2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 天下武術團 技術交流與理性討論
go

[閒聊討論] 天下武術團 技術交流與理性討論   [複製鏈接]

小弟最近小了玩天下~
玩返之後發覺多左好多高手
技術又高 就快跟唔上進度了
求賜教

回覆 slamdunk089 的帖子

我係熱血小弟,幾經辛苦天下個人和團隊都試過笫一滋味了,都算大畢業,不過最想是公平比賽,我們平均裝不是神裝,都是用ktwo拉人出場戰術而苦戰去拿勝利,好幾次都是這樣,大家可以來討論下而不是罵戰

你係5係HIGH能大左???   你拉手走得到  知5知點解???? 因為你岩岩用左1次KO  RP拉手已經減左1秒  而你5係5知龙珠ON99呀嗎??  例如劍不+暈KO5KO到?? 可5可以錯位???   錯位係刻意????錯  你RP拉手減左1秒+KO  係走到的  (5識禁沖前的人先會下場) 打團拉1次5成功 就5好拉戈戈對象.  5好甘貪心    5信 你自己可以試下     

呀高手  睇清楚未??  上次我地打你  你反拉我既原因 就係我1開波拉你5成功   仲拉你1次 比你走到先比你反拉手. 所有高手  都明E一點 . 唔好搞笑

第2場 1開波 KO我  5出場又知5知點解呀?  呀高手     係系統問題  情況係咩呢??  係你KO我  我戈GAME 睇到 我冇比人KO  行到 不過係出5動技  E個情況  全DBO玩家 1定試過

睇完其實冇乜特別,最特别係雙天天團原來都可以win到:D……如果想了解錯位呢d問題,睇返一年前左右d post 應該仲有人討論過

chuen仔就講得一d都無錯啦,雙天天團,無左防爆情況下,又要帶飾品打普,坦,無cd可用,範補一次血成8秒cd,比人打一兩野已經死,算係讓左兩隻咁劑,至於bug位呢d野,完全係系統加唔同電腦睇既野都唔同,完全唔值得再攞出黎討論

7江仔話:你拉手走得到  知5知點解???? 因為你岩岩用左1次KO  RP拉手已經減左1秒  me:呢樣成立 係事實~~ 7江仔話:第二埸1開波 KO我  5出場又知5知點解呀? me:呢樣我未試過~~ 我就一定出9硬   。跟住第一埸拉撞風無相哥度~其實有2個可能性唔出埸哥度比較難定斷~~因為先中左暈彈~~ rp拉手 再撞~ 好難講有無重叠左~不過似無~ 但如果係無~~ktwo 撞哥下都係慢左dd 咁再恐9成半係唔出~~

我已經一次又一次比機會大家公平比賽 唔係要我講出bug出來比大家知道嗎 ?呢樣野我已吊足客服成年佢答我現在原廠無法改變無言.......頂

一講理性討論就冇人出來討論...

講真bug呢樣野有冇用自己心照,不過都唔可怪哂客服,你地咁玩都係間接攪到玩家冇心機玩而走姐,浪費哂用左好Q多錢人去玩既人的裝吧了

由於睇唔到片  不知閣下意之所指  至於熱血所講 無非想表達人地用BUG姐 關於天下武道會現在無非係視窗 同抗麻暈KO 珠戰的就不提了 我不知你有玩過幾多職業同埋有冇深入去研究過  但對於魔導 由於我自開服以來一直在不間斷在玩同一職 所以對於江仔所說果幾個情況 我試過無數次同好明白點解會咁  有人不明白就可能會覺得係BUG  甚至一口咬死人地用BUG  相信玩過魔導的人都知  連拉手KO都俾人話BUG  果D人係無知 不怪佢  相信玩得龍珠肯定係一班fd一齊玩  覺得有奇怪的情況其實不妨問下一齊玩的朋友  總好過開口話BUG 埋口話唔公平  其實點算作公平 好睇各人的主觀意識  打天下時  團體我方有人斷線 難道另一隊又要跳一個落台先叫公平? 各職業由於版本同各人加點技能的分別  玩的職業定位都不同  最緊要大家係龍珠揾到自己樂趣 有人中意刷副本刷怪揾錢  有人中意沖裝 有人中意天下武道會  有人又中情於擂臺爭霸  你呢?揾到自己樂趣未??

我咩都未攞過啊,幾時可以畢業呢??有高手帶帶我嗎??呵.....

我看了很多天下團影片,我覺得光源黨兄是一定沒有用這垃圾BUG的,因為我都見過你比人KO出場走不回來,所以令我佩服,輸就輸嬴就嬴,怕輸的人,只會用這旁門左道的BUG,如果你們不信可以找我教你一講你就明白了

好像PRADA星兄所說.......笫2場一開場人家企定定KTWO即KO出場都有得走回來試問點樣令我們服

ttwe12tt 發表於 13-4-24 04:25 PM
由於睇唔到片  不知閣下意之所指  至於熱血所講 無非想表達人地用BUG姐 關於天下武道會現在無非係視窗 同抗 ...

大天講得好好~~^^~~大家最緊要玩得開心, 事實亦都好難公平~~一切隨緣~~^^
至於我既樂趣就係 打天下唔彈game....hhahhaaa XDDD

keungevo 發表於 13-4-24 04:30 PM
我咩都未攞過啊,幾時可以畢業呢??有高手帶帶我嗎??呵.....

你最好唔好畢業>.<

笑傲無雙 玩過星曲WEB

熱血^^ 發表於 13-4-24 04:52 PM
好像PRADA星兄所說.......笫2場一開場人家企定定KTWO即KO出場都有得走回來試問點樣令我們服  ...

條片我未有時間睇...

但就呢個情況, 我以前都見過唔少
我亦曾經有拍過片, 不過當事人話冇, 我亦都唔想深究

但無論點都好, 佢唔出就由佢啦
自從飄移舞步盛行之後, 我都冇以前咁多時間心機去玩去研究, 我已經冇再信個系統

以恐怖來說, 以我自己比人恐過, 係亂咁走的....又左又右.....都唔知佢想去邊....

其實我覺得...大家都唔係第一日打天下喇, 應該明白你畫面睇到既野唔等同對手畫面係一樣....第1場K2 第2次RP 拉手想KO 個下...隊手負面BUFF 已經完左..佢一沖既同時而你KO...係唔會睇到對手沖走左 <------玩劍術打人出場遇過太多呢D野...

第2局  我都想知咩料WO  仲有玩BUG 係有特徴的   不過冇計  系統5彈我出去  我都冇辦法  不過E個情況  我打大地  成日見拉    第2局情況   唔通佢又係BUG????  系統點計你 係控制唔到的  等你地試過 便知龍與鳳         我就真係唔信你冇試過第2局情況拉 樓主     記得放大只眼慢慢睇  我有冇戈D特徴    又係果句    唔信 你自己可以試下
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 04:04 PM , Processed in 0.036344 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存