2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 再見!耍錢耍命 不停講大話的bug装人士 さよなら!! ...
樓主: tofupop
go

[閒聊討論] 再見!耍錢耍命 不停講大話的bug装人士 さよなら!!   [複製鏈接]

你唔快d告我偽造文件,我繼續做我的事,從來唔怕什麼偽造文件,你們是什麼機構,什麼人物,呃咗你什麼
豆腐pop都唔怕比人告,我怕什麼,你cut的新聞,代表你地網絡欺凌,攞個人資料放上網等,不斷嘲笑,亂放留言評擊,
係好難告你們嗎,就說我嘥氣,你地就可以繼續嗎,
你話豆腐係唔係真名警察會查,
你地要睇小差人做嘢,你自己無知,上網留過一個字就有ip,我係無能力,知ip地址,但唔使我查
我唔使同你溫咁多書,講多d嘢比你評擊,我可以講關於網上罪行,我係告得成功案例之一,
我唔使出錢,差人和政府去告,由搞到真正上庭,扣留他都扣留一年,蘋果有登我,唔做功課咪亂講,
有本事咪搵下囉,以上我無講大話

仲有你地繼續搵多D資料自我安慰,我唔會再花時間係你地身上,因為唔使我處理了,
我講明呢D圖係一D文件的話,就去告,和你們一樣仲難我告你,
而且我要的資料已夠,POP的留言也修改過幾次,我睇到,我都CUT咗圖,
又話告唔到我封號或發現了你有BUG,就送+15裝,我未收到,
雖然告不了什麼,但你又講大話呃我,有無講你自己知,
我都話已經唔使會應你地講乜,差人叫我唔好再理你們,我唔想唔合作,
一樣不用以為我潛水當無嘢,唔好再引我注意,什麼結果時間睇,不過小朋友係要攞尾彩,

耍錢耍命2 發表於 12-12-25 05:30 PM
仲有你地繼續搵多D資料自我安慰,我唔會再花時間係你地身上,因為唔使我處理了,
我講明呢D圖係一D文件的話,就 ...

自己衰仲要死頂~~祢以d人真係....正!!!

我等祢!!無消息祢正衰仔ar!!!!!  

我真係要知道邊個告邊個!!

耍錢耍命2 發表於 12-12-25 05:10 PM
你唔快d告我偽造文件,我繼續做我的事,從來唔怕什麼偽造文件,你們是什麼機構,什麼人物,呃咗你什麼
豆腐pop都 ...

你唔快d告我偽造文件,我繼續做我的事,從來唔怕什麼偽造文件,你們是什麼機構,什麼人物,呃咗你什麼<---

真係onj 到爆ar 祢!!自己修改図仲可以死口五認!!

講甘耐祢自己都無解色過以張相!!仲要死頂??

任何人都知道祢d 衰野la ~~~~

其實嘈咁耐做咩. 搵到個BUG裝方法. 之後封左佢就萬事OK啦

PS 好快封BUG.

求教BUG

啊大人,你d律政常識非常豐富,
唔係殺人放火,持械行劫,搞乜嘢會被拘留一年半載呢,
你呢壇嘢充其量只係民事訴訟,過下堂拖一年半載唔出奇,
拘留?你咪笑大人個口。
仲有你非常聽話,警察叔叔叫你唔好理就唔理,
真相係差佬聽完都話九之你,全世界差佬做嘢都係
「大嘅做唔到,細嘅唔願做」
本人今年三月因為呢隻game都報過警,
有關方面已經講得好清楚,網絡違規唔係咁易做,
再加上你其身不正,可信性更加低,
有錢有時間搵律師作故仔,留返嚟讀下書啦。
我唔知你揾邊間律師樓,可以質數咁低。

你無知就算啦,點解扣留一年緊係有原因啦,我講你聽,你咪又攞來講,為數臭而數臭,無建設,
你唔知即是未搵到資料,唔識真係唔好連律師都吵,我唔會同你沒完沒了,我會幫你話佢聽你講乜
我真係唔想花時間你的無知度,

我又真係幾想知喎,有冇䅁例可供參考?
只有民事訴訟牽涉刑事先有拘留情況,
龔如心遺產䅁,陳振聰涉嫌偽造遺囑確曾被拘留,
都冇一年咁耐啦,呢個世界有樣嘢叫保䆁㗎。
我從事檢控工作多年,從來冇見過你講嘅情況,
歡迎討論

回覆 kerry333 的帖子

我都放棄了

對呢d精神有_ _的人

真係

認真便輸了

由得佢係網路世界自high算

回覆 kevinlam101 的帖子

道道 我只係唔想有人歪曲事實教壞人

因為我的舉報發現多宗網上罪行,差人要搜集資料,保釋出來又犯罪,我又舉報,因為再犯保釋金加至十幾萬,屋企人又唔保釋,佢又份精神病唔認,由小覽轉去壁屋,直至下年先上庭, 你係檢控工作多年就自己查,查唔到就唔好起我底,係唔係又想放我資料上網,
在此我無責任講到你明,你地為數臭而數臭講乜都無用,係你地成日講嘢咁樣過份呢,無知扮有料,害人害己,咁就話人精神病,你地就係咁,
你使唔使又彈張精神病資料,又話我係精神病,又要數臭我,又要我澄清,沒完沒了,玩GAME玩到玩人

坦坦白白講出嚟咪冇疑點囉,
駛乜成日故弄玄虛呢。

回覆 耍錢耍命2 的帖子

"咁就話人精神病"

"又話我係精神病"

well

請問幾時有人話你精神病呢?

你唔係以為

"精神有_ _" = "精神有問題"丫嘛?

如果係咁

你想像力未免太豐富

甚至有_ _症

追一追左幾頁POST......
好想XYZ 豆POP同道道你地........XYZ你地不如慳返啖氣啦, 哈
如果呢度係高登~ 佢一定趕到拎2012年度膠王大獎
笑下算啦, 一望就知佢又唔識法律又9UP, 咩叫刑事都未識就講咩拘留,
唔係刑事既話, 話知你金牌大狀申請要求賠幾多百億都只係民事, 拘乜鬼拘留
咁易拘留... 唔怪得香港D地咁貴.....原來拎哂D地去起拘留所....

笑完就算 XD

我告佢咪刑事囉,蒙能,唔知就答爹,我發覺原來係9UP呃積分,不過你有樣啱,高登好多人識我,
我告豆腐POP係第二件事,當然唔同做法,唔使同你交代

刑事....笑到爆.... 多謝你份聖誕禮物, 哈!

你班PK鬧撚完未呀,好撚煩呀,收下口啦

耍錢耍命2 發表於 12-12-26 06:33 AM
我告佢咪刑事囉,蒙能,唔知就答爹,我發覺原來係9UP呃積分,不過你有樣啱,高登好多人識我,
我告豆腐POP係第二 ...

五久人上網講、自己衰左、就出口術

老師、xxx同学話我ar~~~~祢罰他la ~~

祢自己看下自己同d小学鶏有o羊分別???

甘多人都話祢、自己検討下la 五識検討 可悲

被人識穿仲反話人 不知所胃 

遊戯使用bug = 網上詐欺=犯法 我又要問下d 警察朋友

応該点採取下一歩法律行動、我五mind 同祢講埋

祢地使用bug 方法我地己経知道!我地回報埋比GM知了

祢可以不停死頂落去~~

耍錢耍命2 係男人造錯事自己又五認、何胃男人??

網上個個人好有空要話祢一個??

告我?GOOD ! 我行得正企得正驚鬼祢D 小人~~

不知所胃、我等祢!告我五到祢正衰仔!!!

1. 香港之刑事訴訟與民事訴訟有何主要分別?

刑事訴訟與民事訴訟的主要分別,在於前者是以香港特區的名義向任何被指控犯罪的人士提出(即無論受害人是誰,均以香港特區之名義提出檢控),藉以遏止罪案和懲治罪犯;而後者則用以保護產權、追收財產及強制履行訴訟各方之義務(一般由受損失之一方提出指控或索償)。

刑事訴訟

香港的刑事檢控工作是由律政司司長全權負責。應否對某宗案件提出檢控,是由律政司司長及代其提出檢控者決定。律政司司長在決定是否提出檢控時,會考慮兩點:第一,是否有充足證據支持提出起訴法律程序?第二,如果有充足證據,提出檢控是否符合公眾利益?在作出決定時,律政司司長不會受制於政府行政部門的任何指示或指令。

實際上,很多涉及簡易層次的檢控工作(即不太嚴重或簡單的案件),可由警方或其他調查機關處理而毋須律政司司長特別介入,而且此類案件均可在裁判法院經由高級法庭檢控主任代律政司司長審閱。

極嚴重的刑事罪案,如謀殺、誤殺、強姦、持械行劫和某些毒品罪行,均由高院原訟法庭法官會同陪審團進行審訊。陪審團通常由7位陪審員組成,但也可經法官下令由9人組成。被告是否有罪,由陪審團決定。法官會籲請陪審團在作出裁決時力求意見一致,然而,陪審團可按5對2或7對2的大多數票作出裁決。

多項符合《公民權利和政治權利國際公約》(該公約已透過《香港人權法案條例》(香港法例第383章)適用於香港)第14條的刑事辯護原則,已被納入《刑事訴訟程序條例》(香港法例第221章)及《刑事案件法律援助規則》(香港法例第221D章)內或被普通法所吸納。《基本法》保證這些權利得以保留,部分重要權利包括:

法院未有定罪判決前假定無罪;
舉證責任在控方;
以無合理疑點作為舉證的準則;
可由律師代表;
可針對定罪及 / 或刑罰提出上訴。

民事訴訟

民事訴訟可由: i) 政府向個人提出,反之亦然;或 ii) 由個人向另一個人提出(「個人」包括公司機構)。

民事案的舉證責任較刑事案易於履行,舉證準則是基於可能性的權衡。

當訴訟其中一方作出申請及在法院批准下,某些民事案件(如誹謗案)可由陪審團會同聆訊及作出判決。

民事法主要包括合約法、侵權法、財產法、行政法、家事法及稅務法。合約法是關乎個人(包括公司)之間就日常業務訂立的各種協議。侵權法關乎某人在對另一人所負的謹慎責任上失職所引起的申索。

財產法主要列明及規定對財產(包括土地及建築物)和知識產權(例如商標、專利及版權)的擁有權及權利。

制定行政法是為了保障個人權益,以防政府或公共機構濫用權力。家事法涉及離婚、子女管養權、配偶及子女贍養費及財產分配等爭議。稅務法是關於評稅和追稅事宜。
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 02:36 PM , Processed in 0.041944 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存