2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online OMG 龍珠online [CCBD港服最強] 首隊91-150層突破成功 ( ...
樓主: tofupop
go

[任務攻略] OMG 龍珠online [CCBD港服最強] 首隊91-150層突破成功 (不是用無敵BUG)  

算啦...再嘈都無謂..我地係HK/台灣/韓國第1隊冇用bug都破到150F既隊已經係鐵一般既事實
D片我地由91F開始, 小怪連boss層都拍低晒, 完全係「真金不怕紅爐火」
就算比你上網, 電話, 親身上紅心回報, 我地根本都完全未驚過
好老實講, 依家我地係當笑話咁睇你地d post, 睇下你地d 創意可以去邊
有人問點解你地連145層未改難度都過到, 我只可以話你地意識不足, 唔識搵計仔打..吾係次次要等台灣出片先識打呀嘛?
有時間/有本事就自己上去挑戰下, 諗下點過, 好過係度嘈啦

笑傲無雙 玩過星曲WEB

adason 發表於 13-5-15 10:23 PM
算啦...再嘈都無謂..我地係HK/台灣/韓國第1隊冇用bug都破到150F既隊已經係鐵一般既事實
D片我地由91F開始,  ...

如果我冇估錯,145層重點係咪係卡爾身上?
btw,恭喜你地過到,唔好咁快post片住
我希望有機會去挑戰下先

回覆 ☆魔鬼皇☆ 的帖子

知道大大
對不起鳥,我唔敢再留言
不要禁我言啊
btw,此post已完?

其實我相信OMG佢地係真係堅過到,所以我每次都係抱住觀望你地D互小留言笑下咁,但見到上面個嘟嘴死魚眼(SOR,你張相真係比我呢個感覺,但唔好反小我話我連個樣都唔比人睇,因為小弟自知樣衰,並不如你咁勇敢夠膽比呢個樣人睇)嗰句咩HK/台灣/韓國第1隊冇用bug都破到150F既隊,呢一刻我真係要爆了,令我諗起個留言癲佬WAH2468嗰段叫鷄理論(叫鷄時每次都係三幾下就出野,之後學識叫之前,打番十幾廿次飛機,到埋牙時,搞成粒鐘先出野,之後又周圍同人講你係性超人)呢段,我只可認同你地真係好有恒心試150,但唔好忘記,你地係有無敵BUG時,先走入去試,就算你地係比左好多時間出黎試,但始終都係以無敵狀態去試,試晒D王點打後,再用正宗打法去打,根本唔值得咩滿足,而且你地都過份高調了,如果你地係在個BUG出現之前成功破關,咁一定全世界都讚頌你地啦,因為全部關都係你地親身自己去試,但呢一刻,你地係利用完個BUG打熟晒之後先去打,比人知道,都唔馨香啦,同叫鷄理論一模一樣,同埋以我所知,以前既你地,係連90王都唔識打,都係向舊古羅班友取經先過到,依家又要靠無敵BUG去試完先過到,仲要D組合係抄足人地台灣120時嗰D職,咁係咪真係咁有滿足感,咁高調咁向其他人宣稱自己係真係靠實力打到既第一隊?

十週年勳章(賀詞)

爆小菊花 發表於 13-5-16 12:28 AM
其實我相信OMG佢地係真係堅過到,所以我每次都係抱住觀望你地D互小留言笑下咁,但見到上面個嘟嘴死魚眼(SOR, ...

係咪因為BUG打熟左先識過 我講唔係 你會信?.?

唔識打問人好出奇?我唔覺有咩問題 定係你一出世就識行路 唔洗學??

我又唔覺得第一隊過到好威 係睇你咩心態面對既事姐 過份主觀都無討論空間啦

十週年勳章(賀詞)

holandsms 發表於 13-5-15 10:43 PM
回覆 ☆魔鬼皇☆ 的帖子

知道大大

有種唔好再係龍珠ONLINE版留言

十週年勳章(賀詞)

其實呢. 在中國歷史上, 有好多皇朝都係吸取以往歷史教訓,
先可以令國家繁榮,從而係歷史文科書裡面 立足,
而我相信...玩遊戲的人. 會吸取以往的經驗,
從而另下一次既挑戰更成功,
歷史文科書. 人類要吸取教訓,避免重覆犯錯。

按邏輯道理來講,點解之前BUG咁多人刷左150CC稱,
為何佢地依家又打吾到呢.
就是因為佢地無吸取以往既經驗,
亦無鑽研過打法,
所以我覺得OMG吸取以往的經驗來過150CC,
又未至於唔見得光,始終.佢地係有付出過,
係有花上一堆時間去鑽研150CC,
雖然最初既經驗並不老實,但三字經裡面有曰:過能改,歸於無,
然而有付出的人在成功之后,當然想將喜悅分享給其他人,
而我覺得高調未算高,
2000FUN論壇每日幾千帖到幾萬帖,
他們只在2000FUN開了一個小小小小在2000FUN來說微不足道的帖,
但至於為何會引起強大的回響,就當然因為你們的互罵,而吸引出大量人流追帖,
帖中的熱門重點由150CC漸漸演變為罵戰的內容,
在龍珠ONLINE代理商及2000FUN立場來說,是一件好事,帶動人流.....(下刪9999字)
===============================================
而最後的結論就是: (以下為重點:)
假若OMG是沒有利用BUG上150CC,
我認為是值得稱讚,雖然過往經驗並不光彩,
但始終有付出過,
有時候不要一直在找人家的痛處,
希望多欣賞人家的付出,
而過往的150CC的確有不少人用BUG達到,
但為什麼其他人現在亦未能達到150CC...(下刪99字)
遊戲本來就要開心, 多些欣賞別人。(這句才是最重點,上面可以免看。)

好啦!見你地開頭又話冇用bug,又話走去紅心回報人地用bug!
到我放第一相後又認返有玩bug!!又禁言埋
到此為止了
希望改左無敵後仲可以見到你地破150

o0小流0o 發表於 13-5-16 01:11 AM
其實呢. 在中國歷史上, 有好多皇朝都係吸取以往歷史教訓,
先可以令國家繁榮,從而係歷史文科書裡面 立足,
而 ...

請問你地第一次修復完之前 吸取佐幾多次經驗???

爆小菊花 發表於 13-5-16 12:28 AM
其實我相信OMG佢地係真係堅過到,所以我每次都係抱住觀望你地D互小留言笑下咁,但見到上面個嘟嘴死魚眼(SOR, ...

個陣個個都有bug 上150個陣有幾多人真係會試? 有邊個吾係為個稱架..
我地個組合仲要冇奧迪, 個個都係冇buff得1血, 點樣試到?
如果有打過150王就係有試晒打法既話, 我諗好多bug 過既人都過到啦
至於你話抄人地個組合個陣我真係笑左出黎, 首先人地係魔界, 我地係魔導
而且我地不嬲打cc, 打章魚, 打斯路, 打細菌都係類似呢個組合, 咁點叫抄呢?
同埋有睇我地之前過到110f 個post 都知我地不嬲用呢個組合打, 貪佢夠穩定, 咁都叫抄人真係冇野好講
定你知道人地個組合拎左專利, 其他人打CC一定吾可以呢個組合, 係咪要劍+格+龜+鶴+普利一隊先叫創新?
PS: 古羅90F 個度我就吾知啦, 因為個陣我冇玩

call99 發表於 13-5-16 01:58 AM
請問你地第一次修復完之前 吸取佐幾多次經驗???

都係打過2-3次左右, 相信一定有人打得多過我地

楊改之 發表於 13-5-15 10:37 PM
如果我冇估錯,145層重點係咪係卡爾身上?
btw,恭喜你地過到,唔好咁快post片住
我希望有機 ...

加油皇劍^^

回覆 o0小流0o 的帖子

我都當呢度是笑片咁睇
你地嘈來嘈去都是同一句
咪仲灌水過我
利申:禁過兩個月言

好想劍手打到上150,豆腐,狼,你地幾時試打呀?

我由頭到尾睇左咁耐,我覺得(個人意見)呢個人其實唔多似就bug事件黎討論呢個問題,佢根本就係唔妥你地OMG,無論你地OMG有咩post,佢都會有聲出,有咩咁大不了可以令到一個人嘅怨恨去到咁深呢?有必要嗎?呢個只不過係一個遊戲咋,開心就會同人分享,我諗唔會有人咁無聊開post撩交嘈呱?做咩要咬住人唔放呢,我諗你呢種心態你自己都會好辛苦吧!放開d啦朋友,咁執著做咩呢,佢地有用bug的話紅心會做野架啦.遊戲係要黎開心,唔開心咪唔好玩囉(唔係串你)

AshilyKon 發表於 13-5-16 10:10 AM
好想劍手打到上150,豆腐,狼,你地幾時試打呀?

劍ok難.. 因為1定要有套勁既氣防裝坦王.. 120打後d 王好多都氣攻
佢地依家諗住換夠+15卷整氣防先試下打

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 12:59 AM , Processed in 0.049623 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存