2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 吞食天地3 大家係吞食天地洗左幾多錢hk
樓主: mouse427427
go

[閒聊討論] 大家係吞食天地洗左幾多錢hk   [複製鏈接]

him723 發表於 12-5-20 03:28 PM
個post比d電腦野騎劫左

人地硬要講冇計ga,
一早唔關佢事佢要逞英,
之後係咁重覆講同一樣野做第二件事不停loop,
我都幫你地唔到,
你地將我地兩個無視啦,
唔係睇死你地XD

而家因為個5開打副論, 推番名人同前言不對後語做成有心人開盤專用帖,
你地阻止唔到啦XD
我已經盡可能唔去到盡GA XD
而且你唔會相信佢跌左咁多次落地俾人載貼埋笑到會收唔到,
佢會咁就識死果隻一吧?
你望下佢幾有心查網搵野駁就知,
不過正如膠登某大大話正佢一句,
佢真係連功課都做唔足反擊都唔識姐XD

29W呀, 去圖XD
有關測試對像資料

待機中

開機中

要唔要埋單開, N開? XD
29W XD
上網睇資料又犯左多次同一錯誤, 閱讀理解會扣分GA XD
要明白就算上網睇都要消化XD

玩左3百幾~_~

十週年勳章(賀詞)

嵐雨 發表於 12-5-20 04:02 PM
29W呀, 去圖XD
有關測試對像資料

官方話29W係單計張卡既功耗未計其他野
就憑你張圖,無從判定你果96W係有冇連埋其他野
我情願信官網都唔會信一個出GT520仲要用一隻500W牛以上浪費客人BUDGET既高手

的確係唔會推大力D
我由第一個回貼就開始講緊持續輸出值
你自己就7下7下係度講架構
冇人想知架構係點
人地正係會想知持續輸出值
一個冇80+火牛既500W牛持續輸出值
同一個有80+火牛既500W牛持續輸出值
咁有冇大力左?
冇人得閒理當中技術做成既科技增長
一般人只會睇持續輸出,你仲唔明?
明眼人一睇就知你死撐緊
雞牛還雞牛,廢事你有地方賴咋,用下腦啦

最大處理係8GB,跟本就冇可能
你自己上唔盡唔代表人地唔得
所以我點睇你呢個POINT都係有問題

你真係唔怕比人笑
即係你玩緊一般GAME乜都冇開玩I5呢, 禁下計數機就係446W
就咁既,我果粒就係750黎,功耗就大過新一代果D好多
想當年,我呢D配備 I5 750 + 5770 大把人咁出
大把人都450W-500W牛就出
連各大電腦硬件論壇既人出既LIST都係AROUND呢個數
你竟然可以同我講玩緊一般GAME已經446W
你真係唔好笑死人啦
我同你講,大把人450W 750+5770 行燒機程式都唔會唔夠電
我就真係唔知你條數係點計出黎

同你既對話跟本就唔多洗上網搵料
好多野一睇就知你冇料
除左GT520功耗同WIKI 80+之外
跟本就唔洗搵料同答你D咁廢既問題

以現時香港你有錢整到部最強商用電腦(你識國防部先同我講),
最大設備, 你都係以正常開GAME係三開,要五開手動就要特別方法,

但你5開到喎,咪笑下你部機係國防級囉
你唔係真係咁真心膠呀?

>臉係人俾, 架係自己丟 的確
呢個貼比硬件區既人睇到臉就實會丟
但你都走唔甩
唔信你放個POST去硬件區
等班高手笑下你

joshuakg123 發表於 12-5-20 04:59 PM
官方話29W係單計張卡既功耗未計其他野
就憑你張圖,無從判定你果96W係有冇連埋其他野
我情願信官網都唔會 ...

笑XD
真係笑左, 唔引用寫一次XD
我一早都話左你又實推話唔關事啦XD
唔好話持續輸出唔表示最大輸出XD
力都係第二樣野你都仲未明? XD
即係有冇80PLUS同你隻牛去上限生存力都有關係,
講最基本80PLUS同一般牛講咁耐你都仲係未明?
咁點解D人專登買80PLUS唔買正常?XD
真係只係貪佢慳電?
咁真係一般人啦XD
咁你再走番非80PLUS牛啦反正一樣,
反正科技增長都唔駛理XD

連80PLUS都推番埋, 美國曾年民坊投資者近幾年成績又冇故無人KO XD
今時今日雞牛唔雞牛呢,
各討論區MA XD
呢句話唔係我講,
有人叫我直接引用佢,
不過我決定都係用圖XD
你仲係唔明你都係讀多幾年,

人地同你講到明, 唔係我講,
你連樣樣野都唔知走黎同我地班吹唔關事?
仲要講冇作用?
而家係人地說明寫埋你需求達唔達到,
講大唔大力D你做乜走左去講平衡維持?
好在你話你係學緊電腦,
唔係我真係幾眼突下XD

I5 750+5770?
我又俾時間你做下功課你計完先講,
或者引用下我講乜野XD
你笑唔笑死我真係唔知啦,
450-500W呢, 當年差不多十個有九個都係,
不過呢, 你係唔係睇中文理解太強就已經可以肯定XD
我又睇下你點引用呀, 執字呀呢D,
再回文, 成日講同一樣最基本野, 你都係連計都唔識計,
跟手推無關係咁神, 我又睇你呢次再搵乜野出黎

你果句最大8GB,
唔好意思, 我又眼殘, 你次次都要我引番句野出黎,
呢次又駛唔駛我再引多次XD

原來而家國防部改為笑呀XD
號外呀號外呀XD
呢樣野我估你唔到咁回WOW,

走唔走甩?
唔知GA, 正如我都冇諗到你會咁快呢樣又話唔係果樣又話唔係XD
之後又轉頭又整第二樣野出黎,
電腦都可以俾你推番咁多名人, 真係要笑下GA,
呢度高手笑? 我真係相信你仲未知發生乜野事XD
唔知話你單純定可愛XD
不過相信我, 你娛樂性好高, 真的, 你滿足左已經唔少人XD
下個又死邊個呢, 其他論壇D大大同呢度D大大機會都好高WOW
又睇下你推番邊單又得罪多幾個XD

PS:花生友們, 你地呢次慢過佢少少WOW XD
我保留左部份, 下次回應先行動XD

十週年勳章(賀詞)

嵐雨 發表於 12-5-20 06:17 PM
笑XD
真係笑左, 唔引用寫一次XD
我一早都話左你又實推話唔關事啦XD

我又真係唔係好明你想講咩
講到成個小學雞有語癌咁
火牛唔係用持續輸出做比較唔通用峰值做比較?
你又真係幾勁架喎
原來你所講既大力d係峰值?
原來你又會考慮埋峰值呢d咁不穩定因素咁西利
有冇80+既牛我一早就明
只係你唔明持續輸出
7左就7左唔好撐啦
放張咁既圖出黎
跟本就唔明你想解釋d乜
你唔洗諗得咁復雜
你只要答我
1隻500w有80+既牛
同1隻500w冇80+既牛
有80+果隻既持續輸出係咪一定會高過隻冇80+既先?
你唔洗同我講架構

i5 750 +5770
已經唔洗計
想當年個個都係咁出
你又死撐吧
我唔知你點計到44x w出黎
你插十幾個hdd?
不過呢你中文表達有語癌就可以肯定

神又係你鬼又係你
又係你話w7最多可以用8gb
洗唔洗我post左張人地用左4x gb ram既圖你睇
7左又唔認

唔知係邊個娛樂邊個喇
呢個post比硬件區既人睇到
你都走唔甩比人笑
要不而家就去硬件區開個post問?

joshuakg123 發表於 12-5-20 07:00 PM
我又真係唔係好明你想講咩
講到成個小學雞有語癌咁
火牛唔係用持續輸出做比較唔通用峰值做比較?

又係引用時間XD

又係你話w7最多可以用8gb<--正, 又黎多次XD

一般電腦win7上,
你裝ram除左裝ram disk, 唔係就要64bit板,
唔係你就算裝爆ram睇到最大處理,
你最大都係8gb(xp機的話係4速)<--第一次出現, 因間講乜野係一般WIN7 XD

同埋只係HOME版先係最大8GB
多數人都買U版<--你第一次回應XD

仲有U板WIN7你都有限制,
唔係食到16GB以上就去到16GB以上,
同XP果招大解放一樣, 得個數字同成效唔顯著<--我第二次講

但你講得W7限制係8GB係一定錯
既然錯就要講<--暴走了暴走了XD

你完全唔知點解多數專業公司都會轉64bit win,
或裝ram disk道理,<--有關WIN第二次回應

自己7左一開始話w7得8gb
而家又解釋唔到點解人地用到超過8gb ram
人地64gb ram 我就唔信人地拎56 gb 黎做 ram disk<--暴走了暴走了, 已經成為全部WIN7 XD

我仲加唔明你講乜野話我講64BIT理論,<--有關WIN好簡單講之前一次回應, 即係懶得出聲XD

你都係講緊W7只可以行8GB囉
你自己7用唔晒8GB唔代表人地唔可以

第2.你話W7用唔盡8GB RAM以上,跟本一睇就知你老吹緊,問既需要都冇,有少少LOGIC既都知
<--同一帖黎GA, 我眼殘再貼一貼你講乜呀

"你都係講緊W7只可以行8GB囉
你自己7用唔晒8GB唔代表人地唔可以<--呢個問題MA

你粒cpu點快, 就要睇你去到乜野上限,
之後就睇你ram, 一般電腦win7上,
你裝ram除左裝ram disk, 唔係就要64bit板,
唔係你就算裝爆ram睇到最大處理,
你最大都係8gb(xp機的話係4速),<--呢句我答, 冇編過, 眼殘請進XD

仲有U板WIN7你都有限制,
唔係食到16GB以上就去到16GB以上,
同XP果招大解放一樣, 得個數字同成效唔顯著<--同一頁回有關,"
<--呢次帖係我一個好簡單第一次引用俾你

正題, 唔識WIN? 唔識上MICROSOFT睇?
唔緊要, 就算係睇完你都係睇明又將你D唔知乜野知識去吹,
幾個討論區板友轉貼係FB都有共識, 所以你可以好放心,
我地體諒你,
WIN7比較表, 呢個係我係網上唯一禁俾你XD
http://windows.microsoft.com/zh-HK/windows7/products/compare?T1=tab20
簡易板=一般32BIT WIN7,
家用板本身有32BIT, 唔知又俾你做功課啦,
不過學電腦GE你呢, 功課如果差左D我又唔介意俾資料你XD
家用板=HOME板, 以前都會叫HOME同HOME PRO, 而家少人叫左HOME PRO都全叫HOME板
專業板=PRO板
旗艦板=U板
所以人地係電腦論壇講話一般WIN7,
你係度講好啦, 你出去同人講, 你學緊電腦, 但一般WIN7都唔知講緊乜,
就會好似而家咁俾人地成班人笑到唔停GA, 你學緊電腦MA XD

ADOBE對WIN7支援
http://blogs.adobe.com/scottbyer/2006/12/64_bitswhen.html
有關ADOBE對WIN7, RAM行走問題係入面都有寫, 你可以推番埋ADOBE XD
(某大大話, 推咪推, 老麥咁神都推, ADOBE對佢算老幾XD)
而你唔識英文唔緊要, 你讀電腦MA XD

自己睇帖:
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1363025
講你都唔聽啦反正XD

已經好耐之前GA, 佢話冇諗到呢個時代你都仲O岩用WOW XD

明白WINDOW同RAM未? XD

"洗唔洗我post左張人地用左4x gb ram既圖你睇"
先唔好再你連32BIT同64BIT都唔知識唔識分,
更唔好話擴大, 我之前都講左有數字上擴大方法,
實際唔係話效果冇, 我俾十幾張圖你我都可以,
效果呢? 又係抄同九吹?
我前面已經寫到好明你仲係唔明, 加埋上面講RAM你都仲唔明都唔緊要,
你讀電腦MA, 我知GA XD

一般簡單32BIT破解法有好多種,
例如BIO改呀, 程序改呀, 或軟件自改呀呢D,
例如ReadyFor4GB, 你讀電腦MA, 仲要勁到連WIN又唔識, RAM又唔識,
只係識搵網上資料吹D一知半解知識我知, 其他人都知,
我又講講啦, 不論係你用乜野方法將可用RAM顯示提昇,
不過程序改係走唔晒, 就好似我之前講到16GB寫出黎都冇16GB,
因為咁做就算係TASK有物理內存,
RAM亦只會係32BIT下運行, 以BIO或DOC解WIN法,
你都可以推WIN運算快左, 但唔表示你走盡,
軟件都係WIN限左, 不過呢, 就會有類似DISK作用,
呢樣野呢個論壇有人講過GA都,
連當初你係呢度電腦板果位大大問WIN野果位大大都話你推番埋佢啦, 學電腦XD

我都話你神GA啦,
你知唔知牛張帖邊寫?
你仲敢同我講唔關架構?
乜野持續輸出, 你D乜野第一回帖,
你學電腦學到你失憶?XD

"火牛既W數係轉換後既輸出W數
80PLUS只係慳電D唔會因為冇80+而隻火牛少電左(雞牛,老化持續輸出下降另計)"
<--你講個理論黎, 本身就同你講緊呢樣野
就係咁我下先要更正你講左下面果句
"首先, 80PLUS唔係指慳電,
而係另類走壓技術黎,
而所影響到自己會係慳電同推力大D,"
跟手你就同我講80PLUS 一知半解知識
"自己睇下WIKI 80+吧
一個轉換效率60%的600足瓦電源供應器,在滿載時會消耗600/0.6=1000瓦的電力,剩下的400瓦則會轉換成不必要的熱能。如果該電源供應器轉換效率為80%,則滿載時僅需消耗750瓦的電力,150瓦的電力則轉換成熱能。
唔會推大力D的
當然如果你講雞牛就冇得好講
一般大牌子既牛都係標持續輸出
你所講既80+會大力D
可能只係因為有D 80+係高階系列
都係D大廠中既大廠出
佢地會預多少少位出黎"
呢句係你自己講, 80PLUS唔會大力,
你係唔係學電腦學到你個腦運作唔到?XD
神又係你, 鬼又係你呢句, 呢個論壇吞3板咋,
都有人問我係唔係反串自己, 不過呢, 你咁神, 鬼邊有你份XD

你唔好而家講唔掂俾人係咁針住你個80PLUS就走左去夠唔夠推機用,
而家係你自己講錯80 PLUS仲要邊強調又邊怕死拎埋個持續出黎,
仲有你唔好拎以前同而家比,
以前你點玩電腦同而家都已經係兩個唔同時代,
由頭都尾冇人話推唔到只係話會有危險,
亦唔好拎小學雞發難絕技, 同人講唔到安定就連牛都推到千五W
(原回都係600W,執完千二再執千五, 你執字都算神= =),
果百幾蚊二百蚊, 你眼殘睇唔到又好, 腦殘失憶亦好,
我之前帖都講到明睇你乜野需要先會執,
乜野450W去500W或550W你可以無視所有條件咁神,
你仲唔係可以出書?XD

仲有, 講牛我可以話你知, 大廠細廠而家只不過係信佢品牌,
D人如果追80PLUS根本唔會睇大廠而係睇佢係金銀銅乜野牌XD
I5 750+5770, 玩乜野牛呢,
你計唔計我都係笑緊你XD
原因係前文我有寫GA -->450-500W呢, 當年差不多十個有九個都係,
所以咪話你學電腦同中文理解太強XD

唔, 轉戰場開始XD

十週年勳章(賀詞)

嵐雨 發表於 12-5-20 09:01 PM
又係引用時間XD

又係你話w7最多可以用8gb

u板win7有限制?
洗唔洗我放張人地ram使用率4xgb既相比你睇?
你要死撐話一般係home版既咪你嬴囉
跟本就係多數人都用u版
原因大家都知
岩岩果d貼又死撐話唔會用得盡8gb以上
而家又死撐轉番去話講緊home版
真係7到呢....
一開始又唔問人用緊咩版本w7?
而家7左比人_又賴自己講緊home版

睇你成篇文成篇都係廢話黎
一d point都冇
唔知係我理解力差定係你有語癌喇
我由一開始已經講緊持續輸出
你自己死撐講峰值真係

joshuakg123 發表於 12-5-20 09:58 PM
u板win7有限制?
洗唔洗我放張人地ram使用率4xgb既相比你睇?
你要死撐話一般係home版既咪你嬴囉

引用呢, 我就引用左你D說話好多次啦XD
RAM使用率呢D你眼殘唔駛同我講,
而家呢, 2000FUN除左之前D食花生,
仲有埋電腦板D POST回帶,
你咪同我講落去XD
唔好同我又黎多數人,
你果句吞3多數人而家都5開唔成問題,
但事實呢? 有眼見XD
U板呀, 又睇下XD
D人會睇番前文唔會同你理解一樣,
你咪又睇下新果D人睇到你D野又係唔係同舊果堆一樣XD

睇結果吧XD

十週年勳章(賀詞)

嵐雨 發表於 12-5-20 10:05 PM
引用呢, 我就引用左你D說話好多次啦XD
RAM使用率呢D你眼殘唔駛同我講,
而家呢, 2000FUN除左之前D食花生,

咪睇下d人點定奪囉
我就唔覺人地會buy你

由於D回覆太多字所以冇睇晒
回主題
冇用過錢,淨賺了2千離場

cl0702 發表於 12-5-20 11:40 PM
由於D回覆太多字所以冇睇晒
回主題
冇用過錢,淨賺了2千離場

D字無視,
應個主題就得XD

果邊板主都開到口,
佢連人地幫佢都唔領情就由得佢啦,
D花生友記得還數唔該,
我做左野GA,
唔還數我反你班友仔\O/

十週年勳章(賀詞)

嵐雨 發表於 12-5-21 12:39 AM
D字無視,
應個主題就得XD

我相信果邊既版主
係想叫你冷靜討論多d
我轉完版之後一直都係理性討論
至少在果邊版上顯得唔理性既係你在先

joshuakg123 發表於 12-5-21 01:37 AM
我相信果邊既版主
係想叫你冷靜討論多d
我轉完版之後一直都係理性討論

冇諗到呢句講第二次XD
臉係人地俾, 架係自己丟

後面仲過份, 不過呢, 你慢慢玩吧,
冇諗到原來你其實一早俾人定係公認級XD
唔唔, 你講乜都係GA而家XD
本身真係都火火地XD

十週年勳章(賀詞)

嵐雨 發表於 12-5-21 02:18 AM
冇諗到呢句講第二次XD
臉係人地俾, 架係自己丟

其實會唔會有機會係你諗多左
人地做版主當然要講客套說話
你有下文我又唔怕你貼埋出黎
其實只要一開始你唔理個貼
跟本就唔會變罵戰貼
可能人地只係想咁表達
你唔回貼然後就會有人解答
然後結果係點你自己最清楚
仲有,你介唔介意回埋果幾個問題?
同埋我唔明咩係公認級
我就極少係硬件區講野
如果咁叫公認級
我又真係好想了解下喎@@

嵐雨 發表於 12-5-21 12:39 AM
D字無視,
應個主題就得XD

唔還又點@@
我臉皮冇小學雞咁厚你都咬我唔食\O/
D3呀D3呀,專登黎呢邊叫埋你^0^
仲有唔好同我講找數,我果筆呢?=~=
唔想上你公司同果條客部廢柴講野(怒目)

ray_wind 發表於 12-5-21 03:16 PM
唔還又點@@
我臉皮冇小學雞咁厚你都咬我唔食\O/
D3呀D3呀,專登黎呢邊叫埋你^0^

人地搵食, 女仔人家你讓下人啦= =
同埋果間唔係我公司, 我都係打工= =
詳細夜d飲野傾, 仲有唔該過番果邊論壇= =

嵐雨 發表於 12-5-21 07:52 PM
人地搵食, 女仔人家你讓下人啦= =
同埋果間唔係我公司, 我都係打工= =
詳細夜d飲野傾, 仲有唔該過番果邊 ...

鬼叫佢話過我=-=
哦,你同小學雞吹就得,同我吹就唔得=~=
咁我走,哼\o/

ray_wind 發表於 12-5-21 07:58 PM
鬼叫佢話過我=-=
哦,你同小學雞吹就得,同我吹就唔得=~=
咁我走,哼\o/ ...

冇話唔得, 你自己諗啦= =
再唔係收工你傾啦= =

嵐雨 發表於 12-5-21 07:59 PM
冇話唔得, 你自己諗啦= =
再唔係收工你傾啦= =

OK,收工APP ^0^
我OFF食飯先 XD
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 01:23 AM , Processed in 0.033741 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存