2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀Online game入面有幾位神推之所以神推,會唔會係咁?同埋少少意見 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

game入面有幾位神推之所以神推,會唔會係咁?同埋少少意見 [複製鏈接]

純粹自己觀察同意見
以我所見就有位神推(M先生)永遠都坐係09,而每次有佢既時候,都會見到另一個玩家(鍾小姐)坐係08(睇對話佢地係認識既)
而玩親都見佢地玩密室
呢神推(M先生)就多數第1晚比人殺(我估係因為太多人知佢神推,只要呢位神推唔係殺手就多數比人隊死)
而遺言都可以95%準確地講到殺手係邊幾個(係唔係1個,係幾個)
當然就有5%係錯,唔知係有心做出黎定真係沒去左神力
以致我亂咁猜測其實職位既分配係咪真係random呢???
會唔會已經比人統計過晒坐號,職,房間既次數所以知道呢? (EG.XX號位 XX%中警察)

仲有樣野我覺得好恐怖同低能
就係商店有得買幾種卡係可以100%抽到某D職
我假設09同08係認識,而佢地分別買100%殺同100%警
咁大家都明啦,根本唔洗我講
當然佢地咁做既動機係乜我唔知,而且係乜都唔重要
但係已經絕地影響左遊戲既公平
GM絕對應該考慮刪左呢種物品

同埋遊戲中見到好多人都會話有人用RC/skype通水
GM會唔會考慮RUN緊game時禁止開呢d??
不過我都明白要通水既仲有大把方法同渠道(通電話,FACEBOOK,msn,仲有大把)
係到都想講講玩得呢個GAME玩通水根本就冇引同晒時間,通水既自重下啦

啊..同埋一個帳戶可以整3個角色..而每個角色都有唔同職既傾向...
唉..都係D關於公平既野啦.....呢隻GAME公平係非常重要

以上都係我自己既意見姐
大家都想呢隻咁經典既killer game可以公平咁發展既都比下意見啦

我知道你係話我.
我絕對冇用職業卡.而大部份同我玩得耐既人都知我多數做平.
同你講某room 係有機率推到ok?
你地好奇或懷疑可以直接問我.我都會如實地講
我也跟幾位知深玩家討論過是有機率.
詳細既你自己研究.
而你另外提既小姐呢我只係係game入面識佢.
另外常跟我玩既有天先生.晴小姐.風先生.婷小姐.夢小姐.
所以你成日見到佢地同我玩都唔出奇.
其實我都好想知通水既人d勝率唔會介意??
定係收左錢? 放水果個咁順灘輸?? 我都想識下呢d咁既朋友

同埋一點.
我在她是平民的時候就是推不到人嗎??
還是她場場也有身份?
定我場場有身份?
同我玩得多都知我場場平民咁濟.
唔該你搵d證據先.
例如:我d fd係平果時我就一定推唔到/我係平時我d fd推唔到
有冇以上這點發生?
定係我真係多朋友到成場都係= =?

咁講丫,我用左M先生你黎做例子
都係好想了解點解M先生你咁厲害
當中最緊要我最想講果樣,也是你所講果樣, 就係機率
真係非常感激你既資料
正正係你所講'某room 係有機率推到'  同埋我所講的100%XX職位道具
我個人認為根本影響左遊戲既公平,當然一定錯不在玩家不在你!!
冒犯D講係設計者問題!!當呢個遊戲係存有某機率就已經係變左條數學題,而不是最引人入勝的心理題(當然遊戲中很多位置都是數字遊戲)
老實講係因為我的確對你存有懷疑(我相信好多見證過你神推既人都係咁諗)
如今大家包括我都能清楚了解M先生的理據和原因吧!遊戲也十分講求信任,我是相信M先生的
也希望M先生你不要介意我用你作例子,係到先同你道歉,我不是沖著你而說的
我出POST咁做都係因為我好希望呢個遊戲可以盡量做到最公平既一面

我都唔介意哈哈.
我不嬲唔會咁易嬲.
老實講身份卡我覺得真係唔應該出.唔好話係唔係因為要黎通水.
我覺得無謂.但佢又冇可能斷自己米路嫁嘛隻game.
但我諗聰明D既人都唔會買掛= =哂錢.雖然係平.
你食卡做殺手咁岩比PC第一回合查.咁咪哂左張卡= =
所以我都想叫大家唔好食卡.

而另一樣野.機率嗎?
這其實也不是100%確定是否有得計算.
但也與幾位較位玩得耐既玩家都不約而同認為某些位置
當然也不是每一次100%準確.
例如好像我慣性坐的09 就是一個長平位. 所以不用說我有食卡= =
因為我10場有7-8場也是平的.
同埋其實我覺得唔係100%既機率都唔算影響到D咩.
不竟也要推測吧. 其實大家細心D都會留意到.
當然唔好盡信啦.都唔係確定真係有機率計.
都係果句.小小運氣+小小直覺+小小經驗!
最重要都係相信自己吧.

回覆 `L.Lawlite 的帖子

用RC 唔一定要通水 吹水都得GA姊

24337940 發表於 12-2-1 01:55 PM
回覆 `L.Lawlite 的帖子

用RC 唔一定要通水 吹水都得GA姊

所以最緊要都係心態

十週年勳章(賀詞)

玩得ONLINE都預左有錢大哂
唔出呢D野個代理邊有錢賺?
玩得多online你就會明呢個道理架啦
接受唔到既咪去玩PC GAME囉..
同埋我覺得封口先係最破壞遊戲既平衡

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 03:20 PM , Processed in 0.028390 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存