2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 盲眼武僧-李星(Lee Sin)(我超新手)
go

[英雄心得] 盲眼武僧-李星(Lee Sin)(我超新手) [複製鏈接]

建議召喚師技能:重撃+閃現

如果想推塔就自帶傳送

天賦:21/0/9

點技:Q:1,4,5,7,9
         W:2,8,10,12,13
         E:3,14,15,17,18
         R:6,11,16

以下為小弟JG出裝法:彎刀+血水+水星鞋+燈+黑色XX者+錘+吸血刀+物穿

使用攻略:李星是一隻機動力很高的英雄,前期傷害也不低,只是技能的施放需要練習,只要你把Q放得準,咁你就會好op,但係李星的操控難度比較高,所以要多D練習

因為李星的被動,所以技能跟技能之間普攻兩下可以有效讓輸出最大化,在GANK的時候,如果可以,不要馬上就E+E,盡量在使用後E前先普攻一下,其他技能都係咁,可以揀兩LV去Gank或者是上到三LV再去Gank,假如是兩LV去Gank,呢個時候有Q同E,就睇要去邊度搵人,兩LV帶紅buff的李星可以話非常之屈機,緩速的能力超勁,通常只要隊友配合得好,基本上好快攞到首殺(ps:隊友最好是有CC技,假如是在藍方,要請隊友注意對方係唔係已經插眼了,諗辦法繞路避開一係就盡快上三LV),升上三LV去Gank,在Lv.2可以先點W,讓血消耗少一點,好多人都會用Q+Q進場,這並沒有錯,但係係前期對手有閃現,的情況下,最好既gank方式是先步行或W+W進場.然後再開E+E再Q+Q咁樣對手用閃現,你可以用後Q繼續追擊,而且咁樣既輸出是最高的,因為後Q血越少越痛

片:我冇阿:(,不過大家可以參考:http://www.youtube.com/watch?v=C9HOsATzLgk SIV HD:)

定位:盡量將人地既AD CARRY同SUP秒殺,用你既黃金聖踢黎一個殺一個,黎一對殺一對啦

TIPS:Q要多打電腦練,好容易MISS,同埋要搵岩時機沖,如果唔係...:(

LEE SIN.jpg (2.84 KB, 下載次數: 4)

LEE SIN.jpg

我超新手,錯左唔好插

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

天賦建議 9/21/0或0/21/9

至於你的21/0/9 有點多餘,因為李星jg 前中期已經很有爆發力,單挑強大,不需要多餘的攻擊天賦去加持,到了後期沒有防禦天賦更是難抗。

另外,學技起手建議先3技再1技,這個只是建議而已。

(不是插,只是建議而已

yu4455  JG先2/3技,1技係TOP作騷擾用  發表於 13-2-14 02:13 AM

求sup李星心得

yu4455  求JG SONA攻略-.-  發表於 13-2-14 02:14 AM

兄弟出個三相吧 ! 李星玩能量技能亂咁放 不用多說 你懂的

yu4455  對對對  發表於 13-2-14 02:14 AM

JG:
1. 紅寶石視介石
2. 好戰者

TOP:
1. 吸血劍/黑切
2. 好戰者

yu4455  多謝你既補充,不過視介石我用燈用代替,而好戰者就見仁見智啦,TOP出既裝都大同小異,反而我認為TOP更加要好戰0.0  發表於 13-2-14 02:12 AM

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

yu4455 發表於 13-2-13 01:53 AM
建議召喚師技能:重撃+閃現

如果想推塔就自帶傳送

李星強前中期 故我先3技以作jg 1技用來gank人 1/2技在2級隨便點其一,不過我慣先點1技,畢竟李星前期算是頗具威脅。

另外,視介石跟燈籠皆可同出。

加血量,可升級為紅視介,而且jg 放眼令視野更具威脅,另外不用再去留意燈籠cd時間過長問題,減輕sup負擔。

表示李星1技gank 人能力超強

笑傲無雙 玩過星曲WEB

流水星月 發表於 13-2-14 03:28 AM
李星強前中期 故我先3技以作jg 1技用來gank人 1/2技在2級隨便點其一,不過我慣先點1技,畢竟李星前期算是 ...

我同你差唔多
因為李星JG 3技清怪快 可以有效地快速去GANK人

多謝分享
雖然我用李星唔多出視介,不過對李星黎講係一件唔錯既裝備
至於天賦就多數21/9/0 多數兩件大件就出好戰/軍團
當然冇坦英會改為9/21/0  
李星大技對我黎講仲係比較困難,有時大技既方向好難掌握

視介同燈籠都係一個唔錯嘅選擇 在乎隊友多唔多眼
JG先出燈籠
主carry>offtank
BF>疾行之靴>巨人>嗜血>細鎚>三相>好戰>最後耳語
先carry 主執人頭(建議玩上手再玩le個build)
tank>offtank
細鎚>>水星之靴/忍者足具>負極斗篷/鎖子甲>巨人>好戰 / 終末戰戟>三相>守護天使/水星彎刀(視乎對面邊隻肥)
先坦早期主拎助攻幫隊友雪球(新玩可以用le個習慣左踢人先)

李星唯一注意唔好踢錯人XD 隊友見李星踢錯人一定小.......ha ha ha
PS 三相好重要不過唔駛太早出 太早出會好拖裝
9/21/0 跑X2~3 物攻/物防/魔防成長 JG重擊+虛弱(有助你R準位因為JG李星踢唔番去=垃圾,當然熟左R可以唔用虛弱用番閃) /閃我少用(要練用眼走!) 打上就 TP+點燃

個人玩法不喜勿插

其實李星中路好OP.早期爆發高 加上AP英多數唔會插甲符.只要你Q技放得准.殺爆AP唔難 你帶個視石之後可以周圍飛黎飛去XD...而且可以配Q技飛去踢人番黎 整散人地
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 07:45 PM , Processed in 0.037738 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存