2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新晴空物語 《新晴空物語》攻略心得區 [心得活動] 45陰陽C大解剖 各類心得一次破解 附傷害圖 ...
go

[心得活動] 45陰陽C大解剖 各類心得一次破解 附傷害圖 窮人無點最好睇下 就算有錢仔都可以作修考 大家入黎睇下啦   [複製鏈接]

本人玩陰陽師...
稱不上純種 不像得另人純補 純爆
我應該半補半攻的類型吧
但係我認為呢舍先係陰陽師的特點吧
可以補血 但係補唔到好似道法咁多 可以打王 但係輸出力唔夠大
但係兩者合埋就等同道法+刺客 兩者混合
姐係玩陰陽同時玩兩個職@@
比較上係一個唔會容易咁到乏味既職業=]

1.灼燒術
提高攻擊值38點,對指定目標3公尺造成火焰傷害。

陰陽師輸出最高
呢個我去到8層 +1180攻擊值
我42XX攻擊值 普打有3~4千 爆擊有7千幾既可觀數字!!!

極凍冰錐       
提高攻擊值8點,對指定目標3公尺造成冰霜傷害後,並且使目標無法移動,持續3秒。

呢個我只係點1
因為+攻擊值唔夠 灼燒術 多 但係效果十分之好用
陰陽雖然可以補血又高攻 但係防真係唔係幾店
打怪個陣第一下出 極凍冰錐 之後個3秒你就可以盡情打佢 唔好睇小呢3秒
實際上唔剩係3秒 因為陰陽師屬遠攻 真係打得好遠 係遊戲到大慨有50公尺 等怪行過黎都要2~3秒 姐係有5~6秒既空間
呢個空間都可以打出兩個 灼燒術 +兩個普攻
我42XX攻擊值 普打有2千幾到 爆擊有成4千幾~!!!
就當係全普 無爆擊 打隻怪就有 萬幾傷
當然~打俊怪唔駛6秒 可能打第2下已經死左
因為出到爆擊幾機率都好高!!

2.復甦術       
復活死去的玩家目標,復活後的玩家將擁有10%HP與10%MP,冷卻時間1分鐘並且有巨大仇恨。

呢個務必要點~因為係陰陽師既特色
但係只係點1就好啦~~!!!!
因為你點左人復活 佢立即會補番血 因為佢有小工具幫手 食HP水係佢自己既事 無謂哂點執著係個+個10%到 最多幫佢再生(後話)

比某人知道我Post佢死左張相出黎 應該係到我死掛@V@

3.再生術
每秒治癒目標11點以上的HP,持續10秒,效果最多可堆疊3次。

唔好睇小1個治療量 當初我都係睇小左佢 寧願點 活血真言 因為第1級就+到百幾點 (活血真言都係遲D先講XD)
現時我點左再生第7層
每秒1  堆疊3次 就有3  可能大部分新手玩家唔明咩叫堆疊3次 因為個陣我都唔明xd~!!
堆疊3次姐係你出完再出 姐係係要發動技能3次 姐係(我自己係擺右鍵) 禁完一次再禁多又禁多次 之後你個buff會有3字彈出黎
個陣你就回到 治癒量x3既超強效果
呢個技能每層+2秒 我7層 可以持續22秒 每秒治療109點以上的HP X3=327血!!!
開埋 大地護盾 真係扣幾多血都立刻回到比你
(P.S 比王秒殺就唔係呀~因為陰陽真係低防-,- 其實都唔關防事.... 因為比王秒既術都係有屬性 你帶多D抗屬既介,鏈打就無問題 雖然扣多都好多血下 但再生+風盾(姐係大地護盾)+HP水都即刻回番哂)

兩者補血作比較啦~~ 如有意見 請批評!!!
活血真言
治癒指定地點25公尺內所有隊友199點以上HP,並且額外每秒治癒目標30點以上HP,持續4秒。

一開始比佢fake左 但係一開始比佢fake左都唔出奇 因為當時我地無諗得咁長遠
大家睇一睇
佢最高得5層咋!!!
姐係補血都有限啦 +上佢等級要求好鬼高 學技錢又貴~.~
每10LV先學到一層
我已家45LV 最多學到第3層
+156 點以上的HP,並且額外每秒治療目標 71 點以上的HP,持續 6 秒。

長遠黎講 再生術真係好好多~!!!!!!

4.天火風暴
提高攻擊值44點,對指定範圍15公尺內的所有目標造成火焰傷害。

講到呢到大家唔該回一回覆~@V@

如 果 你 想 觀 看  隱 藏 內 容 , 請 按 「 讚 好 」

或 「 回 覆 」 。

暴風雪
提高攻擊值80點,對指定範圍15公尺內的所有目標造成冰霜傷害,並且使目標降低移動速度30%,持續4秒。

呢兩個技就一齊講啦~~

我兩個技都各+1點
唔好話少~!!!
你+多左點威力係增強呢個無錯
但係效果唔係好覺眼~
不如留番D點數 +其他有用既野好過
兩個都一齊點 但又唔專一 唔點死一個既目的只係....
兩個輪流打快好多
因為每個技都要CD 姐係冷卻
當出左暴風雪 再出埋天火風暴 咁暴風雪都岩岩好冷卻完 就就可以一直輪住黎出
D點真係唔駛點多 一下爆擊都有5~6千

5.火刃
提高攻擊值66點,對直線範圍18公尺內的所有目標造成火焰傷害,並且使目標每秒受到66點傷害,持續3秒。

呢招某程度上同 天火風暴 暴風雪 差唔多
可跟個人喜好自點
呢招每甘一層都會+1公尺
用呢招個陣
我建議可以一直圍住堆怪兜圈
佢冷卻時間好快 基本上可以出完再出
但係要呢招技勁既話就要投重本 月高層先勁

6.寒冰護盾
在5分鐘內使自己獲得一個寒冰護盾,提高防禦值10%,遭受攻擊時會使目標降低移動速度30%,持續3秒,同時只能存在一種護盾效果。

大地護盾
在5分鐘內使自己獲得一個蒼風護盾,提高蒼風抗性10%,遭受攻擊時有30%機率會得到治癒狀態,每秒治癒36點HP,持續5秒,同時只能存在一種護盾效果。

火焰護盾
在5分鐘內使自己獲得一個火焰護盾,提高火焰抗性10%,遭受攻擊時會反彈40%傷害給對方,同時只能存在一種護盾效果。

寒冰護盾 我極不建議使用/+點
提高防禦值10% 我唔係話唔係  遭受攻擊時會使目標降低移動速度30% 呢個效果都唔錯

但係我認為 大地護盾 比佢更加實用
大地護盾 +風抗  早期副本boss D術系都係屬風性 咁就可以減輕傷害
60%回血 到第3層都可以回到110HP 持續6秒
無論你去目的地 中間比怪打幾下 都會即刻回番
打王 再生+埋大地護盾 簡直係絕配

火焰護盾
我建議鐘意PVP既朋友點一層好啦
反彈40%傷害給對方 打怪無咩用 因為最高都係3~4千 得反彈番1.5~2千到 你普打都有2~3千啦
都係PVP先點啦`~

7.睿智符文
提高才智加成2%。

玩爆既就+哂佢啦 但係我真係建議你+哂佢 因為佢係計最後所得既才智已x10% 姐係連衫裝備個D都會+埋
5層+10%都係好多XD  玩唔玩爆都+啦 因為真係提高好多攻擊力

堅韌符文
提高精神加成2%。

精神係計治療量同被治療量
玩全補陰陽先好+
玩其他類型就唔駛+點啦
橫店D袍類裝都有+埋精神~

8.調氣
提高自身的HP上限19點與治癒量6點。

玩全補先+

玄陰
提高自身的閃躲值8點與攻擊值12點。

玩其他類型就一家要要要要點爆佢=]

9.魔眼
提高術爆值5%。

術法界限
提高術法爆擊時所造成的傷害5%。

玩全爆就+哂佢啦
好似我呢個半補半攻就有多餘既點先+
魔眼優先

10.迅言術
提高法速值5%。

真係玩全爆先+
如果唔係仲有好多點要用係其他技能到

11.威力符文
提高力量加成2%。

唔駛點理佢
廢~~~~~

自我防衛
提高自身的格擋值5%。

同上 廢的.....對陰陽C黎講.....

占卜符文
提高運氣加成2%。

玩爆就+
可以增加術爆機率

12.虛空幻步
提高移動速度2%。

立志玩單刷副本就+啦=]
兜圈快好多^^

我既技能圖~~~~

付身寵最好用D 有+術爆 攻擊值 才智個D啦
藍字機甲雜兵就係其中一個 但係呢個係有
錢人先用既寵~_~
我先用到最普通既綠字機甲雜兵-,-
30銀有得交易=,=

唔係既話可以刷王寵
迪拉斯係最好既一個

戰鬥寵最好用D熬得苦既寵 姐係要硬 唔會咁易死
卡伯茲就係其中一個

裝唔駛咁勁
追求完美既人可以刷40裝 50裝 60裝
呢D用強化鎚抵D~哈哈
我呢D平民裝都可以整得好勁!!

睇下我既狀態@@

廢就廢左D 但係對D唔買點數 窮人都有好大既參考!!!!

小弟打字打得好累呀=口=
唔想再打-,-
一睇字數.....
竟然有
                                長度: 8449 字節

系統限制: 10 到 10000 字節

仲有D細微野就暫時唔打住啦=3=
人氣好我可能仲會分享其他職業心得@@
但係而家去50LV 我仲未升-,-
係45LV停左-,-
得閒先升啦=3=
呢篇野真係打左好耐 (淚)
希望有心支持下Q_Q

呢篇我有可能好多都打錯左
如有意見者 請批評指點
咁就可以令我都有得著~~~

係咁先~88=]

黃色字大家係咪睇得好辛苦??
唔好意思...我都髬左咁大篇令人眼殘既文章
而家最要整埋D傷眼既色 我E家去修改下

笑傲無雙 玩過星曲WEB

支持你

@@"

FADSSAFASDFASFDDSAF

樓主好有心,我十卜你

回覆觀看望一望

:victory: :victory: :victory: :victory: :victory:

I want to see

睇下先@@" 想玩

睇睇先

感謝分享,我都係陰c~

支持支持

睇下先 好煩要人回

睇下有咩睇

我睇睇先 多謝分享

感謝分享,...

想睇下...好似好勁甘@_@

笑傲無雙

@_@!!我都睇睇先!!女友玩陰陽

十週年勳章(賀詞)

玩到18lv
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 04:35 PM , Processed in 0.067864 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存