2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 海外專區 [メルファリア星凛祭]-活動情報更新-(Last update 3/7) ...
go

[其他] [メルファリア星凛祭]-活動情報更新-(Last update 3/7)   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

Event 1

參戰有賞!

-普通國戰, 城門戰及砦戰適用
-只有參與戰爭夠一定數量就會有獎

Event 2

巡回中土各種地形的戰場!

-以我既睇法就係打唔同地形既戰場就會得到1分 , 就算同地形但唔同配置都當係唔同既MAP

獎品如下

Event3

漫天煙火之術(喂)

-只需要問NPC拎煙火!

座標:

http://www.fezero.jp/event/20130701/
已有 3 人評分威望 Good 收起 理由
幽天 + 2 thz
豪。 + 3 好有心機~唔該哂
霉乂男 + 30 鼓勵

總評分:  威望 + 30  Good + 5   查看全部評分

等你直播然後再作決定!

先多謝你提供vpn既link先a_a(自問超懶........
其實我覺得大家好似真係驚左爛豆咁
雖然真係有人試過被人轉走點數
但除左紀錄難查 瀏覽器登入不共通...(以前還有程式登入的說T_T....
又真係冇咩唔方便既= =
唔洗叫生叫死 del角掛= =
點數我都係要用就買 買完即刻用

目前我地個TEAM係 K SER紫國
預計會有D大團轉過黎
如果都係K服既可以約黎打下10KILLa_a
競技場武器有七宗罪系列武

十週年勳章(賀詞)

Dreaming_ 發表於 13-4-2 04:51 AM
目前我地個TEAM係 K SER紫國
預計會有D大團轉過黎
如果都係K服既可以約黎打下10KILLa_a

我近排先玩 是但揀左J SER

--------------------------------------------------
設定進展良好

預計今晚(4月2日)10點左右就可以實況

嘩...原來咁方便...試下轉去日服玩下先

出面有post教大家搵返身分證no,
正常唔會再有人升唔到,
希望唔好再有哩啲post拉走港服玩家。
已有 4 人評分Good 收起 理由
愛雪._. + 2 講得好._.
SAKI. + 3 惡意灌水
原來係咁既 + 1 班人自己唔玩,就索性整死埋佢,人性黎,我.
笨~蛋~夢~ + 1 講得岩 好q憎依d post 自己去日服玩就咪能.

總評分:  Good + 7   查看全部評分

可以詳細介紹下日文巨集就好了
我到依家都係跟fez wiki set得幾句

如下:

前線:
/a ◆◆◆<pos> 援軍求む!◆◆◆                                           叫救兵
/a ◆◆◆<pos> 敵レイス発見!◆◆◆                                     敵死靈發見
/a ◆◆◆<pos> 敵ジャイ発見!◆◆◆ 発言数=頭数              敵巨人發見
/a ◆◆◆<pos> 敵キマイラ発見!◆◆◆                                  敵QML發見

召喚:
/a 味方<msm> 現在<pos> HP<hp>                                             我方<召喚名> 現在位置, HP
/a ◆◆◆<pos> 味方<msm> 召喚。護衛お願いします◆◆◆      我方召喚<召喚名>, 請求護衛
/as <pos> 闇 開始 Pow<pw> 0=闇切れ                                    死靈開黑 PW值, 0=關黑
/as <pos> 闇◆終了◆                                                                      死靈關黑

水晶:
/as 建設用クリスタルを募集 <cry>/50             收水起野
/as 召喚用クリスタルを募集 <cry>/30             收水出召
/as ありがとう                                                     多謝

由於日本人實在太有禮貌, 每次收水後都會講句多謝, 有時就咁打あり係簡寫
所以各位過日服收水後, 請記住要禁番句ありがとう
如果唔係人地可能唔出水比你架
仲有你話起OB既話, 佢地真係只會比到你夠15水就算, 冇話諗住你連起2支比夠30水你的... ORZ
還有起OB前緊記要講句你想係咩位置起OB, 叫人唔好重覆 (我個句巨集比我洗左....)

另求
收水起 死門, OB, 蝕塔, 巨營, AT 巨集 (逐項)
收水出騎, 出巨, 出死, 出QML, 出車, 出弩車 巨集 (逐項)

lazy  多謝就咁打 "ari" 都可以a_a  發表於 13-4-2 02:25 PM
已有 2 人評分Good 收起 理由
y_y3k + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
lazy + 1 好教學

總評分:  Good + 2   查看全部評分

風雨霜雪 發表於 13-4-2 02:07 PM
出面有post教大家搵返身分證no,
正常唔會再有人升唔到,
希望唔好再有哩啲post拉走港服玩家。 ...

老實講句
新去日服玩既人年年都有
但好大部份去玩一排就會番港服
真係久居日服既並唔多
而且我識喺日服既人仍然會兩個服互玩

7B!  我是咪其中一個;shy;  發表於 13-4-3 02:37 AM

地上之龍 發表於 13-4-2 02:09 PM
可以詳細介紹下日文巨集就好了
我到依家都係跟fez wiki set得幾句

我通常直接打日文
なぼ@30 騎士
れぼ@50  死靈
おべぼ@15  OB
チャリぼ@20  車車
ジャイぼ@30  巨人
門@20  死門

BTW 你所講既其實WIKI有齊晒
/as オベ用クリ募集します <cry>/15 OB用
/as AT用クリ募集します <cry>/18 AT用

/as ナイト用クリ募集します <cry>/30 騎士
/as ジャイ用クリ募集します <cry>/30 巨人
/as レイス用クリ募集します <cry>/30 死靈

其他自行代入 WIKI有晒名同簡稱

巨集連結係WIKI既基本操作隔離
マクロ

一樣有巨集範例
http://fez.main.jp/

地上之龍  正, 我睇呢個 http://fewiki.jp/  發表於 13-4-2 02:27 PM
已有 2 人評分Good 收起 理由
y_y3k + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
地上之龍 + 1 之前未上過呢個網, GD阿!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

上海. 發表於 13-4-2 02:11 PM
老實講句
新去日服玩既人年年都有
但好大部份去玩一排就會番港服

買點同埋要白手興家係一件難事
用D唔頂既裝同日本仔打會好無力

地上之龍  POST個WEB MONEY教學, 唔知打咩地址好 T_T  發表於 13-4-2 02:28 PM
lazy  新手投資輪盤係幾好既起家方法  發表於 13-4-2 02:27 PM
上海.  呢期有新兵大支援, 20lv有套回耐不能既頂攻頂防裝, BTW我去日服第二日已經用左六百幾蚊頂攻頂防, 洗既錢唔夠港服多, 但裝已經齊晒  發表於 13-4-2 02:24 PM

老老豆豆 , 我心中對FEZ團火 早就滅左

仲話咩VPN 轉日服 , 連玩都唔想玩

見到班on 9遠攻 , 係就係有幫助 , 不過on 9到喊

明知多遠攻 , 理得有冇幫助 , 更係轉返近職 維持平衡先

一味掛撚住 自己好玩就得 , 簡直就係白痴+ON9+火焰大西羊 既合體進化版

講真個句 , 點解你唔玩港服要玩日服?

諗下係乜原因啦 , 除左日服d野容易抽 , 較容易獲得 / 黑橙

唔通其他原因真係乜7都冇 ?
就算 港服好似人地所講就快汁粒

如果冇左"""某種"""問題既話 , e+ 都仲有唔少人玩

一句講哂 , 我就唔想再玩FEZ架啦 , D人自私到系咁 , 另一班人 就要忍撚住佢地 D ON 9性格

樓主比撚我點容易搞VPN 過日服 , 我想講 : 對唔住 樓主 , 你咁努力打返泥既野 對我冇用

出團還出團 , 多遠攻還多遠攻 , 惠惠子還惠惠子

點解D人會覺得 GM 出惠惠子係想佢地轉遠攻?

遠攻對戰線有幫助 就 = 多遠攻係正確?

出團你話玩下就得 例如十隻聖光 十隻重力 , 睇得出你係玩

你少戰多法多槍陣 , 睇得出你係屈遠攻多過真壓線同出團

講返你個po , 對唔住啦樓主 /_\ , 你個po對我冇用 , FEZ係我心入面已經冇左團火

不過表示支持

上海. 發表於 13-4-2 02:19 PM
我通常直接打日文
なぼ@30 騎士
れぼ@50  死靈

唔知點解我用IME輸入法係FEZ度打唔到日文
我係中文WINDOWS, 但用APPLOCAL(日本語)黎開GAME既
有冇方法解救?

y_y3k  同埋我用WINDOWS預設既"MICROSOFT輸入法"  發表於 13-4-2 03:18 PM
y_y3k  我都係直接轉語系  發表於 13-4-2 03:17 PM
上海.  呢個情況我無試過, 我直接轉語系玩的  發表於 13-4-2 03:10 PM

唔識日文真係接受唔到玩日服
介面又睇唔明 人地講乜又睇唔明
又要驚比人發現係偷渡

忍影世界 玩過星曲WEB

識睇日文但係已經轉左game

廢事搞vpn

十週年勳章(賀詞)

樓主,你果個VPN可唔可以用支付寶點數比,即係7-11買到果D??

Vision殤月  好WO,我宜家用緊LAVA,168半年都幾貴,遲下一定轉你果個,THX a__a  發表於 13-4-2 02:52 PM
y_y3k  可以!  發表於 13-4-2 02:51 PM
地上之龍  7仔個個叫支付寶卡, 只限淘寶商品用到, 我已經中撚左伏, 買左2舊人仔....  發表於 13-4-2 02:50 PM

十週年勳章(賀詞)

Vision殤月 發表於 13-4-2 02:48 PM
樓主,你果個VPN可唔可以用支付寶點數比,即係7-11買到果D??

地上之龍話中伏

我都唔知因為我用信用卡

qwermp 發表於 13-4-2 02:34 PM
唔識日文真係接受唔到玩日服
介面又睇唔明 人地講乜又睇唔明
又要驚比人發現係偷渡 ...

介面可以慢慢摸熟,
最大ge問題都係語言,同我講巨集,
巨集哩啲冇咩交流性ge機械式對話都可以叫溝通。
冇火花、冇交流、冇話題……
依家佢地仲咁high公開晒啲vpn,
真係一個唔該俾人封左都唔知咩事。

上海.  此處不留人, 自有留人處, 相信日服不一定是每個人的最終歸屬  發表於 13-4-2 03:10 PM

十週年勳章(賀詞)

y_y3k 發表於 13-4-2 02:54 PM
地上之龍話中伏

我都唔知因為我用信用卡

咁佢地有無淘寶代充服務?

Vision殤月 發表於 13-4-2 02:58 PM
咁佢地有無淘寶代充服務?

上網check過, 呢間代充個rate唔錯
今日1000以下都仲係1.263
http://hkihk.com/about.jsp

陣間出去充, 充完話你知爽唔爽手
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 04:26 PM , Processed in 0.046128 second(s), 16 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存