2000FUN論壇

 

 

搜索
2000FUN論壇 論壇 幻想神域v2.1 已經解決左個問題問題!!!
返回列表 發新帖 回覆
查看: 1957|回覆: 64
go

[疑難雜症] 已經解決左個問題問題!!!  

Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4

UID
901330 
帖子
456 
積分
1576 
Good
0  
註冊時間
07-6-15 
在線時間
231 小時 
發表於 13-8-11 09:50 PM |顯示全部帖子
本帖最後由 sixb21 於 13-8-13 06:32 PM 編輯

DEL........

Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4

UID
901330 
帖子
456 
積分
1576 
Good
0  
註冊時間
07-6-15 
在線時間
231 小時 
發表於 13-8-12 12:30 PM |顯示全部帖子
WHO CAN HELP ME???

Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7Rank: 7

UID
1423625 
帖子
3768 
積分
5116 
Good
21  
註冊時間
09-8-12 
在線時間
1210 小時 
發表於 13-8-12 12:37 PM |顯示全部帖子
你有冇試過攪全螢幕?

Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4

UID
2533942 
帖子
783 
積分
960 
Good
21  
註冊時間
12-5-26 
在線時間
0 小時 
發表於 13-8-12 12:40 PM |顯示全部帖子
唔係好明你想點。。。
你係唔係想遊戲介面同D字形可以縮細跟返你個MON=口=??
試下桌面解析度開大D==" 
唔知有冇幫助=="

Rank: 2Rank: 2

UID
3068365 
帖子
19 
積分
195 
Good
1  
註冊時間
13-1-17 
在線時間
99 小時 
發表於 13-8-12 12:46 PM |顯示全部帖子
我第1次入game 都係咁,我好似係更新果到揀系統選項逐個試解析度 / 自己整桌面解析度去1280x 720
我都唔係好記得,希望幫到你

Rank: 2Rank: 2

UID
2087701 
帖子
65 
積分
53 
Good
0  
註冊時間
11-5-21 
在線時間
110 小時 
發表於 13-8-12 12:47 PM |顯示全部帖子
你地入到game?  我1直停留係打帳號戈到- -入唔到

Rank: 2Rank: 2

UID
3320442 
帖子
79 
積分
77 
Good
0  
註冊時間
13-7-29 
在線時間
26 小時 
發表於 13-8-12 01:01 PM |顯示全部帖子
+1 連唔到ser 但最奇係冇人講 早上個個上班去?=]

Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6

UID
1436345 
帖子
3571 
積分
3972 
Good
84  
註冊時間
09-8-20 
在線時間
1038 小時 

玩過星曲WEB

發表於 13-8-12 01:02 PM |顯示全部帖子
自然沒洛 發表於 13-8-12 01:01 PM
+1 連唔到ser 但最奇係冇人講 早上個個上班去?=]

...
同學 14號先公測

Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6

UID
1436345 
帖子
3571 
積分
3972 
Good
84  
註冊時間
09-8-20 
在線時間
1038 小時 

玩過星曲WEB

發表於 13-8-12 01:03 PM |顯示全部帖子
deep._.mix 發表於 13-8-12 12:47 PM
你地入到game?  我1直停留係打帳號戈到- -入唔到

同學 14號先公測
同埋封測琴晚10點完左

Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4

UID
901330 
帖子
456 
積分
1576 
Good
0  
註冊時間
07-6-15 
在線時間
231 小時 
發表於 13-8-12 01:46 PM |顯示全部帖子
月夜尋狼 發表於 13-8-12 12:37 PM
你有冇試過攪全螢幕?

有....情況一樣

Rank: 10

UID
391721 
帖子
9374 
積分
28347 
Good
397  
註冊時間
05-4-25 
在線時間
4496 小時 

寵物大使 十週年勳章(賀詞)

發表於 13-8-12 01:56 PM |顯示全部帖子
你本身解像度係幾多? 有冇試過去系統設定調介面大細?.?

Rank: 2Rank: 2

UID
1237320 
帖子
284 
積分
269 
Good
2  
註冊時間
09-3-17 
在線時間
89 小時 
發表於 13-8-12 02:06 PM |顯示全部帖子
唔係好明你想問咩... 你係問遊戲介面D野/位置唔同左位 OR D字模糊 睇唔清?
遊戲介面: 睇螢幕解析度有幾多(相信你冇較過)
      再SET GAME內面個解析度(比螢幕解析度少 多會變全營) 自己慢慢試
D字模糊 : 較一較螢幕解析度

Rank: 10

UID
391721 
帖子
9374 
積分
28347 
Good
397  
註冊時間
05-4-25 
在線時間
4496 小時 

寵物大使 十週年勳章(賀詞)

發表於 13-8-12 02:12 PM |顯示全部帖子
nathan142536 發表於 13-8-12 02:06 PM
唔係好明你想問咩... 你係問遊戲介面D野/位置唔同左位 OR D字模糊 睇唔清?
遊戲介面: 睇螢幕解析度有幾多( ...

佢意思係d icon同tips說明唔岩位,例如指左去空位到,先有說明

點評

ck豪  -3-  發表於 13-8-13 05:31 AM
sixb21  你好聰明牙^ ^  發表於 13-8-12 02:29 PM

Rank: 3Rank: 3Rank: 3

UID
2127539 
帖子
221 
積分
345 
Good
0  
註冊時間
11-8-12 
在線時間
164 小時 
發表於 13-8-12 02:15 PM |顯示全部帖子
第一 你本身電腦個MON有沒正常顯示 (姐係你打開螢幕解析度 開左之後電腦有沒正常咁搵到個MON 如果有應該會係你個MON/電腦既牌子名同機號   但係如果沒會顯示為一般非PNP監視器 咁既情況既話 就會有機會出現你呢種情況)
解決方法: 最簡單既就係打開螢幕解析度 應該會有個偵錯,禁偵錯睇下會唔會幫你自動搵番個MON 唔得就NEXT
                  如果上一步唔得~就試下更新你張顯示卡(搵番你顯卡既牌子 型號 上番官網DOWN就得)
                  如果都唔得有機會條MON線有事 因為係筆電~自己換沒咁易 可能就要拎去整整

未必幫到你 如果唔得再另請大大

點評

sixb21  我部機係ACER S7 13.3吋版  發表於 13-8-12 02:29 PM

UID
1347903 
帖子
50 
積分
-50 
Good
0  
註冊時間
09-6-25 
在線時間
34 小時 
發表於 13-8-12 02:17 PM |顯示全部帖子
佢應該係想問 調節左個解析度之後
每一個icon都走左位
要指向個icon既下方先可以有顯示

樓主可以試下入game之前就set好先入
或者試下 全螢之後再轉番視窗

Rank: 3Rank: 3Rank: 3

UID
320388 
帖子
289 
積分
431 
Good
3  
註冊時間
04-12-11 
在線時間
244 小時 
發表於 13-8-12 02:19 PM |顯示全部帖子
我用MBP玩都試過咁既問題。

你試下用13.3"既解像度 1366X768

呢個係普遍NB既13.3" 正常解像度。

但如果你NB係13.3" 但可以推到最高係1920*1080個解像度的話。

咁你個解像度可以試下SET 1280X720。

Rank: 3Rank: 3Rank: 3

UID
320388 
帖子
289 
積分
431 
Good
3  
註冊時間
04-12-11 
在線時間
244 小時 
發表於 13-8-12 02:20 PM |顯示全部帖子
奇諾喵 發表於 13-8-12 02:17 PM
佢應該係想問 調節左個解析度之後
每一個icon都走左位
要指向個icon既下方先可以有顯示

要係入GAME前較岩一個解像度先可以。

UID
1347903 
帖子
50 
積分
-50 
Good
0  
註冊時間
09-6-25 
在線時間
34 小時 
發表於 13-8-12 02:24 PM |顯示全部帖子
tvgundam 發表於 13-8-12 02:20 PM
要係入GAME前較岩一個解像度先可以。

冇錯 我都係咁講

Rank: 4Rank: 4Rank: 4Rank: 4

UID
2533942 
帖子
783 
積分
960 
Good
21  
註冊時間
12-5-26 
在線時間
0 小時 
發表於 13-8-12 02:24 PM |顯示全部帖子
我估佢係因為個mon太細  
隻game又唔識自動跟返個比例縮細,所以個介面變左層層疊疊
可以試下桌面解析度開到大,可能會好d
又或者係遊戲的介面設定搵下有冇一個縮細功能(我唔知幻想有冇,不過正常都有)
冇就要去問傳奇點解冇啦==""

Rank: 3Rank: 3Rank: 3

UID
320388 
帖子
289 
積分
431 
Good
3  
註冊時間
04-12-11 
在線時間
244 小時 
發表於 13-8-12 02:27 PM |顯示全部帖子
sixb21 發表於 13-8-12 01:46 PM
有....情況一樣

首先你要搞清楚你桌面最大既解像度係咩。例如1366X768,或者1920X1080之如此類。

如果係1366X768(一般NB 13.3"機既解像度,咁你係更新介面較左1366X768個解像度先,之後再入GAME。)

如果唔係1366X768既話,係更高既解像度,咁就真係要一個一個咁試。(低過1366X768既唔洗試,通常試1366X768同1920X1080之間。)

P.S Macbook Pro 例外, Retina 既Macbook pro 13.3"最高解像度係2560X1600,就算你用返Windows呢個解像度都會亂位,問題不明。

樓主可以試左先。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 快速註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 14-11-25 05:13 AM , Processed in 0.062482 second(s), 13 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X1.5.1

© 2001-2010 Comsenz Inc.