2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 港服九陰真經 點同其他服比呀!
go

[閒聊討論] 港服九陰真經 點同其他服比呀!   [複製鏈接]

笑傲無雙

又要封台灣IP  
你估HK真係咁多人玩隻game咩  都唔知有冇500人  (唔計人開分號)
呢隻game地圖大  如果人咁少 根本體現唔到 '江湖'
遲d所謂既'江湖' 肯定主要集中幾個城鎮., (話唔定得1個)

仲有少人玩,  到時肯定有d冷門門派無人玩,  平衡唔到, 刺探難度都增加,  門派戰有100打100都偷笑 <<肯定無
港服買金比其他服貴咁多, 就算有錢佬的遊戲玩家都大打折扣,

最好笑香港既江湖太細LA , 封測前幫會得10個左右, 就算之後有人開幫會,都唔會多得幾多個,
幫會戰都無乜好睇  ,

我講左咁耐, 只係想講玩港服真係無乜前途 ,  
如果玩家少 用唔晒遊戲資源 , 咁只會浪費左game

哈哈,講咁耐關鍵都係 玩家人數有幾多, 不過已家台服新出 tw都玩返自己個服la ,香港又封TW IP .
人數肯定未如理想

如果有心人玩 又唔想擔心幾時會變成死城  不如早d轉華服玩:P  
華服係永遠都不會沒落  hk1年都唔知頂唔頂得順

玩過星曲WEB

封咩鬼IP喇..
一齊玩咪幾好

封IP都算,不過封到連hk D IP都入唔到就真系好過分

笑傲無雙

我真係唔睇好港服    ,  玩家人數決定遊戲質素 , 已家封晒海外ip, 令港服更加少人玩
就算開返ip比海外人玩  , 前提買點數又最吸血,  海外個d玩家eg,台灣,大馬 有腦都唔黎la , 好快玩完        
我只係覺得玩港服 除左唔lag,順暢之外 , 已經搵唔到其他優點
玩華服算la

你又咩事? 你返你既華服同d外掛仔玩啦..ser都未開你又話小人..吊那星.剩係係度拉人走有撚用? 你唔撚去拉返華服d人返黎?你都識講冷門門派..咩叫冷門?冷門咩服都係少人玩.港服封海外ip可能係gameone搞既,但你覺得係gameone錯? 咪傻啦..一睇就知係蝸牛,蝸牛奸商奸到出哂汁.點解?.陸服一直開新ser,好多人買左名俊之後又覺得自己練得慢又跟住轉ser,港ser封測.華服同一日出現.好波又一批買左名俊.好啦..港服公佈公測時間..蝸牛一星期內整個台ser出黎..yo 成班台灣佬買哂名俊跳台ser,港服封ip是逼不得已,唔封ip你地班人又去哂台服,咁gameone代理隻game咪凍過水?人地代理game係為左賺錢架大佬,比蝸牛打壓到咁,咁樣做真係冇辦法,搞到咁又要諗玩咩ser邊個搞出黎? 係蝸牛~ 港服已經好可憐..你仲係度拉人? 港服真係可能未必夠其他ser多人..但玩得開心就得..話哂同語言 可以用白話溝通..玩得開心自然少人走 另外小提示..港服準備開ser..建議新手們去爬一爬文...知道隻game大概點玩 玩d咩..因為呢隻game好多元化 有d野係比較複雜

樓主,你咁諗就已經係錯

同埋你講第一句說話已經係錯

港服唔知有冇500人? 你唔好KAI啦

如果港服得500人去玩已經係死城黎嫁啦

同埋港服得500人嘅話,

你根本就連個伺服器都唔洗入 ( 因為代理商唔會因得500人去玩而拿個代理權番黎 )

然後你話地圖大,本人真係好想知地圖有幾大呀! 再大極D都有個譜啦

只係因為有部份玩家賴,唔想長期按著鍵盤W、A、S、D鍵,先自找個藉口話地圖大依樣個樣姐

同埋官方已經體恤民意 ( 包括: D賴人 ) 自動導航新手導引全面優化

一般港服遊戲都撐吾到一年半載
只有極少數先可以生存 (詳見2KF人氣榜)

wolfhell 發表於 12-9-12 03:25 AM
樓主,你咁諗就已經係錯

同埋你講第一句說話已經係錯

吾好話人懶啦
自動導航其實系一種趨勢

大家以禮相待
吾好評頭品足
大家系九陰戰友對不對?

笑傲無雙

回覆 philip8864 的帖子

呢d咪先下手為強lor
人地華服出左成個月  港服已家先上馬太遲la
好難令玩家回流,
講到吸金 gameone不相百眾
封測都要人買ac玩 ,已家全部服最貴係hk
咪又係比晒有錢人玩
算吧la
基本上港服對於其他海外玩家已經冇晒優勢

有遠見既玩家都知玩港服唔耐玩la

笑傲無雙 玩過星曲WEB

花濺淚v3v 發表於 12-9-12 03:29 AM
一般港服遊戲都撐吾到一年半載
只有極少數先可以生存 (詳見2KF人氣榜)

我都咁認為  港服有邊隻GAME係長存多人玩~"~  加上港人 轉GAME速度好快  
我都好想知有邊隻GAME港服會長存多人玩

有邊隻game 會玩得耐架?

首日冇1000 人on 就奇怪啦

做得唔好既更係會慢慢走架啦

冇你講得咁快既

一年都唔知死幾多隻online

一開始更有佢好玩地方

反而封ip台灣 又唔封大陸 即係歡迎大陸玩家啦 可能就係死既原因

睇下佢地首一星期有冇比d虫玩死先

笑傲無雙

你有錢玩 唔代表人地冇錢玩 打機講求乜 錢 人多 合作架啦 有錢就大9曬咩 冇人你一樣都係去邊個服都係比人蝦架啦

sam128 發表於 12-9-12 03:58 AM
有邊隻game 會玩得耐架?

首日冇1000 人on 就奇怪啦

香港
暫時眼見都有幾隻GAME生存得耐

夢歷、艾爾、FEZ、天龍、巨商、SD

不過九陰長遠黎講
我吾睇好 希望系我走漏眼睇錯

我覺得大家講得好長遠囉, 實話實說要講得白的大家心中有數啦
無話邊個服唔服嫁 ,可能對大家意見不合。
玩唔玩得耐睇你自己輸唔輸得起,輸得起咪再玩過囉 ,輸唔起咪總覺得隻Game陪你唔起時時話隻Game點衰點唔好

我自己認為你今日殺左我,我唔會搵你(報仇),我會玩得耐過你

K歌達人 Alta活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

花濺淚v3v 發表於 12-9-12 04:17 AM
香港
暫時眼見都有幾隻GAME生存得耐

童話Online...

wai1025  AVA ONLINE  發表於 12-9-13 02:06 AM

jason321456 發表於 12-9-11 11:35 AM
又要封台灣IP  
你估HK真係咁多人玩隻game咩  都唔知有冇500人  (唔計人開分號)
呢隻game地圖大  如果人咁 ...

叼, 一年咪一年, 你估買樓買車, 玩番十幾年先底玩?

我好同意樓主,同樓主反方向嘅人跟本好單面睇,對人不對事

c396437 發表於 12-9-12 06:36 AM
童話Online...

童話Online?

c396437  ya  發表於 12-9-12 05:15 PM

幫會少其實好事黎,一人一駐地先,大家都有得救火有得燒人   你睇下某D服係一個大幫主會+分會佔幾個領地,好多幫連救火都未試過
少人刺探難度增加?你訓醒未?     警察少左反而打劫難D?
集中更好笑,國服桃花島 燕京洛陽都係冇乜人,D人都係集中晒係成都蘇州       D擺攤集中晒係成都蘇州,冇事同你去燕京跳舞?
點換官銀貴令同樣價錢下班HKD戰士同一般人差距冇咁大,反而對一般玩家係好事
人少果到你真係當GAMEONE弱智咩,當人地錢多亂買個代理番黎唔做下市場調查?    計過有足夠人比佢賺錢先買個代理啦緊
你話肯到冇100打100果到,我受注,想賭咩? 就你用緊呢個會員帳號以後係2KF消失好唔好?

隻GAME越老越勁
一個月基本上已經爭一大截
宜家去華/國服=比人SM
送3內又點,唔洗練套路唔洗衝經脈?
緊係想新手玩啦,冇新手玩點屈人機?D輕功邊有人買?   

華服/國服礦點一堆工作室長期圍住你唔講?  鎖血無限輕功瞬移你唔提?
港服少人去淘寶買點,工作室冇咁好賺,落黎搵食既肯定少好多

你想叫人去華服玩咪直接開POST講,唔洗兜圈

你地D華服真係好Q煩,一個二個想我地去華服玩,有港服0DELAY唔玩,玩華服?
用埋D咩鳩加速器,有唔洗用加速器既SER唔玩,係要痳9煩搵野攪?
用下你地個腦啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 04:14 PM , Processed in 0.044167 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存