2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 請給葛蘭一個機會
go

[大魔人] 請給葛蘭一個機會   [複製鏈接]

葛蘭都要消失了...當組不到奧迪...總不想到組葛蘭...葛蘭能打能坦能BUFF回EP,LP
是官方的錯嗎...把奧迪推到這麼高葛蘭就到地底了...
有天才好笑
有人要組了我..不到三秒把我踢了出來...他要組打手...
我說我是打手...
他就跟我PK...他是普利...先暈再混亂把我打死...再說我是廢打手...
我說...我招也沒出..你怎知道我弱...他用了超過五招才把我打死...不是他的混亂我就能把他折磨死...
我副武雖然只強化到3...但打出來的數字跟普利的超迷一樣...
我跟來沒索尼去買強化石...我敢肯定的是當我強化到+6 +8
會比普利強...看著吧
不能給葛蘭一個機會嗎?

葛藍好勁的,但裝一定要比其他職業強先可以

原全明白你感受,
我用鶴仙,都係冇(乜)人組的職業,
人們只識話缺普,但永遠唔會用其他職業,
別人寧願用一個未滿級冇衝過裝的普(+0鼓),
都不會用一個用60級,手套55級+8以上,副武60級+6以上的鶴仙,
我知普的CD好有用,但其他職業都有好強的招.....

鶴仙有兩招超有用的招,
一招係減33%LP(即係全隊攻擊力X1.5)(用AP,持續會長過冷卻,出招不用1秒,15公尺內)
另一招格防減一千(這招都係持續長過冷卻,出招要2秒)
如果和一個勁格/劍組隊,打BOSS真係超快,
只睇第一招,我都不了解鶴仙為何組不到隊.....

但現實就係某D職受人歧視,
所以我已經向現實低頭,
開了一隻新奧迪玩

sanbaonhh 發表於 12-2-20 12:37 AM
原全明白你感受,

宜家D人打副要打手的話, 揀龜也不揀鶴
可能因為真龜暴擊2萬幾的關係
我都係用鶴, 所以我了解苦況.....真係好慘
如果冇公會陪打, O係副本門口等人組, 等到明年今日........
鶴仙其實好好用, 範圍放血, 控場多,體力弱化, 仲有得補血

至於葛蘭我未用過......不過我聽人講過葛蘭可以坦
我都覺得應該試多D唔同GE組合
我不喜歡千篇一律
如果打副一奧一葛蘭, 兩個GE BUFF加埋應該更加事半功倍

aniko_bb 發表於 12-2-20 04:06 AM
宜家D人打副要打手的話, 揀龜也不揀鶴
可能因為真龜暴擊2萬幾的關係
我都係用鶴, 所以我了解苦況.....真 ...

昨天我就試過幾場副天天,格鬥,普利奧迪和我打。。功效沒比有龜有坦差。。
奧迪的buff多到開不到轉
58時光小怪全程由我拉。。我裝備不夠好。。所以天天都當半坦。。小怪到位集中了天天就補故意ot
我就萬馬一下就拉回來了。。不到五秒小怪都掛了

笑傲無雙 玩過星曲WEB

樓上兩位葛蘭同學仙既朋友你地叫咩名, 黎我地公會, 我好愛你地

我用劍, 相對於奧迪魔, 葛蘭既BUFF更適合我
而學仙流-格防更加令格鬥攻擊如虎添翼
兩個都係不可多得既好幫手!

我叫請受我一棍

笑傲無雙 玩過星曲WEB

blackghosthk 發表於 12-2-20 11:05 AM
我叫請受我一棍

我琴日同你打過一次58呀!! 哈哈
我話你D BUFF好嫁

楊改之 發表於 12-2-20 11:47 AM
我話你D BUFF好嫁

多謝你。。但昨天去打58 cc有啲人組左我以為係奧迪。。一組左見到我係葛蘭。。唔夠三秒踢我出隊

如果大家咁喜歡挑選。。我以後用魔界加朋友一位天天一天奧迪。。專組鶴仙葛蘭卡爾同波可。。
我要那些看不起別人的人丟臉

楊改之 發表於 12-2-20 09:48 AM
樓上兩位葛蘭同學仙既朋友你地叫咩名, 黎我地公會, 我好愛你地

我用劍, 相對於奧迪魔, 葛蘭既BUFF更適合我 ...

我剛進了公會了, THANKS~~
有機會的話一起打吧~~

葛蘭開界王都好威
同埋如果唔係普有-cd buff
+隻龜仙,鶴等等還好

楊改之 發表於 12-2-20 11:47 AM
我話你D BUFF好嫁

你係咩名呀?

sanbaonhh 發表於 12-2-20 12:37 AM
原全明白你感受,

減格防1690...究極

blackghosthk 發表於 12-2-20 08:34 PM
減格防1690...究極

昨天我打之前都以為係1690,
點知我開自己隻號睇,點解得1000???
原來自己一路都以為自己點滿了,原來未
之後再點,點完都係1000.........???
我還以為更新扣了數字,
好在你出這POST,我再睇一次先見到1690,可能昨天我鬼黯眼

昨晚跟親友團挑戰了兩場50cc...打甲蟲女王只要四分鐘
因為我的吸ep把王ep都吸走了

王不會buff不會暈。。四打手攻力全開

終於找到一絲有用的地方了

blackghosthk 發表於 12-2-19 05:48 PM
葛蘭都要消失了...當組不到奧迪...總不想到組葛蘭...葛蘭能打能坦能BUFF回EP,LP
是官方的錯嗎...把奧迪推到 ...

我從來沒索尼去買強化石...
你可以入點數買強化石

今天跟葛蘭組了, 他的+敏和+格爆BUFF令我爆得好爽

其實 奧迪魔 在打副本時, 跟 葛蘭魔 比 主要技能只差兩種
經常用既buff (以下的沒有葛蘭魔buff點滿的資料)

奧迪魔                                               葛蘭魔
一擊必殺             (耐+14,+格防)  =  一擊必殺                  (耐+14,+格防)
一氣喝成                         (+氣防)  =  一氣喝成                             (+氣防)
加油巴巴啦巴                 (耐+26)  =  耐人尋味                            (耐+X%)      
興高采烈巴巴啦巴         (屬+18)  =  魅力滿分        (屬+14)<大魔人技能)
體力爆炸巴巴啦巴 (回LP+21%)  =  幫助命中的香味         (+命中,+敏捷)
意氣風發巴巴啦巴 (回EP+11%)  =  香氣沖天        (+最大EP值,EP再生)

即是 (回LP+21%) 和 (+命中,+敏捷) 的比併,
個人認為, 出副本團 就算沒有(回LP+21%), 都不一定會滅團囉,
葛蘭魔 本身攻擊力比奧迪魔強, 有範圍攻擊技能,
如配上 界王拳 連環爆擊, 一定會很強的.

但在配技能點的時候, 最少要點滿兩招攻擊技能.
防裝 如Lv58 +6, 上下衣共回LP30%, 應該足夠打58時光機副本了.
我不知道 葛蘭魔 在SP配點方面, 吃不吃緊.

D人只知大魔人2轉有奧迪
卻不知有葛蘭
人們只知意魔人2轉有普利
卻不知有卡爾
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 10:16 AM , Processed in 0.040515 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存