2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 天命西遊 教下大家計數,其實合四等寶石不太難,不要再說定什麼bug ...
go

[心得分享] 教下大家計數,其實合四等寶石不太難,不要再說定什麼bug石了(更新合石影片)   [複製鏈接]

首先,如果你係數學叻既玩家而又知道寶石合成唔係一定要5粒先可以合就可以離開

以下有兩種合石既方法比大家參考

就拿一等水晶珠並以每次成功為例子:

普通玩家的做法為 5粒一等水晶珠 + 1張初級合成符 75% 所需元寶為 80/粒

聲稱用bug的玩家 2粒一等水晶珠 + 1張初級合成符 45% 所需元寶 35/粒

普通玩家想合一粒四等水晶珠就需要:

二等水晶珠:5粒一等水晶珠 + 1張初級合成符 75% 所需元寶為 80/粒

三等水晶珠:5粒二等水晶珠 + 1張初級合成符 75% 所需元寶為 405/粒

四等水晶珠:5粒三等水晶珠 + 1張初級合成符 75% 所需元寶為 2030/粒

聰明玩家想合一粒四等水晶珠就需要:

二等水晶珠:2粒一等水晶珠 + 1張初級合成符 45% 所需元寶為 35/粒

三等水晶珠:2粒二等水晶珠 + 1張初級合成符 45% 所需元寶為 75/粒

四等水晶珠:2粒三等水晶珠 + 1張初級合成符 45% 所需元寶為 155/粒

可能你地會話 機率差好多喎 但係機率哩樣野係好虛無 只有 得 同 唔得

用相同金錢既玩家去玩寶石合成既玩家 用後者既方法一定會好過前者

順帶一提 世界頻有人post左粒四、五等珠出黎 每個人都可以 shift + 世頻粒石 再扮到好似自己都有咁

8/1 更新影片 1300元寶四等水晶珠 3 粒

影片簡介:

成本:70粒一等水晶珠(1050元寶)、50張初級合成符(250元寶) 共花費1300元寶
00:11 產出二等水晶珠 25粒
01:29 產出三等水晶珠 6粒
01:57 產出四等水晶珠 3粒

世頻個個法石換物/生命石
係因為法石易合?
哩個世界真係多巧合
只能說:我吾卵信囉

jackie1986 發表於 12-1-6 06:53 PM
係因為法石易合?
哩個世界真係多巧合

係第二個post回左你 同埋你可以望埋最後一行的

jackie1986 發表於 12-1-6 06:53 PM
係因為法石易合?
哩個世界真係多巧合

邊有次次成功咁易
當佢失敗一次都已經超過左300元寶啦,
之前睇某個POST話有人賣1粒都只係300元寶

甘請問果位玩家既名係乜

你咁努力想証明冇bug石做咩啊?
你冇做就吾關你事
有冇bug官方會查
吾係你講幾句就解決左個bug

個方法係幾好 用少好多錢

tino1990 發表於 12-1-6 06:47 PM
首先,如果你係數學叻既玩家而又知道寶石合成唔係一定要5粒先可以合就可以離開

以下有兩種合石既方法比大家 ...

石就味合過  但拎幾塊毛去合二等毛差唔多味成功過 可能係我黑仔 但45%基本上好難中
好彩就1次中到姐 低機率再唔好彩上黎合到你窮 你個方法係真係用少D錢合到 但邊有得好似市面咁平賣俾人
再加上有無人咁無聊COPY人地世頻D石 扮到自己有好多石再賣俾人 仲要唔止一個人係咁 有時間都拎黎升下LV

jackie1986 發表於 12-1-6 08:11 PM
你咁努力想証明冇bug石做咩啊?
你冇做就吾關你事
有冇bug官方會查

只係一齊商討下哩個問題,好多人話人BUG石都係無證據

當然我都冇證據一定無BUG石哩樣野,但係咁重要既野如果要出現 應該一早就會係國服出現

我只係想多D玩家知道 合石係有咁既方法 價錢差幾多可以參考而已

yagami08 發表於 12-1-6 09:23 PM
石就味合過  但拎幾塊毛去合二等毛差唔多味成功過 可能係我黑仔 但45%基本上好難中
好彩就1次中到姐 低機 ...

你講左另一個重點 就係拎採集物毯底失敗 再去合石

同埋COPY人粒石出黎 你醒既就知道人地扮野 但唔係個個咁醒

有幾多新手玩家唔知 隨時會比人誤導左 以為咁多人賣石

算吧啦樓主你
   如果你話3xx元寶=1粒  有毛可能未爆過牙?!
你知唔知75%上4級都可以爆幾次
更何況你係到   [x] up個文章?
別逼我笑死你  有d人上哂成身4lv以上   你同我講話佢係咁做? 我真係唔信羅  你知唔知我測試過   
2粒1lv+1張+機率   仲要係3等以上的  都係爆2次先有1粒

你咁講姐係佢地好好運啦?又唔見佢中6合彩
開埋d咁ga po想上位?   ok u 位上左

有人話成本價不用300元寶
我照你個方法咁合..琴日用62金收左 600元寶黎合
買左22粒1等
合 2等 >得返 6粒
合3等 > 0粒   
點計都唔係300成本啦下話

你地唔好成日話有人話成本價不用300元寶,成日聽人講,聽人講,

又話有d人成身幾多等珠,你地快d講得出哩d玩家既遊戲角色名出黎仲好啦

唔係官方點查到啊,而哩個方法就係成本價不用300元寶,你地用果幾十蚊走去合失敗機率緊係大

你講得出果d bug石既名單的話 睇下佢地用幾多元寶去咁樣合

我反而想知...點解你咁肯定唔係bug石?

樓主講ga野 愈講愈得意 !!
一直 編輯  

~不問世事~ 發表於 12-1-7 12:00 PM
我反而想知...點解你咁肯定唔係bug石?

有幾個可能性'
1:樓主自己就係用bug合石
怕比官方去深入查 會>沒收+封id

2:自己公會/朋友有人用bug合石,比人知道沒得平收

3:佢係到講大話  

我琴日見到post自己都走去玩下
用左 2500元寶   

最後合成  
1等合2等有時唔得

2等合3等經常合唔到

3等合 4等全爆

最後 2500元寶 得返1粒 3等

自己是hk戰... 旦好小玩寶石..見佢講得咁正去玩下..
如果知道 咁作大的 , 我用 2500元寶去沖 我把刀仔好過 一直停在+17 唔上+20

又唔好話樓主作大...呢d好睇機率既
何況佢都唔用錢玩既

合唔到唔好賴地硬啦好心就
基本上係睇運氣 同 埋識唔識合
合到一粒 4等 賣番出去, 已經 賺番個本  慢慢計下啦, 爆10粒 合到一粒佢都有賺
我個人自用合3等  因為試過連爆 7粒4石, 無本錢玩下去
咩叫錢滾錢,  唔好開口埋口BUG石唔BUG石   
無知當有趣 face_l_18:

認命啦 僧人富貴厭人窮

我都有合石,都同樓主的方法差唔多,用左六七百蚊,合到4粒,我唔知算唔算bug 石呀。

呢個情況同天龍2咁   周街D人 4  5  6石` 唔通咁又叫BUG   ,  無錢玩唔好多多聲氣 見到人地有4級石 就話BUG 一粒4級合有幾貴? 怕曬錢既可以唔放錢去玩  
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 12:09 PM , Processed in 0.037143 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存