2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 杰西一問:)
go

[英雄心得] 杰西一問:) [複製鏈接]

買左呢隻英既朋友:)大家覺得佢好唔好用?同埋呢隻打咩位好?
因為我想知佢好唔好用:p再睇下買唔買:p 對呢隻英比d意見:p

打咩位都得除左MID 你照住AD咁出裝 一套技包秒AD MID呢類角色

伊頭鬼作 發表於 12-7-17 04:56 PM
打咩位都得除左MID 你照住AD咁出裝 一套技包秒AD MID呢類角色

好!!等我C下先:)

呢隻野玩top好勁 帶傳送一流

玩過星曲WEB

經過小弟醉心研究,以下有小小心得
最佳位置:單上
次選位置:ADCarry

單上符文:
紅-物傷x9
黃-物抗x9
藍-魔抗x9
紫-物穿x1物傷x2
總能力加乘13傷13甲12魔抗.3物穿

單上天賦:24/6/0

技能先點E,Q,之後看個人玩法升呢兩招,而W就睇對線情況,前期必需有一點回魔用

天賦技帶閃現+傳送 或閃現+點燃
當面對回血能力較強既英例如Swain,Olaf,ChoGath帶點燃會比較好
同時可因應隊友選英對Gank既需求大與否 或者 JunglerGank線能力而決定是否帶傳送

最怕一些瞬發傷害帶CC,及遠程持續高輸出傷害既英
Malphite,Fiora,Kayle都幾難應付

技能使用建議
遠程型態優先,放E再放Q捕捉目標,如擊中就可立刻R轉型態衝過本來的E來加速,Q跳向對手再E把敵人轟開
如果目的是削對手血,就在E之後向回跑,如果有信心追殺對手,便繼續向前A吧,
當要跑回自己搭既方向,或逃走,可R轉型態(因為每次都有加速) 再立刻E在自己面前.必要時才閃

另一種方法是,對線時用較高防既近戰型態,把對手逼出經驗區,常用E把對手打開,有空就換型態,
E再Q對手,這只是遠近型態的對調,

由於沒有LV6學習大招的限制,所以在前期可適量放棄小兵,而選擇攻擊對手,削弱對手續戰力.
等對手回家才慢慢吃小兵.使用Jayce要保持一個心理,就是不要怕,不要向後退

出裝建議
鞋3水出門,有需要便出多蘭劍x1
開始first blood可出兩把
看情況出冰鎚或升2級鞋
再用最快速度出三相
如果殺人多,錢多,便可出科技槍
如果隊友輸出夠,但被打很痛.可出軍團盾支援
團戰時多用E技幫隊友加移速...用E配合Q可 視察較遠既草叢位置
當團戰時機適合 便要用近戰型態 Q向敵人中最脆弱之一. 跳之前開W增加附近對敵人的傷害吧
如果團戰你不當第一個, 隊友就不斷向後退向後退了. 因為你永遠是先鋒

以上都是小弟一些心得.
下路ADC
和正常的ADC一樣配點和符文
常註遠程型態
技能主升Q,W
W後每次攻擊都有額外傷害疊加
IE紅叉大吸吧
不過鞋可選魔抗鞋,這是唯一比較特別的ADCARRY啊

玩過星曲WEB

-花心仔- 發表於 12-9-20 09:49 PM
經過小弟醉心研究,以下有小小心得
最佳位置:單上
次選位置:ADCarry

補充:
天賦裡面3點物穿共6...用黎配搭符文3.3
4點Ability Power...增加技能強度
4點冷卻...型態轉換及彌補CD裝備不足所需
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 12:15 PM , Processed in 0.033868 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存