2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 嚴重敬告: gameon1 擺明內部爆人ac :@
樓主: jason321456
go

[抱怨專區] 嚴重敬告: gameon1 擺明內部爆人ac :@   [複製鏈接]

目測係九陰本身無辦法穩番d數據,因為國服都有好多人被盜左穩唔番物品,一句「物品已經進入流通」直接無視你。

回覆 sam128 的帖子

反去另一面諗
你條女比人綁架左
你去揾個同你FD既差佬講 佢愛理不理
連搵人幫你落口供都拖得就拖
完全冇話立刻幫你處理
仲要你去總部報過警

你會唔會諗嗰個差佬都有份?

遠夢仔 發表於 12-10-18 08:29 PM

反去另一面諗

係查呢d野,更係比警方啦.

估估下冇用,你咁講都唔係冇道理,但係我冇證據

我可以做咩? 叫你個警察fd硬食呀?

真係咁既佢幫唔到手我咪直情報警囉到時查到真係佢佢咪自己囉黎哀

咁咪係囉
家陣連擁有隻GAME既官方都唔幫你地查
去報警把啦
唔係盞買更多失更多
買完冇保障既 真係傻既先買

遠夢仔 發表於 12-10-18 10:00 PM

咁咪係囉

應該咁講

你係公司唔見左野,係呀間公司地方係你老細.

但係你放低左d野係,叫做你既私人物件,你同老細講唔見左野你估佢點答你?

一係你自己搵下啦,一係報警

墓光迷城

大把新聞都有講~
洩露個人私隱既公司通常都要被判刑事
因為個人私隱係有佢價值存在(FB間公司點解值幾億~因為有好多個人資料的野)
而家GAMEONE對洩露AC資料出去~
導致玩家個人私隱有機會被侵害,
其實應該負上刑事責任的~
遂個調查遂個賠~太煩了
一句話~既簡單直接~
佢比一個唔負責既回答比你地~
係因為就看死班被爆AC既人唔敢鬧上去

但依家玩家先係老闆喎
係老闆唔見野喎
我係比錢買野玩 唔係收人工玩喎
明唔明主客關係?

我係老闆叫間管理公司查老閉揾賊仔都唔得?
係要我報警?
咩道理

笑傲無雙 玩過星曲WEB

都一段時間  G1都未返D野 又未交代件事睇黎唔會補償

我認為官方有漏洞比黑客爆 的論點 會更高...

唔講多野
大家真係比人爆AC ..報警去..

遠夢仔 發表於 12-10-19 01:29 AM

但依家玩家先係老闆喎

玩家叫消費者 唔係叫老闆 先分清呢一點
(比人工個先叫做老闆)

另外其實關乎都個人資料私隱條例 就真係要報警先比查

因為你調查係要雙向性 公開身份
即查IP , 要查埋對方用戶 , 已經觸及到第三方資料

無辦法既係..當你申請會員時候 有守則你係打勾左

回覆 火天使 的帖子

你又乜水
老闆只係代入佢講既比喻 先分清呢一點
(乜原來有份出人工都唔係老闆? 今時今日咁既服務態度 未夠架)

另外我就唔明
只查遊戲物品係虛礙世界入面既交易記錄
有唔尋常既多筆同類交易 又冇話交易完用黎買野買服務既
叫公司做單筆回溯動作咪得囉
一個GM都做到 關私隱咩事?

因為查 交易記錄根本唔使查IP
再黎就係IP同埋遊戲資料屬唔屬於私隱條例
唔好玩我啦

當有玩家反映有野係佢度比人偷左
為表清白 係咪應該由公司代為報警同處理呀
而唔係依家咁怕麻煩就將D真金白銀支持你既玩家DUMP埋一二邊 由佢地自生自滅架下話

叫公司做單筆回溯動作咪得囉,你想得太簡單啦...

查交易記錄根本唔使查IP,要查IP,你點知人地會用幾多個ACC洗D錢?

人地公司點同你報警同處理?你申請信用卡,比人爆咗之後唔會警都唔報上去信用卡公司到追錢MA,個帳號所有權係你,信用卡公司都係比返資料警方幫你做野
而且有D野Gameone都要掉返比遊戲蝸牛,正如SD高達咁,唔可能咩都話晒事,要賠野比玩家,都要申報啦
你拎返個ACC都要填資料啦,你估Gameone又唔使上報資料咩,呢D文件工作都要幾個工作天,話唔定仲查緊,我FD都等緊,拎返個ACC改晒野繼續玩住等,更何況,你估人地007咩

你第一日打機?
無論瑪奇定係魔獸世界 都係代理自己捉賣幣同返還架啦
大部分GAME代理半個工作天都唔洗
0咩07? 如果係GAME1間公司廢既講咪得囉
你有能力照顧玩家唔去做 走去揸正黎做
我地打機係為左娛樂定係受氣?
比人爆AC係玩家既錯? 明明係代理托管失當
比完錢買你D虛礙野  仲要我等你幾個工作天  先拎得返原本就屬於我既野
活受罪?

我玩GAME1 既遊戲不下四隻 大部分都係代理得廢趕客執GAME收場
由古一我個FD洗左4皮幾野 就因為GAME1代理同整GAME公司分肉既問題打官司
搞到隻打終身旗號既GAME一夕之間停止營運 所有玩家心血化水
要揸正黎做   大把古一GAMER可以打官司收GAME1皮
你同我講太簡單?

咁既公司真係執Q左佢啦007
你要比喻既唔係銀行信用卡  而係銀行保險箱
間公司真係冇用 死左咁多GAME都冇改善過冇檢討過
抵間公司一世代廢GAME

遠夢仔 發表於 12-10-19 01:29 AM

但依家玩家先係老闆喎

你咁講即係gameone 入面所有設備都係你架啦

ser 又係你既? 公司資產都係你既? 員工出糧都關你事?

就當你講得岩,公司入面有男有女,你隨左自己報察之外有冇其他方法?

又或者咁,你屋企比人爆格,你會先落管理處同佢講先架? 你又估佢點答你

咪上黎睇下咩事有冇唔見左野, 1分鐘後都係叫你報警囉

知唔知點解要你自己報警呀, 而家係你唔見野唔係管理公司唔見野.

當你乜事都唔知,發現者係管理公司聽到警報,第一時間唔係報警

係打比你即係老細,明未?

再講你玩過邊間公司既game 唔見左唔係你自已報警架?

比完錢買你D虛礙野  仲要我等你幾個工作天  先拎得返原本就屬於我既野
活受罪?

你有無收過信佢地查到係咩原因而被盜?
夠有人話自己無用外掛,之後比人Check到分身用而被盜,搞清楚咩事先啦

仲有我真係未聽過有Game比人盜號,代理可以半日搞掂,比返D野果個玩家,如果真係咁,一係呢間公司做野手法有問題,或者隻Game佢地自己開發自己代理。
你估咩都唔使上報查架咩?

你宜家玩緊隻Game唔係古一MA ON9仔,更何況今時唔同往日,你估宜家賣幣100%合法?唔能係點解要你去報警,講野都唔能用腦響到DIU

抵間公司一世代廢GAME,「真心唔覺九陰有幾廢」

如果真係hacker做,唔係D能樣坐能大D賣幣,我真心唔覺賣幣可以做到咁,講到尾咪又係D能樣玩家貪著數搞到宜家咁

你要比喻既唔係銀行信用卡, 而係銀行保險箱

呢個真係好能笑,如果你做過咩流咗自己個帳密出去,又或者用D 123456做密碼,保密唔夠,唔通因為咁你比人爆之後,信用卡公司要同你報埋警?使唔使直接響信用卡公司私下比返晒D錢你,再追爆你果個人填數呀?

如果你將帳密PASS比個FD,人地代理點知你個人自願,唔報警點同你跟?

我就用埋你個例,你將保險鎖匙比你個FD保管,之後保險箱比人清空,托管果個點知你係同個FD夾埋,定係係你/你個FD爆,定係因為第三原因,唔通你保險箱唔見咗一樣野,之後佢地睇第二個保險箱或手上有你既野,就直接拎第二D貨比返你?

sam128 發表於 12-10-19 06:01 PM
你咁講即係gameone 入面所有設備都係你架啦

ser 又係你既? 公司資產都係你既? 員工出糧都關你事?:smilie ...

嘩好好笑
扭曲人地講既野 你手段都幾低樁 冇品 而且廢
明眼人一眼就睇得出你冇料到 都係收收皮把啦
我講既野係針對間代理公司「廢」係邊度
所以你針著我都冇用
間公司「廢」係依舊存在

仲有你篇野既尾真冇人明你講咩 我就當你語無倫次
一 管理公司收到投訴 有人話唔見野 係咪會查老閉同報警
二 管理公司責任係咪管理好客人托管既物品 客人唔見左野 管理公司係咪好應該賠
三 如果一間公司連視給衣食者為老闆既待客之道都未識 係唔係好有問題
四 如果連可以避免司法既野都唔做  你公司出服務 我買你既服務而你間公司冇完成服務停止左
我係咪好應該唔當係比人爆AC
直接告你間公司奪取我既財物同埋你公司既失當令玩家蒙受損失?

SoulEater2000 發表於 12-10-19 06:27 PM
比完錢買你D虛礙野  仲要我等你幾個工作天  先拎得返原本就屬於 ...

唔好單單打打啦冇膽鬼
賣幣還賣幣 爆AC還爆AC
有人賣幣你唔去捉 關我咩事?
但有人用遊戲漏洞去令我財物上有損失就絕對關你事
遊戲係你代理就應該係你上身
唔好同人講咩HACKER
HACKER會影響到其他冇用HACK既玩家 你冇辦法制止HACK已經係你既問題
我用錢買你既服務 你冇辦法保障我既權益更加係你既問題
我用錢買你既服務中附帶品 你冇辦法保管好屬於我既服務附帶品
點解仲可以怪受害者?
要阻止HACK既係官方 而唔係無能為力既玩家

= =   咁唔滿意咪唔好玩  講咁多就係想拉埋人地落水?

☆無賴★ 發表於 12-10-19 06:44 PM
= =   咁唔滿意咪唔好玩  講咁多就係想拉埋人地落水?

我都係咁話
比人爆AC而官方唔處理好 令玩家滿意
就應該唔玩
咁會令塊版清靜好多

遠夢仔  so what?  發表於 12-10-19 07:17 PM
wolfhell  佢( ☆無賴★ )嘅回覆把明指向依個POST罵戰嘅2000FUN會員啦(包括: SoulEater2000、遠夢仔、sam128 )  發表於 12-10-19 07:05 PM
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 12:54 PM , Processed in 0.037063 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存