2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 精靈樂章 《精靈樂章》攻略心得區 驕兵必敗 狂者進取(已新增45,60專精intro.) ...
go

[戰士專區] 驕兵必敗 狂者進取(已新增45,60專精intro.)   [複製鏈接]

見個個職都有介紹
狂戰好似比人冷落左咁
想打番篇野介紹狂戰 為狂戰挽回面子!!!!
我認為狂戰好岩我 都係一樣咁狂lol
其實我係中意狂戰大大力既特點
好多人以為 狂戰得個力字 無防守 其實都唔可以咁講既 後期高lv既狂戰可以做到攻守兼備既境界
遇到小法c/廢法c既時候 更可以如入無人之境 攀上狂野之癲

先介紹狂戰幾個特點

-高攻 ((呢個唔洗點解釋啦 如果有ec加攻防 隊技 強化得高 80lv既狂一樣可以去到最盡3m攻

-防守不賴 :
狂戰可以好大力 亦都可以幾硬 因為狂係可以渣盾ga 有左盾 4-5k防無走雞 80lv既狂可以谷到m3防(13000)
有左呢個特質 必要時都可以拉下怪 坦下副
for不願爬文的大大們一張相 希望不要再說狂豆腐了 ...

-高速(非跑速)同爆傷
狂戰其實有招叫狂暴戰意 加成40%攻速 唔洗60lv創盾(效果:攻速max)都可以max攻速
唔用招狂暴都可以max攻速 因為狂戰本身有攻速專精 用埋狂暴更加係快到無影(誇張手法)
題外話: 狂暴呢招 唔止加攻速 仲加攻傷 但變相增加自身受到傷害 所以唔好真係咁狂 睇情況用
好多人話狂戰低爆率爆傷 其實呢個講法絕對係錯 4轉既狂戰 係非常西利
無ec加技/隊技/會技/情技 爆率一樣過到50
爆傷方面 有把武叫黃羽(65單手斧) 效果加100%爆傷 連入8爆傷石既錢都可以慳番

-武器多元化
玩狂戰技術可以慢慢培養 但要用小小錢玩就一定ga喇
鬼叫佢可以用到咁多種武咩
單雙手先不提 劍,斧,鎚,弓,槍,盾
但咁樣味必唔好 我反而覺得咁樣唔錯

舉個例:
70lv有把單手劍效果係普攻時即刻吸30%血
呢把劍令我係70升8x lv時 完全唔洗食水(真係1枝都唔洗食 仲唔洗擔心怕死)
當你見到你得番100hp時 普攻一下隻怪 即刻拎番4-5k血番泥
我升lv時係65黃羽(爆傷那把)+70黃吸血劍 [8k攻 ,每下爆2m幾]
再加把吸魔弓(58弓,普攻一下吸100mp大約
打怪時 吸血吸魔 唔洗食2種水 又做到秒怪效果 直情係       [爽]
呢個武器多元化既特點 更加令到狂戰可以單挑好多副本 會王

當然 有好亦有壞

-低跑速
狂戰可能太多面好 為左取得平衡 狂戰既跑速就被削弱
不過跑速呢樣野其實有好多方法可以補救
例如話: 用38lv跑斧 用40跑劍[上古白銀把野叫] 情技 成長裝 隊技
所以就我個人而言 我都仲接受/已習慣佢既速度

-魔防低
狂戰可以好硬 但係係物理性防守
魔防低 (其實呢個都當然ga喇 有好實有壞 如果魔防都高 其他職業既玩家一定投訴啦)
面對法職好多時都無從入手 被挨打(因為法系有封鎖人既技能 打你又痛 你又埋唔到身 好輸蝕)

-無隊技
到現時為止 係得狂戰無隊技 其他7個職都有 呢樣野我不嬲都好唔爽ga喇

3/19 8:29更新
狂戰/魔鬥 重要技能介紹
(先提一提 由於我已經係高lv狂 技能名同效果高低有d轉變 但技能圖樣不變 請注意)

熱血:
一招加自身仇恨值既技能
何謂仇恨值 仇恨值越高 引怪能力越高

地動波
一招減低敵方攻速 跑速既技能 打交好常用
減人地攻速 自己受既傷害變相減少

盾擊
注意:用盾時先出到既技能
盾擊應該係用盾時最大力既技能 效果係令人暈眩
4轉以下狂戰經常先用沖風 令人暈低 暈完時再補招盾擊 暈上加暈 人地挨打

嗜血
增加普攻時做成既傷害
高lv板如下圖可以吸血 低lv板唔可以

咆哮
減低人地命中30%
即係人地好易打你唔中 唔好睇佢只得幾十%
自身感受:好多時2下都打唔中1下
高lv板減低人地閃避率 低lv板只有減命中

沖鋒
狂戰招牌菜
遠距離時 閃眼間沖到敵方身邊 暈人
好多人話高lv好多職有防暈 但其實有時沖係可以cut技
絕對唔係廢招

戰吼
減低人地施法速度
對付法系職一流
高lv板可減埋魔攻
只要人地出技慢左 唔可以連續時間鎖住你/攻擊你 你就有機會埋身肉博

亂舞
加自身命中 對付高閃避率既職(射手 :遊同刺)一流
普攻時仲有機會做成2次傷害

狂暴戰意
早前介紹過 繼沖風後另一賣點
需要集氣點先出到既技能 越多集氣點 時間維持越耐
加傷害加攻速 等自己食既傷害都會增加 注意使用

回血      體能覺醒

2招都係61lv或以後先能夠學習
回血: 每2秒回復特定hp 如下圖 越高lv 技能回得越多

體能覺醒: 時間內令自身hp提升 可以加到幾千血

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3/20 7:48更新

專精system
專精對老玩家泥講都係耳熟能詳既野泥ga喇
不過新手可能都係一知半解 , 甚至系毫無認識
簡單泥講 : 專精 就好似你玩其他rpg game時點技咁樣
不過點左無得取消(除左超專) 唔洗怕點錯 每樣都有總會有用 有心機既升哂全部都得
事不疑遲 , 為大家介紹

大師級45Lv專精]

技能名稱:狂力
技能素質:每提升1級 增加 9 點力量
盡情的釋放我的腎上腺素,當跨越了理智的分界線,
我學會用瘋狂來交換無窮的蠻力。」

技能所需專精點數:每級需要2點專精點數

技能名稱:致命爆擊
技能素質:每提升1級 增加 0.8% 物理爆擊機率
對敵人仁慈就是對自己殘忍,我總是這麼告誡自己,
如果你真的了解,又怎會奢求我對你手下留情。

技能名稱:使斧大師
技能素質:每提升1級 增加 1.5% 斧類普攻威力
當我手上的斧頭已經成為我身體的一部份,招式將不再是個重點,
因為就算是一記輕描淡寫的攻擊,也能形成你無比的壓力。

技能名稱:刑求
技能素質:每提升1級 增加 1%物理攻擊對 人型系的專剋機率
                                  增加 50 物理攻擊對 人型系的專剋傷害
當我習慣了戰場的殘酷,聆聽對手的哀嚎成為我無法戒除的血腥嗜好,
我喜歡從對手的身上搾出更多的痛楚來證明自己的存在感。

技能名稱:揮動武器
技能素質:每提升1級 增加 1% 武器攻擊速度
敵人再也跟不上你那行雲流水般的速度,當血花不停地在他身上綻放,
讓敵人還沒感受到痛苦前就瞬間死去,是你最大的仁慈。

技能名稱:灼熱紋身
技能素質:每提升1級 增加 3% 火焰抗性
當我悲傷的靈魂挺過了地獄之火的無情紋身,
那世間的凡火又怎能妄想可以傷我分毫。

傳奇級60Lv專精

技能名稱:破綻偵測
技能素質:每提升1級 增加 1% 近距離攻擊命中
當對手有破綻,我會毫不留情的攻擊破綻,
 當對手沒破綻我會毫不猶豫的製造破綻,
 我不允許任何和我對上的敵人可以全身而退。

技能所需專精點數:每級需要4點專精點數

技能名稱:野性之心
技能素質:每提升1級 增加 9 點敏捷
沉重而有力的心跳,是我野性靈魂內心的傳來的鼓動,
    咚咚咚....咚咚咚...。

技能名稱:堅忍意志
技能素質:每提升1級 降低受到物理和魔法爆擊的機率 2%
戰場的血腥與殘酷,無情地把我的身體和意志鍛鍊成鋼鐵。
在達成目的之前,堅定的我再也無所畏懼。

技能名稱:迅捷身影
技能素質:每提升1級 增加二刀流 1.5% 普攻傷害
攻擊是最好的防禦。

由於好似暫定65Lv封頂 傳說級既75Lv專精唔講住
專精介紹內容系係巴哈 cop 因為本人懶~~請唔好介意

如果諗住卡60戰 , 又話狂戰士既
我會推薦45lv專
先學 [9力 - 爆率 - 攻速 - 斧傷]4樣
60lv專
先學 [命中 - 減爆](剩下2樣為60以上使用 卡60可暫時忽略)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
其實仲有好多野可以介紹 例如話天賦
不過講咁多 大家就無癮啦
所以就係呢到停停先啦

另外,幫Le會宣傳埋 ( 本人為legendian )
Legend會 不敢說最強 但絕對離唔開個強字
我地Le會誠招新手/老手加入
粗口橫飛唔介意 任你講到咀爛
18禁話題唔介意 任你講到口乾
KEEP FREESTYLE
詳細內容: http://www.2000fun.com/thread-5319484-1-1.html

歡迎新手發問 討論 老手玩家提供玩法/建議
有唔岩都可以插 有研究係好事
post張相比大家睇下 名同技能排位都唔打格仔啦
又唔係勁 大家又味必同玩法 唔怕公開
多謝支持~~~

已有 5 人評分威望 Good 收起 理由
冰的靈云 + 2 支持!樂意解答
redwing88 + 30 + 10 汁完之後個帖好精美!
〝笨〥龍♂ + 2 支持你!下次繼續^_^
white_silver + 10 支持你!下次繼續^_^
mnw0411 + 3 精品文章

總評分:  威望 + 40  Good + 17   查看全部評分

咁幾時講埋技能專精戈d._.
好似比較岩80狂...

笑傲無雙

排下版 分下段 會好好多

agfiff2005  唔會排班看的唔苦耶  發表於 13-3-20 08:02 PM

我挽狂啦

唔錯既介紹~

agfiff2005  轉帖的資料啦  發表於 13-3-19 08:04 PM

隻隻英都勁...睇技術

回覆 〝笨〥龍♂ 的帖子

英= =?
lol上腦....?
職先岩= ='

60戰狂戰係可以秒哂所有職,除左騎
如果大家玩60戰建議玩狂

笑了 隻隻英

回覆 廢料)) 的帖子

狂係可以勁到秒元t_t
之前卡60戰就比某狂秒了= =
自卑去...
好似檬西戈隻= =仲有溯_(唔記得名了
玩得超勁
戰裝/合金裝
就算佢一野沖埋黎冇死--
都係死
哭....

影加左18
不過+10既黃巴狂沖埋泥都係無大半血ga喇
狂打狂好多人都認為先沖者羸
其實未必 建議快捷鍵放上黃巴 平時行戰場搵石時就盾 地震係打番自己職既重要技能

有米=.=
不過我技術差==
狂戰都幾考轉武
沖戈招好重要..

mnw0411  有錢未必有技術 時間同心機先係重點  發表於 13-3-20 12:39 PM
akjj99  技術是用錢學出來的~  發表於 13-3-20 09:02 AM

mnw0411 發表於 13-3-19 06:47 PM

英= =?

係丫-.-我當晒D角色做英架啦XD

我習慣用地震 拎盾 因為唔洗同人鬥快沖

隻game得8隻英-,-'
技能多好多
唔同玩法耶._.

mnw0411 發表於 13-3-19 07:12 PM

隻game得8隻英-,-'

就算得8隻英....-.-
人人玩出黎既效果都唔同的XD

Alta活動勳章

終於出左狂戰文啦
感謝分享

回覆 `TiNG;D 的帖子

呵呵 多謝支持
我無記錯 你係40狂?!right?!

Alta活動勳章

LwKi乂淚淚 發表於 13-3-19 07:30 PM

呵呵 多謝支持

吾係囉 我冇挽戰

哈=="見有隻40狂叫TiNGv3v類似的
原來不是
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 11:56 PM , Processed in 0.046490 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存