2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 TERA 解釋免費體驗 (包括:如何解除體驗帳號 ) ...
go

[心得分享] 解釋免費體驗 (包括:如何解除體驗帳號 )  

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

大家可能覺得免費體驗禁多限制...
又吾比人用公開聊天頻好似自閉玩咁....
姐係迫人放錢先玩得開心ja
第3條其實係防止d外掛賣野既ac....自動洗頻...(例如幣商)
所以請大家見諒...
我諗大家都吾想一去到d新手村就成日比人洗乜乜8591等等既幣商起度洗頻架?!

而且請大家留意一下第4~7條,第4~7條係方便你帶朋友黎試玩....或者比人帶住黎試玩

第4:僅能接受他人的好友加入邀請,無法主動加入好友。

如果你有朋友玩過CCB或者CB...佢絕對有ac可以帶你...你只要講比佢知你起game度叫咩名...佢絕對可以幫你。又或者你玩過CCB或者CB...你絕對係要做主動果個帶住你朋友...否則真係無人無物@@至於點樣去講名比對方知...你地如果係朋友既...應該有RC, skype, msn, 或者phone no.等等聯絡方法掛....

第5:無法主動密語其他玩家(除非兩者互為好友,方可進行密語)

哩條就係防止幣商自動搵入左同一地圖既玩家黎密既....同第3條同樣原因...只不過係公家去到私用頻咁解..如果你有朋友想玩....只要做左第4條所做既野...就吾驚...可以互密....邊個主動都ok

第6:僅能接受其他隊伍的邀請,不可自己創建隊伍。

同樣...其實哩條你仔細d諗下...都同第3條關事...就係廢事d外掛自動搵隊加...跟住用隊頻...所以同第3條原因一樣...如果你想帶你朋友玩...你只要知道佢叫咩名或者佢身在何方...你如果係有玩過CCB或者CB既...絕對識加你朋友入隊。或者你知你朋友叫咩名...只要你做左第4點同第5點...你就可以用密頻叫佢黎加你

第7:僅能加入其他公會,不可自己創建公會。

同樣...其實哩條你仔細d諗下...都同第3條關事...就係廢事d外掛開完d無聊名既公會...跟住又自動化亂邀人入會再用公會頻...所以同第3條原因一樣...

我只能說....OMG為防外掛但係佢又想吸引更多玩家入黎玩............先出禁多限制....
如果你想隻game好...你快d帶多d朋友黎玩...因為只要有人帶...哩d限制跟本吾係限制....
哩d咁既限制完全係為防外掛先存在....絕對吾係防有心長玩既玩家而存在

至於第9~13條
只要你明白係防外掛而存在....已經吾再需要我多加解釋了...

以上只係我個人觀點與立場....不喜勿插....亦希望大家明白所謂既限制係為左乜

解釋完就講一下點解除哩d限制

如果要解除試玩狀態,就要儲值1500點或包季
詳情如下
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

點樣升級變正式啊?

如果係免費體驗帳號,就唔可以淨係包一個月,包一個月佢會鎖定你個帳號,只要儲值1500點就可以解除此限制

如果你係付費300點買帳號或$78序號開通帳號,就可以就咁包一個月,解除免費體驗狀態

引用原貼

流程如下
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
首先你有免費體驗帳號,跟住...

1. 依度儲值點數 (OMG1500點),儲值後就成為正式帳號
http://www.omg.com.tw/code/purchase/convertcashcard.aspx

2. OMG點數轉TERA幣
http://www.omg.com.tw/code/purchase/teracoins/Index.aspx

3. 買TERA月費(買一個月都得)
http://tera.omg.com.tw/itemmall/itemlist.aspx?c=1

4. 購買時間商品(包月、包季等)後,請到<序號查詢>網頁確認序號並兌換
https://pay.omg.com.tw/code/valu ... 082&t=1&p=1

5. 啟用月費或其他時數 (我的寶物庫)
http://tera.omg.com.tw/Itemmall/MyItem.aspx

引用原貼
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
杜門-卡遜 + 2 agree....
RECALL.凌 + 40 精品文章

總評分:  威望 + 40  Good + 2   查看全部評分

OMG 防外掛防到ac都要用錢買....
佢出免費ac緊係要禁多限制...

我都唔想見到D 幣商用自動喊話一直洗頻 -.-
多限制係好事

笑傲無雙

如果真係防到外掛就緊係好@@
小左幣商掛人同洗頻都會舒服好多

落花狼藉 發表於 12-11-13 01:06 PM
如果真係防到外掛就緊係好@@
小左幣商掛人同洗頻都會舒服好多

但係認真諗...
如果幣商覺得此game有利可圖
吾排除會抽調少少資金去買ac

所以希望各玩家用雪亮既眼睛舉報
幫助OMG打擊外掛....維持Tera既平衡

笑傲無雙

夠薑 發表於 12-11-13 01:30 PM
但係認真諗...

一定會,AION如是,比月費既GAME都會有買AC去洗,只係會少左好多
唔洗見到成個新手村都係工作室既機械人係到已經好好多,破壞哂成個FEEL

回覆 落花狼藉 的帖子

所以要舉報..等omg見一個封一個...買完既ac等於送錢比omg

笑傲無雙

希望佢做野
一定舉報

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

我都好討厭D死人商幣~~~
之前玩咩OLG~~
入到咩地圖都有咁乜滯!!!!直情洗頻咁!!!
見到必舉報!!

等我簡單黎總結一下 姐系話咁的
  唔比錢=單機
比錢=online

笑わない猫 發表於 12-11-13 03:41 PM
等我簡單黎總結一下 姐系話咁的
  唔比錢=單機
比錢=online

有fd陪既。。單吾晒既
岩玩咪去到22lv比錢玩

夠薑 發表於 12-11-13 03:51 PM
有fd陪既。。單吾晒既
岩玩咪去到22lv比錢玩

唔關我事haha
我22號比錢玩=]
   22lv 只系2日差唔得好遠

但係認真諗...

所以希望各玩家用雪亮既眼睛舉報
幫助OMG打擊外掛....維持Tera既平衡

講真~幣商用78蚊買個ac~再俾月費~之後一定有賺~78+月費對幣商黎講算d咩~所以想呢隻game長命d~除左官方打撃之外~我地玩家既支援都好重要!

回覆 山大 的帖子

但係吾好有人殺左你又舉密你X你又舉-.-
因為有D gm見你舉得多...小心狼來了的故事

所以要用雪亮眼睛去舉報

我想問佢免費體驗既意思係唔係即係淨唔駛俾月費
果78蚊買個A/C都係要俾?
因為我有D FD想試但又唔願俾$果下先煩...

神名/神樂 發表於 12-11-13 10:51 PM
我想問佢免費體驗既意思係唔係即係淨唔駛俾月費
果78蚊買個A/C都係要俾?
因為我有D FD想試但又唔願俾$果下 ...

暫時都要比錢買帳號
遲D會推出免費申請帳號,但未知時間

帳號已被刪除 發表於 12-11-13 10:59 PM
暫時都要比錢買帳號
遲D會推出免費申請帳號,但未知時間

唔係掛........佢官方有講?
咁之前俾左$ D玩家未幾唔著數
咁佢SET非台玩家要俾錢買黎做乜= =

回覆 神名/神樂 的帖子

放心吧。。omg一定諗到d限制條款出黎。。例如不能入點。。所以就算免費體驗到22lv都玩吾到落去。。要你買左ac再將兩個ac掛勾先得等等

神名/神樂 發表於 12-11-13 11:30 PM
唔係掛........佢官方有講?
咁之前俾左$ D玩家未幾唔著數
咁佢SET非台玩家要俾錢買黎做乜= =

因為而家都係想防止工作室無限創OMG帳號
執行長講過話搞緊
之前比左錢買帳號既人,如果達到特定條件,可以退返錢

夠薑 發表於 12-11-13 11:35 PM
回覆 神名/神樂 的帖子

放心吧。。omg一定諗到d限制條款出黎。。例如不能入點。。所以就算免費體驗到22lv ...

免費帳號唔會唔比入點
有錢唔賺咩=_=

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 11:58 PM , Processed in 0.047665 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存