2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 AVA戰地之王 點解狙擊兵既待遇特別差-_-
樓主: 雪夜乂
go

點解狙擊兵既待遇特別差-_-   [複製鏈接]

killerbug 發表於 11-9-11 02:24 PM
你不如用 AKB 107 先啦咁, 又可以 放大D D 人又似zoom 又連射

不過把槍好多人用-_-!!(別打><!!我都知自己好煩)
唔中意熱門槍=3=

K歌達人 Alta活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

雪夜乂 發表於 11-9-11 02:29 PM
不過把槍好多人用-_-!!(別打>

ak74m;可開住射又小人用

c396437 發表於 11-9-11 02:30 PM
ak74m;可開住射又小人用

OH!!!!呢把我有呀

雪夜乂 發表於 11-9-11 01:45 PM
唔係我既問題-,-
係支槍本身係咁

我見過TPG衝鋒狙神...殺17死3
(之後佢轉左PGM就冇再遇到佢

1.點解狙玩得唔好就一定要換?(我玩步槍,沖風同霰仲廢過狙)
>因為偵查同步槍是戰鬥中的主力,狙的話最多都是在隊伍後掩護,你有見過狙搶點嗎?
  (所以狙唔好太多,偵查同步槍太少的,隊伍力量會很弱,所以d人見d狙廢嘅就會插...orz)

2.點解玩步槍偵查唔好既又唔會俾人話?
>因為始終步槍偵查係前線,死得多D人都唔會插
3.點解輸左一定係狙既錯?
>(同1)
4.玩狙一定要沖先勁架咩?D人係米玩得太多C$O?我拎住把PGM點沖呀?俾把SV98 OR AWM就沖到
>連狙衝=屈,單狙衝=杯具(HK417萬歲XD)
5.狙唔係企係後方打架咩?點解企後面會俾人話?不如狙擊槍叫做沖風狙擊槍啦0.0
>嗯,狙的確主要係後方打,但D人會認為狙冇出力打(衝鋒陷陣)...sosad

結論:
因為狙在戰力中不足佔很重要的地位,無法衝鋒搶點,只可在隊伍後掩護,所以輸嘅時候常成了眾矢之的。

唉,D人都on9嘅,一場戰鬥中冇狙的掩護都唔見得會驘得易喇,一日插到黑...so sad

回復 bbc04869 的帖子

狙勁與否,同其他槍係無必然關係

日昊天 發表於 11-9-11 02:54 PM
我見過TPG衝鋒狙神...殺17死3
(之後佢轉左PGM就冇再遇到佢

不過我中意琉穩穩重重既狙-_-
所以先買PGM

http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... nA=19577&tnum=4

慢慢睇啦
有時係自己做錯左都唔知

z8nkc538 發表於 11-9-11 04:13 PM
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=16618&snA=19577&tnum=4

慢慢睇啦

我同佢所講既差唔多- -
差在冇咩點沖姐=____=

bbc04869 發表於 11-9-11 12:39 AM
步槍衝鋒槍 容錯率高 你狙一下唔中 你就死緊 咁就七打八
但其他槍 你殺唔死都放血啦 你玩狙中到人 玩步唔 ...

就係廢先要玩多啲練習嘛- -

我硬係覺得樓主點都係佢殺唔到人無問題- -
其他人指出左一個問題佢就有另一個籍口._.
自己話無手感,叫你試下用步/沖...你就話係夜晚先係咁
話你技術唔夠好..你就話係槍既問題
真係睇到我o哂- -

kaihongxd 發表於 11-9-11 05:47 PM
我硬係覺得樓主點都係佢殺唔到人無問題- -
其他人指出左一個問題佢就有另一個籍口._.
自己話無手感,叫你試 ...

殺唔到人的確冇問題,GAME ONLY
我話槍問題係因為我想講我用緊果支係沖唔到-,-(應該係話難沖D)
我好似係個POST度講左係夜晚- -
我講既都係事實冇籍口-,-

P.S PGM禁SHIFT果陣白色果條野係收得比其他狙慢

amx050060 發表於 11-9-11 04:59 PM
就係廢先要玩多啲練習嘛- -

所以開頭果幾場 都會任佢地玩乜就玩乜
但開始到關鍵分 叫佢地轉番步/衝都唔過份姐
而家你要練習 真係單打AI會幾好

bbc04869 發表於 11-9-12 07:25 PM
所以開頭果幾場 都會任佢地玩乜就玩乜
但開始到關鍵分 叫佢地轉番步/衝都唔過份姐
而家你要練習 真係單 ...

AI可以單開咩- -?

K歌達人 Alta活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

amx050060 發表於 11-9-12 10:22 PM
AI可以單開咩- -?

"好似"可以-__-

amx050060 發表於 11-9-12 10:22 PM
AI可以單開咩- -?

設定做一人 之後98

AUG-A3~
M14 EBR~

狙擊槍係畀尖兵玩,本意一擊一殺(One shoot,One kill)。
如果你連常規步兵都做唔好,你學咩人做神槍手?
狙擊手職責係遠程支援我軍步兵前進,提供精確射擊,
,又或者係敵後偷襲。所以狙擊手某個程度上係獨立單位。
其致命率比一般步兵更高,所以狙擊科技樹有一個重要家庭成員︰
『偽裝』,佢係狩獵演化既技能,令戰場成為獵人既朋友,殺人無形。
更甚者,狙擊手神出鬼沒,係敵人心裡面刻印恐懼,發動一場心理戰。
狙擊手無呢一個特點,無疑係戰場上一個活槍靶,獵人變咗獵物。
神槍手唔係快槍手,行既每一步都係關鍵既戰機,握住隊伍既勝負!

綜合以上,一般情況下,狙擊手係唔會跟隊伍衝鋒陷陣,血腥巷戰。
因為一個精煉神射手(即係我)生命既價值,遠高於一個一般步兵。

至於遊戲裡面,狙擊手呢個職業同其他兵種既衝突在於人數制度。
因為系統只允許一局同時16人對戰,兩方8人(一個班)。
係呢個情況下,每多一個狙擊手, 就會影響對突擊人數比例。
因為呢個職位太特別,所以隊伍要有默契配合好,按戰況更換。
所以新手請係撳『F3』之前,諗下你自己咩斤兩先好撳。

狙擊手,『橫衝直撞,愛亂灑子彈』者,只會自取滅亡。

一枝射唔準既狙, 不如轉番用步槍, 至少枝槍連射同埋 易喵易射D, 射唔死都扣到血

一枝唔靈活變通既狙, 不動如山, 假如唔跟隊型配合掩護, 唔熟地圖, 輕則不單拖慢進度, 重則而且更成為隊友負累

按樓主一句Just A Game 而言,  不是無理,  不過8個人入面, 唔知有幾多個係可以覺得Just A Game, 就算係Game, 都唔會想輸既

如果樓主堅持係練狙既, 可以去D狙場或者打 AI 練好D 射術先吧,  我諗呢個係最Effective 同Efficient既方法,

連射都射唔中既, 就唔好再講下一步走位 Cover 果D了

補充一句, "手感" 呢兩個字, 只系FPS 玩家冇表現既一個籍口,  為何出此言, 就以下面呢條連結, 以CS 為例子說明
今天無手感?

P.S 樓主好似技術未夠, 不如用番D 基本D既槍先, 慢慢熟習, 一步一步黎,   冷唔冷門槍好其次, 基本係要自己能夠控制到枝槍殺到人先

笑傲無雙

你唔想贏  大把人想贏

killerbug  Please Refresh For More Information  發表於 11-9-13 04:50 AM
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 11:28 AM , Processed in 0.036934 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存