2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 【無名人士系列】我~~~~~ ar月 在fez 的小記~~ (小...小 ...
go

[國家] 【無名人士系列】我~~~~~ ar月 在fez 的小記~~ (小...小甘更新 已更新 6)   [複製鏈接]

首先la~~ 做左d 私事先~~
人一世 物一世...咩都要試下ge ....  我兒家就吹雞...  希望可以吹番當年
乂櫻之樹乂              SaKuRa守護軍              乄TILDA乄

http://www.2000fun.com/thread-4520597-1-1.html

ge 有關玩家係最後幾個月 番來玩~    唔洗一定要係團員... 只要你係有同我地玩過...就得 ~~ 希望可以 拍番d 相 打下國戰甘....

活動就無咩嫁la~~

1.影相
2.由我帶大家國戰去死
2.?????? ( 到時有番一定人 先講)

好係甘多開始正題
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
唔經唔覺.. 我玩左fez 都3年... 話長唔長.. 話短唔短...  兒家fez 要汁la~~3... 所以都想為自己ge hk fez 生涯作一個記錄..~~~

藍國:
ar月 (5職)
小奈月優乄(戰)
櫻花小思(吉)
櫻花小桃(遊)
櫻花小笨(法)
櫻花小狼(拳)
無影乄殘月(遊)
迪迪仔(戰)
x黑白天使x(戰)
唔想開名.. 下邊個d....
             (法)
             (拳)
             (吉)
             (遊)

紅國:
小靜By乂月(戰)
別叫我小芳(戰)
靜男乂(遊)

綠國:
kaisiu·迪乄(遊)
ar奇(遊)

紫國:
ar月乂(法)
乂靜男乂(吉)

黃國:
小娜By乂月(法)
粉風乂小月(戰)

雖然係其他post 打過... 不過話this post 都係講自己....所以post多次.......
其實應該仲有.. 不過唔記得/有d del 左....~~~
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1.序
我玩fez  生涯 可以係3年前開始講起~~
當時經朋友d 介紹.. 加入左fez
我仲記得我第一隻角色叫   花仙子  係藍國ge...
一入到game 真係好迷茫~~
因為個時d 新手任 唔係玩家甘.. 好複雜..
好在.. 經我個fd 教路 比左個網我 甘先得左
http://www.2000fun.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3679815

之後我到左主城.. 由於我個fd 又off 左... 甘我都唔知做咩好~~~ 所以就想找個團入.. 找人教下我玩~~
甘樣就係主地打叫 ... 有有團收新手~~..
好快就有一個團收左我..
個團叫 atlantis  
佢地有熱心 甘教個~~ 又教我 拿部隊裝.... 又教我好多新手要知ge 野...
例如 唔好主水回血 ......
記得當教我ge 人叫 水瓶座v______( 唔記左後面係咩...)  同 炭酸丐  .. (好像係)

講番當時ge 勢力情況先  果時因為係新手 所以對fez 其他國ge 勢力都唔係好知... 只知藍國
果時應該 藍國最大ge 係2個 團.. 烏合 同 幻影.  但係我記得幻影 果時應該都唔係好多人~~
所以 咩幻影 百連勝~~ .. 黃國c 團ge 強大~..  果d 野 .. 我都只係之後先聽人講番

之後因朋友唔玩.. 所以我都離開左fez...

直到之後...我無野做就down 番fez 來玩~~~
當中 就過左一陣分身ge 時期...
我對fez ge 愛基本上都係係這個時候 開始
正確d 泥講應該係幾場國戰~~
因為我係幾場國戰... 打出左一個我個人認為新手 打出係好勁ge 戰績..
當時我玩雷法... 係唔頂攻d 時候打出左

當時... 真係有好大土e 成功感....
慢慢就有心玩下去....

ps; 其實.. 都有d 好正 戰績ge

有一日 我無lala~ 唔知解 想開左隻叫 ar月ge 角色...~~~ 甘樣就正式甘開始左我fez ge 故事~~~

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.成長~~
我開左 ar月隻ac 之後... 我就入左m 團~~~  (其實呢... 我本來係想入e團ge...  不過e團副隊on.. 果時... 所入左入m團)

我係m團 開始左正式ge 跟團生活....
(其實我之前都入過其他團... 不過都係分身..  玩唔得耐... 所以我都覺得唔係正式ge 跟團)

係入面... 我學左好多戰士有關d 基本野.... 集火呀~~~  果d la~~ ....  仲第一次上左rc

我記得係m團ge rc 長期都係得 1-2個人開咪....
不過個rc 又有6-7個人以上....
以下係我係味頂攻防 所打ge 一d 戰績

應該係我第一次用戰士人手打ge 戰績

我第一次戰士人手打ge過10k 傷ge 戰績~~~....

應該 係我 聖誕節 裝 第一場頂攻 防左戰績~~~...

之後... 我慢慢甘 收裝.... 就甘...有一日 我終於頂攻 防左....   
頂攻 防左 我就覺我好像完左個心事甘....
無lala 又去左紫國開ac ..
(係果時... 我覺得... 藍國... 只係最多人....而紫國d 人應該係最高技術.....黃國係最劣.....)..  我都唔知點解我會甘想.

開左隻叫  ar月乂 ge ac....  入到主城一如已往.... 更係找團入la~~~
甘樣就入左個叫 DanGerous ge 團
(http://dangerous.gameclub.tw)  <-----團網
係入面 我識到都幾多人~~~
成班ge 咩 逆天·xxx  ge 人  小雨 小兔  二缺一   .... 我就唔知 係地記唔記得我la~~~ ...
我係個團有2隻ac 一隻叫ar月乂 一隻叫  乂靜男乂  一吉一法....
我好記得個團唔係上rc ge .. 係上vt ...
係vt 都 我發得係2個女士開咪最多
仲好記得小兔 把聲好好聽~~~
佢地都對我好好...
我記得有一次... 我講想玩刀遊介下人~~~..... 之後我係團到問下....
好快... 小雨竟然比我隻刀我玩~~...
我一入到個ac... 一睇..... 佢正身來ge...
當時 我真係o 左.... 因為我打左甘多年機... 都無試過有人會比自己個正身人地玩...
仲要係我一個 講真真係唔係甘熟ge人..玩...
當然la~ ... 我都無做咩玩完 就安安份份甘off game la~~~

之後.. 我有一陣無時間玩... 到我上番game ge 時候... 個團d人都已經各有各走... .
(其實我都唔知發生左咩事).....

不過我on game 個時小兔見到我~~~ 佢都仲有問我入唔入佢我團玩ge~~~ ...不過我就無入la~~ 番左藍國
(其實之後我都有番過紫國玩~€  果次係我見到小兔... 密佢...  之後仲入左f團 tim... 不過可能我係紫國隻人太低lv..
仲要味頂攻... 所以無日2-3日 就比人踢左)~~~

我係紫國ge 日子就完左 ... 番番藍國....同跟番m團....
但係之後 .. 我有多個同學 都say 個玩fez ~~~所以我就開左個ac 叫 櫻花小桃... 再左個團叫乂櫻之樹乂 ..........

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.我的團..
因為我有好多FD SAY 玩 所以 我就同D FD 開左個團.. 叫乂櫻之樹乂   其實... 本來我係想個 "之" 宇 打日文GE...
但係開團個到唔比我打日文... 而我又唔識.. 所以就叫  左乂櫻之樹乂 就算LA~~
我地除左開團之外 .. 仲開左好多個名差唔多GE 人物....  櫻花XX  甘LA~~ ..
多數都係櫻樹團D人  所開嫁LA~
以我 記憶 有 櫻花小翔 櫻花小蒂 櫻花小悠 櫻花小雲...................仲有幾個 甘樣....

係我開完個團之後... 更係收人la~~     
其實... 我收人d 最大原因係 想多d人打部隊分.....  甘樣先 可以拿到中隊...
我記得我最頭收ge 係2個人...
一個叫夢可兒...  (開頭say 自己係女... 但係來fd 左 先say 係講笑....死仔~~ >.<)
一個叫 碎x  (唔記得左,總知我之後先知... 原來大0 你係我第一班收ge人)..

之後過左幾日  我on 番我隻ar月....  發現個ac無左團....可能比m團踢左...
我都知解做咩比人踢.. 但係後來花飛 都有叩我入番團... 只係我無入姐.....
甘樣就下定決心 搞好個 櫻樹 團
仲開左rc  個id 係373640    (反正都用.. 打出泥都無所謂~~!!! )

日子有功..  個團開始多人...
有一日 個團收左 個small 團ge 人...
佢就係 呀甜... 佢帶成班small 團ge 人泥玩~~
我個人就無玩所謂...  反正fez 係一隻.. 愈多人愈好玩ge game~~~
但係small 團ge 團長好像 唔係好like d 人泥我rc 玩~~
長情我都唔係幾清楚...
總之有日   就say small 團解左...
甘樣 櫻樹 團就一下只收左一大班人..
例如 紅鬼 燿呀..  佢地la~~..
其實我到兒家 都有d 覺得對唔住 small 團 個團長 o細曉o 嫁.... 好像搞散人地個團甘.... sor~~

甘樣人一下子就多左~~...
開始就要搞帶團呀...  d 甘ge 野la~~
我就知自己 d 技術 係唔得..
所以就特別找左 櫻樹 團 最強ge 戰士 紅鬼 教我玩戰
當時我係玩緊大劍....
佢仲好好人甘比圖甘教我玩tim~~

8字步教學...~~~
仲要仍推薦我玩 +加吹風大劍~~~
我d 戰士技術 都係因為玩 +加吹風大劍 而玩出泥..~
果時場場上c 石..~~€   慢慢打下打下... 就開始有d技術la~~
(順帶一提... 我玩到上說ge 時間... 我都只係比左20$ 落隻game 到... 但係我用緊古力姆wo.... 點解???
因為我用20$ 抽黑店... 就中左死神斧la~~  之後用80$ 放左比m團ge一個團友)
團照:

開心ge 生活..就到一個傻仔團長手殘... 收左人果時 按左解團為止...... >.<

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.SaKuRa守護軍->>乄TILDA乄??

係味講SaKuRa守護軍時代GE 野之前.. 都想講番D櫻樹團GE 野LA~~..
係櫻樹團GE 時侯.. 我係甘收人..
基本上係果種.. 一見到係個城到有無入團GE 人 就問佢入唔入團...
有幾之...
仲收左D 唔係香港人GE人...
日本人.... 泰國人(THIS 我唔想佢係味真... ...不過佢甘講我就信..)
日本人D 就真係有GE..仲收左2個.. 一男一女
仲叫佢地上左RC...
佢地仲開咪 講野...
所以.. 好認真甘講... 佢地一定係日本人...
好在我地團有D 識日本GE 傻仔..~~~(翔呀 .. 月下呀 佢地.. 唔係.. 都唔知點死)

好講番SaKuRa守護軍.... 其實開SaKuRa守護軍重組GE 原因....  根本就係因為 我GE 手殘...
係我收人入團果下..
手快... 按左解團...
好在D 團友都無怪我...
我地仲好快甘收番D人入團..
仲成機改左名 叫 SaKuRa守護軍
講真 ..果時解左果下... 我係比唔到反應... o左....

SaKuRa守護軍 應該就係個團最風光ge 時期...
日日人no ge人都唔小...
小到5-6個... 多到10上都有...

我地都玩得好開心..
雖然.. 我當時係完成無帶團ge 能力..
但係都盡力la~~..

我地玩個好多野...
又一齊轉過國.. 開ac玩..
不過 都係玩唔長..
好快就番左藍國...
所以...  你地見過ge..  紅國GE  Dontcallme 團 別叫我 XX ...  黃國GE.. 粉風 團  GE     粉風乂 XX 都係我地...

我地除玩轉國   仲玩過單職...
刀遊10連介... ...甘樣LA~~... >.<

SaKuRa守護軍都係發生左 最多事GE 時候...
DES 事件...
話說... 有一場國戰...
我地入打左8個人左右LA~~...
之後.. 我無帶.. *  雖然好多時都係打到好像打街場甘
甘樣打打下... 個LA~LA~ 我見到出左紅圈...
一睇.. 我個團D人見GE...
甘.. 我緊係叫我個團D人禁反對LA~...
無過始中... 係小人...
佢都係比人踢左...
甘樣.. 我緊係 即刻係 黃頻問做咩踢..
之後... 只你見 DES 個 AR怡... 係到講...
吹咩!!
吹咩!!
LOOP .....
團p呀!!
團p呀!!
LOOP .....
我真係好無奈....
之後我再問咩事.. 佢就 叫我問番自己比人踢個團員...
甘我緊係問LA~..

原來.. 小魂(小人踢果個團員) 收緊水出QML..
之後AR怡 就走過來...
話要 比佢出...
之後.. 小魂 佢打左句 你收皮... 就比人踢左la~...

之後 就真係要同des 團p la~...
甘我明知la~..
自己個團... 真係唔係好勁...
又唔想lose...
又唔係好多人...( des 個邊say 20打20...)
甘樣.. 緊你找人幫手la~..
首先就緊係 盡左力d 無團ge 玩家先la
ar豪乂  果d 就係係果時入泥...
甘樣都係唔夠人..
甘我就淆淆地甘..
入左m團個rc 找人幫...
好在... m團果邊都好好..
我記得當時我一入左m團個rc 講左發左咩事之後..
yako無咩點講野.. 就say 無問題.. 會幫手..
我當時 真係幾開心.. 我其實無想到... 無甘..易..
之後 我地進行左.. 好多唔同ge 訓練...
果時個團 應該你最團結... 個個一 叫練就練...
我  果團d 副隊個個都好比心機甘 學帶團...
練集火..
我地都有同m團.. 打過2次...
10打10 到... 雖然.. 真係唔夠打..
但係都 學打 練到好多野..

不過 到左差唔多打果日... 我都你覺得.. 係味夠實力..
仲要有d人say on 唔到..
甘樣 就同des 果邊講.... 遲幾日先打...
之後佢地就say 我地無心打... 唔打lu~~...

不過.. 這個事.. 過左之後... 都唔係無得益ge
我地團ge 實力係好多左ge..
我都開始叫帶到團下甘la~....
我地之後都有同m團一齊玩..
有次.. 2個團一齊打... 足足有50人...
仲包場打tim....

之後yako 仲過左我地團玩左一陣tim...
我自問係帶得唔好...所以yako 係到 緊係比佢帶la~~ ^.^
我只係求大家開開心心 甘玩就得la~..
我地團都唔差嫁...~~
試過好幾次打團都win..~~
當然la~.. 唔係係人地個團100%齊人ge 時候打win la~~ ...

之後 時間又係甘過...
就又發生左d事la~..
話說我地團... 有人同 冥土夜色個團嘈...
之後 仲嘈打要打10q tim..
我打就5戰.. 打左地4戰1刀..

結果我地lose 左... 仲比人拍左片 放上youtube

之後我發現 有團員因此.. 去左人地個rc到講粗口 吊人..
甘樣.. 我都唔知點好...最後 只好道歉..
雖然.. 有d 團員好唔認同我ge 做法...
不過.. 我就覺得甘得最好...
話晒 一開始嘈.. 好像都係嘈人地個團廢... (開始只係單一團員嘈..最後先 2團開始互嘈)

SaKuRa守護軍時期ge 團照:

雖然個名.. 但係我無記錯.. 就係其SaKuRa守護軍時期ge 團照...
睇角色 認人
由左起...( xxxx 為睇唔出)
乂aR豪 edi海 xxxx 完美布丁 小魂 xxxx  xxxx(其心掛) ar月 翔 xxxx 日后 100円 月下 火雞 耀

之後.. 我地團就有人say 個團名唔好 ... 就順先改名.. 改左乄TILDA乄
其實到左乄TILDA乄... 都無咩好講....我地因為lose 左10q... 所以就不停打10q..
我地都同 過好多人打.. 比賽隊..好像都打過...

係乄TILDA乄 個團都開始散.. 有唔小人都轉左game... 不過係成班一齊轉... 所到兒家.. 都有好幾個仲同我一齊玩緊..

最後.. 我因為 自己ge 私事+上開始好像玩fez 玩得無甘開心...
所以 就將團長個位.. 比左小魂...
開始... 小玩左fez ...

之後.. 我再多上番ge 時候... 好多人都已經 轉左團(黑夜)...  而我 都因為想找下其他人玩 兒入左e團~~~ ....

乄TILDA乄時期團照:

好la~~ 講完d 大體ge事... 就講番d 個人小小ge 事la~~ ...
係SaKuRa守護軍 ge 時候... 我有一次... 試過... 比難民小男 吊...
事原... 我打國戰... 我一向都有坐 回pw.. ge 習慣... 只係因為甘.. 有一次就出事..
打緊國戰ge 時間.. 難民小男打對家.. 我應該係佢死左之後... 甘坐回pw...
坐正左係佢死個位到....
講真... 我都係到完場... 番左城.. 比佢吊果時.. 我先知.. 我有坐佢....
當時.. 我真係怕到呢....  烏合呀.. 大佬... 仲要係甘出名ge人...
之前又聽過 得罪佢地... 可能連國戰都打唔到....
怕到我連字都打錯...
兒家想番... 都覺得自己有d好笑...~~ >.<

好打到甘多先~~ 下part 係e團ge 經歷~~

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
由於唔夠位呀... (我打之前都無想過打到甘多)  所以無留位....
所以 5.E團 X Lucifer      係34 樓~~... sor~~~

5.E團 X Lucifer      34#
6.Lucifer des.. 花生~~... >.<   39#
如果可以ge 希望版主可能幫我拉番上泥!!!!! thx~~ ^.^
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

打住甘多先~~ 因為自己打字慢~~~ 如果要打晒... 我怕打到fez 汁左都味打完~~  所以出左先~~~€再慢慢打落去~~~
已有 4 人評分Good 收起 理由
淺藍色 + 2 精品文章
lkc951123 + 3 不解釋
細菌乂 + 3 靚仔^^
0polarbear0 + 3 依家同團玩家

總評分:  Good + 11   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

加油支持你自傳

支持你繼續死咁多

十週年勳章(賀詞)

無咩人留言真係慘
加油支持你寫多d(花生ing)

回覆 OOOOXXX 的帖子

更係小la~~ 我d 無咩人識ge人~~

十週年勳章(截圖) 十週年勳章(賀詞)

乄TILDA乄 個名我起嫁~A_A我記得..

ar月乂  係呀~~  發表於 13-4-24 01:11 PM

e~ 呀生好面善喎, 我入AT冇耐果時, 團頻又好似有條友係咁話以前有個叫 炭酸丐  既教佢玩FEZ, 果條友係咪你喔 A_A

回覆 光軒帝 的帖子

係呀.... 我用   無影乄殘月  呀嗎~~~  我之前再入番過at 團... 我先記得有個甘ge 事~~

磨刀小孩 發表於 13-4-24 01:01 PM
乄TILDA乄 個名我起嫁~A_A我記得..

最後聽番唔知邊個講個名好似類似美少女戰士咁既意思
果陣真係o哂嘴
明明成班仔

十週年勳章(截圖) 十週年勳章(賀詞)

豪。 發表於 13-4-24 01:45 PM
最後聽番唔知邊個講個名好似類似美少女戰士咁既意思
果陣真係o哂嘴
明明成班仔 ...

勝利女神

諗番起都幾值得回味...
由我岩岩玩開始開左隻人叫乂aR豪...
玩左差唔多成個月先知有人叫aR豪乂...
跟住就入左 SaKuRa守護軍 開始左比人認錯既日子XD
最搞笑就係有人死都唔信我同aR豪乂唔係2個人
雖然係細團不過果陣人都唔算少..
最記得就係第1次跟你地玩呀豪就開咪話"名同我一樣都唔跟我行"
果陣既搞笑事真多

ching  仲要俾我一齊收哂入黑夜  發表於 13-4-28 07:59 PM

回覆 豪。 的帖子

已更新2~~~~~~

--------------------------------------------------------------------------
小豪b~~~~ Sammy~~!!!!! 好耐無見~~

牛刀.小試  唔係細豪b咩030?  發表於 13-4-24 06:22 PM

ar月乂 發表於 13-4-24 02:05 PM
回覆 豪。 的帖子

已更新2~~~~~~

真係好耐無見=]
自從T團散左就各散東西
你去左e團我就同其他人去左黑夜

十週年勳章(賀詞)

豪。 發表於 13-4-24 02:02 PM
諗番起都幾值得回味...
由我岩岩玩開始開左隻人叫乂aR豪...
玩左差唔多成個月先知有人叫aR豪乂...

如果你地唔打清楚狀態comment,我一定分唔到你地兩個

Vision殤月 發表於 13-4-24 04:26 PM
如果你地唔打清楚狀態comment,我一定分唔到你地兩個

哈XD 的確我諗如果我comment唔係打住sammy..
應該無咩人認到我=[

竟然入過AT...可能你仲早過我入
(未見過水水教人

回覆 Dreaming_ 的帖子

點講好呢... 我只係記得水瓶座 同 炭酸丐 2個帶左我入訓練場...  水瓶座佢都係講左2句甘.. 係入邊... 我記得...
不過 炭酸丐 就一定係教左我好多野果個~~

Dreaming_  炭酸鈣係一投入魂  發表於 13-4-24 05:22 PM

已更新.. 第3...  
開團ge 初記~~

月:3加油
留名

豪。  哇... 牛牛你既簽名圖~ 估你唔到  發表於 13-4-24 09:46 PM

已更新4..  可能係最多花生ge 一part ??>.<
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 07:59 PM , Processed in 0.043028 second(s), 16 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存