來

官方有e-mail有電話又有gm online
是但一個都得
你話電話同e-mail煩到人?
咁你唔比佢知有呢個需要佢又點會開個專門渠道比人檢舉呢?
你估官方真係得閒日日上黎2000fun睇咩= =

樓上道理十足
可能佢講得唔夠淺白才給人誤會
對於#29的觀點大家又有冇意見??

原帖由 紫鳳蝶 於 11-8-2 11:11 AM 發表

我小朋友= =
好~我慢慢一點點解釋比你聽,

上面是特徵,中了大部分特徵先可以理論成立
你病左,單單有傷風是5是叫感冒先?要有發燒先叫感冒

下面是解釋被應為是外掛特徵的原因:

1.唔入公會 唔用稱號
因為大 ...

話左你小朋友...
你拎個解釋都有問題
咩發燒 同 感冒 同 傷風

即冇公會 , 冇稱號 就是標籤了可能是外掛 的特徵?

你4點都有問題

咩叫以為掛機?你明唔明咩叫掛機 姐係開隻game 放係到 叫掛機
我唔知你咩公會啦 但我未聽過開隻game 掛係到
甚麼會長 發現 .... 你唔覺得呢句有問題?

唔睇頻道 同 有條友行來行去2回事
你甘樣講得出就唔係專打怪升lv既人  
所以你呢個point就唔好插口

互動功能 直如上面 有人唔鍾意有人煩
就好似你打副本 打緊隻王無端端有件寶趺出黎擋住畫面
你瓜老襯一樣

搶怪打好正常  我成日都見人走去另一到 引晒主動怪
我唔應該行埋去打的嗎?
就如復活個post 一樣  有好人有壞人 搶怪打 出奇嗎?

你是否冇考慮以上問題?

原帖由 ooiooi 於 11-8-2 11:18 AM 發表
樓上道理十足
可能佢講得唔夠淺白才給人誤會
對於#29的觀點大家又有冇意見??

唔入公會係因為中意一個人玩, 唔設稱號可以因為懶
我真心唔覺佢果幾點差得幾多
突別係果d只會跟任走唔會打副本, 邊會有怪會話唔話個稱號就會比佢打死?
你唔好話邊有人咁打機法, 唔好意思, 我就係呢d人

你叫佢佢唔應你機可以係開左alt+h, 可以係無心情回
甚至有d人係根本唔想同低能兒童講野, 人地唔理佢就鬧人係外掛狗
係我心目中同低能兒童無分別

互動功能都未洗alt+h, 我只係鎖晒佢就夠
點解?一字既之曰: 煩

搶怪, 可以係因為佢lag機, 可以係因為死角睇唔到, 最有可能係佢真係想搶你怪

原帖由 工口熊 於 11-8-2 11:27 AM 發表

突別係果d只會跟任走唔會打副本, 邊會有怪會話唔話個稱號就會比佢打死?

你叫 ...

個條友明係講野冇point 仲帶主觀
好似睇晒所有玩家 都係佢個類人

人都有分 令仔 樣衰 有錢 冇錢 四肢 膚色 喜好 習慣 興趣....

佢當左個個都一定要公會 稱號
一定要有一樣打法 一定要應頻 見到有人行黎行去就要應機
要開組隊 交易  就連搶怪都要扮風度

原帖由 工口熊 於 11-8-2 11:27 AM 發表

你叫 ...

最有可能佢真係想搶你怪 這點我真的笑了......

但確實外掛也是不應機 什麼都不理只打怪升級

原帖由 火天使 於 11-8-2 11:25 AM 發表

話左你小朋友...
你拎個解釋都有問題
咩發燒 同 感冒 同 傷風

即冇公會 , 冇稱號 就是標籤了可能是外掛 的特徵?

你4點都有問題

咩叫以為掛機?你明唔明咩叫掛機 姐係開隻game 放係到 叫掛機
我唔知你 ...

所以我都話左你玩針對...
都話左中左大部分先成立
你在捉我字虱都沒用的
如果你想起筆戰,我不會和你玩,
你找渣的理由都很強行來
你會5會剛剛好全中特徵先
你是真心想討論的,唔該好好地不好人身攻擊用道理清清楚楚回帖
我一直都沒有人身攻擊人,之後都不會

原帖由 火天使 於 11-8-2 11:34 AM 發表

個條友明係講野冇point 仲帶主觀
好似睇晒所有玩家 都係佢個類人

人都有分 令仔 樣衰 有錢 冇錢 四肢 膚色 喜好 習慣 興趣....

佢當左個個都一定要公會 稱號
一定要有一樣打法 一定要應頻 見到有人行黎 ...

咁講佢等等又話人地針對佢架啦
大多幾年衰多幾次咪識醒囉......................應該係囉..................

#37真係中左

罵戰是冇用的~
再玩落去我叫版主黎封POST

原帖由 ooiooi 於 11-8-2 11:38 AM 發表

最有可能佢真係想搶你怪 這點我真的笑了......

但確實外掛也是不應機 什麼都不理只打怪升級

打下機唔一定要衝到盡既
我只係中意睇下個劇情睇下d人物個得意樣就好滿足
正所謂知足常樂啊
遊戲樂趣唔一定係副本沖裝交易吹水既
我覺得佢打怪個樣已經夠晒吸引我
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 09:34 AM , Processed in 0.039560 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存