2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 吞食天地3 大家係吞食天地洗左幾多錢hk
樓主: mouse427427
go

[閒聊討論] 大家係吞食天地洗左幾多錢hk   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

嵐雨 發表於 12-5-19 03:25 AM

我覺得一路洗一路加上去
都唔會貴得過收一張
除非真係黑仔
比到盡你想慳金
每隻分身都洗到F9每日得2張
都有10張啦,計埋副本都係十幾張
所以佢1日要搵十幾張真係唔難

§星月§ 發表於 12-5-19 04:43 AM
暫時我4開無乜彈過,,會唔會你d野撞左,,同埋我平時打40副都係8-9分鐘一場

5開打副係可行的,,5隻40lv已經可 ...

星月大,
唔關你5開打副可唔可行,
正聞我打55都可以手動自己打一樣道理- -
我講過, 我係追求係佢電腦配件,
4開有冇彈唔表示5開冇問題,
都係果句, 我唔清楚d人對i5同i7有乜野見解,
或電腦知識去到乜野程度,
就當大家聽下冷知識,
一部電腦, 你要n開就要接受第一個問題,
cpu推唔推到同software支唔支援到,
cpu有人話快d好d, 6核必比4核好,
呢個可以話事實, 但你必須知道所謂核就係分開處理速度,
你粒cpu點快, 就要睇你去到乜野上限,
之後就睇你ram, 一般電腦win7上,
你裝ram除左裝ram disk, 唔係就要64bit板,
唔係你就算裝爆ram睇到最大處理,
你最大都係8gb(xp機的話係4速),
特別係現時走DirectX 9.0以上
(其實9.0玩家可以的話都應該更新, 最少直地板對video資訊整合好d),
要推會分1.5m左右係cpu判行,
ram會分流左7-8k左右

跟住再講顯卡,
一般人電腦廢廢地而家電腦應該都係g41板連hd內顯吧,
而進階少少玩家都會用gt520,
而顯卡分別在於處理圖像,
單純以開game黎計,
顯卡都要食資源同要開牛推(最少520唔會咁神仲拎隻500牛掛? 有80plus例外)
以gt520速度, 都係1gb上限,
只有雙開能力,
而電腦差玩家內顯都可以雙開,
而方法要set簡單d(粒cpu如果連i3都冇例外),
講得好似詳盡左d, 之後講簡單少少,
我同你都係去3g級圖像顯卡,
4開我講過你預左有彈game可能,
唔彈亦冇話乜野,
我電腦乜野用途唔講,
只係提出有可能你冇試過可以唔理,
但去到5開就唔同玩法,
去到5開我講過, cpu你解決到,
唔表示你顯卡解決到,
我講過係可以5開, 但我有講過話唔係個個都得,
要用一d方法吧?
7970係現時接近最好級數顯卡,
但其實同7950都差不多,
就算你拎住張7950去做7970野分別都係好少,
就好似7970再搵隻近期好d卡比(唔好拎未出果d同我計),
都係相當接近

你i5又好, i7又好,
開game其實都係睇你張卡先,
i5同i7係開game到n開, 你唔係拎住d乜野神mon,
單純打機的話其實你最大可以8開,
但你玩唔到, 因為以吞3呢類要影像處理,
就會要顯卡推影畫, 亦即係你同我果3g,
所以你話i5同i7根本就唔係問題所在,
只不過係game開得快少少,
我唔計你會走圍行, 只講打副, 入戰時要再圖像處理,
地圖亦會載一次, 你可以俾到5開唔彈保證?
你開住display test任何程式,
都會見到4開最大會走到3.1g影像,
5開唔需要再講吧?
如果電腦仲要再詳細d說明一次我都唔介意,
反正唔算係乜野專業電腦知識,
交流下又冇乜所謂,
不過千其唔好將cpu同顯卡擺係同一位置立場諗,
仲有長期4開, 除非真係掛機,
但我個人俾小小意見, 就係可以的話保持3開左右好了,
因為4開長期推你真係小心撞卡= =
因為你張卡會好傷, 不過遲下換的話例外,
我冇記錯, 你好似話長期唔熄電腦果隻= =

嵐雨 發表於 12-5-19 12:09 PM
星月大,

唔好咁勞氣-__-.............

seanka大,
雙開正常吧, 唔係玩都玩死你XD

joshuakg123大,
你個計法我冇話錯,
但唔係一次比一次貴?
仲有, 我都講過唔係話十幾張問題,
係5分身5次副問題,
重申一次, 要拎武強多, 方法緊係有,
但我講唔係武強一日可以拎幾多,
而係佢表面所講幾多,
就好似d人講d寵跳幾多力呀,
你唔係睇基本值只要寵唔錯得邊,
你裝同星度做d野都係可以跳一樣道理,
我第一次回應佢(係10樓),
已經好表明立場問佢,
係針對抽副武強方法,
至於你地認為乜野可能性本身冇話冇可能,
但回番佢所講重心,
根本係兩個唔同話題,
我地講得多亦可能會俾人睇完後真係抄番你所講d野黎做例子,
咁我問佢意義係邊?
幫人解釋唔係話唔好,
但連當時人都未解釋到自己你就幫佢解釋,
咁我點追求本身事實?= =
定係我回應佢太大火藥味令到你覺得我xyz緊佢?= =
5次副同顯卡問題問呀123哥哥,
可以去到我同番工一樣要答人電腦野同講game拎野方法咁遠?= =

§星月§ 發表於 12-5-19 12:18 PM
唔好咁勞氣-__-.............

星月大,
真係回得太勞氣?= =
睇黎都係我發言有火藥味要收收,
因為講到某d野我就會開始大量發言,
但又會自行刪減d字以防睇死人,
我自己改改方式回應大家唔好誤會好了= =

十週年勳章(賀詞)

嵐雨 發表於 12-5-19 12:09 PM
星月大,

首先
以我所知
火牛既W數係轉換後既輸出W數
80PLUS只係慳電D唔會因為冇80+而隻火牛少電左(雞牛,老化持續輸出下降另計)
同埋GT520用500W牛有咩問題?
你用得GT520,姐係代表冇乜BUDGET
比隻500W牛佢咪算豪
GT520比隻450佢都夠做有凸
同埋你用7970,5開會彈唔代表D咩
人地可以用行CFX OR SLI
你話長開傷卡
人地可能水冷壓溫
同埋只係HOME版先係最大8GB
多數人都買U版

joshuakg123 發表於 12-5-19 12:37 PM
首先
以我所知
火牛既W數係轉換後既輸出W數

睇完你講D野你好似串緊D電腦裝備差玩家= =

首先, 80PLUS唔係指慳電,
而係另類走壓技術黎,
而所影響到自己會係慳電同推力大D,
至於你話人地520比隻500牛係咪攻擊左呢批玩家呢?
450唔係玩唔到, 而係牛你自己講係會老化,
就算乜野品牌都好, 你撞機機會都大,
所以點解D人要追到500W就係咁解,
仲有, 你話7970會彈唔表示D乜,
你同我講CFX 或SLI,
我發現你真係睇唔晒我講乜野開始亂回我= =
我係14樓都講過, 我5開都可以,
正常3開, 就算我自己5至6開可以去到冇問題,
但唔表示個個得, 雙HD多出23.5FPS, 當走16AA反鋸,
你講到呢度相信識睇BENCHMARK吧,
配NVIDIA都只係推到985/1200Mhz,
仲要更多數據?
之前做兩卡測試交報告仲係度我可以係電腦拎番出黎= =

你話水冷, 水冷作用唔係冇,
不過傷卡原因駛唔駛同你講講?= =
仲有U板WIN7你都有限制,
唔係食到16GB以上就去到16GB以上,
同XP果招大解放一樣, 得個數字同成效唔顯著,
而且RAM係影響根本唔大,
係呢個時代相信唔會有人認為加RAM解決晒問題咁得意,

你同我講電腦唔係問題,
你幫佢提出咁多野唔知會唔會俾佢有機會炒D去發亦唔係問題,
但可以唔該你遲少少等當時人黎都先嗎?
再講落去, SET機砌機設乜野都講晒,
是但一個上黎照講吹晒水都得,
你唔會以為個個都係有一定電腦知識吧?
我想知D野咪唔駛知?
定係你對我有興趣?
我答應你係唔影響我研究佢D野我會同你研究OK?
呢個POST為證,
你都唔想無故同我講緊電腦而做左人打手吧?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

$0,雖然廢左D

十週年勳章(賀詞)

嵐雨 發表於 12-5-19 01:25 PM
睇完你講D野你好似串緊D電腦裝備差玩家= =

首先, 80PLUS唔係指慳電,

自己睇下WIKI 80+吧
一個轉換效率60%的600足瓦電源供應器,在滿載時會消耗600/0.6=1000瓦的電力,剩下的400瓦則會轉換成不必要的熱能。如果該電源供應器轉換效率為80%,則滿載時僅需消耗750瓦的電力,150瓦的電力則轉換成熱能。
唔會推大力D的
當然如果你講雞牛就冇得好講
一般大牌子既牛都係標持續輸出
你所講既80+會大力D
可能只係因為有D 80+係高階系列
都係D大廠中既大廠出
佢地會預多少少位出黎
例外ANTEC OC 1200W
佢標1200W,但可能輸出到1250W
但呢個唔係80+既原意
GT520 450W如果買大牌子已經計埋老化都夠推啦
520比500牛攻擊左呢D玩家?
果個唔係你咩?
係你話用520唔通仲用500牛?
亦冇人想知你開幾多AA
冇人想知你幾多FPS
更加冇人想知你行到幾多時脈
但你質疑得人地電腦配備
就要知道電腦可以砌到好勁
5開玩跟本唔係問題
傷卡問題,除左溫度,我唔明仲有咩好顧慮
而家既顯卡都可以用好耐
你長開OC埋,都唔會好快壞
仲講傷卡你係咩年代...
我用緊張底階既5770
部機長開
2年幾,都仲未出事
而家出到咩系列?
到張卡真係因非熱力耗捐既時候
你應該張卡已經過時要換
係人都知RAM多唔=快
但RAM少要排隊會疾
但你講得W7限制係8GB係一定錯
既然錯就要講
8GB RAM剪套大既片都唔夠啦
唔係點解人地要用64 GB RAM?

哇...好多電腦專家系到=.=

十週年勳章(賀詞)

豐乳傑 發表於 12-5-19 02:50 PM

大波傑發現

joshuakg123 發表於 12-5-19 02:34 PM
一個轉換效率60%的600足瓦電源供應器,在滿載時會消耗600/0.6=1000瓦的電力,剩下的4 ...

ok, 你以偷換概念我串低階玩家隨你, 唔想同你爭論,
我放棄知道某人野同你講,

牛ma, 我唔知道你認識係點,
轉換效率本身就係一個新技術,
唔駛wiki, 我直接答你,
所謂供電就係sps原理,
你真係再唔識我再教你,
亦即係500主機就要到500叫正常,
但以前大約係60-70%轉率,
即係浪費左最少30-40%,
詳細再講你可能唔明, 我再簡單d,

80plus係將3種負載都可以達到80%上令到浪費係20%下(3種你想知我再詳細同你講),
而因為轉得高左, 以500w同推下, 你以往450v自然去到500v,
你同我講唔大力左? 我唔知你點睇wiki,
但係如果你咁講, 你連上網光纖對電話線效率你都真係推翻埋,
因為呢個係電阻傳輸理論, 至於慳電更唔駛講,
因為除左直入同電阻低, 係交流電上(中學phy有學串聯并聯吧?),
輸出性亦少到地位

仲有Mhz, fps, aa唔講,
砌到幾勁你就知? 單純講硬件人地講你就知?
咁電腦廣場呢d書你同叫人接只係聽名就ok吧,
駛乜比較?
仲有傷卡, 你唔知真係去問下人,
唔好同我講乜野年代, 除非係你買野果時果個人乜都唔識,
你問佢佢實答到你, 一定唔會係只有溫度問題,
所以好多繪圖公司真係會請個電腦專家睇電腦,
因為佢地有時趕工過份死左自己都唔知自己衰乜,
你同我講2年長開冇事, 5770,
我當係單hd吧, 你玩唔盡咪冇事,
你想燒卡駛唔駛我俾個方案你?
1年長開實燒, 水冷都死,
或者我俾個保險你吧,
你打去人地顯卡公司問, 你張卡玩埋水冷燒左點解,
我包佢實解釋到俾你知

又講ram ma,
剪影片我唔知你乜有乜野知識同我交流,
以我自己剪段高清6gb影片,
唔駛講勁軟件, 俾兩套民工剪影片軟件,
sony v同會形pro你啦,
需求異常地低, 你可以自己試,
插16gb同64gb ram,
同樣你自己講win7去試,
你睇下cpu使用量同分頁處理就ok,
都唔好話人地d專業軟件,
我都話都明, 影響唔大,
冇話冇影響, 你硬係同我講夠唔夠,
咁你咪自己開黎睇下分別,
反正我做野要睇埋呢d你都可以無視話冇作用,
你自己親身試完先同我講吧,
你完全唔知點解多數專業公司都會轉64bit win,
或裝ram disk道理,
同打機更加係兩回事, 打機電腦運算同剪片分別,
你行近少少走去問d字幕組睇下人地點答你而家d野先再同我講

而家電腦砌到好勁果句再應下你,
電腦永遠都有上限值, 唔係一句好勁, 你俾得錢,
就可以俾你去到超級電腦,
我都講過, 除非你係國防部級,
5開玩我重複不下於幾十次,
你係要fix死思考唔轉冇問題,
我唔打算改變你,
你永遠當個個發言都係5開級,
張張卡都係雙hd, 冇問題ga

你仲係對我咁有興趣我又唔介意,
本身呢d野係你幫趁我我先會講ga,
而家唔駛你去我公司我答咁你d問題,
不過我講明底線, 出面要收費技術上問題,
或係顧問問題, 要先俾錢後回答,
人地出面都要搵食,
成日話5開係唔係問題,
你根本係睇d唔睇d去應,
俾個個樓你睇,
之後我回應都一概好簡單保持句唔係個個,
只想知某玩家回應,
你就黎料要我係咁寫更專業d野,
我問得自然係因為想知,
正如你以前win xp出過事出帖問過,
唔識自救我一開始都唔會話懷疑你真係連set配備知識都冇而回你,
只會依你一直所講而判斷你現時情況再俾回應,
之後回應講明先呢, 係我立場我就會以你係學生我係教書咁應你,
而再唔係網友交流電腦級

番工又要同客講電腦, 論壇都要同人講電腦,
真係唔知係唔係我電腦好問d= =

豐乳傑 發表於 12-5-19 02:50 PM

未到專業,
真係勁果D係去到C++改WIN,
不過吞3講到電腦又真係幾搞鬼,
玩咁耐ONLINE都未試過吹到呢個級數都仲要再上= =

~"~
我連基本也不如,我只能夠單開

十週年勳章(賀詞)

嵐雨 發表於 12-5-19 03:37 PM
ok, 你以偷換概念我串低階玩家隨你, 唔想同你爭論,
我放棄知道某人野同你講,

咩叫偷換既概念我真係唔係好明
再者我一直都話轉換率80+只係慳電D
唔會大力D
其實你唔洗講咁多物理野
80+會令火牛慳電左
但唔會令火牛大力左
因為廠商會標自己隻火牛既持續輸出值

睇黎你唔係好明呢幾句點解
你講咁多乜電阻乜剩只係廢話
大廠係唔會標峰值係火牛上面
佢話有500就有500
就算有80+
佢話隻牛係500W
你部機計左出黎大約要用510W
你會唔會用隻有80+既500W?
仲係唔明我解釋清楚d
你所講既450w用左高轉換技術後可以持續輸出500w
但你又知唔知人地廠會將隻450w牛個盒換一換改做500w持續輸出賣貴d呀聰明?
所以結果上,跟本就係唔會大力左
一個普通消費者唔會得閒理你隻牛既詳細
人地正係會想知道佢可以持續輸出幾多

同埋你唔知人部機有幾勁
你應該係好聲好氣問人,而唔係質疑人既態度去問
又係你自己一開始話要國防電腦先5開到
而家又轉呔話自己都得
掂啦~用粒ivy + 張7970=國防級
同埋你彈game可能關一樣野事
你都係a卡用家應該好明白
a卡既driver唔洗講啦
大家都明

講傷卡問題
呢個世界好多手神既問題
你又敢擔保人地繪圖公司張卡死係因為自然耗損?
我又真係想見識下一個普通用家點樣係2年內將張顯示卡自然耗損
2張690 SLI,你認為5開,唔開AA唔開全玩家會有幾高負載?

RAM問題
自己7左一開始話w7得8gb
而家又解釋唔到點解人地用到超過8gb ram
人地64gb ram 我就唔信人地拎56 gb 黎做 ram disk
剪果6gb片就當自己好掂
自己影幾分鐘1080p既片都去左1GB啦

番工同客講電腦?
唔怪得黃金咁多sales亂答人野又出埋d雷list啦
我終於明點解喇
講到自己係老師咁
真係笑死我
我而家讀緊電腦
好彩教我d阿sir唔會同我講64bit win7會只行到8gb咁7
出gt520教個客用500w以上既牛
跟本就係浪費緊客人budget
人地明明可以將買個高火火牛既錢係加係其他配件身上
邊個客遇到你真係慘

joshuakg123 發表於 12-5-19 06:49 PM
咩叫偷換既概念我真係唔係好明
唔會大力D

唔好意思, 本身想認真D回, 但見到回文D內容真係笑左XD
顯卡唔講Mhz, fps, aa咁新諗法都算,
連講供電都話電阻係廢話,
正, 麥可同霍金都俾人推番埋, 其他科學家們,
你們接受高手無限挑戰吧, 其實你地所有野係某高手前都係唔關事XD

PHY堂開始
中學生上課知識:
當一組以上線圈係磁場上轉動, 就會產囪電流,
而電波形分為DC同AC,
應該冇人唔知DC同AC分別要問吧?XD
我注重番電阻關於供電問題而講簡單D, 真係唔明再問,
呢D日常生活問題我唔駛乜野WIKI同書都答到GA XD
牛係以SPS由AC轉DC,
因為交換式關係,
電會經過由濾波器, 電容, 電感,
係電路(串聯井聯呢D呀即係, 中學知識黎GA XD)同線圈間轉換,
(又係中學知識黎GA, 唔係你駛乜裝牛, 直插電制吧XD)
係呢個情況, 會因為你電路上物品咁形成電流失,
係科學上定為電阻
(千其唔好搞錯係電阻器呀, 係電阻, 電阻器係有用途產物,
想上堂可以再同我講, 因為簡單所以唔收錢的XD),
因為流失, 所以就會浪費電力,
而且以暫時科技黎講, 除非你唔駛用電,
唔係電阻唔會係唔出現XD

電供應係電工上術語係以火數同供電稱呼,
80PLUS牛點解電阻低, 火數交流高左同供電穩定?
因為設計上以快速排出運作,
同時係電路上作出熱源交接改動,
一般外殼亦以鏤空沖孔設計,
風扇亦可以唔駛拉到咁行食電慳D,
電阻少左, 自然電流會暢通D,
就好似你屋企去水咁,
冇乜野阻都會去水順D同快D,
快得幾多就要睇佢點玩, 因為仲有好似電容呢D影響,
亦因為咁會分金銀銅牌之類

咁點解張顯卡520都要隻500牛最好PLUS?
怕你又再要我講一次我再講,
450W就算冇80PLUE你都推得到,
不過牛係會損耗減低效果,
特別係你過份硬推, 有機會撞機
(唔少人整機都係因為牛玩完要換, 不過你又可以推話係乜野唔關事XD),
所以450你最好都係80PLUS,
火數同顯卡比我唔知你阿SIR點教你啦,
不過以阿SIR教完你我諗你又唔知將佢教你GE野改左做乜,
當然你可以推你阿SIR去死話你阿SIR講冇問題冇影響呢D,
我都相信你會做得出XD
我簡單講, 顯卡一定要睇埋係配D乜,
你拎舊架又好新架又好唔識睇埋佢本新需求,
仲有係你PC用途係乜, 係唔係長開,
冇事好地地, 有事又睇下你會話乜野問題,
所以最好都係500W拎80PLUS,
而且價錢黎講450W同500W GE 80PLUS,
差距唔大我倒想知你用黎轉乜,
如果連人地做乜都未知你都已經可以決定點配俾人咁神,
你可以出書LU XD
正聞你話駛唔駛要去到超過600W就話姐XD

商業堂:
跟據第三六二章,
任何商品都要寫明商品有關資料同說明,
因為唔係個個都識商品有乜作用,
就好似持續輸出同火數呢D都會寫到明,
人地真係換左你個盒你唔識分,
你可以去告佢, 唔駛同我講,
而且你識唔識商品更加唔駛同我講,
就好似我買避孕套都係用過先知佢有冇穿,
而且7仔就算俾我試我都要對條女先試到,
你話隻牛我都仲話可以睇下XD
不過你可以去到買避孕套都唔望下有冇開過,
或者要簿D你都唔睇係包裝有冇寫,
買左之後先番後悔點解厚左我亦係幫你唔到XD
香港都有交易法MA XD
人地好心見你個套開左都換俾你,
你最多話佢太好人或費事你搞事姐XD

中文堂:
原文係12-5-18 09:26 PM

$123$哥哥,
其實唔好怪我問少少野,
我唔理你AC乜野名啦,
抽到武強會出頻,
但網友都冇乜見過有人特別抽得勁WOW,
1日兩三張都傳說中出現過GE,
仲有5開, 你係外 掛玩家?= =
定其他原因5開到?
我雖然屋企因為特別原因做到5至6開現時都可以,
只係好簡單一個問題啦,
你張顯卡乜型號咁惡@@

PS:我都係1蚊都冇用過, 係廢左D

以學術或人際交流,
以哥哥稱呼係敬意方法,
問句以中等語氣,
表情都係以-->@@呢個表情都算惡?
算係偏好中級吧,

OK, 改改啦

致$123$哥哥,
請莫見怪,
小弟不知閣下遊戲中是英名,
想到遊戲中若抽到武強會產生標題事件,
但無奈小弟的網友們也少聽聞,
一天兩至三張傳說中尚有出現,
未知高足高見?
至於五開之術, 敢問兄台是否外 掛玩家?
或是有其他五開之術?
小弟家中雖有特別之配方可同時控控五至六帳號,
但也想閣下討教,
只是一個很簡單問題,
閣下之顯卡是什麼型號這麼強大?
小弟誠心跪求賜教

註:小弟也是沒有使用金錢進行的說,
跟閣下同樣真是榮幸

掂唔掂, 夠唔夠禮貌?XD
定係再加黃天在上, 皇帝陛下去問好唔好?XD
定係想要文言加諺語?XD

不能辨識課題:
神手問題呀XD
樣樣野都推都神手我真係唔識答你,
正聞你同我講D有得查GE事例都話係自然耗損事例,
我真係都幾難答你WOW,
就好似火災水災咁, 預防同發生意外都有人為同意外,
你下下認為唔會係人為, 火災唔關你D煙頭事, 但又見到有煙頭,
我唔通要懷疑咩?XD
花園街事件唔信你有冇睇過新聞呢?
以你推斷的話可能會話係天氣熱人地BBQ先燒晒成條街XD

帖同WIKI你又執字咁睇,
我俾個最低需求你試你可以話我只剪6GB影片,
叫你問字幕組又唔問,
我仲加唔明你講乜野話我講64BIT理論,
好在有原文我仲要回文果陣由得錯字出唔編輯姐XD
(最少唔會好似某人講句, 拎錯例子見到,
立即加番D字落去, 6點幾上下7點,
望下個POST又執執, 執到12點,
雖然我有朋友上網整張野我到,
不過我都會睇你最後板本WOW唔駛擔心XD,
我都係而家先番XD)
真係同一句野我都懶得再打幾次,
成個論壇仲要咁多人睇住你都可以咁執字改原文法,
你話七就七吧XD
正聞我話呢度係2000FUN,
你話我話呢度係高登,
我係咁講番你知我話係2000FUN,
你都係話我話呢度係高登, 我仲回多次咩XD
定係而家係街市買野見到價可以同人講就改到?XD

唔知乜野係偷換概念?
唔緊要, 你將來除非D人都懶得同你吹水或你唔會回帖,
唔係你仲有機會見到XD

SALES又關事, 正XD
又死多批人,
唔知有冇SALES係度睇到呢, 係就真係唔好運XD
雖然真係有部份SALES係半桶水,
呀係WOW, 2000FUN曾經有個人問電腦野,
有個SALES解答過佢, 佢做黃金GA,
有同我吹過GA, 希望佢唔好睇到呢個POST啦,
不過如果個SALES係半桶水,
咁問電腦野果個人又算係乜野呢?XD

我D客慘唔慘我就唔知,
不過我D客仔死得的話都影響唔細咁姐,
起碼唔會有人同我溝通有問題,
係冇而家咁開心有野睇姐XD
(燒唔燒埋我D客姐XD
網路好方便, 你可以笑佢幫趁我公司GA,
一個POST我幫你轉俾人地公司就得,
你學緊電腦, 俾埋個名我一轉載可能遲下搵工好易GA
定係你睇唔起我D客? 都可以講聲WOW
定係你認為自己高名太響, 我D客仔公司都唔配?
或你對人地"太細"公司或行內太廢睇法都可以燒埋GA XD)

你讀電腦我真係唔知GA,
64BIT WIN7行8GB XD
我唔知你中文阿SIR睇完你D理解能力,
會答你XD
雖然我回得你又真係太長又係真GE XD
拿, 你番學有時間, 請你D阿SIR去睇你同人講野情況自己回D乜野啦,
而家仲有時間俾你再改改你寫D乜野GA,
閱讀理解或許會叫你做多幾份XD

PS:各位食花生收到我回件兄弟,
呢位大佬回文內容係唔係同我之前講一樣呀XD
記得再收件睇下文, 大家勁猜下往後發展, 唔好心急XD
之前死SERVER係辛苦D, 要你地久等啦XD

PS2:大家回信中俾下意見係唔係要再去盡左D呢, 我地又好好研究下,
我會盡可能將例子改得更生動令到大家睇完少D眼痛XD

PS3:食花生兄弟, 另開帖玩佢未必玩GA,
有需要可以任何途徑通知我,
再以我個人名義同佢講, 你見詳文都知乜野事,
我發言自然好玩D, 最少佢會追逐XD

十週年勳章(賀詞)

嵐雨 發表於 12-5-20 05:03 AM
唔好意思, 本身想認真D回, 但見到回文D內容真係笑左XD
顯卡唔講Mhz, fps, aa咁新諗法都算,
連講供電都話 ...

睇完你成篇野你都仲死撐緊
PHY野唔講
顯卡AA FPS 時脈唔講係因為冇人有興趣知你行成點
唔講電阻係因為唔需要
人地隻牛個數已經係持續輸出
仲有乜野好講?
冇人想聽

跟乜野據362章呀
仲死撐
人地用新技術將隻原先450W既牛令佢可以持續輸出500W呀聰明仔
人地真係有500W持續輸出呀聰明仔
人地用左新技術整出黎呀明唔明呀
人地重新包裝當新型號出啦聰明仔
唉,真係咁長氣講左咁耐你都係唔明

你知唔知GT520功耗幾多電?
你自己上去查下啦
29W咋聰明
一般用家300W牛都夠用啦
你唔好同我講一般用家會裝幾十隻HDD OR D超高功耗 SOUND CARD TV CARD掛?
出400已經可以包老化N年啦
450已經好浪費架喇
你D客就真係好慘
咁又係既
買大咁多又真係安全好多
下次人地出GT520買銀欣隻1500W吧啦
實唔會出事架係咪?

我D中文理解能力呢就唔係話好好
但睇番你最初果D留言呢
就橫睇掂睇
掉轉再打棟黎睇
你都係講緊W7只可以行8GB囉
你自己7用唔晒8GB唔代表人地唔可以

叫我問人地字幕組?
第1.果D字幕組唔係整大片
第2.你話W7用唔盡8GB RAM以上,跟本一睇就知你老吹緊,問既需要都冇,有少少LOGIC既都知

有時7左咪認
唔洗死撐架喎
講咁多PHY野又點
掩飾唔到任何野
其實由你講你粒IVY + 7970 = 國防級開始我係咪唔應該認真?

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

好多字海呀,唔想睇,冇用過$,由一開波玩到now,得一套+10,我都算廢了~o~

玩過星曲WEB 忍影世界

個post比d電腦野騎劫左

joshuakg123 發表於 12-5-20 07:36 AM
睇完你成篇野你都仲死撐緊
PHY野唔講
顯卡AA FPS 時脈唔講係因為冇人有興趣知你行成點

又係乜野都唔講唔想知呀XD
尋晚12點幾執完, 8點幾再執,
1點幾都仲執一次咁勤力呀?XD

呢次死埋法例同字幕組,
法例呀, 你做乜要人寫野姐, 人地都無視人地商品一定會標明啦XD
字幕組呀, 你地D野咁低需要, 人地要係乜野大片, 先會認同你GA XD
睇下仲有乜野死先XD

應之前D人需求, 而家先玩引用XD

顯卡AA FPS 時脈唔講係因為冇人有興趣知你行成點<--呢個問題MA?

一個轉換效率60%的600足瓦電源供應器,在滿載時會消耗600/0.6=1000瓦的電力,剩下的400瓦則會轉換成不必要的熱能。如果該電源供應器轉換效率為80%,則滿載時僅需消耗750瓦的電力,150瓦的電力則轉換成熱能。
唔會推大力D的

又係邊個講? XD

唔講電阻係因為唔需要
人地隻牛個數已經係持續輸出
仲有乜野好講?<--呢個問題MA?

唔會推大力D的
當然如果你講雞牛就冇得好講<--又係邊個講呢, 一句野仲要俾自己分出兩個問題咁神GE XD

唔會大力D
其實你唔洗講咁多物理野
80+會令火牛慳電左
但唔會令火牛大力左
因為廠商會標自己隻火牛既持續輸出值
睇黎你唔係好明呢幾句點解
你講咁多乜電阻乜剩只係廢話
大廠係唔會標峰值係火牛上面
佢話有500就有500
就算有80+
佢話隻牛係500W
你部機計左出黎大約要用510W
你會唔會用隻有80+既500W?<--加埋呢段唔該XD

跟乜野據362章呀
仲死撐
人地用新技術將隻原先450W既牛令佢可以持續輸出500W呀聰明仔
人地真係有500W持續輸出呀聰明仔
人地用左新技術整出黎呀明唔明呀
人地重新包裝當新型號出啦聰明仔
唉,真係咁長氣講左咁耐你都係唔明<--呢個問題MA

所講既450w用左高轉換技術後可以持續輸出500w
但你又知唔知人地廠會將隻450w牛個盒換一換改做500w持續輸出賣貴d呀聰明?
所以結果上,跟本就係唔會大力左
一個普通消費者唔會得閒理你隻牛既詳細<--邊個講話換盒改證明同資料相關呢?XD

你知唔知GT520功耗幾多電?
你自己上去查下啦
29W咋聰明
一般用家300W牛都夠用啦
你唔好同我講一般用家會裝幾十隻HDD OR D超高功耗 SOUND CARD TV CARD掛?
出400已經可以包老化N年啦
450已經好浪費架喇
你D客就真係好慘
咁又係既
買大咁多又真係安全好多
下次人地出GT520買銀欣隻1400W吧啦
實唔會出事架係咪?<--新野WOW XD

我簡單講, 顯卡一定要睇埋係配D乜,
你拎舊架又好新架又好唔識睇埋佢本新需求,
仲有係你PC用途係乜, 係唔係長開,
冇事好地地, 有事又睇下你會話乜野問題,
所以最好都係500W拎80PLUS,
而且價錢黎講450W同500W GE 80PLUS,
差距唔大我倒想知你用黎轉乜,
如果連人地做乜都未知你都已經可以決定點配俾人咁神,
你可以出書LU XD
正聞你話駛唔駛要去到超過600W就話姐XD<--答左你一半

牛係以SPS由AC轉DC,
因為交換式關係,
電會經過由濾波器, 電容, 電感,
係電路(串聯井聯呢D呀即係, 中學知識黎GA XD)同線圈間轉換,
(又係中學知識黎GA, 唔係你駛乜裝牛, 直插電制吧XD)
係呢個情況, 會因為你電路上物品咁形成電流失<--答左你另一半

以你玩I5乜都唔插, 350W真係夠做GA XD
玩GT520, 待機40w上, 運作中95w上,
放埋張圖你睇呀XD
上網睇功耗當實際用電原來真係有呢類人XD
即係你玩緊一般GAME乜都冇開玩I5呢, 禁下計數機就係446W,
要唔要幫你計埋其他XD?
好似CPU接幾PIN, PCI呢? SATA呢?(或者你裝電腦咁神唔駛可以硬碟XD)
就算燒盡D再大限單卡要CHECK好易咋XD
唔駛你上網查得咁辛苦XD
不過你都係鍾意做宅男慢慢查果隻唔聽人講自己有自己一套啦XD
如果你真係叫人整部野係450W下,
你記得講聲XD
我D客真係好慘GA XD

你都係講緊W7只可以行8GB囉
你自己7用唔晒8GB唔代表人地唔可以<--呢個問題MA

你粒cpu點快, 就要睇你去到乜野上限,
之後就睇你ram, 一般電腦win7上,
你裝ram除左裝ram disk, 唔係就要64bit板,
唔係你就算裝爆ram睇到最大處理,
你最大都係8gb(xp機的話係4速),<--呢句我答, 冇編過, 眼殘請進XD

仲有U板WIN7你都有限制,
唔係食到16GB以上就去到16GB以上,
同XP果招大解放一樣, 得個數字同成效唔顯著<--同一頁回有關,

俾句我話WIN7只行8GB黎XD
除左你講之外XD
我已經好努力打橫掉轉乜野方法睇晒GA XD
我已經連補充都未出到GA XD

叫我問人地字幕組?
第1.果D字幕組唔係整大片
第2.你話W7用唔盡8GB RAM以上,跟本一睇就知你老吹緊,問既需要都冇,有少少LOGIC既都知<--新野, 字幕都死埋 XD

又覆下睇下你又想點執字,
第1:
一般人地都係CAPTURE影片以AVI原畫未解壓60FTP計(強大果D係120 DL),
講講啦, 雖然最後你又係果句唔想知又推晒XD
我以5MIN影片, 都已經係3-6GB,
更唔好話一段最少有成24分鐘影片,
最細呢, 都有成90GB,
更唔好話D乜野電影,
係當中合字就要去到不停記低呢最少90GB影片流量,
就算係以MPEG分鏡, 都要成45GB,
有D人曾經試過整另類格式編輯,
不過因為失真同編成品畫問題只會作先行發佈用,
所以大片唔大片呢樣野唔想答你咁搞笑,
數碼廣播好似無線亞視果D編片駛唔駛要埋資料?XD
你上網未必查到GA XD
而且我怕你又睇資料一半一半執D野出黎XD

第2呢, 我又再笑一笑, 笑到手軟軟地唔想重覆再講一次XD
喂喂, 再係網上查黎執字講啦XD
太有娛樂性啦你XD
我只係抄番自己同你D野都足夠我差不多回晒啦XD

我粒IVY+7970=國防級? XD
我眼殘TIM又XD
以現時香港你有錢整到部最強商用電腦(你識國防部先同我講),
最大設備, 你都係以正常開GAME係三開, 要五開手動就要特別方法,
我如果講錯唔該你講講你電腦乜野設備<--俾句解釋下我話IVY+7970國防級我睇XD

55, 真係好七, 係咁就唔好俾佢停啦XD
網友叫我打呢兩段-->臉係人俾, 架係自己丟
無乜深意, 應該都係話我GA啦, 唔通話你咩XD
因為佢都唔識你只係睇過下呢個POST XD
如果咁都可以評你你都會認為係無可能啦(你的話)XD

PS:花生友們, 呢次佢同預想講少左D野, 有創意呀XD
各位請再猜佢之後路線, 佢回後我得閒再集中你地意見再回XD
不過唔好太密, 因間2000FUN出事入我數就好大穫XD

PS2:引用暫時只玩住同一頁先, 之後睇佢有乜新搞作再處理XD

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 08:21 PM , Processed in 0.040514 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存