2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero (大俠饒命)希望已經跳左服既人係2KF低調D ...
go

[國家] (大俠饒命)希望已經跳左服既人係2KF低調D   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

今次唔係目的唔係救港版FEZ,而係求你地比日版一條生路
我今日為左回憶,走過巴哈,同K島既FEZ版,見到有講台版早就
有成班小屁孩,無質素既玩家組團開遠攻職,黃頻打中文等惡行
日本既玩家本身就唔鐘意中華玩家,有行開2CH既都知
雖然中華業者係FEZ係幾乎無,但我地偉大既祖國一早就係日本網遊留下功績

我自已都轉左日服,但係我從來都無公開提過...係簽名貼日服圖已轉日服
拉人過日服,甚至教人點買,用VPN添,等等,轉左日服好似好撚威威咁
呢個POST我都係第一次提關於自已

過左去日服,想拉朋友就私底下講,教確保佢係個有質素既玩家
唔識,但係又有心想過既,自已上網搵下,點樣比錢買VPN都係一個考驗

而唔係好似而家出面D POST咁係人叫人過唔係又叫人過
成班腦都唔想用既仆街冚家產小學雞心理質素既伸手黨由港服轉哂去日服
係就係有成班人係異地陪你,好開心唔孤獨
但係遲早攬撚住一齊死

如果係我2KF既朋友同我熟既又比我講中左既
我道左歉先,唔好嬲,無下次
同我唔熟?,吃我ㄉ_啦

已有 3 人評分Good 收起 理由
龍冷剎 + 3 你說的內容我非常同意 我的第一次....
風雨霜雪 + 2 進擊的台人
小天使小小 + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 8   查看全部評分

係人地國家o既ser 打中文呢d戇鳩野都唔係新鮮事, 台灣跟本就同大陸一鳩樣,只係死都唔肯認自己係中國
兩者一樣專做埋哂呢d智障野............

ps:日服早排已發現多左好多低lv遠攻 無腦蓋技,已知道將會有大批蝗蟲湧入

我都唔明過日服好似睇亂碼既game有咩好玩。
已有 4 人評分Good 收起 理由
Fox + 1 咪就係,人話過你又話過,識日文唔同講法囉.
Coral + 3 仲衰過玩單機
AABBCC007 + 3 洋腸好食D
jccy1101 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 8   查看全部評分

我覺得港台服一執
臨界點就即刻過
所以考完試睇定D先on
如果唔係一鑊熟哈哈哈

個人做法係有弓槍雷蓋技就補票踢佢
如果佢成日蓋技 個場就肯定會彈佢紅圈
因為好多人都會咁做

唔好自己嚇自己,無野拎野黎煩啦
老實講張圖又無透露咩重要野,只係睇到傳統中國人要面子心態姐。

自己打@FP遇過好多日本人,無課金玩家又有,係咁死又有,講真咩都有。niconico都有好多日本玩家惡行睇
w ww.nicovideo.jp/watch/sm20442278

何解中華玩家門檻要高啲呢?
遊戲本來就係要開心,點可以限制人地點玩個別團體有問題就係個別問題姐,扯埋上整體中華玩家就無咩意思啦。
一定會有好既中華玩家架 (例如我)
日本玩家都會理性思考既,唔好諗埋一邊。

其實就算驚,驚黎都無用,試問你可以做到啲咩呢。
講到底做好自己本份咪得囉,做個良P夠曬啦

自己玩冰法幫人做肉,偶然打@FP 夾得好,啲日本人打好多字問我野,我睇唔明無辨法就答佢自己係香港人。咁耐以黎都無野,@FP本身就想同多啲唔同人合作同夾架啦。
有次有個日本人盾戰搞笑到google 翻譯個good bye定good night 之類俾我睇...不過翻譯個英文九唔搭八,個次真係會心微笑

都係果句, 做好自己本份無人會針對你
不過喺日服同日本人組過黎玩, 有傾有講
曾經亦有朋友玩pso2 比日本人笑佢日文好過英文wwwwwwwwwwwww
整體上日本人很nice
另外就是玩日服低調點
最後, 羅斯你吃我ㄉ_啦

十週年勳章(賀詞)

你去到人地ser玩入鄉隨俗是常識吧
人地封得ip就係唔想咁多小屁孩去搞臭佢地個ser
所以玩日服唔該就自律下啦

整VPN網上有哂流程,對我黎講唔會係難事
我日文有n4~n3程度,真係要睇要聽要講唔會有太大問題
唯一問題就只係覺得過日服永遠唔係用緊自己地方,日文既介面同對話令自己冇親切感
同外國人相處點都冇同本地人相處咁舒服
所以小弟亦打算隨住港服收皮係fez(含所有服)之中收皮

入鄉隨族只係一件好正常既事,而做唔到就唔應該去加入人地既團體
識得過日服俾得起錢買VPN就代表你有返咁上下年紀
希望你地會尊重返其他有心係日服長居既人,亦尊重返自己外來者既身份
唔好將香港人個套精神放返係日本人身上
最後,不論大家有冇機會係fez再見都好,一路順風

唔腦殘自殺, 亂擴
唔好黃/紅/塞頻打中文
基本上無人會知你係香港玩家

至於教唔教人點過日服
相比起授人以魚, 我比較鐘意授人以漁多D

當然完全伸手黨, 我只會打佢手 w

凌烏  說得很對,自己唔發奮,過幾日又會打回原形~!  發表於 13-5-7 06:46 PM
lazy  從來唔覺得轉左日服係一件好撚威威既事LOL  發表於 13-4-23 10:47 AM

對不起,你食螺絲啦。

其實講到尾 都係人素質問題

如果真係玩緊日服 你可以諗返下以前來港服個D白木外國人
又P又要話自己係咁架啦吹咩 比人吊鬼重可以一面清高 然後小佢叫我地講英文先啦(港SER來
你又覺得黑唔黑人憎先
同樣地 去到其他國SER 自己又係做無品個D 影衰晒(所以我完全唔認為外國人係高貴D 外國小屁孩小白木多的是 總之人品差就食屎

情影題~
好奇問下大家。

假設你係唔識日文,
但有一日無啦啦有日本人想組你,同你講野,
你完全唔知佢up咩,咁點算?
無視佢?

Prueminer  進擊的台人 我笑了  發表於 13-4-23 03:33 PM

pkedward222 發表於 13-4-23 03:17 AM
係人地國家o既ser 打中文呢d戇鳩野都唔係新鮮事, 台灣跟本就同大陸一鳩樣,只係死都唔肯認自己係中國
兩者一 ...

事實2
香港跟本就同大陸一鳩樣,只係死都唔肯認自己係中國人。

jccy1101  事實3 全世界根本一鳩樣。。。  發表於 13-4-23 02:52 PM

風雨霜雪 發表於 13-4-23 12:43 PM
事實2
香港跟本就同大陸一鳩樣,只係死都唔肯認自己係中國人。

大中華膠發見

lazy 發表於 13-4-23 01:10 PM
大中華膠發見

你有冇睇過「日本人眼中的香港人」a_a

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

真係要低調55

怕vpn被連坐 可以買vps 搵幾個人夾唔會貴

十週年勳章(賀詞)

台灣小屁孩
令到台灣越黎越近大陸化 
好似自己大晒咁 
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 01:11 AM , Processed in 0.044254 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存