2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 吞食天地3 《吞食天地3》攻略精華區 [活動] 個人配點分享+小技巧分享 lv34劍客 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[活動] 個人配點分享+小技巧分享 lv34劍客 [複製鏈接]

介紹: 大家好! 我係香港-曹阿瞞ser的 小煒 (目前lv34)
由於獎勵好吸引所以參加呢個活動.
今次都係我第一次做攻略, 係封測都係剛剛好升到26lv拎左個稱號XD, 做得唔好歡迎提點(但唔好插...).
因為筆者玩開的online game都是以近戰為主, 所以呢次都不例外.
筆者到lv33都是加全力的(因為lv34再加力要3點技點先加到1力), 之後應該會返加敏, 配合用一般刀劍/長柄武器

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

個人配點分享

其實都有D人問我玩劍客用咩野武器好, 咁我就講講近戰武器先, 以下我會一一介紹:

一般刀劍
分析: 全力/力敏/力精推薦
特點: 係平平均均, 物攻又有法攻又會加攻速, 可配合多種加點方法

巨劍
分析: 全力/力敏/力膽推薦
全力: 就當然唔洗講, 力量就是一切
力敏: 因為本身加左敏, 武器就可以放棄速度
力膽: 加點以膽識為主, 武器就可以補充攻擊力

短柄武器
分析: 全力/全敏推薦
全力: 唯一一把加防的武器, 做全力肉盾唔用佢都唔知用咩好
全敏: 比較逆天的配搭, 因為把野本身加防, 高回避之餘, 就算中招都沒咁痛

長柄武器
分析: 力敏推薦
力敏: 放棄法攻傷害, 物攻比一般刀劍強, 攻擊時前方敵人時, 後方的敵人都會受傷, 攻速沒有一般刀劍快

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

小技巧分享

以下小技巧我就以Q&A方式顯示:

Q: 點捉趙雲?
A: 解任務解完趙幸後, 捉左趙幸就會出現趙雲比你捉

Q: 趙雲加咩先好?
A: 睇自己點加點, 通常都係力力, 不過要留意要有特性個D先好要, 否則個隻放佢返鄉下啦

Q: 點del角色?
A: 系統(ESC)--->系統設定--->其他設定--->刪除角色

Q: 點先有金幣?
A: 做指定主線任務 / 副本/ 賣寵

*歡迎發問/補充!

目前以上內容均是筆者自己經驗. 如有雷同, 實屬巧合!
已有 1 人評分威望 收起 理由
藍藍._. + 40 活動參與

總評分:  威望 + 40   查看全部評分

我想問點樣先叫係力力

我想問點轉職?

p64833496k 發表於 12-4-2 10:55 AM
我想問點樣先叫係力力

力力的意思係隻寵升lv高機率同中機率都係加力

charlie仔仔 發表於 12-4-2 10:32 PM
我想問點轉職?

以下分"普通等級"同"職業等級":
百姓到"普通等級"到10lv可獲轉職為鄉勇/學士
鄉勇/學士"普通等級"到30lv可獲轉職為劍客/弓手/郎中/策士
劍客/弓手/郎中/策士就算解左轉職任都唔會比你轉,
劍客/弓手需要鄉勇"職業等級"到10lv先可按到轉職
郎中/策士需要學士"職業等級"到10lv先可按到轉職

(註:"職業等級"可從解任獲得大量經驗)

想问下楼主,你的剑客技能 加法 是怎样呢?

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

點樣睇係唔係力力 ? 智智

我想問點捉寵??  我得武將   同埋點先可以多d銀  我33lv 都係得500幾銀

skyhong 發表於 12-4-12 11:11 PM
我想問點捉寵??  我得武將   同埋點先可以多d銀  我33lv 都係得500幾銀

點捉武將? 唔係隻隻都捉得.
要個頭有綠色刀劍符號個D先捉得, 打到佢低血(佢會蹲下動作)就捉得, 建議你捉趙雲用.
你開魯班盒掛機打怪就會好多銀嫁啦.

darksam90 發表於 12-4-12 08:30 PM
想问下楼主,你的剑客技能 加法 是怎样呢?

加法? 你想講加精神是不是?
如果除了玩劍客外, 又想玩策士, 就會加精神.

龍之子~ 發表於 12-4-12 10:48 PM
點樣睇係唔係力力 ? 智智

按"C"係武將個頁, 個性會有個小圖示的, 把滑鼠移過去就看到.
假設: 趙雲個性圖示是升級高機率和中機率都是加力量的話, 就叫力力趙雲.

jimyeung 發表於 12-4-13 02:56 AM
加法? 你想講加精神是不是?
如果除了玩劍客外, 又想玩策士, 就會加精神.

我的意思是技能。。

darksam90 發表於 12-4-13 04:46 PM
我的意思是技能。。

如果你有足夠的sp, 兩邊加晒都得.
(其實好難夠用)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 01:28 PM , Processed in 0.049231 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存