2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 豆腐POP你唔好以為你無犯法
go

[抱怨專區] 豆腐POP你唔好以為你無犯法   [複製鏈接]

ON 9 POP 你以為你無犯法嗎,
首先1,人地係唔係玩BUG,有乜嘢後果由GM決定,你回報咗已經做了你本份,人地有無玩BUG最多犯GAME的條例,最多封號,佢地無公開,無製造BUG,無利用得取實質利益,無損壞人地利益,何來有刑事成份,你都講他們是自私精,你就不斷利用寵物未解決問題,馮係見到我地有+10,+12等,就問東問西,唔你理你就屈我地用BUG,未有實質證據,就將我地的裝舖上網亂咁講,見到人地+10都講,你要解決問題同GM講,係度搵無辜的人祭旗,
第2,什麼叫刑事,我叫警司或律師朋友,聯絡你講清楚,你就係一定主動放人資料上網,要所有關事和唔關事的人受到網上壓力封號有損失為止,以上已看到你們一句佢一句,又話我地ON 9,又話我地賤精,又話我的刑事要報警,又話我地個會唔好,仲要比人屈我地開外掛打錢,你已製造網上欺凌,你好成功我地心身受損,我地無心情做節,這遊戲已沒法融立,我們無得玩變成抑鬱等,令到我地無做的人聲譽和心理受到傷害,就算有做的人受到不必要的壓力,再加上我地未證實玩BUG,就受到網上評撃,仲要亂告我地刑事,亂用差人名譽,給壓力我們,做成心理壓力和聲譽降低,我地都用好多錢來玩角色,如果有損失,這就叫誹謗,,呢D都係我地成立刑事舉報的理由,我無做我唔會封號,我只知道豆腐POP網上欺凌我和會員,我地會夾錢打官司,而且我自己有錢打,
第3,就算有人殺人你可以報警,但你走去犯人屋企攞資料,睇人屋企信箱,就算證據確鑿,殺人的坐監,但你犯咗進入私人地方攞人資料,仲要放上網,將唔關事的殺人犯鄰居資料放上網,令全幢大廈被喻為賊斗,你無睇小網上力量,你咁樣做一樣要行為負責,重新講多次玩BUG的人會有後果,但你的行為非常自私知如和影響他人,唔好以為你無錯,好多案例,因為你的行為而犯上刑事責任,我已警告你多次,如果你朋友會夾錢打官司你繼續,而我地就一定唔滿意豆腐POP的過份行為,而OMG會的人就加料撥火,
第4,我D+10和+12裝都係市場合法買返來,而且係有同豆腐POP直接和間接買返來,我身上著緊你D裝都唔認得,你話傻得幾緊要,仲要告人,要證據我會同GM講,所以一直話你過份
第5,你同LOL講的事,擺明你想學BUG,如果是人係唔會話(你唔賣BUG就走去報GM),你根本買唔到BUG就發爛,有人話POP全身+15不用買,但以他追求+15的性格厭小嗎,玩BUG係唔啱,但豆腐POP擺明想同流合污,由佢來舉報BUG,根本用心不良,唔好以為自己正義,仲亂搵人祭旗去無辜者
第6,豆腐POP你認自己無人品,仲有人同你做朋友恭喜你地,但你既然你無人品,上庭時你的口供可唔可信,係一個好大問題
第7,最後一次,人地有無玩BUG和後果,由GM決定,如果你地言論再過份,影響有不必要損失和壓力,形成欺凌,誹謗或刑事等,我們會保留追討權利,不好以為上網可以亂說話,

講真 我覺得你地班bug 狗 講d野 9唔塔8

十週年勳章(賀詞)

你頭一句已經犯法了

Post 你d裝既相上去又吾係post 你老母張相上去, 有咩咁大不了?
你不如叫發明keyboard 條友拆左print screen 個制啦
而且我認為我地廣大既玩家都需要了解成件事, 正所謂有圖先有真相, 冇圖就算pop 話你地bug 都冇人信啦!
你地身冇屎唔需要咁多解釋, 冇bug 你根本唔駛理人地閒話,反正你地不嬲自成一角

[什麼叫刑事,我叫警司或律師朋友,聯絡你講清楚,你就係一定主動放人資料上網,要所有關事和唔關事的人受到網上壓力封號有損失為止,以上已看到你們一句佢一句,又話我地ON 9,又話我地賤精,又話我的刑事要報警,又話我地個會唔好,仲要比人屈我地開外掛打錢,你已製造網上欺凌,你好成功我地心身受損,我地無心情做節,這遊戲已沒法融立,我們無得玩變成抑鬱等,令到我地無做的人聲譽和心理受到傷害,就算有做的人受到不必要的壓力,再加上我地未證實玩BUG,就受到網上評撃,仲要亂告我地刑事,亂用差人名譽,給壓力我們,做成心理壓力和聲譽降低,我地都用好多錢來玩角色,如果有損失,這就叫誹謗,,呢D都係我地成立刑事舉報的理由,我無做我唔會封號,我只知道豆腐POP網上欺凌我和會員,我地會夾錢打官司,而且我自己有錢打,
]

請問祢自己看看、係邊個話人on9 先????
「又話我ON 9, 你已製造網上欺凌,你好成功我地心身受損,我無心情做節,這遊戲已沒法融立,我無得玩變成抑鬱等,令到我無做人聲譽和心理受到傷害,就算有做的人受到不必要的壓力、如有損失,這就叫誹謗!!」

祢自己話人在先祢仲悪人先告状??
五係祢地有人bug 我洗要告到上gm ? 造過五怕認最驚祢五認!!!
[你同LOL講的事,擺明你想學BUG,如果是人係唔會話(你唔賣BUG就走去報GM),你根本買唔到BUG就發爛
有人話POP全身+15不用買,但以他追求+15的性格厭小嗎,玩BUG係唔啱,但豆腐POP擺明想同流合污,由佢來舉報BUG,根本用心不良,唔好以為自己正義,仲亂搵人祭旗去無辜者]
祢以上説話+ 之前個句話同様地話我説on9
対我製成心理受損受到網上評撃,給壓力我,做成心理壓力和聲譽降低,我都用好多錢來玩角色,如果有損失,這就叫誹謗!!!!!!!!
如果祢要玩、我除時同祢玩都得!如果紅心無一個交代比我地、我報警比差人処理都仲得!
我有証有拠五係乱find 祢地以班人祭旗!有無造過天知、祢知、我五知
祢無造過驚o羊我比紅心check , 驚o羊我告公、驚o羊我報警???
就甘話low , 我等紅心交代、処理好ge 我可以五理、処理五好ge o米 警察処理low
我好想知 五係有人bug , 会引発以件事?祢地都有人認左bug巻以件事
即係網上面所有人係屈祢地?無中生有???
大家見到相都非常不明白 点解祢地可以甘過分 
[五係有人製造問題 又点会有人発神経去check ]
祢地五認五重要、重要係我要比所有人知 有人利用bug去損害我愛的遊戯世界
利用bug 従以製造有利自己的事、係刑事、犯法!!
祢話祢地無、又五見祢地大大方方証明自己無造過??講甘耐都係話我不是
問題祢地無証拠証明明wor  洗五洗我教埋祢地点check ar????
祢可以話不用比我地check 比gm 交代都可以 
有人使用bug 対我造成,影響有不必要損失和不公平情況下~~我會保留追討權利,不好以為上網亂說話就可以等無事!!!!!

BUG狗大哥~
可唔可以介紹個大SIR俾我識...
我都想考差佬啊

第3,就算有人殺人你可以報警,但你走去犯人屋企攞資料,睇人屋企信箱,就算證據確鑿,殺人的坐監,
但你犯咗進入私人地方攞人資料,仲要放上網,將唔關事的殺人犯鄰居資料放上網,令全幢大廈被喻為賊斗,
你無睇小網上力量,你咁樣做一樣要行為負責,重新講多次玩BUG的人會有後果,但你的行為非常自私知如和影響他人,
唔好以為你無錯,好多案例,因為你的行為而犯上刑事責任,我已警告你多次,如果你朋友會夾錢打官司你繼續,
而我地就一定唔滿意豆腐POP的過份行為,而OMG會的人就加料撥火  <-------------------

但你犯咗進入私人地方攞人資料<---------請問私人地方攞人資料、我点私人祢??祢飲大左??
我有公開祢名?電話?家address?工作地方?
如果祢話check 装備係攞人私人資料的話、請祢先告紅心以個代理、他門比我地check人装備
我地公開的是全部online世界可見的事、算係祢的個人私人資料?????? 

你的行為非常自私知如和影響他人<---無錯!bug巻個d人的行為非常自私和影響他人!!!我非常認同
五係有以班人、就無一個「心胸这么狭窄 心嘘 还威胁人 +大細超+再加多様假義扮正義」的豆腐pop係到発神経la !!

巴西諾亞 發表於 12-12-21 10:31 PM
ON 9 POP 你以為你無犯法嗎,
首先1,人地係唔係玩BUG,有乜嘢後果由GM決定,你回報咗已經做了你本份,人地有無 ...

"ON 9 POP 你以為你無犯法嗎,"

"ON 9 POP,識你的都知你好聰明次次花幾萬升裝+15,你而家叫正義咩,用不責手段妒忌人有裝"

"你個流派大天和TOYSTORY等,打天下不斷用BUG拉,BUG KO等,來贏取優勝的形勢"

"原来这么无耻     损人利己的别人还不会怎么说 损人不利己的人  是最无耻了"

"败家子,在发图时怎么不发这些话?"

"你骗人能不能找个像样的理由,败家子"

"什么都你们说了,看你们才是BUG大师呵呵"

以上言論 均節錄自你們一伙人的留言

請問

你們又何嘗不是左一句"on9", 右一句"無恥"

上一句"bug大師", 下一句"敗家子"?

請問這算是"網上欺凌", 令當事人"無心情做節", 有"心理壓力和聲譽降低"嗎?

求你的"警司或律師朋友" 聯絡我們講清楚

其實呢~ 如果係GAME上面既所有截圖, 唔算係私隱
ONLINE GAME係一個公開平台, 公開平台影幾張相都叫私隱, 咁你都幾唔見得光
如果咁既CASE都有你所謂既律師朋友咁接既話......佢間律師行一定無客定啦, 要呃你小小律師費 (小知識: 律師費貴過+15武器架)

最攪笑係你第一點講到用BUG+15裝都叫無實際利益, 無影響他人利益= =" 比個厚面皮大獎你, 不解釋, 用下個腦都明
當然GAME入面既所有虛擬物品擁有者應該係紅心
點處理都係紅心責任, 同樣地人地係GAME入面影幾張遊戲圖片, 影既都唔算係你本人既財產, 何來私隱?

呀BUG狗大哥
我只想補充多一句..
有無犯法係由個官決定,唔係你,明解唔明解?

網上罪行我處理過和告過好多,我不用再教精你們,同你地繼續罵戰無意思,我需要的證據已足夠,豆腐POP你認為無問題,你快D報警唔好咁多藉口,記住報咗警你就清楚做緊乜,如果差人說你有不利,你要繼續告不要縮,你咁有POP,你清楚先大聲講嘢,如果你地捉我一兩句說話就以為好有型,你地繼續,我都無謂同你地嘈,但我同你地講,受害者唔係你地,上網講埋唔負責的說話,你係唔係有一日想輪到你,無人想比人亂講,你地唔講得都講,我貼你圖話你玩BUG,你無反應係你唔正常,但唔係比你作,仲要人證明自己無罪,要有花時間係D搞事人上,我都要做節,唔想多講,總之你地唔好過份落去,個POP唔報警我地就報,因為有無玩BUG的人都已被你唱需,如果再過份聖誕節大家差館見,我唔會再被你地激我講錯嘢,玩我字眼小朋友咁,明就明,唔明就上下庭學下嘢.

巴西諾亞 發表於 12-12-22 01:24 AM
網上罪行我處理過和告過好多,我不用再教精你們,同你地繼續罵戰無意思,我需要的證據已足夠,豆腐POP你認為無 ...

甘有証拠就比紅心la !
紅心五造野我造野
祢点吹都係得過講~~有証有拠五驚人講、再驚祢会退堂古
bug完五認最無pop~比人折穿発蘭炸
五久人講就話人「玩我字眼小朋友咁,明就明,唔明就上下庭學下嘢. 」
祢五好小学鶏la ~~小学鶏
我就等紅心一個交代、看下用bug ge人仲有無資格係到発蘭炸!!

回覆 巴西諾亞 的帖子

well

你咁有本事

又唔見你去報警=__=haha

係forum吹到天花龍鳳

真身9成都係對住個mon自high的on_仔

p.s. 人地就唔係得個講字, 而係親身上紅心辦公室舉報

小朋友 你今日出左街未? 唔好成日對住個mon, 打字自high啦

"網上罪行我處理過和告過好多"

唉 想笑死人咩

有機會我又好想比你告下

球袋警司警戒 球收律師信

POP你搞什么,乱发人家的照片,打乱说话,你见过BUG的装备能扔进去再强化?你见过+13的BUG装备吗?再乱说,我告你侵犯隐私哦^^不是只你会+11+13+15,在你没买+15装备前我都不知道强化出多少把+11+13+15的装备了

回覆 巴西諾亞 的帖子

笑死ME........

若閣下堅持及鐘情於利用法律詞彙,以圖令人懾服,請閣下詳閱及瞭解所引述之香港法例條文
(即香港法例第21章內之誹謗條例)
希望閣下之法律知識,並非從電視劇獲取...

就閣下早前提及之: [已構成誹謗] 事宜
本人問題有3,
1, 閣下是否以龍珠ONLINE 從事商業活動並獲得利益?

2,閣下是否從事關於龍珠ONLINE經營方(或其所屬業界)內的任何職位?

3,若以上皆是,閣下有否因此而令專業或業務方面蒙受金錢損失?

小灰机 發表於 12-12-22 02:08 AM
POP你搞什么,乱发人家的照片,打乱说话,你见过BUG的装备能扔进去再强化?你见过+13的BUG装备吗?再乱说,我 ...

要求以把+15武器相!!!

豆腐POP我有證據證明你玩BUG珠,就算你OMG會撐你,但我地全會都無人見過你打龍珠戰,我見你身上好多龍珠許願飾物,我都好眼紅,你唔教我BUG珠,我就舉報你玩BUG,以下係豆腐POP BUG珠圖片,你都要為做BUG的行為證明,證明唔到就證明全會玩BUG珠,我做咗證明,你都表示清白,代表你真係正義,另外你全身+15,我雖然知你每次用幾萬玩去升裝咁聰明,但我唔知你係唔係洗唔到,就叫人幫你BUG裝,你都攞D相證明下自己清白和誠意,表明自己不是賊喊捉賊,

如果覺得以上行為ON 9無證據,你地應該知我學邊個,
如果覺得係合理請你回答,
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 09:34 AM , Processed in 0.044578 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存