2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 大航海時代 大航海時代Online!!!!!!!!!![復活節必玩遊戲][新手教學] ...
返回列表 發新帖 回覆
go

大航海時代Online!!!!!!!!!![復活節必玩遊戲][新手教學][心得][集中討論][有問必答]  

四大伺服器: 戰列艦  幽靈船  探索號  護衛艦
官方網站: http://gvo.wasabii.com.tw/index.aspx
實用網站:
 巴哈攻略百科 :http://acg.gamer.com.tw/wikimenu.php?s=7501
 日wiki : http://gvo.gamedb.info/wiki/

樓主心聲:
小弟探索號玩家,,香港人暫時已知有10幾個,,唔小心紅左做海盜 搶人好爽
如果玩厭左肓目升LV打怪同做副本既OnlineGame,,大航海時代Online係你既首選
因為呢隻game休閒得黎又冇其他OnlineGame可以取代,,試問你有冇見過一隻OnlineGame,,
可以自由自在無拘無束渣住隻船組隊周圍係海上航行,,
發掘超過幾千種既世界遺產,寶藏,生物...etc??
可以組隊去世界各地國家拉特產返黎賣??
可以埋伏石堆後面,,等人地一出現就即刻開船,,去搶劫他人身上既財產??
或者可以渣住隻大船組隊5v5對戰?
如果未見過一隻OnlineGame可以咁,,大航海時代Online係你既首選!!!!!

先睇影片睇下吸唔吸引到你

1:20還在白兵,,1:27離戰時就被人圍射(讀秒)
讀秒是基本的模擬技巧,,但好考玩家的經驗

10v10要塞攻守戰(每月或數月一次)

每月或數月一次的活動還有
大海戰(海事,,六國投票選攻守國,,然後組隊係一個海域到見人就打XDDDD)
大投資戰(商業,,簡單而言就是投資,,大戶才玩)
學術大會(冒險,,運用冒險所得的卡牌來與對方玩卡戰)

國家:
葡萄牙 西班牙 英格蘭 法蘭西 威尼斯 共和國荷蘭鄂圖曼帝國(土國,一開始無得簡,需叛國)
簡乜國家都無所謂,只係有少少優勢,影響不大
假如玩海事為主,,最好加入一D大國,,因為打大海戰,,好多時小國都冇份打,,戰力太低,,以至冇人投票
 國家戰力大定小,每個SER都唔同
假如玩商業,,睇你玩咩生產為主,,因為有D物品需經投資先買到,,但有些港口(領地/首都)不能讓他國投資
 保管>任何國家均可
 烹飪>葡萄牙
 鑄造>西班牙
 工藝>法蘭西
 縫紉>英格蘭
 煉金術>威尼斯
但你玩冒險為主我就知道了,,不過應該無所謂

職業及技能:
冒險系 商業系 海事系
 冒險六大學科> 考古學 宗教學 美術 財寶鑑定 生物學 地理學
 商業生產技能> 保管 烹飪 鑄造 工藝 縫紉 煉金術
 海事兩大玩法> 白兵 砲戰
 另類玩法>        造船
必學技能(共通職業)
 操帆
 警戒
 身體語言
 操舵
 統率
 釣魚(遠洋實用)
 調度(遠洋實用)
 運用(遠洋實用)
 生存(遠洋實用)
 會計(可於商業等級封頂後刪除)
 望風(可增加看人名的視野,看見遠方有海盜就180度U Turn啦)
 測量(新手必學,但老手摸熟遊戲後可刪,因有道具代替)
 救助(需有道具代替,但萬一無帶水泡就...XYZ)(被npc炮擊掉下去的船員可救返上黎)
 保管(被海盜打劫可減少被搶去的數量)
 航行技術(越早學越好,使用高階船必需要的技能)
 管理技術(越早學越好,使用高階船必需要的技能)
 兵器技術(越早學越好,使用高階船必需要的技能)
只要有轉職證,職業可自由轉換,轉職證可經學校任務或委託任務取得

新手建議
1)先選冒險家出身,因為有操帆技能,航行快好多!!!
2)然後轉為商業,搵一生產技能黎練,因為冇錢乜都做唔到,雖然冒險同海事都搵到錢,但相對較少
3)多與其他玩家互動,一黎可以問唔識既野,二黎熟落左,將來佢做海盜可能會放過你
4)加入商會,可以跟玩家交流,而且商管可以比個地方你寄賣野,但需收手續費
已有 1 人評分威望 收起 理由
-//S.A.S.//- + 100 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 100   查看全部評分

最新改版~2012年3月22日 北美大平原。探索無限
新船體

牛津大學,,由倫敦開學,,之後可以去任何學者繼續,,
但要記得研究100%返去牛津做劇情,,如果唔係就會開唔到研究樓,,即使你完成了100次論文

新手遠洋唔洗驚啦,,有50lv限制同每日5次,,的確係限制左海盜既搶劫

師兄 可唔可以帶我玩 我咩都唔識

呢隻GAME好難帶人玩,,最多都係差唔多LEVEL既玩家一齊做任打怪咖咋:P
唔同其他果D Onlinegame

我以前都帶過好多新手 出身

山鬼-樣 發表於 12-4-4 11:42 AM
我以前都帶過好多新手 出身

大航海有你地呢D玩家真係好XDDDD

我是一個無情海盜

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

可唔可以帶我去買賣 我咩都唔識

kwok91096 發表於 12-4-5 02:15 PM
可唔可以帶我去買賣 我咩都唔識

你咩服??
依家我戰探兩邊玩XDDD
已有 1 人評分Good 收起 理由
kwok91096 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

戰           

我戰服有冇人可教下我玩?

戰服我都係新手 都想有人幫手:P

而家仲有冇人玩?

有呀.我還有玩

玩唔到.....更新個時話
```檔案下載路徑無法連結(11:2)。是否重新連結?```

按是都係唔得>.<
點攪...好想玩

alex0413 發表於 12-6-3 09:05 PM
玩唔到.....更新個時話
```檔案下載路徑無法連結(11:2)。是否重新連結?```

有無人幫到我>.<

你係咪DOWN錯左第2D野,,試下第2條LINK

aidon620 發表於 12-6-3 10:32 PM
你係咪DOWN錯左第2D野,,試下第2條LINK

thx...i can play now

我國家係英格蘭   我現在玩到初級冒險  (初級冒險專攻修了考試)
任務要我出海進行生態調查   但係我搵極都搵唔到座標係邊

求解  我應該要去邊到先    求解???   thx各高手

FEZ玩家一名 發表於 13-9-23 10:47 PM
我國家係英格蘭   我現在玩到初級冒險  (初級冒險專攻修了考試)
任務要我出海進行生態調查   但係我搵極都 ...

我都係卡咗喺度……
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 02:56 AM , Processed in 0.042588 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存