2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 龍珠online越黎越無聊喇...
go

龍珠online越黎越無聊喇...   [複製鏈接]

e+都冇乜心情玩龍珠。。又LAG又冇新野玩,雖然e排運氣唔錯姐,真係有d想退出喇。

回覆 黃綠丶醫生 的帖子

當然悶啦比GM個傻佬攪到隻game冇人玩冇人氣,又唔諗下玩家想追求什麼,只係攪埋d小人有份的活動,唔通靠幾個玩家隻game就可以生存 a_a?我的裝備都算好,不過都覺得悶,只好捉住真係對自己好的朋友上線說笑過日晨,點解咁多人唔玩: 其一大家都70lv了都係用緊58lv裝備 其二傻佬GM又唔知港服冇人打到咁高CC樓層唔知真唔知定假唔知組人又難簡直係失敗之中既失敗之作仲要攪下去 好簡單當玩家裝備太過不同另得不到的玩家就好多不玩下去,都係50LV封頂時最好玩大家應同嗎?另外就係副本出傳說飾品機率又低,都唔知傻佬GM係唔係想留番D飾品帶入棺材先開心 最後就係裝備大家差不多時打天下都打得好玩D精彩D,只係誰衝得高姐,而家係裝備大家全部不一樣所以自然另大部份玩家不玩的主要原因有冇人認同嗎 ?結論(紅心真係好識做生意,不過係一水囉,認真講真係唔識,比多D人得到裝怕玩家唔買點衝裝洗屬咩,而家只係做小人生意,客人走左就走左架啦,所以都係冇眼睇,我的小時候心目中龍珠就咁........

乜你地而家先發覺好悶?  呢隻game變到太過商業化,你有錢先有好裝,咁冇錢(或者唔想太洗錢)嘅人咁就唔洗玩啦,只靠果幾個肯洗錢玩嘅人(我肯定唔多過10人,3幾千唔算係,每月計)真係可以養活到佢地紅心?我諗佢地而家都為左搵錢急到瀨,成日搞埋d活動叫人用多d錢先送得果丁屎咁多野,佢估d人好恨要咩~咩都講錢,眼光太短淺,永遠唔會送d實際d嘅野,搞到d玩家走下一個又一個.....我對呢隻game好失望

仲記唔記得1開始個廣告,, 好似話咩幾百萬人玩龍珠, 玩老點 , 而家都唔知搵唔搵到300人   打天下黎黎去去都係果幾個 , 仲有咩意思 , 想番黎都唔得la =.=""

冇錯~龍珠online已經變到太過商業化了, 乜都講錢, 仲有gm 永遠唔會企係玩家立場黎諗下野...d 活動搵笨, 以前就算係d 消費活動, 頭20名係會有得自己選時裝, 而家淨係送d 乜鬼禮物盒, 開到d 唔值錢既野出黎, .....沖裝就算用左高石, 永遠都淨係+1 咁上, +2 都極小機會, 更加唔好講+3了....熱血講得啱, lv55~60 時係最好玩ga~~但冇辦法LA.....而家除左天下, 真係冇咩好玩, 但天下都要隔日彈我GAME........唉..........真係好後悔當初踏左隻腳入黎....不過最開心既都係識到EWAN 你地...HAHAHA

笑傲無雙 玩過星曲WEB

熱血^^ 發表於 13-3-25 05:06 AM
回覆 黃綠丶醫生 的帖子

當然悶啦比GM個傻佬攪到隻game冇人玩冇人氣,又唔諗下玩家想追求什麼,只係攪埋d小 ...

講起CC真係好有意見...
香港既CC難度一直比台灣高...
但以前有0CD, 界王拳仲有爆率雙倍, 難度高D 無可厚非
後來仲可以用界王拳BUG爆死隻王TIM...

而家唔係WO, CD公式又改左, 界王拳又改埋...
但係難度冇改WO....
好喇到我地辛辛苦苦打到90層, 慢慢儲幣儲回路
好不容易儲夠合裝喇, 係60WO唔係70WO...
大成功但竟然出FAIL?
我好彩D, 介仔就唔好彩喇, 合兩件爆兩件...
佢話機率問題, 都算喇

以75王呢場為例, 從某年某月某日某個更新開始, D補給機就BUG左入地底
近遠攻都瞄唔到佢黎打, 只好打王然後靠範圍慢慢去波及佢
情況就似某D人用BUG位打人咁, 佢打到人, 人地打唔到佢
請問GM 又知唔知呢?

90王範圍KO會將玩家KO入死角位令到玩家中BUG, 令王轉換目標, 仇恨歸零, 繼而滅團呢?
請問GM 又知唔知呢?

GM 識D咩?
GM 識一拳打死隻BOSS囉...
GM 識著 9999999耐力上升裝...
GM 你有試冇試過由21樓打幾個鐘上90樓?
GM 你有冇試過打到一半武器唔夠耐久/斷線/LAG機/HANG死/中BUG呀?

D BUG又唔修正, 我地冇咁既神裝, 而家搞個CC旅行團一招秒王仲可以容許同一個角色無限次任玩?
你有冇試下收番D耐力上升9999999既神裝同我地一樣正正常常同隻王較量下呀?
有冇尊重其他一直都好努力既玩家呀?

楊改之 發表於 13-3-25 12:10 PM
講起CC真係好有意見...
香港既CC難度一直比台灣高...
但以前有0CD, 界王拳仲有爆率雙倍, 難度高D 無可厚 ...

咩叫GM???叫得GM都唔會聽玩家講架啦,你玩就有得你玩,佢彩你都傻.GM只會著神裝,以為自己好屈机.然后係到扮好人咁,咁同開掛有咩分別??

我都有試下玩台灣GA龍珠........我想放棄香港呢邊,我有我地訴苦,GM有GM佢GA屈机

講真我而家仲未搵到隻game去轉,而家都係上下來同朋友仔傾下計開心下,睇下市場汁下平野,唔用錢真玩了,本來都用小d,一出帶cc副本即刻講再見,又攪到d裝個個有距離,玩毛咩 係鄧有d玩家比心機仲攪裝唔低姐,攪好左分分鐘冇人倍你玩悶都悶死haha.

講多無謂啦,大家一係一齊退GAME等佢自然死

一係就繼續玩,但唔好入點玩睇吓紅心可以做得啲乜

我都未見過有一隻GAME打副又要入點洗屬,沖裝又要入點沖裝,時裝又要入點,乜九都要入點先有得玩,但最慘係角色唔平行奧迪,EC等角色打副無左就唔洗打..........EC都仲可以講係必須,但奧迪呢??未見過一隻game係咁唔平行,我玩其他game組人打副本不知幾咁易,無話無左邊個打唔到囉,唯一係龍珠咁仆街攪到組人打副咁麻煩

最慘係現在都無乜人去玩想組人打副就難上難..............點解咁難組人,因為紅心做野是是但但,同色唔平行囉,最重要係又多bug又錯位又lag機又斷線唉真係講都講到口臭!!!

熱血^^ 發表於 13-3-25 03:54 PM
講真我而家仲未搵到隻game去轉,而家都係上下來同朋友仔傾下計開心下,睇下市場汁下平野,唔用錢真玩了,本來都 ...

熱血想轉game,不如轉過黎一齊玩tear啦,需然有好多人吊這game,但只係比幾百蚊月費又唔需要再比真錢玩,但好實講句tear真係好鬼多野玩的,
如:
1) 裝備除了要打副有之外有些裝備要自己打材料去合,
2) 技能去到某一個lv要去刷精英怪先有機會出技能書,比你再去學新的技能
3) 每一招技能都有持別紋章,又係去到某一個lv去打副本先有得再學(洗點不用好似龍珠咁要買忘書)
4) 副本多,好似現在封頂58lv,但都有6~7個副本比你去玩

就以上的幾件事絶對比龍珠好玩過多聲 ,最重要係組人打副本不用自己去組人咁煩,電腦會自動幫你配組的,角色又平行,最主要係講自己的技術!!!

系啦,要唔系龍珠個題材,唔會有人玩這破GAME!

笑傲無雙 玩過星曲WEB

熱血^^ 發表於 13-3-25 03:54 PM
講真我而家仲未搵到隻game去轉,而家都係上下來同朋友仔傾下計開心下,睇下市場汁下平野,唔用錢真玩了,本來都 ...

其實又唔洗擔心有幾大距離, 因為有既人唔多, 黎黎去去都係果幾個之嗎
除非有幸運之神襄助, 如果唔係我自問冇乜能耐沖到神裝級數, 都係乖乖做番秒貨算

唉...E隻game無話what唔好架,只係哀在D rubbish代理only!代理就係識昆$$,樣樣耶講$$,but D 服務差到50步笑100步......熱血講得好,最好玩的確係50LV,果陣係最平衡(1.無防爆石,大家裝差唔多;2.每個職也不多,唔似E家某D職屈到O左;3.講技術;4.無洗屬盒,樣樣耶靠打番黎).......

隻game哀what?1.D BUG多到.....天下有得BUG,CC有得BUG,連珠戰都有某D公會玩BUG,仲要經常見到某D公會在平常找BUG用   2.D點品,點數貴,$150先得600,買洗屬盒已無左     3.職業太不均,有D好勁如奧,格,有D超廢如魔界 4.HKD戰士太多,有D神裝坦技術麻麻,就係識出血和硬打,不會拉andK.O,得$$多   5.G.M服務,就係識整D ON9活動,昆錢昆到出晒面.......如果唔係爲左龍珠,走撚晒la,撚有人玩?

回覆 楊改之 的帖子

話雖如此,好似你咁講得幾個有,呢隻遊戲主力係打天下出名,天下又有幾多個笫一名呢?唔係呢個傻gm的做法會咁多人冇心機玩咩,你知唔知咩叫龍斷天下,我之前都試過同些勁人一組去打團係睇到對手好易打姐,不過就會覺得打得多唔好玩,之後我再去打個人唔上10萬水打,增加自己難度,所以裝備有距離一來另大部份玩家唔玩的原因,二來另有神裝的打下去都好似好悶,沒有娛樂性吧,我問你了60lv開始有珠戰許願你許過嗎,70lv又來你又有冇許過呢?我多次打比客服改這個模式,希望大部份玩家都可以有裝有得玩,大家有裝時只不過係洗屬同衝高去較量,能力接近時打天下時先好玩同刺激,而家攪到咁所以先趕走哂d龍珠迷姐

血兄你都許左兩件喇~~~我地一件都無wor /.\

回覆 雲XIII 的帖子

所以就唔公平唔好玩的原因之一囉

我記得架係50幾lv真係玩技術架,而家係.......好多好多人冇心機玩就係咁囉

繼續打90cc 合60cc 裝
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 10:56 AM , Processed in 0.039051 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存