2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online [轉帖] CCB 120層 & 鶴仙流攻略
go

[副本攻略] [轉帖] CCB 120層 & 鶴仙流攻略 [複製鏈接]

小妹在巴哈找到 CCBD 120 層 攻略,希望幫到你地~
見你地都表示台灣血量比香港既少...
所以特別搵到有個說明左台灣 CCBD王級血量既攻略比你地~

CCBD 攻略120層攻略  *內含王的血量
http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... A=12735&tnum=34

另外~小妹初初玩龍珠,揀既職業係鶴仙流。
雖然個個人都覺得鶴仙流廢,但小妹覺得勁...可能對打CCBD係有用。
原因如下:

鶴仙流職業優勢
1.  52級 技能 【真鶴仙流萬擊破】:以堆疊異常狀態造成殺傷害力的技能。異常狀態餘下來的時間越多,殺傷力越高,所以能在最短的時間內堆疊五個狀態很重要。
*異常所製造的殺傷力【並不受】怪物的【格鬥】及【氣功防禦力】影響

★ DOT前置作業「狀態堆疊」範例

★ 鶴仙流-技能示範 ver.1
細菌副本如果開場不清除外面的鬼,這會讓後面出現一堆憤怒的小怪,此刻必須短時間
解決BOSS,否則很容易發生慘案,DOT的用途就能以最大輸出為考量。
http://www.youtube.com/embed/pN1qFu9CUro?wmode=transparent

★ 鶴仙流-技能示範 ver.2
DOT的實際冷卻時間是2分鐘,想要持續使用務必裝配冷卻飾品縮短時間,RP可以設定
技能冷卻時間減少,雖然只有10秒。
http://www.youtube.com/embed/6lHyn4_HYzE?wmode=transparent

2.【 體力衰弱術】:最高 15公尺內敵人33%的LP。

[轉貼]鶴仙流詳細攻略:
http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=10999&sn=63476

笑傲無雙 玩過星曲WEB

GM....體力衰弱我地知道....
但係我地唔係講體力衰弱術....真係要官方自己試打過先知

120層D王幾多血我就唔知喇, 我地打唔到上去...
不過以90王為例....你可以睇到個分別

台灣90王 81萬血, 冇鶴仙, 冇任何負面狀態情況下

香港90王 167萬血, 冇鶴仙, 冇衰弱術負面狀態

單係血果方面比香港多一倍,
睇埋台灣D片95, 100層果D, 同自己係香港打果D完全係兩回事黎........

加油

另外我想提下...無可能拎台版同港版相比...第一血量: 台版少一大半血呀!!!!打都打得輕鬆D喇, 仲有呀, 台服既防具安定值係可以去到+8..唔同港服+6 再上要抽牌..姐係人地+8 = 我地+10 囉...都唔明點解同一間代理但分別可以差咁遠...你估港服真係好多人玩呀而家,成日改埋D 野咁鬼難, 辛辛苦苦比$ 買71卷打齊又合成失敗 ( 係大成功都會失敗呀吹漲!!根本都唔MAKE SENSE, 禁中晒大成功但會失敗 <---咩邏輯黎架, 晒曬D 時間同金錢) 一個機率問題 / 原廠問題又射番個波比玩家, 變左比隻GAME 玩.....應該叫D GM 試下自己認真玩一次隻GAME, 睇下有幾多問題喇.....

雖然我知紅心係代理ONLY~~好多野都要原廠去FOLLOW 番...但紅心可唔可以搵次真係認認真真聽下我地玩家既意見呢..PS: 唔好再意見接受態度照舊

楊改之 發表於 13-3-22 10:34 AM

話時話我唔是Gm 黎嫁~
我邊一忽似 .... 點解一開口就叫 GM...體力衰弱我地知道....

你唔係以為我下面有個百萬人信長BANNER...就以為我係丫...
我無哂積分...玩股票遊戲輸哂先...先放個簽名檔參加活動存積分=.=
我本來5星會員黎嫁...

笑傲無雙 玩過星曲WEB

candy9605 發表於 13-3-22 02:45 PM
話時話我唔是Gm 黎嫁~
我邊一忽似 .... 點解一開口就叫 GM...體力衰弱我地知道....

哈哈, 你都知道成日有GM來睇嫁啦..
我都係希望我既訊息能夠傳達比佢地...
你呢個POST只係個契機...你係唔係GM又有咩所謂

哦~ 嚇得我丫~
希望佢地真係會睇啦...差成兩倍血量耶...見到都呆左>__<

楊改之 發表於 13-3-22 10:34 AM

真係有圖有真相 可惜視而不見。

可以教我你的鹤仙加点吗,我想知道,有图最好  谢谢
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 10:05 AM , Processed in 0.044585 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存