2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 大馬版童話2(新彩虹汽泡)推出,遊戲內容大改變 ...
go

[消息] 大馬版童話2(新彩虹汽泡)推出,遊戲內容大改變 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

雖然唔知仲有無人有興趣haha,但大馬版出彩虹汽泡,入面既內容已經同之前既港版同台版差好遠了,不過都仲係回合制。

下面既改左既野:
1. 遊戲已經唔再係把獨掉的童話世界做主線,而改成了以每本故事書為主線。
像是
擊敗故事書裡的BOSS
收集故事書裡有出現的雕像
收集故事書裡的陣營商店物品
在地圖上的景點打卡
尋找隨機出現的神秘使者
還有擊敗故事書裡面的隱藏王

第一本書是傑克與豌豆的故事 , 整本書收集完可以拿到忠犬小八
第二本書是小木偶 , 收集玩可以拿到小木偶
第三本是愛麗絲夢遊仙境 , 收集完是愛麗絲
第四本是天鵝湖 , 但是看圖收集完拿到的是小紅帽

2. 沒有卡片娃娃的收集冊

3. 有寵物牧场,寵物冒险,寵物能用卡片學技能。

4. 一開始就選職業了,只可以選 戰士 / 法師 / 牧師,20級的時候要選擇轉職的職業(即是無了混合職業了)

戰士可以轉
大劍士 / 野獸戰士 / 夜騎士

法師可以轉
魔法使 / 幻獸巫師 / 咒術師

牧師可以轉
守望者 / 流浪修士 / 聖獸王

5. 技能不再是透過技能書學習,而是以順序形式配點 (類似天賦),60級後才自由配點。

6. 介面變更

7. 彩虹城與金銀城消失了,但吉恩村回來了,變成的是

謎之森 - 圖書館 - 吉恩村
第一本書:傑克的家 - 豌豆天空 - 巨人的家 - 不靈不靈湖
第二本書:遊樂園 - 鯨魚的肚子 - 積木迷宮 - 壞心宅第 - 地下室
第三本書:愛麗絲的家 - 兔子洞 - 水晶礦坑 - 迷幻仙境 - 迷霧森林 - 幻之花園
第四本書:天鵝湖 - 白森林 - 樹洞 - 盤絲洞

相信仲有其他變更左既野,但目前無乜更多資料可整理
總括而言呢隻算係採用彩虹汽泡模組既新遊戲,當然出品人仍是雷爵。
可是該死的可因與萬用工具亦是存在的。

不過,相信alta都唔會再代理既啦,但我相信呢個大馬新版本應該係會出現係台版的。
但相信會以新ser/新名稱(跟大馬叫童話2?)而出現。
因為睇怕把新版本套用係舊版本都無乜意義了hahaha,舊版本已經係無得救。

十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

大佬HO有無網址?
岩岩考完試悶悶地試下去玩XD

十週年勳章(賀詞)

HopeNeverEnd 發表於 12-9-2 05:44 PM
大佬HO有無網址?
岩岩考完試悶悶地試下去玩XD

https://www.facebook.com/fairyland2.my
http://fairyland2.my.iahgames.com

好似9月6號公測

玩完話我知仲有咩唔同左haha
包括最該死的混數先手係咪仲存在,定更返計能力點定奪

十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

Mr.豪 發表於 12-9-2 07:02 PM
https://www.facebook.com/fairyland2.my
http://fairyland2.my.iahgames.com

隨機先手幾好ar
我玩魔力最鍾意見到亂敏d人自殺xd
不過我可能去玩夢之世紀

上次係巴哈無意見到, 估唔到番到來真係有人開post 哈哈
12點開ser, 係公司dl緊主程式

混合職業都有架WO, 不過好似你講甘要轉左職先...唔洗買技書正好多

大馬s用簡體?

十週年勳章(賀詞)

想了解更多大馬版彩虹汽泡可以睇呢篇
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=17698&snA=4978&tnum=2

改走左d奇怪野彩虹汽泡真係幾好玩,可惜香港應該唔會再有人代理返來
等台版雷爵重推吧haha

玩過星曲WEB

等台灣出手...唔洗買技書好好多= =

你地玩左一個月
感覺如何?值得長玩?

好懷念 不過始終同童話有分別
太過商業化
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 09:39 AM , Processed in 0.033125 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存